LIFESTYLE BLOGGER

Isnin, 3 Disember 2018

HADIAH UNTUK SI MANJA | BABY ATAU NEWBORN DARI LOVINGLY SIGNED

9:30 PG 11
HADIAH UNTUK SI MANJA | BABY ATAU NEWBORN DARI LOVINGLY SIGNED
Hadiah untuk si manja | Baby atau newborn dari Lovingly Signed - Sudah lama tak mempunyai anak kecil. Paling kecil pun sekarang dah berumur 4 tahun. Cukuplah tu rezeki yang Allah berikan. Anugerah paling berharga. Dahulu kalau disahkan mengandung teruja sebab salah satunya boleh dapat hadiah baby yang banyak kihkihkih. Jimat sikit belanja untuk barang-barang babykan. 


Korang kalau nak hadiahkan barang baby untuk kawan-kawan, family ataupun saudara-mara beli kat mana?Mesti ada yang tercari-cari hadiah untuk baby dan newborn yang comel-comel. 


El pun sedang tercari-cari gift/hadiah untuk dihadiahkan untuk rakan sekerja El dan adik El yang akan menimang cahaya mata pada bulan 3 dan 4 ni. El pula teruja nak mencari kat mana kedai online shopping yang menawarkan hadiah/gift yang comel-comel untuk si newborn baby. 

Hadiah untuk si manja| untuk baby atau newborn dari Lovingly Signed


Tengah-tengah mencari tu terjumpa website Lovingly Signed. Wah menarik sangat hadiah/gift yang diorang jual. Jom kita tengok apa yang menarik dalam Lovingly Signed. 

Teruja tengok hadiah barangan baby dalam website Lovingly Signed ni. Sangat esklusif, kemas, warna pastel yang menarik dan lembut, boleh custom made nama untuk diletakkan di baju, tuala dan sebagainya. Memang banyak pilihan di Lovingly Signed ni. Rambang mata pula nak pilih. 

5 hadiah pilihan El untuk si manja dari Lovingly Signed

1) Gift Hamper

Senang kalau dapat carikan hadiah set lengkap untuk baby atau newborn. Untuk set gift hamper dari Lovingly Sgned ini ada dua pilihan biru untuk baby boy dan pink untuk baby girl. So comel kan. Warna pastel yang lembut. Semua barangan dari Lovingly Signed ini diperbuat daripada 100% kain kapas. 

Disediakan dalam sebuah kotak yang ikatkan reben ini, GIFT HAMPERS LOVINGLY SIGNED welcome gift nampak sangat ekslusif dan mewah. 

Korang boleh letakkan nama si manja comel sebanyak 10 aksara. Dalam set ini terdapat jubah tuala, baju rompers, selimut dan anak patung. Ianya sesuai untuk bayi berumur 0-6 bulan.


Blue for boy


Pink for girl

2) Baby bib

Sekarang ni baby bib memang menjadi pilihan ibu-ibu bukan setakat untuk menjaga kebersihan baby ketika baby muntah, lelehan air liur baby, ketika makan malah ianya seperti suatu fesyen untuk baby. Nampak kool jer bila baby pakai baby bib. Tambahan pula terdapat pelbagai design yang menarik di Lovingly Signed. Korang juga boleh custom nama baby korang tau. 



3) Blanket

Selimut atau blanket juga sangat diperlukan untuk baby ataupun newborn untuk menjaga keselesaan mereka. Di Lovingly Signed juga ada pelbagai design blanket/selimut.

Selimut dari Lovingly Singed ini tampak mewah. Baby pasti terasa lembut dan hangat diselimuti dari kain yang diperbuat daripada 100% kain kapas. Selimut yang serba boleh ini boleh bawa dengan bayi anda di mana-mana. Ia adalah hadiah yang terbaik untuk keselesaan baby. 



4) Toy untuk si manja

Tidak sah kalau tak belikan hadiah mainan/toy untuk si manja baby or newborn. Terdapat barangan patung/doll di Lovingly Signed yang sangat comel. Sesuai dijadikan mainan untuk si manja. Baby girl mesti suka doll ni. 



5) Baby tutus

Comel pula tengok skirt tutus dari Lovingly Signed ni. Bolehlah dipertimbangkan untuk hadiahkan untuk baby rakan office El yang tidak lama lagi menimang cahaya mata baby girl. Siap ada patung unicorn lagi. Comel sangat.



Memang best sangat shopping hadiah baby di Lovingly Signed ini selain barangan mereka yang comel-comel, korang boleh custom made nama baby korang di pakaian, tuala dan sebagainya. 


Setiap barangan yang kita beli tu mereka akan letakkan di dalam kotak yang esklusif dan tampak mewah. Cer bayangkan kalau sesiapa yang terima hadiah dari Lovingly Signed ni mesti jatuh cinta dengan pembungkusannya. 

