LIFESTYLE BLOGGER

Isnin, 28 Mei 2018

Kulit Sempurna, Menawan Tanpa Bintik Hitam dalam Masa Dua Minggu

9:43 PG 1
Kulit Sempurna, Menawan Tanpa Bintik Hitam dalam Masa Dua Minggu


Wanita Malaysia nampak perbezaan ketara dengan
 Nanowhite Dark Spot Corrective Serum

Sejak sekian lama, ramai wanita bergantung pada pelbagai produk penjagaan kulit untuk memerangi bintik hitam dan parut jerawat. Tetapi bolehkah masalah ini dapat ditangani dalam hanya masa dua minggu? Ketika mencuba Nanowhite Dark Spot Corrective Serum dalam ujian penggunaan di rumah baru-baru ini, wanita Malaysia mendapati kulit mereka bertambah baik dengan cepat.



Nanowhite Dark Spot Corrective Serum dengan LumiLiteTM baharu diperkaya dengan tiga bahan pencerah yang membantu mengurangkan bintik hitam, memudarkan parut jerawat dan juga memberikan tona kulit yang sekata. Ia mempunyai gabungan teknologi Nano, Omega White-C dan Ekstrak Semula Jadi untuk membentuk konsentrasi pencerah yang menembusi jauh ke dalam kulit untuk penyerapan bahan aktif yang lebih baik untuk memberikan hasil kulit cerah yang berseri dan kekal lama.

Ini bukanlah kata-kata kosong kerana ianya telah terbukti berhasil dalam ujian penggunaan di rumah yang telah dijalankan. Percubaan tersebut memantau keadaan kulit 50 orang wanita Malaysia yang telah menggunakan serum ini selama 28 hari, melaporkan hasil yang menakjubkan - hampir kesemua (95%) wanita berusia 22 hingga 35 tahun nampak akan pengurangan bintik hitam dan parut jerawat selepas hanya menggunakan produk selama dua minggu!

Mengikut hasil ujian penggunaan di rumah, pemulihan paling ketara dapat dilihat di bahagian pipi, dagu dan juga dahi. Oleh itu, masalah ketidaksempurnaan kulit hanya akan tinggal sejarah dan wanita-wanita ini kini tampil gembira dengan tona kulit yang sempurna dan lebih cerah.

Majoriti peserta sebenarnya mendapati kulit mereka lebih berseri dalam hari pertama menggunakan Nanowhite Dark Spot Corrective Serum. Bilangan peserta yang berpuas hati semakin meningkat selari dengan bilangan hari penggunaan.

84% daripada wanita melaporkan bintik hitam dan parut jerawat yang semakin kurang dalam hari pertama penggunaan serum. Selepas 14 hari, bilangan wanita yang mendapat hasil yang sama meningkat kepada lebih 90%. Dari segi tona kulit sekata, 50% daripada wanita mengatakan mereka nampak penambahbaikan yang ketara dalam tempoh 24 jam pertama selepas penggunaan, dan 60% melaporkan perkara sama selepas dua minggu.


Wanita yang telah lama mengalami masalah kulit mungkin sukar membayangkan melihat wajah mereka di cermin tanpa bintik-bintik hitam dan parut jerawat. Dengan itu, Nanowhite ingin membantu mereka membayangkan kulit yang lebih cerah – menerusi aplikasi realiti berperantaraan (AR) mudah alih yang baharu.

Cara Pengguna Set Pencerahan Nano White





Langkah 1
Awaking Snow Wash untuk membuang segala kotoran di wajah agar tiada lagi sisa makeup yang tinggal dan akan memberi kulit kita rasa bersih dan segar.





Langkah 2
Refining Treatment Toner mampu merawat sel kulit wajah dan memberi vitamin yang penting penumbuhan self baru kulit.





Langkah 3
Dark spot Corrective Serum. Ini adalah produk baharu yang dirumuskan untuk menghilangkan bintik hitam diwajah. Serum ini mengurangkan bintik hitam dan memudarkan parut jerawat, serta menghasilkan tona kulit lebih sekata dan berseri. Selain daripada itu, penggunaan berterusan mampu mencegah kemunculan bintik hitam pada masa yang akan datang. 





Langkah 4
Double acting whitening gel-cream, memberi kelembapan pada kulit wajah agar wajah sentiasa nampak moist.



