LIFESTYLE BLOGGER

Khamis, 21 Mac 2019

DE ARTE S PENANG | HOMESTAY PULAU PINANG

9:45 PG 2
DE ARTE S PENANG | HOMESTAY PULAU PINANG
Cuti raya cina yang lepas, mak, family abang dan family adik datang melawat El. Mula-mula tu memang El plan nak balik kampung. Tapi budak-budak tu ada tuisyen pula. Sayang pula nak ponteng. Ahad tu Alana tuisyen. Isnin si abang pula tuisyen. Raya Cina hari Selasa dan Rabu jer cuti. Manalah puas kalau balik kampung. 

Last2 adik call bagi tau takpalah kak, kami datang Penang sambil2 tu boleh jenjalan n cari makan. Adik dah booking homestay dekat jer dengan rumah El, Apartment De Arte S. Rutin ambil budak2 tu balik sekolah memang lalu situ. Belakang USM jer. Tengok building De Arte S tu memang unit, berlengkok-lengkok. Lepas tu tengah2 macam ada satu telur seakan-akan mata. Depa duk kata Eye of Penang gitu haha.


gambar ehsan google

Adik booking 2 malam melalui booking.com. Katanya kalau melalui booking.com murah sikit 2 malam RM500 jer. Kalau melalui ejen RM400 lebih katanya. Ada 3 bilik, kitchen, 3 bilik air, balcony, lift terus ke rumah, pool, parking 2 kereta, wifi, mesin basuh etc. Kedai mart dan kedai makan ada je kat area shoplot luar situ. Ramai jer student2 usm lepak2 makan kat bawah tu



gambar ehsan google




Pool dia memang cantik. Ada 3 layer. Tapi kena pakai swimsuit yea. Kalau tak memang security tak bagi. Ada camera dekat situ. Kalau diorang nampak. Diorang akan charge dalam bill RM50 tak silap  hihi. So hari tu memang budak2 jer lah mandi. 



Yang best kat sini. Naik lift sampai depan pintu rumah ok. Sejenis jakun jugaklah sebab 1st time haha


Ruang Tamu


Ruang makan


Dapur
  

Bilik Utama


Bilik kedua


Bilik ketiga


Ada 3 bilik air



Balkoni

Actually, homestay ini baru jer dibuka. Kami orang pertama stay situ. So tak banyak sgt kelengkapan terutama alat untuk memasak dan dapur gas tak ada. So mujurlah rumah El dekat jer situ. Dah penat makan kat luar, terus pergi rumah El pula. Tu yang El tak sempat nak ambil gambar semua. Otak duk pikir nak masak apa jer hahaha. Mujur adik ada ambil gambar semua ni

Khamis, 7 Mac 2019

JIMAT TRAVEL DENGAN TRAVELOKA SALE-ABRATION DAN MATTA FAIR 2019

8:24 PG 22
JIMAT TRAVEL DENGAN TRAVELOKA SALE-ABRATION DAN MATTA FAIR 2019

Assalamualaikum. Selamat petang semua

Pejam celik pejam celik dah masuk March 2019. Wow cepatnya masa berlalu. Tahun ini sangat-sangat mencabar El dari segi kesihatan, pekerjaan dan keluarga. Tetapi so far alhamdulilah semuanya dipermudahkan. Apa yang korang telah capai setakat March ini? Korang nak tahu tak apa yang ada dalam kotak fikiran El sekarang? I NEED A HOLIDAY!!!Seriously lama ok kami tak berholiday luar dari Penang since tahun lepas


 Tak lama lagi hujung bulan March ni dah cuti sekolah, pasti ramai juga yang dah merancang untuk bercuti bersama keluarga atau rakan-rakan. Matta Fair Promo dah start wei

