LIFESTYLE BLOGGER

Isnin, 18 Jun 2018

PENGHANTARAN BARANG LEBIH MUDAH DENGAN myGDEX

1:06 PTG 1
PENGHANTARAN BARANG LEBIH MUDAH DENGAN myGDEX

Jika anda seorang peniaga online,tentunya anda inginkan barang anda dihantar dengan perkhidmatan courier yang efisien. Harga perkhidmatan courrier selalunya lebih mahal dari perkhidmatan pos bersetem. Perkhidmatan ini memberikan servisa terus ke pintu rumah atau pintu pejabat anda. Sebagai bukti penerimaan, penerima perlu menuli nama dan no kad pengenalan serta tandatangan penerima dan cop syarikat kalau hantar ke syarikat.


Terdapal pelbagai pilihan perkhidmatan courier di Malaysia. Salah satunya ialah GDEX.

Apa itu myGDEX

myGDEX adalah Platform Pengiriman Dalam Talian, yang dikuasakan oleh GDEX untuk meningkatkan pengalaman penghantaran pelanggan mereka. Yang membezakan myGDEX dengan perkhidmatan courier yang lain adalah:

1) Mudah untuk menggunakan portal.
2) Kemudahan dengan perkhidmatan pick-up.
3) Skim e-Wallet menarik dan harga ahli.
4) Rangkaian penghantaran sendiri.



myGDEX berhasrat untuk memberikan persekitaran mesra pengguna dan mudah untuk pelanggan mereka. Pengirim kini boleh mencetak sendiri nota konsainan (CN) dan menyerahkannya dalam penghantaran mereka ke mana-mana cawangan GDEX dan pusat masuk. Mereka juga akan pergi tempat yang lebih jauh untuk mengambil barang penghantaran di depan pintu rumah anda!

Di GDEX, mereka begitu komited dalam menyediakan perkhidmatan penghantaran yang berkualiti dan akan sentiasa berusaha untuk menjadi pembekal perkhidmatan yang dipercayai antaranya
  
Kelebihan myGDEX

Mempunyai rangkaian luas yang luas
Mempunyai rangkaian luas untuk memastikan kawasan liputan penghantaran yang tinggi dapat memberikan perkhidmatan yang lebih baik kepada anda.

Tempahan mudah
Buat catatan konsainan anda di mana sahaja dan bila-bila masa dalam talian. Susun untuk pick-up ketika membuat tempahan atau turun di rangkaian luas kami.

Pra-tempahan
5 hari tempahan pengambilan. Buat catatan konsainan terlebih dahulu dan luangkan masa untuk mempersiapkan penghantaran. Hanya pastikan berat adalah tepat mengikut nota konsainan.

Nota konsainan yang dijana secara automatik
Isi maklumat penghantaran dan nota konsainan akan dijana secara automatik. Tidak lagi secara manual mengisi nota konsainan. 

Penjejakan penghantaran masa sebenar
Jejaki penghantaran dan dapatkan status terkini dalam talian.

Pelbagai saluran sokongan perkhidmatan pelanggan
Anda boleh menghubungi GDEX melalui pelbagai saluran, hubungi talian hotline perkhidmatan di 03 - 6419 5003, e-mel di mygdexadmin@gdexpress.com atau di Facebook dan Twitter.
  
Kadar yang kompetitif
Mendaftar dan tambah menggunakan e-Wallet untuk mendapatkan lebih banyak diskaun dan menikmati lebih banyak faedah.

Skim kesetiaan
Mempunyai sistem ganjaran yang menarik untuk ahli. Gunakan myGDEX e-Wallet untuk menikmati kredit percuma, risalah percuma dan susunan pick-up percuma.

Bekalan bekalan pembungkusan
Kemudahan proses pembungkusan dengan menggunakan bekalan yang disediakan oleh GDEX. Bekalan pembungkusan boleh dibeli dengan mudah di kedai bekalan online. Pesanan hanya satu klik sahaja.

Dua percubaan penghantaran
Menawarkan dua percubaan penghantaran untuk setiap penghantaran atau anda boleh memanggil GDEX untuk menjadualkan percubaan penghantaran seterusnya apabila anda menerima Kad Maaf dari GDEX.
  
