LIFESTYLE BLOGGER

Rabu, 17 Januari 2018

Set Hadiah ENCHANTEUR dengan wangian penuh keindahan

9:13 PG 10
Set Hadiah ENCHANTEUR dengan wangian penuh keindahan
Bagi mereka yang tidak mahu dihadkan dengan hadiah biasa seperti jambangan bunga, coklat dan kad hadiah yang tidak akan bertahan lama, set wangian adalah pilihan hadiah lebih ideal. Set hadiah sebegini sangat serbaguna untuk dijadikan hadiah pada mana-mana majlis atau ulang tahun memandangkan rekaan pembungkusan serba indah dan lengkap dengan rangkaian rejim penjagaan diri yang mengandungi wangian EDT dan losyen. Pemberian wangian dilambangkan seperti memberi sejambak bunga yang besar, tetapi lebih praktikal dan mengandungi intipati kuntuman bunga semerbak. Lebih penting lagi, haruman ini membawakan gabungan simbolik keintiman dan kemewahan.


Penerima akan dapat menikmati pengalaman hadiah penuh wangian. Perasaan indah yang kembali mekar semula akan mengeratkan hubungan baik biarpun di antara si anak- si ibu, adik beradik, teman istemewa, malah hubungan antara pelajar dan guru. Sedikit sentuhan perincian akan mengekalkan detik-detik penuh keajaiban setiap hari.

Menyedari penghargaan yang diberikan terhadap wangian EDT, ENCHANTEUR memperkenalkan 5 set wangian tersendiri yang disediakan dalam bingkisan yang direka cantik, sesuai untuk semua perayaan - sama ada hari ulang tahun, perayaan, hari lahir, anugerah pencapaian dan hari penghargaan. Pek EDT mesra perjalanan  bersaiz 15ml ini menjadikan hadiah ini sesuai sebagai kejutan dan mudah dibawa di dalam beg tangan.


Ini adalah sebahagian dari 5 set wangian yang El terima iaitu SET HADIAH MINI ENCHANTEUR (BELLE AMOUR & ROMANTIC) dan SET HADIAH MINI ENCHANTEUR (MON AMIE AND CHARMING)

ENCHANTEUR telah membina reputasi sebagai jenama haruman dan penjagaan diri yang terkemuka dan berkualiti, diilhamkan dari Kota Perancis. Setiap aromanya telah dipilih oleh pakar wangian Perancis. Kami berbangga kerana dapat memenuhi keperluan wanita untuk mencipta sebuah pengembaraan cinta menakjubkan yang penuh dengan tujuan dan keanggunan.

SET HADIAH EDT MINI ENCHANTEUR PARIS (BELLE AMOUR & MON AMIE)


Mon Amie jika diterjemahkan, bermaksud My Friend (Sahabatku), memberikan wanita aroma yang menyenangkan dengan penuh kesegaran apabila berada di luar; 


Belle Amour yang membawa erti Beautiful Love (Keindahan Cinta), satu wangian yang didambakan terhadap seorang gadis impianmu. 

Kedua-dua wangian floral ini melambangkan persahabatan dan hubungan cinta yang mekar direka khas dengan bahan unik dapat menjamin mood keseronokan pada siang hari serta pengalaman suasana temu janji malam yang indah. Set ini sangat sesuai dijadikan hadiah sempena apa jua sambutan kerana wangian ini hadir dalam botol bersaiz comel dengan penutup berbentuk reben ENCHANTEUR Paris yang tersendiri -  seolah-olah hadiah yang diikat dengan reben. Kedua-dua wangian ini telah digubah di dalam kotak yang sangat cantik bersama Menara Eiffel ENCHANTEUR Paris. Set hadiah yang mengandungi 15ml wangian EDT Belle Amour dan Mon Amie boleh didapati secara eksklusif di kedai farmasi Watsons seluruh negara.