Dah lama El teringin nak pergi holiday ke Terengganu. Apa yang menariknya di sana?Of courselah makanan, pantai yang cantik dan banyak tempat-tempat yang menarik dikunjungi. Jom rancang untuk travel dengan Traveloka Sale-abration dan Matta Fair 2019! Sebelum itu, jom kita tengok apa yang menarik di Terengganu

Masjid Kristal


Ramai dah tengok kawan-kawan share bergambar di sini. Mesti kena singgah sini. Masjid Kristal katanya dibina berkonsepkan moden dan unik. Dibina dan dirasmikan pada tahun 2008 menelan kos jutaan ringgi dan hanya menggunakan bahan besi keluli, kaca dan kristal sahaja. Masjid Kristal ini adalah masjid pintar pertama di Malaysia

Taman Tamadun Islam

gambar ehsan dari google

Tak payah dah pergi ke luar negara dekat Taman Tamadun Islam boleh tengok monumen-monumen Islam yang mengumpulkan mini monumen Islam yang terkenal dan bersejarah dari serata dunia seperti Masjidil Haram, Taj Mahal dan banyak lagi. Kesemuanya ada 22 buah dari 21 buah negara dari benua Asia, Eropah dan Afrika. Apa yang menarik monumen ini dibina sebijik macam bangunan yang sebenar

Pasar Payang

gambar ehsan dari google

Pasar Payang ada gerai jualan barang basah dan gerai jualan kuih-muih tradisional Terengganu dan kain batik berbeza di tempat lain, batik di sini kata orang, lebih cantik, moden dan sesuai dengan citarasa orang muda. Selain batik, korang juga boleh layan songket, barang tembaga, batu permata, sutera dan capal di tingkat ini. Bolehlah korang cari keropok dan telur penyu

Pantai Batu Buruk

gambar ehsan dari google

Korang pun tahukan, Terengganu memang terkenal sebab pantainya cantik. Pantai ini mendapat namanya bukan disebabkan ianya tidak cantik. Akan tetapi nama Batu Buruk merujuk kepada batu-batu yang membentuk pulau kecil yang timbul di dalam laut bertentangan dengan pantai. Batu-batu inilah yang digelar Batu Buruk (atau Burok). 

Pulau Redang


gambar ehsan dari google

Pulau Redang merupakan pusat peranginan yang terkenal dan cukup relaks di Malaysia dengan pasir putihnya, terletak di perairan Laut China Selatan merupakan salah satu daripada sembilan buah pulau yang membentuk taman laut Kepulauan Redang, serta tapak pemuliharaan penyu yang penting. Pasirnya putih dan airnya jernih, dengan batu karang dan ikan 

Ikan Celup Tepung (ICT Warong Pok Nong)

gambar ehsan dari google
Kalau melancong ke Terengganu tak sah kalau tak singgah untuk makan Ikan Celup Tepung yang popular di Terengganu ni. Banyak juga gerai-gerai yang menyajikan ICT ni tapi yang paling popular ialah di Warong Pok Nong. Warung Pok Nong ini terletak di tepi pantai. Sambil makan boleh menghirup udara pantai yang santai. Menu paling popular di gerai Pok Nong katanya Sotong Guntingnya.

Rancang perjalanan

Persiapan awal yang perlu korang sediakan ialah cari hotel dan tiket penerbangan. Banyak laman web menawarkan harga hotel dan tiket penerbangan yang berbeza-beza. So, korang kena pandai buat perbandingan yang mana menepati budget korang.