Cara penghantaran myGDEX

1) Login as member  



     2)  Select "Send Package" from the side menu.


)   3)   Send Package Page

        a) Choose to send to single or multiple recipients.


b) Fill in Sender Details, Receiver Details.


c) Choose Services (Lodge in or Pick-up).



d)Fill up Pick-up Details if opt for Pick-up service.


e) Fill up Parcel Details and Quote.


4)      Click “Checkout Now” if you want to proceed with payment. Else click “Continue Shopping” to continue creating orders.



5)      Before checkout, you can purchase supplies/products if needed. Else, you may proceed by clicking “Skip”.
  

  
6)      You may choose to pay via iPay88 or e-Wallet.


7)      Print out Consignment Note and Invoice.


8)      Prepare shipment and paste Consignment Note on the parcel accordingly. Follow Guideline provided in myGDEX website (http://my.gdexpress.com/guidelines).

9)      Lodge in your parcel to our nearest outlets or wait for courier to pick-up. Refer to our network list at (http://gdexpress.com/malaysia/network/).

Untuk maklumat lanjut anda boleh melayari website myGDEX di https://my.gdexpress.com/




Rabu, 13 Jun 2018

HERSDAY THE BEST SANITARY PAD

12:02 PTG 5
HERSDAY THE BEST SANITARY PAD

Hai korang jangan lupa nak balik kampung raya ni kaum-kaum hawa amnya wajib spare tuala wanita di mana jua korang berada. Manalah tau kan tengah seronok beraya tetiba korang ke, adik beradik korang ke, saudara mara ke menyambut Hari Raya tu kan, tetiba bocor pula. Time tu lah kelam kabut beraya nak cari pad. Nak pergi kedai..kedai pula tutup raya wei haha.

Mesti ada diantara korang yang telah mempunyai pilihan tuala wanita. Hari ini El nak share satu lagi pilihan terbaru El untuk tuala wanita iaitu HERSDAY


Korang pernah dengar tak tuala wanita HERSDAY?

Mengapa Hersday?

1)Pad sentiasa kering
2) Tidak berpecah atau bocor
3) Nipis dan selesa
4) Menyerap 3x lebih baik

Hersday mempunyai 3 pilihan untuk korang

Daily Use

Night Use


Liner


Kelebihan tuala wanita Hersday berbanding yang lain korang boleh tonton video di bawah ini
Pertama kali mencuba tuala wanita Hersday ini, El rasa selesa sangat. Yang menarik walaupun dia nipis tapi penyerapan sangat bagus, mudah bergerak dan seperti tidak memakai tuala wanita.
Beli Hersday sekarang dan korang akan dapat:
- Penghantaran percuma - Tiada Bayaran Tersembunyi - 100% Jaminan Wang Balik Jaminan Secara PERCUMA
Sebahagian daripada keuntungan kami akan didermakan kepada Komuniti Kanser Payudara

Isnin, 28 Mei 2018

Kulit Sempurna, Menawan Tanpa Bintik Hitam dalam Masa Dua Minggu

9:43 PG 9
Kulit Sempurna, Menawan Tanpa Bintik Hitam dalam Masa Dua Minggu


Wanita Malaysia nampak perbezaan ketara dengan
 Nanowhite Dark Spot Corrective Serum

Sejak sekian lama, ramai wanita bergantung pada pelbagai produk penjagaan kulit untuk memerangi bintik hitam dan parut jerawat. Tetapi bolehkah masalah ini dapat ditangani dalam hanya masa dua minggu? Ketika mencuba Nanowhite Dark Spot Corrective Serum dalam ujian penggunaan di rumah baru-baru ini, wanita Malaysia mendapati kulit mereka bertambah baik dengan cepat.



Nanowhite Dark Spot Corrective Serum dengan LumiLiteTM baharu diperkaya dengan tiga bahan pencerah yang membantu mengurangkan bintik hitam, memudarkan parut jerawat dan juga memberikan tona kulit yang sekata. Ia mempunyai gabungan teknologi Nano, Omega White-C dan Ekstrak Semula Jadi untuk membentuk konsentrasi pencerah yang menembusi jauh ke dalam kulit untuk penyerapan bahan aktif yang lebih baik untuk memberikan hasil kulit cerah yang berseri dan kekal lama.