Untuk melihat wajah bebas cela anda, cari dan muat turun aplikasi mudah alih 'Nanowhite AR+’ dari Apple App Store atau Google Play Store. Kemudian, imbas pembungkusan serum dengan aplikasi tersebut dan ketahui lebih lanjut mengenai produk-produk Nanowhite dan panduan langkah-langkah penjagaan kulit sambil membayangkan penambahbaikan kulit melalui fungsi realiti berperantaraan.

Bukan itu sahaja - pengguna aplikasi berpeluang memenangi hamper produk Nanowhite bernilai RM2,500! Anda hanya perlu mengisi borang kaji selidik dalam aplikasi mudah alih Nanowhite AR+, dan pemenang bertuah akan dimaklumkan melalui telefon.


Serikan kulit anda hari ini! Nanowhite Dark Spot Corrective Serum 30ml dijual pada harga RM69.90 di semua farmasi dan pasaraya utama di seluruh negara. Untuk mengetahui lebih lanjut, layari laman Facebook Nanowhite di www.facebook.com/nanowhite, atau lawati laman web rasmi di www.nanowhite.com.my.





Ahad, 27 Mei 2018

SHOPPING RIANG RIA RAYA DI LAZADA 2018

10:22 PG 1
SHOPPING RIANG RIA RAYA DI LAZADA 2018
SHOPPING RIANG RIA RAYA DI LAZADA 2018 | Hai semua!Selamat Hari Raya...eh puasa pun belum habis lagi ni dah nak raya. Adui semua shopping mall dah start main lagu raya. Terus rasa nak raya sekarang hihi. Amboi nak raya teruskan..tapi dah siap ke baju raya, kuih raya, perabot raya semua. Ha sakan korang, nak raya semua nak barukan. 

Baju raya El dan sekeluarga dah siap. Cuma nak tambah apa-apa yang patut je. Kuih raya pun belum start buat lagi. Tapi adalah order kat kawan barang 2 3 jenis kuih. Selain beli kat luar tu kan, El pun tak ketinggalan shopping online tau. Banyak-banyak shopping online yang El selesa nak bershopping tak lain tak bukan Lazada. Dah banyak jugalah berhabis duit kat Lazada. Tak rasa rugi sebab memang barang di Lazada murah dan kadang-kadang barangan dia tu memang tak ada kat kedai-kedai luar.

Jualan Riang Ria Raya Lazada 2018


Untuk pengetahuan korang, kadang-kadang tu El tunggu Lazada buat sales barulah ligat bershopping tapi kadang-kadang tak ada sales pun barang diorang memang murah. Tapi tengok jenis barang jugalah. Nak bagi tau korang ni, tengah dekat nak raya ni kan, Lazada akan buat Jualan Riang Ria Raya bermula 1hb Jun ni tau. Ha apa lagi, ni lah masanya korang boleh bershopping raya. Mesti ada barangan yang korang tengah aim nak pakai masa raya nanti kan.



Jualan Riang Ria Raya akan bermula pada 1hb Jun - 4hb Jun 2018. sekejap jer sales. Grab it! Sales ini siap ada esklusif deal sehingga 90% untuk barangan terpilih sahaja. Bukan itu sahaja, terdapat offer dari 30 jenama Antarabangsa. Antaranya ialah: 

1) Watsons
2) Urban Decay
3) Carlo Rino
4) Poney
5) Siti Khadijah
6) Drypers
7) Panasonic
8) Tesco
9) Maybelline
10) Cala Qisya

Ada banyak lagi tau. Kalau nak tahu lagi korang kenalah terjah Lazada pada 1hb Jun ni ok.  Sekarang ni boleh dah nak buat survey barang yang korang nak tu. El pun tengah survey barang makeup ni dan nak tambah sedikit barangan dalam rumah. 



Jualan Riang Ria Raya juga ada menawarkan Jualan Flash, Lebih daripada 600 Baucar, Tawaran pada Essential Raya dan Buffet Buka Puasa, Tawaran Bundle dan Rakan Kongsi Eksklusif.

Alamak tak sabar nak bershopping ni. Mujurlah jualan sales ni buat time gaji. Harap-harap bertabahlah kan. 


Tunggu!Korang boleh memenangi baucar wang tunai RM50 dengan Duit Raya Shakin' Deals 


Wah menang duit raya RM50, bolehlah sambung shopping lagi. 