SET HADIAH EDT MINI ENCHANTEUR PARIS (MON AMIE & ADORE)
Mengandungi 2 wangian EDT Mon Amie dan Adore bersaiz 15ml, set hadiah ini digubah khas untuk memikat dan menawan hati orang di sekeliling. Mon Amie adalah aroma personaliti menawan dalam semua hubungan, yang merangkumi persona terang, dan ceria si gadis. Wangian Adore pula menggambarkan haruman gadis idamanmu yang comel dan sentiasa meninggalkan kesan yang mendalam. Set hadiah yang sungguh menakjubkan ini meningkatkan mood si gadis agar dirinya sentiasa berasa istimewa dan berkeyakinan. Set eksklusif ini boleh didapati di kedai Watsons sahaja. 

SET HADIAH MINI ENCHANTEUR (MON AMIE AND CHARMING)
Set hadiah ini terdiri daripada wangian Mon Amie dan Charming bersaiz 15ml setiap satu, yang berkonsepkan siang dan malam. Set ini melengkapi gaya hidup si gadis yang gemar menggunakan aroma berbeza untuk waktu yang berbeza. Pada siang hari, dia mempunyai persona Mon Amie – individu yang periang, dan mudah didekati manakala pada waktu malam, dia akan bersiap untuk keluar dengan haruman sofistikated yang menonjolkan keanggunan diri serta membuat si dia terpikat. Set hadiah ini boleh didapati di kedai runcit utama di seluruh negara, serta laman membeli belah atas talian- LAZADA.
SET HADIAH MINI ENCHANTEUR (BELLE AMOUR & ROMANTIC)

Diilhamkan dari personaliti romantis si gadis, ENCHANTEUR memperkenalkan set hadiah di dalam kotak merah jambu – di dalamnya mengandungi wangian Belle Amour dan Romantic bersaiz 15ml setiap satu. Kedua-dua wangian menyenangkan ini bertujuan untuk menyemarakkan cinta dan kasih sayang untuk menjadikan setiap detik bersama berharga. Anda pasti terpesona dengan keanggunan dan kecantikannya yang memukau. Bingkisan set ini dijual di kedai runcit utama di seluruh negara dan laman membeli belah atas talian- LAZADA.  


SET HADIAH ENCHANTEUR PARIS MON AMIE
Set mempesonakan ini mengandungi sebotol wangian EDT bersaiz 15ml serta losyen badan dan tangan Light & Fresh yang segar dan melembapkan kulit dalam pek size 100ml, kedua-duanya dalam variasi wangian Mon Amie. Haruman ini meremajakan, manakala losyen yang diperkaya dengan lidah buaya, portulaca, ekstrak liquorice dan ejen pelindung matahari bertujuan untuk melindungi kulit agar lebih lembut, cerah, lembap dan sentiasa dilindungi dari sinaran UV. Diformulasikan agar bertekstur ringan dan tidak berminyak, membolehkan si gadis melakukan aktiviti harian dengan mudah dan selesa. Gabungan set ini akan memberikan kenalan gadismu bau haruman sepanjang hari serta penjagaan asas hariannya terjaga rapi. Luahkan penghargaan anda kepadanya kerana sentiasa tampil mempesona seperti permata! Dua barangan ini digubah dalam kotak berwarna yang ceria dan boleh didapati secara eksklusif di farmasi Guardian seluruh negara.
ENCHANTEUR PARIS MINIATURE EDT GIFT SETS dijual pada harga RM34.90 (Semenanjung Malaysia, Sabah dan Sarawak). ENCHANTEUR PARIS MON AMIE GIFT SET berharga RM23.50 (Semenanjung Malaysia, Sabah dan Sarawak). Selain itu, the ENCHANTEUR MINIATURE GIFT SETS dijual pada harga RM34.90 di Semenanjung Malaysia & RM36.70 di Sabah dan Sarawak.

Selasa, 2 Januari 2018

WOWSKIN Nak Bagi RM62000 PERCUMA Kepada Anda!Memang WOWlah!