Ini bukanlah kata-kata kosong kerana ianya telah terbukti berhasil dalam ujian penggunaan di rumah yang telah dijalankan. Percubaan tersebut memantau keadaan kulit 50 orang wanita Malaysia yang telah menggunakan serum ini selama 28 hari, melaporkan hasil yang menakjubkan - hampir kesemua (95%) wanita berusia 22 hingga 35 tahun nampak akan pengurangan bintik hitam dan parut jerawat selepas hanya menggunakan produk selama dua minggu!

Mengikut hasil ujian penggunaan di rumah, pemulihan paling ketara dapat dilihat di bahagian pipi, dagu dan juga dahi. Oleh itu, masalah ketidaksempurnaan kulit hanya akan tinggal sejarah dan wanita-wanita ini kini tampil gembira dengan tona kulit yang sempurna dan lebih cerah.

Majoriti peserta sebenarnya mendapati kulit mereka lebih berseri dalam hari pertama menggunakan Nanowhite Dark Spot Corrective Serum. Bilangan peserta yang berpuas hati semakin meningkat selari dengan bilangan hari penggunaan.

84% daripada wanita melaporkan bintik hitam dan parut jerawat yang semakin kurang dalam hari pertama penggunaan serum. Selepas 14 hari, bilangan wanita yang mendapat hasil yang sama meningkat kepada lebih 90%. Dari segi tona kulit sekata, 50% daripada wanita mengatakan mereka nampak penambahbaikan yang ketara dalam tempoh 24 jam pertama selepas penggunaan, dan 60% melaporkan perkara sama selepas dua minggu.


Wanita yang telah lama mengalami masalah kulit mungkin sukar membayangkan melihat wajah mereka di cermin tanpa bintik-bintik hitam dan parut jerawat. Dengan itu, Nanowhite ingin membantu mereka membayangkan kulit yang lebih cerah – menerusi aplikasi realiti berperantaraan (AR) mudah alih yang baharu.

Cara Pengguna Set Pencerahan Nano White





Langkah 1
Awaking Snow Wash untuk membuang segala kotoran di wajah agar tiada lagi sisa makeup yang tinggal dan akan memberi kulit kita rasa bersih dan segar.





Langkah 2
Refining Treatment Toner mampu merawat sel kulit wajah dan memberi vitamin yang penting penumbuhan self baru kulit.





Langkah 3
Dark spot Corrective Serum. Ini adalah produk baharu yang dirumuskan untuk menghilangkan bintik hitam diwajah. Serum ini mengurangkan bintik hitam dan memudarkan parut jerawat, serta menghasilkan tona kulit lebih sekata dan berseri. Selain daripada itu, penggunaan berterusan mampu mencegah kemunculan bintik hitam pada masa yang akan datang. 





Langkah 4
Double acting whitening gel-cream, memberi kelembapan pada kulit wajah agar wajah sentiasa nampak moist.



Untuk melihat wajah bebas cela anda, cari dan muat turun aplikasi mudah alih 'Nanowhite AR+’ dari Apple App Store atau Google Play Store. Kemudian, imbas pembungkusan serum dengan aplikasi tersebut dan ketahui lebih lanjut mengenai produk-produk Nanowhite dan panduan langkah-langkah penjagaan kulit sambil membayangkan penambahbaikan kulit melalui fungsi realiti berperantaraan.

Bukan itu sahaja - pengguna aplikasi berpeluang memenangi hamper produk Nanowhite bernilai RM2,500! Anda hanya perlu mengisi borang kaji selidik dalam aplikasi mudah alih Nanowhite AR+, dan pemenang bertuah akan dimaklumkan melalui telefon.


Serikan kulit anda hari ini! Nanowhite Dark Spot Corrective Serum 30ml dijual pada harga RM69.90 di semua farmasi dan pasaraya utama di seluruh negara. Untuk mengetahui lebih lanjut, layari laman Facebook Nanowhite di www.facebook.com/nanowhite, atau lawati laman web rasmi di www.nanowhite.com.my.