Korang dah ada pilihan di Lovingly Signed. Jom order satu untuk si manja! Untuk keterangan lanjut atau lain-lain koleksi. Boleh layari ke : 

Khamis, 29 November 2018

ALTHEA MILK PEEL CREAM MASK

3:36 PTG 4
ALTHEA MILK PEEL CREAM MASK
El ni sejenis malas nak pakai mask. Sebulan sekali pun payah. Kadang-kadang memang sejenis lupa nak belai-belai muka yang dah makin mereput. Dah tahu mereput jagalah muka tu. Muka tu lah aset paling penting bagi semua wanita. Kalau tak jaga habislah confident level pun turun. Tambah-tambah tok laki nak tengok pun tak selera haha. 


Baru-baru ini El dapat produk terbaru dari the most wanted K-Beauty iaitu Althea. Kali ini Althea mengeluarkan produk cream mask yang dipanggil Milk Peel. El ni salah seorang Althea Angel tau. Mostly produk dari Althea memang best. 

CARE TRIPLE DAILY WITH MILK
MILK PEEL CREAM MASK


Topeng mengelupas yang lembut ini mengandungi susu untuk kulit yang segar. Tekstur tanah liat yang menggelegak membuat kuman yang tebal untuk mengeluarkan sel-sel kulit mati.


Kandungan

Water (Aqua), Kaolin, Glycerin, Disiloxane, Bentonite, Propanediol, Myristic Acid, Methyl Perfluoroisobutyl Ether, Stearicacid, Methyl Perfluorobutyl Ether, Potassium Hydroxide, 1,2-Hexanediol, Palmitic Acid, Ethylhexylglycerin, Milk Proteinextract, Disodium Edta, Gaultheria Procumbens (Wintergreen) Leaf Extract, Gluconolactone, Glycolic Acid, Titaniumdioxide (Ci 77891), Fragrance (Parfum), Coumarin, Hexyl Cinnamal, Citronellol

Milk Peel Cream Mask atau Masker Krim Susu memberikan kulit anda satu lubang penghidratan besar dengan kekuatan mengupas yang menyegarkan Mengandungi kedua-dua ekstrak AHA dan BHA, pengelupasan yang lembut tetapi efektif ini berubah dari tanah liat ke krim melepaskan sel-sel kulit mati untuk kulit lebih licin. Ia juga dirumus dengan protein dari susu untuk merangsang semula dan melembapkan kulit. Hasilnya kulit yang sihat, meningkatkan dan memberikan kelembapan kulit sepanjang hari. Kaolin - Meretoksifikasi dan mengeluarkan kotoran dari liang-liang

Kebaikan Milk Peel Cream Mask


- Satu topeng pengelupasan yang berubah dari tekstur tanah liat ke cairan krim (seperti whipped cream)

- Mengandungi ekstrak protein susu untuk melembapkan dan menghidupkan semula kulit yang sihat

- Diformulakan dengan AHA & BHA untuk perlahan-lahan tetapi berkesan menghapuskan sel-sel kulit mati

Cara Penggunaannya


Sapukan produk pada kulit yang lembap dan urut dengan perlahan sehingga ia keluar menjadi buih.

Biarkan selama 30-60 saat sebelum membilasnya dengan air suam.


Sesuai untuk semua jenis kulit. Rekomen untuk mereka yang mempunyai masalah:-


- Jenis Kulit Gabungan
- Masalah pembesaran liang pori
-Kulit kasar, kulit sensitif yang memerlukan pengelupasan lembut
- Kulit kering yang perlu dilembapkan walaupun selepas mengelupas

Review by me

Pertama kali mencuba Milk Peel Cream Mask ni teruja sangat sebab dia tak payah guna air. Just sapu kat muka krim tu dengan keadaan muka yang lembap. Sapu kesemua bahagian muka. Apabila cream mask pada mulanya bertekstur tanah liah (clay) kemudian akan bertukar krim buih (whipped cream). 


Seperti magik pula. Korang akan terdengar buih-buih muncul dan bila tengok depan cermin, geli tengok buih-buih cream tu timbul haha. Tetapi El suka baunya yang ringan dan fresh. Selepas 30-60 saat, korang boleh bilas dengan air biasa. Terasa kulit muka korang lembut dan segar.


Botolnya yang cute boleh di bawa kemana sahaja especially untuk pergi travel kan. Love it so much. Tak too complicated. Nice.


El bagi 5/5 untuk Milk Peel Cream Mask. Yeay!!

Harga Milk Peel Cream Mask (50ml)

Harga Milk Peel Cream Mask USD9 tapi sekarang tengah Off 10% dapatlah USD8. Nak tahu maklumat lebih lanjut pasal produk ni ?

Sila layari: https://us.althea.kr/milk-peel-cream-mask

Sabtu, 24 November 2018

CHRISTMAS BUFFET FIESTA DI LEXIS SUITES PENANG | CHRISTMAS BUFFET 2018

2:50 PTG 1
CHRISTMAS BUFFET FIESTA DI LEXIS SUITES PENANG | CHRISTMAS BUFFET 2018
Christmas Buffet Fiesta di Lexis Suites Penang|Seperti yang korang tahu, kita di Malaysia ni saban bulan ada sahaja perayaan yang diraikan. Mana tidaknya di Malaysia ni ada pelbagai kaum. Untungkan kita dapat menyambut pelbagai perayaan ini. Bila ada perayaan mestilah ada makanan. Fuh makanan pula macam-macam. Itulah indahnya Malaysia yang dikatakan syurga makanan.