4:14 PTG 17
WOWSKIN Nak Bagi RM62000 PERCUMA Kepada Anda!Memang WOWlah!
WOWSKIN Nak Bagi RM59000 PERCUMA Kepada Anda!Memang WOWlah | WOWSKIN set serum vitamin. Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Selamat Tahun Baru untuk semua pembaca blog El. Tahun baru ini apakah azam korang?Ha azam tahun tahun sebelum ni ada yang tertangguh tak?Ha yang belum ada azam lagi, jom kita buat duit banyak-banyak tahun ni. Bolehlah nak pergi melancong oversea kan hihi. Tambahan pula nak buat duit pun sekarang semakin senang cuma kena rajin dan usaha lebih. Nak menang RM62000 macam tajuk El ni mai rapat-rapat manalah tahu ada rezeki korang kan. Sebelum tu, El nak kongsikan sedikit tentang WOWSKIN ni ye



Hari ini bermulalah rutin harian El dengan anak-anak sudah mula bersekolah. Tahun ini 3 orang anak El akan mula bersekolah. Bila dah sibuk, memang tiada masa untuk menguruskan diri. Dan tentunya tiada masa untuk menguruskan wajah hehe. Terpaksa menghadkan masa untuk main makeup makeup. Cukuplah sekadar memakai serum, blusher, lip gloss.

Sekarang ni nak flawless tips yang penting korang mesti ada serum yang terbaik untuk kulit wajah korang. Trend sekarang ni nak cepat gunalah serum untuk kelihatan cantik, menawan dan berkesan dengan cepat. Serum adalah peneman baik untuk wanita yang pentingkan kecantikan. Wanita juga tiada masa untuk berhias. Dengan adanya serum ini membantu wajah kelihatan sihat, ceria, dan cantik sepanjang hari.

Bercakap tentang serum ini, El akan share satu serum yang WOW untuk korang




WOWSKIN VITAMIN SERUM SET

WOWSKIN adalah set serum vitamin yang lengkap untuk anda dapatkan kulit yang cantik dan sihat. Ia dilengkapi dengan vitamin A, B3, C, D & E di dalam serum siang dan serum malam. Set ini merupakan gabungan vitamin lengkap yang disarankan para pakar kulit di seluruh dunia.
Vitamin B3, C & E untuk digunakan pada waktu pagi sebelum anda keluar dari rumah. Vitamin A & D pula digunakan pada waktu malam sebelum anda tidur.
Set Serum WOWSKIN juga ditambah dengan 11 bahan boosters lain bagi menambahkan lagi keberkesanannya.

KENAPA PERLU ASINGKAN SIANG & MALAM?
Ini kerana vitamin B3, C & E lebih diperlukan pada waktu siang dimana ada sinaran cahaya matahari. Dan vitamin A & D lebih sesuai dijadikan rutin pada waktu malam ketika anda sedang berehat dan tidak berada di persekitaran panas terik.


Kedua-dua serum siang dan malam ini mendapat kelulusan dari KKM. Day Serum NOT170500805K dan Night Serum NOT170501806K. Jangan risau, WOWSKIN ini juga bebas dari mercury dan hydroquinone


VITAMIN B3

👉Menghilangkan kemerahan akibat dari keradangan kulit ataupun jerawat.
👉Meningkatkan ketahanan sistem imun kulit wajah anda
👉Mengehadkan penghasilan radikal bebas pada kulit yang
menjadi punca kulit tidak sihat
👉Memastikan wajah anda semakin glowing secara semulajadi

VITAMIN C

👉Bantu meningkatkan penghasilan kolagen kulit anda 

secara semulajadi
👉Bantu memperbaiki tekstur kulit anda agar semakin rata
👉Memastikan kelembapan kulit berada di tahap optimum


VITAMIN E



Pudarkan kesan gelap pada wajah dengan berkesan.

Menegangkan kulit yang semakin kendur akibat faktor 

penuaan.

Menghilangkan kesan sunburn yang dialami akibat cuaca 

teruk


VITAMIN A

👉Melambatkan proses penuaan kulit dengan berkesan
👉Menjadikan kulit semakin lembut dan gebu
👉Memastikan kulit tidak kering selepas seharian terkena cahaya matahari
👉Mengurangkan kadar penghasilan sebum atau minyak pada wajah

VITAMIN D

👉Mempercepatkan kadar penyembuhan dan pengeringan jerawat
👉Memastikan sel kulit anda sentiasa diperbaiki pada kadar lebih optimum
👉Mengurangkan keradangan kulit yang dialami