Kali ini El plan untuk naik kapal terbang dengan Traveloka Matta Fair since this all in one, sangat mudah dan harganya pun sangat berpatutan. Lagipun Traveloka Sale-bration coming soon. Dengarnya banyak tawaran dengan harga yang menarik

Apa itu Traveloka

Traveloka merupakan website yang menawarkan perkhidmatan menempah tiket kapal terbang dan hotel ke mana jua destinasi yang korang nak pergi baik di dalam negara mahupun di luar negara. Berita baik untuk korang yang kaki travel, Traveloka Saleabration kini kembali dengan pelbagai jenis promosi istimewa pelancongan sempena Matta Fair  2019

Apa itu Matta Fair

Matta Fair merupakan penganjuran pesta pelancongan dari Persatuan ejen-ejen Pelancongan dan Pengembaraan Malaysia (MATTA) untuk orang ramai. Di pesta ini korang boleh dapat harga promosi bagi setiap pakej pelancongan di dalam dan luar negara dengan harga yang cukup berpatutan. Umum tahu yang Matta Fair event ini untuk rakyat Malaysia setiap tahun yang merancang percutian dengan tawaran/promo yang menarik. So, selain Matta Fair, sekarang boleh juga check out Traveloka Sale-abration untuk dapatkan tawaran/promo yang menarik juga.

Why choose Traveloka? Atau ape kelebihan Traveloka 


Kenapa korang patut memilih percutian ini dengan Traveloka?Ini adalah kerana Traveloka adalah sebuah syarikat teknologi terkemuka yang menyediakan penerbangan dan tempahan perkhidmatan hotel dalam talian yang berpangkalan di Jakarta. Menggunakan teknologi traveloka, anda mampu untuk segera mencari flight berharga yang paling murah dan hotel tanpa sebarang yuran tersembunyi tambahan

Jika korang seorang traveller dan ingin jimat kos travelling (hotel dan flight), maka Traveloka adalah pilihan bijak anda. Kenapa?Apa yang best sangat tentang Traveloka ni?Ok Traveloka boleh bandingkan harga dalam satu page. Selalunya kita kalau nak tempah tiket flight akan buka website syarikat penerbangan tu satu per satu untuk bandingkan harga tiketkan?Tetapi dengan Traveloka korang hanya perlu pilih tarikh kemudian Traveloka akan bandingkan sendiri untuk korang. OMG..senangkan! 


Selain itu korang boleh menggunakan applikasi Traveloka di mobile. Hanya installed Traveloka di mobile korang dan korang oleh memilih percutian yang korang impikan bersama Traveloka heyy. Di Traveloka juga korang boleh menikmati promosi yang menarik tau.

Dengan Traveloka + Matta Fair, korang tak payah nak bersesak-sesak kat event Matta Fair tu. Jangan pening-peningkan kepala korang tu. Just pergi kat Traveloka online ataupun Traveloka Apps, ha korang boleh dah nak tengok promosi online diorang!

Jangan lupa untuk checkout Matta Fair 2019 dan Traveloka Sale-abration yang pastinya berbaloi-baloi untuk budget travel korang ok




Isnin, 25 Februari 2019

MASA MANDI LEBIH MENYERONOKKAN DENGAN CARRIE JUNIOR BUBBLY BAR | MEMBERSIH SAMBIL MELEMBAPKAN KULIT SECARA SEMULAJADI

8:47 PG 15
MASA MANDI LEBIH MENYERONOKKAN DENGAN CARRIE JUNIOR BUBBLY BAR | MEMBERSIH SAMBIL MELEMBAPKAN KULIT SECARA SEMULAJADI

Masa mandi adalah lebih daripada sekadar rutin; ia adalah masa yang tepat dan berharga untuk mengeratkan hubungan. Ia merupakan rutian harian yang boleh memberi manfaat kepada kanak-kanak melalui belaian kasih sayang yang lebih dari ibu bapa dan penjaga. Mandi dapat membantu si manja untuk berehat dan setiap sentuhan fizikal memberikan mereka keyakinan terhadap kasih sayang dari ibu bapa. 


CARRIE JUNIOR- sebuah jenama yang dipercayai dalam kelengkapan mandian kanak-kanak memperkenalkan keseronokan masa mandi dengan CARRIE JUNIOR Bubbly Bar. Produk CARRIE JUNIOR Bubbly Bar baharu ini memberikan sebuah pengalaman baru yang lebih menyeronokkan di dalam bilik mandi. Sabun buku mandian baharu dengan hiasan imej 3D CARRIE yang timbul dipermukaan sabun hadir dalam 3 warna terang dan menarik iaitu merah jambu, hijau dan biru sesuai dengan setiap variannya.