Perayaan Krismas adalah salah satu perayaan yang disambut di Malaysia. Lexis Suites Penang tidak ketinggalan untuk sama-sama meraikan perayaan Krismas ini dengan menyediakan Christmas Buffet Fiesta iaitu Christmas Buffet Lunch dan Dinner.
















Kali ini Executive Chef mereka, Chef Johno and pasukan meraka bertungkus lumus untuk menghidangkan buffet yang sangat menyelerakan dengan dibahagikan beberapa bahagian berbeza antaranya makanan sejuk, keju, sup, makanan laut, pasta, hidangan menu barat, hidangan panas dan hinggalah pencuci mulut untuk tetamu Lexis Suites Penang.











Memulakan menu buffet hors d'oeuvres dengan pelbagai hidangan seperti Smoke Salmon Platter, Cherry Tomato dan Mozzarella bersama Balsamic Reduction, Australia Potato Salad. Seterusnya pelbagai jenis salad seperti Chicago Turkey Salad ditambah dengan pelbagai jenis dressing yang akan menerbitkan keinginan untuk merasa lebih lagi. Untuk melegakan tekak, terdapat sup panas iaitu sup labu diiringi oleh roti bakar, gulungan dan mentega fesh.










Untuk hidangan utama, pengunjung akan dapat menikmati masakan klasik seperti Poached Sea Bass with fresh Drill and Saffron Butter Sauce, Deep Fried Cheese Ball, Baked Creamy Seafood Stew, Homemade Chicken Raulade bersama Creamy Pomegranate Sauce, Grilled Lamb Chop bersama Minths Jerry, Fragrant Prawns bersama Nutmeg Mayo Sauce, Grilled Spicy Chicken Sausage with BBQ Gravy, Mini Burgers bersama Salami dan banyak lagi. Selain itu, sesekali tetamu di Lexis juga boleh memanjakan diri dengan hidangan barat iaitu Pan Fried Smoked Duck Breast bersama dressing yang berbeza. 

Seriously El suka menu Poached Sea Bass dan Baked Creamy Seafood Stew. Sedap!Dan kali ini El tak terlepas menikmati menu itik yang sedap. 


Sudah tentu, pihak hotel juga mempunyai hidangan yang wajib iaitu ayam belanda yang akan dimakan dan dihidangkan bersama dengan yorkshine pudding, roasted baby potato, chestnut and apple stuffing, and cranberry, giblet, butter vegetable sauce.











Bufet ini kemudiannya berakhir dengan Chocolate Truffle Cake, Floating Island with Almonds and Caramel, Lexis Style Bread Butter Pudding, Chocolate Fountain, Honey Dew Sago, pelbagai snek buah-buahan. Tidak lupa ditemani dengan Christmas Cookies, Stollen dan Yule Log. Thumbs Up for dessert. 

Christmas Day Buffet Lunch 
Venue: Roselle Coffee
Date/Time: 25/12/18 at 12.00pm-3.00pm
Harga: Adult (RM88) SC/Kid (RM58)

Christmas Eve Buffet Dinner
Venue: Hibiscus Grand Ballroom
Date/Time: 24/12/18 at 6.30pm-1.00pm
Harga: Adult (RM120) SC/Kid (RM70)


Tidak lupa juga, pengunjung berpeluang untuk memenangi hadiah cabutan bertuah semasa bufet dinner dan pada masa yang sama menikmati persembahan band live. Pihak hotel juga akan memeriahkan lagi Christmas kali ini dengan membuat kejutan kemunculan santa claus untuk memberi gula-gula dan roti halia. 


New Year Fiesta Countdown Party

Bagi mereka yang bersiap untuk meraikan tahun 2018 dan menyambut tahun baru 2019, Lexis Suites Penang akan mengadakan Grand Countdown Dinner dan Party pada 31/12/18. Meraikan makan malam bufet di ballroom grand ballroom dan kemudian pergi ke tingkat atas (Sky Terrace) untuk countdown party. 

Semasa berada di sana, tetamu boleh nikmati magic show, persembahan band live, sesi permainan dan banyak lagi, semuanya disediakan secara eksklusif untuk tetamu Lexis Suite Penang. Tetamu juga akan berpeluang memenangi hadiah menarik pada hari tersebut. 

  Harga RM188nett untuk orang dewasa dan RM100nett untuk kanak-kanak dan warga emas.

Untuk sebarang pertanyaan anda boleh terus menghubungi: -

 Lexis Suites Penang
28 Jalan Teluk Kumbar,
Mukim 9 Daerah Barat Daya
11920 Bayan Lepas, Penang
Office: 604 628 2888