FAKTA YANG ANDA PATUT TAHU TENTANG WOWSKIN

💘Kesan yang ketara boleh dilihat dalam 2 hingga 3 bulan penggunaan.
💘Satu set boleh dipakai untuk 1 bulan jika mengikut aturan penggunaan yang diberikan.
💘WOWSKIN adalah sangat sesuai untuk dipakai sebelum anda mengenakan make-up kerana ia mampu menjadikan make-up anda bertahan lebih lama serta kulit kekal lembab.
💘WOWSKIN ini berkepekatan tinggi tapi ia diformulasi agar ringan pada wajah. Jadi anda tidak perlu risau wajah terasa berat, berminyak atau melekit jika ingin pakai sepanjang hari.
💘WOWSKIn selamat dipakai oleh ibu yang mengandung atau menyusukan anak kecil





CARA PENGGUNAAN


TESTIMONI PENGGUNA WOWSKIN 




Berita baik untuk semua pembaca blog El, WOWSKIN mengada satu contest #makeMONEYchallenge. Ha siapa-siapa nak menang RM62000 bolehlah join contest ini. Manalah tahu ada rezeki korang. Jom check it out details contest ini okay.

Sebelum itu El share satu Video Testimoni Yang Berjaya Jana Ribuan Ringgit Dengan WOWSKIN. Korang juga boleh!!!


DETAILS MENGENAI CONTEST 
#makeMONEYchallenge

Berikut merupakan details mengenai contest #makeMONEYchallenge ini

Terma dan syarat CONTEST #makeMONEYchallenge: -

1) WAJIB jual harga diskaun WOWSKIN (RM62 + RM8) = TOTAL RM70 per unit

2) Wang RM70 WAJIB di transfer kepada HQ terlebih dahulu untuk memastikan tiada aktiviti yang tidak sihat seperti "MAIN HARGA".


3) Wang "SALES" peserta akan dipulangkan semula pada 30.01.2018

4) RM8 psotage yang dicharge kepada pelanggan tidak akan dikembalikan kepada peserta.

5) Sales SAH bermula pada 05.01.2018

6) Terbuka kepada semua warganegara Malaysia termasuk agen, dropship dan stokis sedia ada.

7) Anda tidak perlu simpan stok, hanya submit order di sistem kami. HQ akan poskan serta update tracking no untuk anda.

8) Anda boleh promosi gunakan apa jua cara asalkan tidak menyalahi etika dan undang-undang

9) Untuk video atau gambar WOWSKIN, anda boleh dapatkan di:-

Instagram: @wowskin.official
Fanpage: WOWskin HQ

#makeMONEYchallenge
#wowskin
#flawlesswithvitamins

10) Peserta harus mendaftar di link system OFFICIAL WOWSKIN: dropship.wowskin.my/register

11) Bagi yang pernah mendaftar dahulu, sila daftar semula pada link yang diberikan

SELAMAT MENCUBA!!


Khamis, 14 Disember 2017

CHEEZY FISH FILLETS PACIFIC WEST | RESEPI FILLET IKAN

9:58 PG 17
CHEEZY FISH FILLETS PACIFIC WEST |  RESEPI FILLET IKAN
Assalamualaikum
Salam ceria
Salam kasih sayang semua 

CHEEZY FISH FILLETS PACIFIC WEST | RESEPI FISH FILLET - Aduhai lagi 2 minggu sahaja sesi persekolahan akan dibuka semula. Sekolah atau cuti sekolah kerja mak-mak ni sama sahaja 24jam non stop betul tak? So mak-mak kat luar sana jangan berangan lah nak bercuti juga ye hihi.

Macam hari-hari biasa, El memang dah siapkan breakfast/lunch/dinner di rumah. Cuti sekolah ni memang 2xgandalah penatnya. Of course anak2 kat rumah semua spesis lapar je manjang haha. Memang bekalkan macam2 makanan kat anak2. So semalam El dah siapkan breakfast burger, lunch nasi dan lauk kari ayam dan ada spageti bolognese juga. Waduhh banyak sekali kan haha.

Actually, stok2 makanan memang kami ada beli setiap 2x sebulan. Itu sebab ada burger, spageti, fries, dan macam2 lagi. Selain tu juga dekat rumah tak sah kalau tak ada stok2 biskut2. Tu pun kejap je habis. Kerja makan saja budak2 tu haha


Semalam selepas balik kerja, mama El terlebih rajin pula. So malam tu mama El nak berwestern pula. Kali ini mama El dapat produk dari Pacific West Malaysia. Produk terbaru mereka ialah Cheezy Fish Fillets. Untuk pengetahuan korang, banyak produk yang dikeluarkan oleh Pacific West Malaysia ini seperti Tempura Fish Fillet, Calamari Ring dan banyak lagi.