CARRIE JUNIOR Bubbly Bar ini merupakan sabun Gliserin, menjadikannya lebih lembut pada kulit daripada kebanyakan sabun. Gliserin berasal dari minyak tumbuhan semulajadi menjadikan sabun ini mempunyai bacaan pH lebih rendah berbanding sabun lain. Ia membersihkan sambil memberikan lapisan perlindungan kelembapan, agar kulit kekal lembap. Gliserin yang terkandung di dalam CARRIE JUNIOR Bubbly Bath juga bertindak sebagai humektan, memberikan kelembapan pada kulit agar terhidrasi sepanjang masa. Humektan tidak menjadikan kulit berminyak sebaliknya menjadikan kulit lebih lembut. CARRIE JUNIOR Bubbly Bar diuji secara dermatologi, sesuai untuk semua jenis kulit, sangat lembut dan tidak mengasari permukaan kulit; apabila digunakan bersama air, ia mempunyai kesan yang menenangkan dan juga melembutkan kulit.


Pastikan kulit anak anda sentiasa terhidrasi, ia dapat melembapkan kulit sehingga beberapa jam selepas mandi. Pengunaan CARRIE JUNIOR Bubbly Bar yang berterusan menjadikan kulit lembut dan gebu. Menyental dengan sabun ketika mandi juga merupakan terapi yang dapat melegakan tubuh badan.


CARRIE JUNIOR Bubbly Bar hadir dalam 3 aroma buah-buahan paling menarik dan laris daripada rangkaian mandian CARRIE iaitu Groovy Grapeberry, Cheeky Cherry dan Double Milk menjadikan kulit sentiasa segar dan bersih. CARRIE JUNIOR Bubbly Bar dirumus khas dengan kandungan istimewa Carrie Junior, Fruito-E yang merupakan gabungan semulajadi ekstrak buah-buahan. Fruito-E diperkaya dengan vitamin dan nutrient untuk membantu menyuburkan dan melembapkan kulit.


Kini kanak-kanak boleh menikmati lebih keseronokan di dalam bilik mandi kerana CARRIE JUNIOR Bubbly Bar turut hadir dengan mainan rahsia di dalam setiap kotak. .


Pagi tadi ada drama nak pergi sekolah, si kecil mama el dah menangis-nangis tak mau pergi sekolah sebab dah 2 hari tak pergi sekolah minggu lepas sebab demam. Ditambah pula kakak dan abang tak sekolah hari ini sebab sabtu lepas ada sukan dan merentas desa so hari ini cuti. Lagilah si kecil mama tu tak nak pergi sekolah.


Mujur ada carrier junior penyelamat situasi. Sedih bertukar seronok dapat mandi dengan sabun terbaru dari carrier junior. Budak-budak ni memang suka dengan carrie junior. 


Kemain seronok hari ini si kecil mama pergi sekolah yea..
.
CARRIE JUNIOR Bubbly Bar boleh didapati di kedai runcit utama, pasar raya, pasar besar di seluruh negara; sabun buku seberat 100gm ini berharga RM4.00 (Semenanjung Malaysia) dan RM4.20 (di Sabah Sarawak) setiap satu


Rabu, 30 Januari 2019

KEMBALI KE SEKOLAH BERSAMA KIT PEMBASMI KUMAN ANTABAX

9:14 PG 23
KEMBALI KE SEKOLAH BERSAMA KIT PEMBASMI KUMAN ANTABAX
Adakah anda bimbang ketika hendak menghantar anak ke sekolah untuk sesi persekolahan tahun 2019, terutama jika mereka akan memasuki pra-sekolah buat kali pertama atau beralih ke sekolah rendah? Walau kanak-kanak mungkin rasa sangat teruja kerana akan bertemu kawan-kawan baru, Antabax memahami perasaan ibu bapa mengenai aspek kebersihan anak-anak.