Caranya nak menang mudahnya, korang perlu:-

1 - Download and log in the Lazada App
2 - Stay on the homepage
3 - Shake daily from 22 May till 4 June at 5.30 am, 12.30 pm and 9.30 pm!

Alamak senangnya. El dah download. Korang tunggu apa lagi. Manalah tahu korang boleh jadi salah seorang pemenang. Duit raya RM50 tu. Syok habis. Untuk maklumat lanjut tentang baucar ini korang boleh klik sini

Jangan lupa stay tune ok Jualan Riang Ria Raya Lazada pada 1hb Jun - 4hb Jun 2018. Jom sama-sama meriahkan jualan ini di https://www.lazada.com.my/riang-ria-raya/  

Happy Shopping Gais 


 

iang Raya Sale ni bermula dari 1 sampai 4 Jun, siap ada deal ekslusif dan diskaun sehingga 90% untuk barangan terpilih. Dah la ada offer lebih dari 30 jenama Antarabangsa. Antara jenama yang ada ialah:

Make Google view image button visible again: https://goo.gl/DYGbub
iang Raya Sale ni bermula dari 1 sampai 4 Jun, siap ada deal ekslusif dan diskaun sehingga 90% untuk barangan terpilih. Dah la ada offer lebih dari 30 jenama Antarabangsa. Antara jenama yang ada ialah:

Make Google view image button visible again: https://goo.gl/DYGbub

Sabtu, 19 Mei 2018

BUFFET RAMADAN ROYALE CHULAN PENANG

2:30 PTG 5
BUFFET RAMADAN ROYALE CHULAN PENANG
Buffet Ramadan Royale Chulan Penang | Hai semua
Dah 3 hari kita berpuasa. Macam mana kali ini berpuasa. Tentunya mak-mak pening kepala nak masak apa untuk berbuka puasa. Jangan risau, jika korang ada bajet lebih bolehlah berbuka di hotel yang mempunyai pelbagai pilihan juadah berbuka. Semalam El berbuka di Royale Chulan Penang. Ini adalah pengalaman pertama El berbuka di sini.


Hotel ini terletak betul-betul di hadapan Terminal Ferry Pulau Pinang. Teruja apakah menu yang akan disajikan oleh Royale Chulan Penang.

Sejajar dengan tema Bazar Ramadan tahun ini, pihak hotel telah menjadikan atrium hotel yang menuju Cafe Sri Tanjung diubah menjadi seperti Bazaar Ramadan yang begitu klasik menampilkan beberapa gerai makanan yang menyediakan makanan popular ketika bulan puasa. 


Untuk pengetahuan korang, menunya telah pun ditetapkan mengikut hari. Disebabkan El berbuka pada Jumaat so jom kita tengok menu apakah yang mereka hidangkan.


Mereka yang mencari pilihan makanan yang lebih ringan dan sihat boleh memilih sendiri pelbagai ulam-ulam tempatan atau salad siap sedia dijamu.

Salad dan Appetizer
Chef Salad, Rojak Buah, Assorted Meclun Mix, Thai Papaya Salad, Kimchi Salad, Pajeri Terung, Salad Telur Puyuh, Kerabu Ikan Masin, Assorted Jeruk Madu, Ulam-ulaman Kampung, Kerabu Terung Berlada, Kerabu Mangga Muda, Penang Pasembor dan Sambal: Sambal Belacan, Tempoyak, Budu, Sambal Belimbing, Papadom, Ikan Masin, Keropok Ikan, Sambal Pudina, Telur Masin, Air Asam Limau, Sambal Cili Manga, Tartar Sauce, 1000 Island dan Shallot Vinaigrette.



Menu utama
Nasi Putih, Ikan Bawal Kicap, Udang Masak Kapitan, Fettuchini Ala Vongole, Ayam Percik Sira Madu, Daging Goreng Kunyit Minang, Steamed Fish Fillet with 3 Flavour Sauce, Wok Fried Squid with Onion And Black Pepper, Stir Fried Mixed Vegetables with Oyster Sauce, Chicken Green Curry dan Telur Bistik











Sup Tulang Rawan Berempah


Terdapat lebih dari 8 gerai Bazaar ramadan (action counter). Memang meriah macam betul-betul berada di Bazaar Ramadan hihi.