CHEEZY FISH FILLETS

Keju adalah satu makanan yang paling disukai dan dimakan di seluruh dunia. Ianya lazat, berkhasiat dan mempunyai pelbagai rasa dan tekstur. Dewasa dan terutamanya kanak-kanak memang menyukai keju dan itulah sebabnya Pacific West membuat satu produk Cheezy terbaru iaitu Fillets Ikan.


 Fillet ikan berwarna putih semula jadi dihiasi dengan campuran premium Mozarella dan keju Nacho dan disalut dengan serbuk roti Jepun yang renyah memberikan aroma dan rasa yang unik kepada pengguna produk Pacific West. Cheezy Fish Fillets boleh dihidangkan sebagai makanan ringan yang menyeronokkan sepanjang masa, atau makanan yang lazat untuk keluarga.

CARA PENYEDIAAN


Cara penyediaannya cukup senang. Korang hanya perlu keluarkan dari fridge dan terus boleh masak. 
Goreng sehingga fillet kuning keemasan selama 5-6 minit. Angkat dan toskan.

MENU CHEEZY FISH FILLETS


Dengan Cheezy Fish Fillet ini korang boleh buat pelbagai menu. Kali ini El share menu western ye. Antara menu western yang El masak menggunakan produk Cheezy Fish Fillets ialah:


Original Cheezy Fish Fillets

Rasa keenakan asli Cheezy Fish Fillet dengan perahan lemon. Makan begitu sahaja pun sedap


Cheezy Fish Fillets Garlic Wraps

Goreng Cheezy Fish Fillets. Angkat dan toskan. Potong kecil fillets itu dan masukkan ke dalam wrap dengan salutan sayuran dan sos cili, mayonis dan thousand island. El paling suka yang ini hihi


Cheezy Fish Fillets Burger

Goreng dahulu Cheezy Fish Fillets. Angkat dan toskan. Potong dua fillet tersebut dan letak di dalam roti burger dengan sapuan mayonis, mustard dan sayuran. Tak perlu tambah cheese lagi. 


Cheezy Fish Fillet Oglio Aglio

Spagetti oglio aglio yang El masak ni, El masak kosong jer. Kebetulan pagi tu El dah masak spageti bolognese. So ada balance sikit spageti tu terus El buatkan oglio aglio. Just goreng bawang putih, cili flakes, sedikit kiub ayam dan oregano sahaja. So El boleh makan dengan Cheezy Fish Fillet ni. Sedap juga. 


Korang tengok cheezy campuran mozarella dan nacho dalam fish fillet tu. Nampak tak?Mesti terliur kan 

En. suami balik dari kerja, terus terkejut sambil tanya, "wow banyaknya mama masak..nak sambut anniversary ke?anak2 pun seronok sambil cakap, "wahh mama masak macam dekat kedailah..dah tak sabar nak makan. 

Tak percayakan dengan Cheezy Fish Fillets ini korang boleh menikmati makanan western di rumah dengan cepat dan mudah mengunakan produk dari Pacific West ini dengan keluarga tersayang. Setiap orang dapat merasa menu kesukaan mereka. 

Lepas ni kena jadikan produk pacific west ni salah satu stok makanan di rumah. Senang kerja memasak. Keluarkan dan terus goreng. Macam2 boleh buat dengan produk pacific west ini, boleh dijadikan sebagai menu utama ataupun bahan sampingan dalam menu anda. 

Dapatkan Cheezy Fish Fillets dan produk dari Pacific West di pasaran sekarang

BELI DAN MENANG PERCUTIAN KE 
PERTH DAN BALI


Sempena dengan Cheezy Fish Fillets baru yang telah dilancarkan, Pacific West sedang bekerjasama dengan Holiday Tours & Travel Sdn Bhd (Pejabat Pulau Pinang) untuk membawa anda pertandingan 'Win Your Dream Holiday' dari 15 November 2017 hingga 15 Januari 2018. Anda berpeluang untuk bercuti ke Australia Barat, Perth (4D3N) atau Bali (4D3N) dengan membeli sekurang-kurangnya mana-mana satu (1) produk Pacific West.