Pada tahun 2018, sebanyak 58,693 kes Penyakit Tangan Kaki dan Mulut (HFMD) dilaporkan sehingga 6 September 2018. Angka ini 127% lebih tinggi berbanding keseluruhan kes yang dilaporkan pada tahun 2017 dalam tempoh sama.

Pusat Kawalan dan Pencegahan Penyakit menganggarkan 80 peratus jangkitan tersebar menerusi tangan. Justeru, memastikan tangan sentiasa bersih dapat mencegah penyakit berjangkit daripada merebak. Dengan mengamalkan kebersihan tangan, risiko dijangkiti penyakit berjangkit seperti influenza, keracunan makanan serta Penyakit Kaki, Tangan dan Mulut (HFMD) dalam kalangan pelajar dan keluarga mereka dapat dikurangkan.


Tetapi, air bersih mungkin tidak ada sepanjang masa bagi membolehkan anak kecil anda membersihkan tangan mereka daripada kuman. Kit pembasmi kuman dapat membantu anak anda!

Kit Pembasmi Kuman Antabax, Rakan Kebersihan Anak Anda

Untuk memberi ketenangan minda, bekalkan anak anda dengan Kit Pembasmi Kuman Antabax (Antabax Sanitizing Kit). Kit tersebut mengandungi Antabax Antibacterial Cleansing Wipes, Instant Hand Sanitizer dan Hand Sanitizer Spray, yang mudah dimuatkan di dalam beg galas anak anda. Ianya padat dan mudah digunakan untuk situasi di sekolah dan dalam kelas apabila air bersih mungkin tidak tersedia ada.


 Rangkaian produk pembersih Antabax dapat membantu membunuh 99.9% kuman berbahaya. Ia juga diformulasi dengan vitamin untuk kulit dan Aloe Vera untuk memastikan kulit sentiasa sihat dan lembab. Sistem Perlindungan Derma yang mengandungi Serum Lembapan Mikro akan menjadikan tangan lebih lembut, licin dan segar. Diuji secara dermatologi dan terbukti lembut ke atas kulit yang paling sensitif, rangkaian pembersih Antabax sesuai untuk digunakan setiap hari, walaupun oleh anak-anak kecil.


 Menurut Pengurus Kanan Produk Jabatan Isi Rumah dan Penjagaan Peribadi, bahagian Pemasaran Lam Soon, Mandy Lee, penjagaan kebersihan tangan harus diamalkan sejak usia muda kerana ia akan menjadi satu tabiat yang baik dan diingati sehingga mereka membesar. 


“Sebagai ibu, saya juga berasa bimbang anak-anak mendapat jangkitan di sekolah. Sebab itulah penting bagi ibu bapa mengajar anak kecil mengenai kebersihan tangan, bagaimana untuk membasuh tangan dengan betul dan bila hendak membasuh tangan yang kotor kerana ia merupakan cara paling mudah untuk penyakit berjangkit boleh merebak. Matlamat kami ialah untuk menjadikan penjagaan kebersihan yang baik satu amalan.”


“Dalam ketiadaan air bersih dan sabun, Kit Pembasmi Kuman Antabax boleh menjadi alternatif terbaik untuk membersihkan tangan dengan cepat dan mudah. Kit ini sangat berguna untuk membersihkan tangan dan permukaan seperti meja dan barangan peribadi. Di tahun yang baru ini, kami ingin mengingatkan tentang pentingnya mengamalkan tabiat membersihkan tangan untuk mengurangkan risiko dijangkiti penyakit berjangkit,” kata Lee.  