Ahad, 27 Mei 2018

SHOPPING RIANG RIA RAYA DI LAZADA 2018

10:22 PG 4
SHOPPING RIANG RIA RAYA DI LAZADA 2018
SHOPPING RIANG RIA RAYA DI LAZADA 2018 | Hai semua!Selamat Hari Raya...eh puasa pun belum habis lagi ni dah nak raya. Adui semua shopping mall dah start main lagu raya. Terus rasa nak raya sekarang hihi. Amboi nak raya teruskan..tapi dah siap ke baju raya, kuih raya, perabot raya semua. Ha sakan korang, nak raya semua nak barukan. 

Baju raya El dan sekeluarga dah siap. Cuma nak tambah apa-apa yang patut je. Kuih raya pun belum start buat lagi. Tapi adalah order kat kawan barang 2 3 jenis kuih. Selain beli kat luar tu kan, El pun tak ketinggalan shopping online tau. Banyak-banyak shopping online yang El selesa nak bershopping tak lain tak bukan Lazada. Dah banyak jugalah berhabis duit kat Lazada. Tak rasa rugi sebab memang barang di Lazada murah dan kadang-kadang barangan dia tu memang tak ada kat kedai-kedai luar.

Jualan Riang Ria Raya Lazada 2018


Untuk pengetahuan korang, kadang-kadang tu El tunggu Lazada buat sales barulah ligat bershopping tapi kadang-kadang tak ada sales pun barang diorang memang murah. Tapi tengok jenis barang jugalah. Nak bagi tau korang ni, tengah dekat nak raya ni kan, Lazada akan buat Jualan Riang Ria Raya bermula 1hb Jun ni tau. Ha apa lagi, ni lah masanya korang boleh bershopping raya. Mesti ada barangan yang korang tengah aim nak pakai masa raya nanti kan.



Jualan Riang Ria Raya akan bermula pada 1hb Jun - 4hb Jun 2018. sekejap jer sales. Grab it! Sales ini siap ada esklusif deal sehingga 90% untuk barangan terpilih sahaja. Bukan itu sahaja, terdapat offer dari 30 jenama Antarabangsa. Antaranya ialah: 

1) Watsons
2) Urban Decay
3) Carlo Rino
4) Poney
5) Siti Khadijah
6) Drypers
7) Panasonic
8) Tesco
9) Maybelline
10) Cala Qisya

Ada banyak lagi tau. Kalau nak tahu lagi korang kenalah terjah Lazada pada 1hb Jun ni ok.  Sekarang ni boleh dah nak buat survey barang yang korang nak tu. El pun tengah survey barang makeup ni dan nak tambah sedikit barangan dalam rumah. 



Jualan Riang Ria Raya juga ada menawarkan Jualan Flash, Lebih daripada 600 Baucar, Tawaran pada Essential Raya dan Buffet Buka Puasa, Tawaran Bundle dan Rakan Kongsi Eksklusif.

Alamak tak sabar nak bershopping ni. Mujurlah jualan sales ni buat time gaji. Harap-harap bertabahlah kan. 


Tunggu!Korang boleh memenangi baucar wang tunai RM50 dengan Duit Raya Shakin' Deals 


Wah menang duit raya RM50, bolehlah sambung shopping lagi. 


Caranya nak menang mudahnya, korang perlu:-

1 - Download and log in the Lazada App
2 - Stay on the homepage
3 - Shake daily from 22 May till 4 June at 5.30 am, 12.30 pm and 9.30 pm!

Alamak senangnya. El dah download. Korang tunggu apa lagi. Manalah tahu korang boleh jadi salah seorang pemenang. Duit raya RM50 tu. Syok habis. Untuk maklumat lanjut tentang baucar ini korang boleh klik sini

Jangan lupa stay tune ok Jualan Riang Ria Raya Lazada pada 1hb Jun - 4hb Jun 2018. Jom sama-sama meriahkan jualan ini di https://www.lazada.com.my/riang-ria-raya/  

Happy Shopping Gais 


 

iang Raya Sale ni bermula dari 1 sampai 4 Jun, siap ada deal ekslusif dan diskaun sehingga 90% untuk barangan terpilih. Dah la ada offer lebih dari 30 jenama Antarabangsa. Antara jenama yang ada ialah:

Make Google view image button visible again: https://goo.gl/DYGbub
iang Raya Sale ni bermula dari 1 sampai 4 Jun, siap ada deal ekslusif dan diskaun sehingga 90% untuk barangan terpilih. Dah la ada offer lebih dari 30 jenama Antarabangsa. Antara jenama yang ada ialah:

Make Google view image button visible again: https://goo.gl/DYGbub

Sabtu, 19 Mei 2018

BUFFET RAMADAN ROYALE CHULAN PENANG

2:30 PTG 7
BUFFET RAMADAN ROYALE CHULAN PENANG
Buffet Ramadan Royale Chulan Penang | Hai semua
Dah 3 hari kita berpuasa. Macam mana kali ini berpuasa. Tentunya mak-mak pening kepala nak masak apa untuk berbuka puasa. Jangan risau, jika korang ada bajet lebih bolehlah berbuka di hotel yang mempunyai pelbagai pilihan juadah berbuka. Semalam El berbuka di Royale Chulan Penang. Ini adalah pengalaman pertama El berbuka di sini.


Hotel ini terletak betul-betul di hadapan Terminal Ferry Pulau Pinang. Teruja apakah menu yang akan disajikan oleh Royale Chulan Penang.

Sejajar dengan tema Bazar Ramadan tahun ini, pihak hotel telah menjadikan atrium hotel yang menuju Cafe Sri Tanjung diubah menjadi seperti Bazaar Ramadan yang begitu klasik menampilkan beberapa gerai makanan yang menyediakan makanan popular ketika bulan puasa. 


Untuk pengetahuan korang, menunya telah pun ditetapkan mengikut hari. Disebabkan El berbuka pada Jumaat so jom kita tengok menu apakah yang mereka hidangkan.


Mereka yang mencari pilihan makanan yang lebih ringan dan sihat boleh memilih sendiri pelbagai ulam-ulam tempatan atau salad siap sedia dijamu.

Salad dan Appetizer
Chef Salad, Rojak Buah, Assorted Meclun Mix, Thai Papaya Salad, Kimchi Salad, Pajeri Terung, Salad Telur Puyuh, Kerabu Ikan Masin, Assorted Jeruk Madu, Ulam-ulaman Kampung, Kerabu Terung Berlada, Kerabu Mangga Muda, Penang Pasembor dan Sambal: Sambal Belacan, Tempoyak, Budu, Sambal Belimbing, Papadom, Ikan Masin, Keropok Ikan, Sambal Pudina, Telur Masin, Air Asam Limau, Sambal Cili Manga, Tartar Sauce, 1000 Island dan Shallot Vinaigrette.



Menu utama
Nasi Putih, Ikan Bawal Kicap, Udang Masak Kapitan, Fettuchini Ala Vongole, Ayam Percik Sira Madu, Daging Goreng Kunyit Minang, Steamed Fish Fillet with 3 Flavour Sauce, Wok Fried Squid with Onion And Black Pepper, Stir Fried Mixed Vegetables with Oyster Sauce, Chicken Green Curry dan Telur Bistik











Sup Tulang Rawan Berempah


Terdapat lebih dari 8 gerai Bazaar ramadan (action counter). Memang meriah macam betul-betul berada di Bazaar Ramadan hihi.

Gerai Jetty Apam  Balik


via GIPHY

Gerai Sate Ayam dan Daging


Gerai Ikan Bakar


Gerai Nasi Arab dan Kambing Panggang Golek




Gerai Pulut Kuning Kukus dengan Kari Ayam


Gerai Cucur Kepah Berlauk 


Gerai Bubur Lambuk


Gerai Roti Canai & Murtabak


Gerai Char Koay Teow Basah


Gerai Ayam Goreng Berempah


Gerai Nasi Ayam Hainan


Dessert
Tropical fruit platter, pandan panna cota, sago gula melaka, assorted fruit jelly, assorted butter cake, mango pudding, aneka kuih bakar, cucur keria, sago pengat pisang, chocolate eclairs, cream puff, chocolate bread and butter pudding, lemon tart mini creame caramel, strawberry mousse, assorted french pastries, buah kurma fountain, agar-agar santan, Ais Kacang dan Cendol


Harga Buffet Ramadan Royale Chulan Penang

Bermula 18 May - 13 June 2018

Adult RM88
Senior/ Child RM58 nett

Rsvp: 04-2598888 #8910