Gerai Jetty Apam  Balik


via GIPHY

Gerai Sate Ayam dan Daging


Gerai Ikan Bakar


Gerai Nasi Arab dan Kambing Panggang Golek




Gerai Pulut Kuning Kukus dengan Kari Ayam


Gerai Cucur Kepah Berlauk 


Gerai Bubur Lambuk


Gerai Roti Canai & Murtabak


Gerai Char Koay Teow Basah


Gerai Ayam Goreng Berempah


Gerai Nasi Ayam Hainan


Dessert
Tropical fruit platter, pandan panna cota, sago gula melaka, assorted fruit jelly, assorted butter cake, mango pudding, aneka kuih bakar, cucur keria, sago pengat pisang, chocolate eclairs, cream puff, chocolate bread and butter pudding, lemon tart mini creame caramel, strawberry mousse, assorted french pastries, buah kurma fountain, agar-agar santan, Ais Kacang dan Cendol


Harga Buffet Ramadan Royale Chulan Penang

Bermula 18 May - 13 June 2018

Adult RM88
Senior/ Child RM58 nett

Rsvp: 04-2598888 #8910






Rabu, 16 Mei 2018

STAY VACATION DI OLIVE TREE HOTEL PENANG | JALAN-JALAN CARI MAKAN DI PULAU PINANG

9:27 PTG 11
STAY VACATION DI OLIVE TREE HOTEL PENANG | JALAN-JALAN CARI MAKAN DI PULAU PINANG
Hai semua

Selamat menyambut Ramadan. Izinkan El untuk bercerita sedikit tentang stay vacation El bersama keluarga baru-baru ini selama 2 Hari 1 Malam menginap di Olive Tree Hotel Penang. Walaupun hotel tersebut hanya 5 minit jer dari rumah El haha. Tapi sangat bertuah kerana pihak hotel sudi memberi complimentary stay 2 hari 1 malam. Dah lama kami sekeluarga tak check in hotel.

Kalau korang nak tahu, Pulau Pinang ini adalah salah satu destinasi syurga makanan. Yang ingin melancong ke Pulau Pinang bolehlah search blog El ni. Sebab banyak yang El share tentang tempat-tempat menarik dan tempat makan best di Pulau Pinang.

Roti Canai Gemas Road Pulau Pinang

Pagi itu kami sekeluarga makan pagi di tempat makan best di Pulau Pinang iaitu Roti Canai Gemas. Roti Canai Gemas Road ini terletak berhampiran dengan Rumah Kelahiran P.Ramlee. Apa yang menarik di Roti Canai Gemas Road ini adalah menu Roti Canai Cheese+Daging yang popular tu. Bagi El lah kan kalau nak dibandingkan dengan Roti Canai Transfer Road yang terkenal itu, El lebih suka Roti Canai Gemas Road ini, Roti canainya lembut dan kuah campurnya yang pekat dah sedap cukup rasa.


Selepas tu kami pun balik rumah dah siap-siap nak check in hotel. Kiranya hari tu cuti untuk memasak untuk 2 Hari 1 Malam lah haha. Sebelum check in, kami pekena makan tengahari di Nasi 7 Benua. Lama dah duk teringin nak makan kat sini. Alang-alang dah dekat dengan hotel kita terjah.

Nasi 7 Benua

Nasi 7 Benua ini terletak berhampiran dengan hotel ni tau. So korang yang stay dekat Olive Tree Hotel ini bolehlah datang makan tenghari di sini. Ni pun 1st time El makan Nasi 7 Benua. Yang dikatakan Nasi 7 Benua ni dia ada 7 jenis nasi iaitu Nasi Tomato, Nasi Lemuni, Nasi Dhal, Nasi Hujan Panas, Nasi Daun Pandan, Nasi Putih dan Nasi Minyak. Ada pelbagai lauk sampingan. 1st time El rasa dah macam nasi kenduri kahwin. Bagi tekak El sedap sebab lauk-lauk pun baru lepas masak. Makan panas2..memang layan

Perut dah kenyang, kami pun terus check in. Dekat jer pun dekat Nasi 7 Benua. Kira seberang jalan sahaja.