Jumaat lepas kebetulan anak lelaki El ada kem ketahanan diri di sekolah. Ini adalah pertama kali dia tidur berjauhan dengan keluarga. Haha tak ada lah lama mana pun 1 malam sahaja. Tapi kerisauan tu tetap ada. Ibu mana tak risaukan. Tapi anak lelaki El relax sahaja. Dia memang dah lama berdikari. Almaklumlah anak sulung. 


Mujur ada Kit Pembasmi Kuman dari Antabax ni. Dengan kit ini El yakin anak El sentiasa bersih dan dilindungi.


Kit Pembasmi Kuman ini bukan sahaja boleh digunakan oleh kanak-kanak malah seisi keluarga. So bolehlah bawa travel pack ini kemana sahaja. 

Kit Pembasmi Kuman Antabax boleh didapati di farmasi-farmasi dan peruncit utama di seluruh negara. Untuk keselesaan anda, ia juga boleh dibeli menerusi e-stor Antabax di laman Lazada www.lazada.com.my/antabax .

Untuk menjadi sebahagian daripada komuniti Antabax dan mengikuti tip-tip kebersihan terbaik bagi menjalani gaya hidup yang sihat dengan penuh keyakinan, sila “Like” Facebook Antabax di www.facebook.com/NewAntabax atau ikuti Instagram rasmi Antabax di @antabax.


Selasa, 29 Januari 2019

STAY FRESH BODY SPARKLING MIST DAN PORE PURIFYING SERUM CLEANSER

9:10 PG 10
STAY FRESH BODY SPARKLING MIST DAN PORE PURIFYING SERUM CLEANSER

STAY FRESH BODY SPARKLING MIST 

Wangikan diri korang dengan aroma bunga dan buah dengan body mist terkini dari Althea. Althea bukan sahaja terkenal dengan barangan makeup dan skincare, kali ini Althea berkolaborasi dengan Titi Kamal! Baby terbaru dari Althea ini dinamakan, Mist Stay Fresh Body Sparkling dihasilkan dari gabungan aroma buah dan bunga kegemaran Titi Kamal iaitu oren, peach dan rose. Tidak terlalu kuat, parfum lembut ini memberikan tubuh korang untuk wangi dengan aroma yang tahan lama. Ini juga memiliki formula yang tidak lengkit dan nyaman di kulit, dan mewujudkan keanggunan dan keindahan. 




Titi Kamal adalah seorang artis dan penyanyi Indonesia dengan bakat dalam fashion dan gaya. Paling dikenali karena rambut hitamnya yang panjang dan indah, dia adalah ikon kecantikan yang menambat hati penggemar di seluruh Asia Tenggara.



Body mist ini mengandungi damask rose water yakni dapat menjaga kulit dari dehidrasi dan memberikan keharuman lembut, ekstrak Bunga Oren yang dapat menyegarkan badan dan ekstrak bunga rose yang mendinginkan dan menenangkan kulit sementara memberikan aroma feminin. Saiz botol yang kecil membolehkan korang letak di dalam bag  dan membawa ke mana sahaja.

Korang boleh dapatkan body mist ini di https://my.althea.kr/stay-fresh-body-sparkling-mist

#TitixAltheaKorea #AltheaAngels #AltheaKorea

PORE PURIFYING SERUM CLEANSER

Kecoh sana sini tentang satu lagi produk terbaru dari Althea iaitu Pore Purifying Serum Cleanser. Katanya 2in1 di mana boleh digunakan sebagai remover makeup dan cleanser. Wah menarik tu.



Sebagai wanita memang kita sentiasa kesuntukan masa untuk membersih wajah. Lagi-lagi yang suka bermakeup. Nak remove makeup lagi. Nak cuci muka lagi. Well no time ok. Tapi berita baik untuk korang!Now Althea ada produk baru Pore Purifying Serum Cleanser di mana korang boleh remove makeup dan bersihkan muka sekaligus. Jimat masa



Gabungkan kekuatan pembersih dan serum membersih solekan, kotoran, dan minyak dengan ekstrak pudina sambil memastikan kulit tetap segar sepanjang hari. Ia melembapkan kulit dan berkesan mengecilkan liang pori. Produk ini juga membantu mengimbangi tahap pH kulit untuk memastikan kulit lembut dan sesuai untuk semua jenis kulit.