Untuk keterangan lanjut korang boleh lawatan website dan facebook page Pacific West

Official website: www.pacificwestfoods.com
Facebook page: www.fb.com/PacificWest.my

Rabu, 13 Disember 2017

ANAK BERSUNAT CARA CLAMP

9:30 PG 9
ANAK BERSUNAT CARA CLAMP
Assalamulaikum semua
Salam ceria

BERSUNAT | SUNAT CLAMP |Bila tiba bulan Disember cuti sekolah, mesti ada dikalangan ibu bapa yang sibuk untuk meraikan anak bersunat atau berkhatan. Kali ini giliran kami pula merasai pengalaman anak bersunat. Kami memilih untuk bersunat di klinik berhampiran dengan rumah kami sahaja.

Sebelum itu El tak ambil tahu kaedah apakah yang akan digunakan untuk bersunat nanti. Sebab bab sunat-sunat ni kita bagi kat kaum bapa yang handle.


So sesajalah El cari kat internet kaedah yang orang suka buat. Bila baca ramai dan ada dikalangan kawan-kawan yang mengunakan kaedah laser dan jahit. Mulalah El risau terus tanya en. suami anak nanti bersunat guna kaedah apa. Terus dia jawab sunat CLAMP. Bila baca-baca komen kat internet kedah clamp ini tidak berapa orang suka sebabnya 2x sakit (semasa disunat dan selepas sunat untuk menanggalkan clamp tersebut) Kalau yang pakai laser/jahit sekali je sakit. Alamakkk rasa bersalah pula kat anak. Tapi dah register dan bayar pun. Redhalah anakku hahaha. El tak cerita pun kat anak, kalau cerita  lagilah dia risau.


Walaupun ada yang mengatakan sunat clamp ni sakitnya 2x tapi cepat baik tau. Lagi pun tak ada pantang, boleh pakai seluar dan gerak bebas. Bila dengar tu legalah sikit kan.

Kami dah booking tarikh 29/11/17 untuk bersunat anak bujang kami. El memilih tarikh itu sebab time tu babah diorang cuti 3 hari so siang tu bolehlah tengok-tengokkan anak bujang dia tu, malam mama El pulak hihi

Yang kelakar tu kan, El tak apply cuti pulak time anak nak bersunat ni tau. Bila en. suami tanya, mama amik cuti tak nanti. Boleh je jawab TAK..terus en. suami buat muka. Bila pergi kerja..fikir punya fikir barulah YA ALLAH..anak aku sorang je laki mana mungkin aku tak pergi tengok dia pi sunat nanti...terus el apply cuti hahahaha. Ngok betul mama el ni kan. 

Sebelum hari kejadian, El sajalah meraikan anak bujang el. Saja bagi dia seronok. Sebenarnya seronok bersunat ni hahaha sebabnya dapat mkn macam2 dan dilayan
seperti anak raja. Tanya dia nak makan apa sebab pas ni dah tak leh makan mcm2..kena berpantang. El suka menyakat. Anak cakap dia nak makan his favourite food roti nan tandoori dan kfc. So jomlah kita makan2 sebelum berpantang haha


Ahmad Danish Zikry 10 tahun baru tapi orang ingat dan sekolah menengah, badan kalah badan mama El hahaha


Kenang kenangan sebelum jadi big brother anak teruna haha

Pada hari kejadian, pukul 11 kami pun dah ada kat Klinik Brunei Pantai Jerjak Penang. Ramai pula anak yang bersunat kat situ. Klinik ni kepunyaan Doktor cina, tapi sunat tu nanti dilakukan oleh seorang ustaz. Kebetulan ustaz tu kami kenal.


