Siapa yang tak nak kuruskan!Kurus terlalu subjektif. Wanita mana yang tak suka dirinya kurus. Termasuklah aku haha. Kadang aku give up nak kurus. Sebab bila nak kurus aku tak boleh kosisten. Craving macam2. Ada juga try buat kaedah makan suku suku separuh, fasting intemittent, kurangkan gula and karbohidrat but failed!!!Sebab aku sejenis yang suka makan. Tapi nak kurus tu memang impian setiap orang.

 

Ramai yang berniat dan telah pun cuba untuk kuruskan badan. Namun ramai juga yang masih tercari-cari tips kurus dan panduan melakukannya kerana tidak tahu nak mula daripada mana. Setiap wanita mengidamkan berat badan yang ideal, shape badan yang slim serta sihat. Bagi korang yang mempunyai masalah berat badan berlebihan, sudah tentu korang ingin menurunkan berat badan dengan cepat dan mudah. Yang paling penting SELAMAT. Ada cara yang boleh korang amalkan untuk menurunkan berat badan tanpa diet. Pernahkah korang terbaca minum kopi boleh kurus?Jeng jeng jeng…



Sebelum ini aku pernah dengar minum kopi boleh kurus. Tapi macam tak confident jer. Sebab kopi kan banyak kafein. Namun setelah aku dengar Kitsui ada keluarkan Coffee XSlim Shapez. Terus aku teruja. Sebab aku memang peminat kopi tegar.

 

Jika korang tidak mempunyai banyak waktu untuk selitkan senaman sebagai rutin harian, korang pasti berminat untuk mencuba minuman panas ini bagi membantu korang untuk menurunkan berat badan. Ia tidak hanya sedap diminum tetapi juga boleh menghilangkan lemak dalam badan, dan membuat korang tampil slim.

 

Kitsui Coffee XSlim Shapez

 

Cantik semulajadi dengan Kitsui. Dapatkan bentuk badan yang lebih ideal serta sihat dan bertenaga apabila korang menjadikan KITSUI COFFEE XSLIM SHAPEZ sebagai rutin pagi supplemen pelangsingan badan yang menggunakan 100% bahan halal semulajadi yang terbaik untuk keperluan pemakanan gaya hidup moden terkini. Kitsui ini adalah formulasi terbaru dari Korea. Boleh mengecilkan double chin, lengan  dan peha. Ramuan yang hebat iaitu Korean Ginseng. Hanya mengandungi 29 kalori di dalam satu sachet.



Antara bahan-bahan yang terkandung di dalamnya adalah:-

 

Korean Ginseng

Digunakan untuk menguatkan sistem imun dan melawan keletihan badan terutama pada orang yang mengalami sindrom kekurangan tenaga. Membantu meningkatkan focus mental seseorang.

 

Green Coffee Bean

Ekstrak serat dari biji kopi hijau adalah sangat tinggi dan antioksidan, membantu meningkatkan tenaga seluruh badan dan menyokong kesihatan otak. Ekstrak biji kopi hijau dapat membantu menjaga berat badan yang sihat bersamaan dengan diet dan senaman yang betul. Serbuk ekstrak biji kopi hijau kami diperbuat dari biji kopi mentah yang ditanam secara semulajadi dan kemudian mengunakan suhu yang rendah diekstrak tanpa alcohol.

 

L-Carnitine

Mengurangkan lemak dan meningkatkan metabolism dengan tahap L-carnitine yang lebih tinggi, badan menjadi lebih cekap dalam membakar lemak. Ini bukan sahaja mengurangkan jumlah lemak yang disimpan oleh tubuh, tetapi juga membantu mengurangkan lemak perut jenis yang mengelilingi organ penting dan berpotensi menyebabkan penyakit hati berlemak dan keadaan kesihatan yang serius. L-carnitine memberikan peningkatan metabolism yang lebih berkesan membantu penurunan berat badan kerana akan meningkatkan jumlah kalori yang dapat korang bakar walaupun pada waktu rehat.