Antara bahan utama yang terdapat dalam produk ini ialah: 
 Ekstrak daun pudina – Menyejukkan kulit dan melegakan kerengsaanMinyak benih Jojoba – Melembapkan kulit yang kering tanpa merasakan beratTea tree leaf extract – Mempunyai sifat antibakteria yang membersihkan kulit

Cara penggunaan:
Menanggalkan Solekan 
Langkah 1: Tuang serum yang mencukupi ke tapak tangan
Langkah 2: Urut seluruh kulit muka dengan gerakan bulat untuk mengeluarkan kotoran dan solekan.

Langkah 3: Bilaskan muka dengan air.

Pencuci Muka


Langkah 1: Tuang serum yang mencukupi ke telapak tangan 
Langkah 2: Urut secara perlahan-lahan produk seluruh kulit muka dengan gerakan bulat selama 5-10 saat sebelum membasuhnya dengan air.

El suka sangat serum cleanser ini sebab kalau pergi travel tak payah bawa cleanser dan remover, hanya bawa Pore Purifying Serum Cleanser ni sahaja dah memadai. Lega!Thank you Althea sebab perkenalkan serum cleanser ni. Worth it!!

Untuk dapatkan Pore Purifying Serum Cleanser ini boleh klik https://my.althea.kr/pore-purifying-serum-cleanser

#AltheaSerumCleanser #AltheaAngels #AltheaKorea

Isnin, 28 Januari 2019

SUSU SUFFY bGENUIS | DAPATKAN SET PERCUBAAN PERCUMA

1:03 PTG 14
SUSU SUFFY bGENUIS | DAPATKAN SET PERCUBAAN PERCUMA
Hai korang!Bagi korang yang mempunyai anak yang ramai 
sudah pasti mempunyai pengalaman dalam
pemilihan susu formula yang terbaik untuk si manja tapi bagi mereka yang pertama kali memiliki anak pasti mencari formula yang terbaik untuk si manja. 

Macam El sudah mempunyai 4 orang anak, pastinya macam-
macam susu telah cuba untuk anak-anak El bagi 
memastikan sesuai dengan sistem penghadaman mereka.

Pernah tak korang dengar atau salah seorang dari korang
yang menggunakan susu suffy?Dulu anak El pernah juga  
mencuba susu suffy bGenius ni. 

Serba sedikit tentang Suffy


Suffy Dairy Group Sdn Bhd merupakan sebuah syarikat
pengeluar produk tenusu jenama ‘’ SUFFY’’ yang berpusat 
di Ipoh Perak.

Suffy mempunyai pengalaman lebih dari 6 tahun di dalam 
memasarkan produk berasaskan susu ke seluruh Malaysia 
termasuk  sabah dan serawak.

Suffy mempunyai pelbagai produk susu diantara susu 
berasakan susu lembu dan susu kambing.

Suffy telah melaksanakan kaedah pemasaran semasa melalui 
medium seperti  facebook , instagram dan website  bagi 
menarik minat mereka untuk  berurusan dengan pihak suffy.

Kebaikan susu Suffy bGenius


Susu Suffy bGenius mempunyai kaya dengan formula B3 
iaitu Brilliant, Balance dan Boost. Ia mengandungi DHA yang
merupakan antara komponen yang utama didalam otak 
malah memenuhi keperluan nutrisi yang seimbang
BRILLIANT
Suffy B Genius mengandungi DHA yang merupakan antara komponen utama di dalam otak. Ia Berfungsi untuk membantu perkembangan otak kanak-kanak.
BALANCE
Suffy B Genius membantu memenuhi keperluan nutrisi seharian yang diperlukan oleh Si Manja. Nutrisi yang seimbang membantu Si Manja untuk membesar dengan lebih baik.
BOOST
Suffy B Genius dirumus istimewa dengan Prebiotik dari FOS dan Manna untuk membantu meningkatkan sistem penghadaman Si Manja.