Olive Tree Hotel Penang

Terima kasih pihak hotel Olive Tree kerana sudi menaja penginapan kami 2 Hari 1 Malam (Deluxe Room). Bilik kami bernombor 1019 Tingkat 10 No. Bilik 19.  Bilik memang luas dan selesa. Ada kelengkapan seperti hair dryer, iron with board, minibar coffee & tea, wifi, kain pelikat pun ada sediakan. Ku lupa bawa seluar tidur. Walaupun rumah sekangkang kera, ku malas nak balik. Sudahnya ku berpelikat di malam hari. Kami bawa extra toto dan bantal juga. Maklumlah ramai rakyat hihi

Bilik kami mengadap swimming pool. Apa lagi anak-anak dah tak sabar nak terjun. Mujurlah bilik kami tu tak ada slide yang boleh terjun terus ke pool, Kalau tak sure best kan hahaha.

Yang best pool ni dia sejenis glass walled swimming pool Jaga-jaga gerak geri tu biar sopan sikit haha. Kalau korang ada anak kecil sila bawa pelampung sebab kolam ni dalam juga (4feet) kut. Oh lupa air kolam ni masin mcm air laut. Budak-budak biasalah pantang nampak kolam boleh berendam berjam-jam sampai kecut. Pastu mula mengelupur cari makanan. Kolam ini dibuka dari jam 8.00 pagi hingga 8.00 malam.

2 Hari 1 Malam di sini, ini kolam kami punya. Sebab tak ada orang lain selain kami. Syok habis haha

Tetapi kalau korang nak mandi manda ala waterpark boleh singgah di Aquatic Centre di Setia Spice yang terletak betul-betul depan hotel ini.

http://www.eldarwena.com/2018/02/mandi-manda-di-setia-spice-aquatic.html

Dah penat berendam malam tu kami siap2 nak cari makan malam pula. Bukan susah sangat nak cari tempat makan kat area situ. Pilihan di tangan anda. Korang nak makan di hotel atau pun kat luar. Macam2 restoran, cafe dan gerai boleh korang jumpa. Pilihlah ikut bajet korang hihi. Mama El nak makan Fizzy Shellout Sungai Ara ..sekali kedai tutup da. Pastu terpaksalah akur dengan pilihan anak-anak nak makan KFC.

Buffet Ramadhan Olive Tree Hotel

Jika korang menginap di sini pada bulan puasa, Olive Tree Hotel juga menyediakan pakej Buffet Ramadhan untuk mereka yang beragama Islam.

http://www.eldarwena.com/2018/04/buka-puasa-di-olive-tree-hotel-penang.html

Tak pun korang boleh singgah makan Nasi Briyani Syed Bistro yang terletak sebelah Olive Tree Hotel ni.

Nasi Briyani Syed Bistro Penang

Dah puas makan dari pagi sampai ke malam. So kalau korang nak lepak-lepak malam boleh jer singgah di Setia Spice Arena di bahagian atas ada playground kanak-kanak dan tempak lepak. Tutup jam 10.00malam. 
Credit photo PCEB

Credit photo PCEB

Yang nak bersopin, Giant, Mydin Bukit Jambul, Sunshine Hypermarket, 7E, HappyMart, Mr. DIY dan macam2 lagi store berdekatan dengan Olive Tree Hotel ni tau. Nak menyoping lagi best boleh pergi Queensbay Mall. 

Breakfast di SUKKAH Cafe House

Pukul 7.00 pagi kami dah turun ke Tingkat 1 Sukkah Cafe House untuk sarapan pagi. Ya Auloh banyaknya makanan. Sukkah Cafe House ini dibuka setiap hari Breakfast 6.30am - 10.30am.  Lunch (12:00pm - 2:30pm Mondays to Fridays, 3:00pm on Saturdays and Sundays), Dinner (6:30pm to 10:30pm)

Gym Olive Tree Hotel

Dah siap sarapan pagi, kami layan gym pula. Asyik makan jer seja 2 menjak ni, jom lah kita buang lemak2 tu pula. Gym kat hotel ni best gila. Semua alat macam baru dan lengkap semua ok. Sayang pulak kalau tak manfaatkan hihi 



Bila bagi tahu kat anak-anak, nak balik rumah, semua sedih tak puas mandi kolam haha. 

Di sini El ada share video untuk tontonan korang


Korang yang merancang untuk bercuti di Pulau Pinang, bolehlah try bermalam di sini. 

Olive Tree Hotel Penang
6,  Jalan Mahsuri
Bandar Sunway Tunas
11950 Bayan Lepas Pulau Pinang
Tel: 04-637 7777