 

Hoodia

Ekstrak tumbuhan semulajadi yang dapat membantu mengurangkan selera makan. Dengan pengambilan makanan yang kurang bermakna pemakanan kalori adalah rendah seterusnya dapat membantu menurunkan berat badan





Kebaikan Coffee Xslim Shapez Vs Malaysian Food



Orang Malaysia mana boleh tinggal favourite food seperti Teh Tarik, Bubble Tea, Nasi Lemak, Cendol, Mee Goreng, Burger, Ayam Goreng dan banyak lagi yang kebanyakannya fuh memang kalau tak control boleh jadi obesiti haha. Mujurlah ada Coffee Xslim Shapez dari Kitsui ni. Yang best Coffee XSlim Shapez ini texturenya sangat ringan tak seperti kopi yang lain yang agak kuat. Apabila texturenya sangat ringan dapat mengurangkan jumlah lemak yang disimpan oleh tubuh terutamanya  bahagian perut, pehat kaki, lengan dan leher.

 

Kedua, ianya dapat memberi tenaga untuk mengekalkan dan meningkatkan kecergasan dan tenaga badan sepanjang hari serta meningkatkan fokus mental.

 

Ketiga, dapat mengawal selera makan bermakna pemakanan kalori yang rendah.

 

Keempat peningkatan metabolism dapat membantu membakar kalori dengan cepat walaupun pada waktu rehat.

 

 Adakah produk Kitsui bahaya?

Kitsui merupakan produk keluaran Gemini Beauty Resource (M) dan pernah memenangi pelbagai anugerah Antarabangsa seperti Super Health Brand Asia Pacific tau. Adakah produk Kitsui bahaya? Jawapannya adalah produk Kitsui tidak bahaya.  Kitsui komited dalam menyediakan penyelidikan saintifik terkini agar sentiasa menawarkan penyelesaian terbaik buat pelanggan mereka.  Segala penyelidikan saintifik terkini dilakukan melalui seminar dan persidangan yang inovatif.  Produk Kitsui semestinya dihasilkan dalam kemudahan GMP yang lengkap.  Korang juga tak perlu risau sebab Kitsui diluluskan oleh Kementerian Kesihatan. Paling penting, produk Kitsui ini dijamin dan disahkan HALAL oleh JAKIM, diperbuat daripada 100% bahan-bahan semulajadi dan yang penting, produk Kitsui ini bebas daripada bahan-bahan berbahaya seperti hormon, pengawet, gluten, HD, GMO, antibiotik dan bahan kimia


Sibutramine info

Sibutramine adalah bahan larangan dari pihak Kementerian Kesihatan dalam ubat kurus. Berdasarkandata daripada kajian Sibutaramine on Cardiovascular Outcome Study, pengunaan sibutramine didapati mempertingkatkan risiko kardiovaskular seperti serangan jantung dan strok terhadap pesakit obes yang mengambil ubat berkenaan. Kementerian Kesihatan (KKM) sudah memutuskan untuk menggantung pendaftaran ubat sibutramine.

https://www.pharmacy.gov.my/v2/ms/berita/24-mei-2018/kesan-negatif-sibutramine-kuruskan-badan.html

Terbukti kitsui tiada kandungan sibutramine selepas ujian makmal dilakukan. Kitsui diperbuat daripada 100% bahan halal semulajadi. TIADA BAHAN LARANGAN 



Sesuai untuk siapa? 

- Berlebihan lemak di bahagian leher, lengan, perut dan peha
- Berat badan bertambah setiap bulan
- Selera makan yang kuat
- Badan cepat letih dan lesu
- Tidak mengamalkan cara pemakanan sihat
- Kuat berdengkur
- Kurang bersenam atau tidak bersenam




Cara pengambilan


·   Ambil satu sachet sebelum memulakan aktiviti seharian. Sangat sesuai untuk mereka yang sentiasa dalam perjalanan dan mudah dibawah ke mana sahaja.

·   Campurkan 1 paket ke dalam 150ml air suam. Lebih sedap dicampurkan dengan air sejuk. Goncang sehingga larut dan diminum sebaik selepas penyediaan. Minum air yang banyak sepanjang hari untuk kesan terbaik


Testimoni










Bagi korang yang ingin mencuba Coffee Xslim Shapez ini bolehlah dapatkan di farmasi terpilih di Malaysia atau korang boleh membuat pembelian di website mereka 

 Instagram: https://instagram.com/kitsuimalaysia

Tiktok: https://vt.tiktok.com/ZSJUoshPn/

Facebook: https://www.facebook.com/kitsuimalaysia/

2 Ulasan

  1. Mcm2 ya ada kitsui ni..ni yg baru pulak ye .nanti blh cubalah

    BalasPadam
  2. Ada range baru ye kitsui... Kalini utk kurus pulak ye... Bolehlah try nanti..

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terbaru Lebih lama