Selain itu, terdapat buah kurma yang kaya dengan kandungan fiber untuk sistem penghadaman berfungsi dengan baik manakala madu mengandungi glukosa yang dapat memberi tenaga pada tubuh.

Susu bGenius memenuhi Keperluan Kanak-Kanak Berusia 
1-3 Tahun.

Set Percubaan Percuma untuk 50 orang pelanggan terawal


Sekarang susu Suffy bGenius ada dalam bentuk packaging 
baru seberat 500gram. Kalau nak tahu rasa macam mana, 
sesuai atau tidak untuk anak korang, sekarang ini Suffy 
tengah bagi set percubaan percuma untuk 50 orang 
pelanggan terawal. Bolehlah korang cuba untuk anak-anak 
korang nanti.  


Set percubaan ni mengandungi 3 sachet dgn harga RM6.00

TAWARAN ISTIMEWA PROMO CODE

Korang boleh membeli set percubaan ini dengan 
menggunakan code (SUFFYSBG)

Tempoh penggunaan code promo ini sah dari 24/1/19 sehingga 15/2/19

Nak tahu macamana nak purchase set percuban percuma 
boleh follow step by step di bawah ini

Cara pembelian di Shopee


1. Layari laman web

2. Pilih senarai set percubaan dan isi maklumat peribadi  


3. Baca segala butiran yang tentera di (Terms and Condition) dan  klik pada submit 


4. Klik  pada gambar set  percubaan  yang anda inginkan


5. Log masuk  pada laman web shopee dan bagi mereka yang tidak daftar sebagai ahli perlu daftar terlebih dahulu


6. Klik pada beli sekarang dan pilih kuantiti yang anda inginkan


7. Klik pada suffymalaysia dan trial pack suffy bGenius dan klik pada semak keluar


8. Tambah baucar dengan mengunakan CODE SUFFYSBG


9. Pastikan anda tekan pada baucar diskaun  suffy malaysia official store dan klik pada ok untuk pengesahan. 
10. Penghantaran akan dilakukan dalam masa 3 hari waktu berkerja

Kelebihan bila beli set percubaan susu Suffy bGenius

- terima 3 paket untuk 3 kali pengambilan
- dapatkan produk segera dalam tempoh 24 jam (bergantung pada perkhidmatan penghantaran)
- pegawai perkhidmatan pelanggan Suffy akan menghubungi pelanggan dan memberikan panduan serta khidmat nasihat pengambilan susu Suffy bGenius

Set percubaan percuma ini diberi 3 sachet kerana untuk rasa, kesan kepada tubuh badan dan penghadaman anda korang.

Cara penyediaan


Mudah dan senang cara penyediaan susu Suffy bGenius untuk si kecil korang dengan mengikuti penyediaan cara yang betul. 




TESTIMONI




Wah cepat sungguh dapat set percubaan susu suffy bGenius ni..baru isnin order..selasa pagi dah dapat. Terus bagi si manja minum. Suka sangat dia dapat minum susu suffy ni. Rasa dia lain dengan susu yang ada di pasaran. Senang betul nak bancuh dengan paket macam ni. Kalau dibuat macam ni senang nak bawa pergi travel..dalam perjalanan boleh ambil paket susu tu dan bancuh dalam botol. Tak payah bawa paket besar ataupun bekas susu betul tak?


Apa tunggu lagi. Jadilah salah seorang dari 50 orang pelanggan terawal mencuba set percubaan ini. 

Untuk maklumat lanjut atau ingin mengetahui tentang susu Suffy bGenius ini boleh layari