Muka sebelum sunat

Tak ada pula dengar budak2 menangis kesakitan. Anak El pulak berlakon macam hero. Tak takut haha. Tapi bila panggil masuk bilik dengan babah dia, terdengar lah macam2 soalan dia kat doktor ngan ustaz tu aduiiii hahaha. Terdengarlah dia menjerit sikit mungkin doktor nak cucuk ubat bius. Selepas itu tak dan 5 minit dah selesai haha. Kejap lahai


Muka selepas sunat haha

PANTANG BERSUNAT

Doktor pun cakap memang tak de pantang pun. Kenalan doktor el pun cakap macam tu. Lagipun kaedah clamp ni bukan jahit pun. So memang tak pantang lah. Cuma jangan bagi makanan yang dia alergik sudah. So far anak el tak alergik apa2 pun.

PENJAGAAN BERSUNAT CARA CLAMP

Ubat sapu kena sapu kat bahagian bebird dia 3 atau 4 kali sehari. Kaedah clamp ini memang doktor tak bagi kena air. Lepas buang air kecil, cuci di bahagian bebird dengan tisu lembap dan bersihkan corong clamp tu. El juga make sure bebird dia sentiasa kering

Actually boleh pakai seluar kalau dah sunat mengunakan clamp ni sebab clamp tu yang melindungi bebird dari kena air/kain dan sebagainya. Tapi anak El sepanjang dia sunat tu El bagi pakai kain pelikat. Udara pun senang masuk hahahaha

Masa tidur pula El letak kotak atas badan dia dan lapikkan kain. Macam gambar di bawah ni. Maklumlah rumah tinggi ni manalah nak sangkut tali kat siling rumah. Jika korang ada meja makan budak2 tu pun boleh jugak.


Selepas 5 hari macam tu pergi ke klinik balik untuk tanggal clamp tu. Dan selepas seminggu memang dah baik. Horey dah merdeka haha.



Tahniah Abang. Dah jadi big brother. Dah tak boleh act macam budak2 ok haha. 

Tapi kaedah clamp ni ikutlah budak tu masing2..ada cepat baik ada lambat baik. Dan ada yang sakit dan tak. So, terpulang pada ibu bapa nak pilih kaedah mana. 
Mujurlah anak El ni sorang je laki2..hahaha

Khamis, 30 November 2017

GAMBAR DAN VIDEO NIKAH FATTAH DAN FAZURA

10:41 PG 8
GAMBAR DAN VIDEO NIKAH FATTAH DAN FAZURA
Assalamualaikum semua
Salam sayang 

GAMBAR DAN VIDEO NIKAH FATTAH DAN FAZURA | Aduhai aura #fattzura sangat hebatkan. Sampai ramai peminatnya yang tak sabar nak tengok gambar perkahwinan mereka. Tup tup 27.11.17 yang lepas, kita dikejutkan dengan berita pernikahan Fattah Amin dan Fazura. El yang bangun pagi nak prepare breakfast pun terkejut. Scroll punya scroll IG Fattah dan Fazura, tengok2 aik dah nikah. Kan diorang baru jer bertunang 13 November lepas. Lepas tu masa press conference, diorang kata nak pergi kursus kahwin dan akan bernikah dalam masa yang terdekat. 

Hahaha El tak sangka plak dekat tu minggu seterusnya haha. Tapi takpe. Alhamdulilah diorang pun dah sah jadi suami isteri. El happy dengan diorang. Suka tengok Fazura. Terpancar sinar kebahagiaan di mata dan wajah dia. Kan kita selama ini pernah tengok sejarah hitam pengalaman percintaan Fazura. So El pun seronok tengok Fattah dan Fazura dah sah jadi suami isteri. Love bird sangat. 

Fattah dan Fazura sudah pun sah bergelar suami isteri pada 27.11.17 yang lalu yang berwakilan wali abang Fazura sendiri di sebuah hotel terkemuka. Majlis tertutup itu katanya adalah permintaan kedua-dua belah pihak. Moleklah tu, majlis yang sangat privacy dihadiri oleh keluarga dan rakan yang terdekat.

GAMBAR NIKAH FATTAH DAN FAZURA













 

VIDEO NIKAH FATTAH DAN FAZURA FULL VIDEO


Diorang ni penuh dengan kejutanlah. Gambar nikah diorang pun romantis dan manja. Sama cantik sama padan. Semoga berkekalan dan bahagia hingga ke syurga amin

GAMBAR PERTUNANGAN FATTAH DAN FAZURA