Sekarang ni semua orang obsess nak cantik. Siapa yang tidak suka cantik. Siapa yang tidak suka tengok orang cantik. Semestinya kita semua pun pasti mengidam kulit wajah cantik berseri-seri, glowing dan flawless. Selama mana kita mampu melindungi kulit wajah kita dengan solekan yang tebal. Tambahan pula, solekan juga ada yang tidak sesuai dengan kulit muka. Solekan tebal pula menyukarkan kulit bernafas dan berpeluang meninggalkan kesan seperti jerawat, kulit kusam, jeragat, berminyak, pori-pori kecil dan sebagainya jika tidak dicuci dengan betul. Pendedahan kepada cahaya matahari yang lama juga akan menyebabkan sunburn di mana ia akan meningkatkan risiko kerosakan kulit dan penyakit tertentu. 

Selain nak cantik, kita kena jaga kesihatan badan juga. Baru satu kombinasi yang mampu memberi aura semangat kepada seseorang serta menyerlahkan lagi kecantikan luar dan dalam. Namun untuk sihat, kita perlu amalkan pemakanan yang betul. Pengambilan makanan berminyak atau berlemak menyebabkan kulit berminyak dan hormon badan tidak stabil. Yang ini memang El fail sebab El tidak mengikut piramid makanan. That’s why kadang-kadang badan jadi letih, lemah dan berat berlebihan.

Hakikatnya untuk memiliki kulit wajah cantik menawan bukanlah sesuatu perkara yang mudah. Dan jalan pintas yang ada untuk kita dapatkan khasiat dan zat yang diperlukan badan adalah dengan mengambil makanan tambahan. That’s why El telah mencuba 2 produk dari Kitsui. El akan share dengan korang Kitsui Review iaitu Kitsui Whitenin BB untuk merawat kulit dan Kitsui Vita C + Shine untuk meningkatkan sistem imunisasi badan. Memang tak rugi El consume produk ini. Ternyata kulit muka El berbeza lebih sihat, dan badan rasa bertenaga dan kuat.




Adakah produk Kitsui bahaya?


Kitsui merupakan produk keluaran Gemini Beauty Resource (M) dan pernah memenangi pelbagai anugerah Antarabangsa seperti Super Health Brand Asia Pacific tau. Adakah produk Kitsui bahaya? Jawapannya adalah produk Kitsui tidak bahaya.  Kitsui komited dalam menyediakan penyelidikan saintifik terkini agar sentiasa menawarkan penyelesaian terbaik buat pelanggan mereka.  Segala penyelidikan saintifik terkini dilakukan melalui seminar dan persidangan yang inovatif.  Produk Kitsui semestinya dihasilkan dalam kemudahan GMP yang lengkap.  Korang juga tak perlu risau sebab Kitsui diluluskan oleh Kementerian Kesihatan.  Paling penting, produk Kitsui ini dijamin dan disahkan HALAL oleh JAKIM, diperbuat daripada 100% bahan-bahan semulajadi dan yang penting, produk Kitsui ini bebas daripada bahan-bahan berbahaya seperti hormon, pengawet, gluten, HD, GMO, antibiotik dan bahan kimia



Kitsui Whitenin BB Drink | 10g x 15 sachet


Diformulasikan khas daripada ramuan semulajadi seperti: 


Orange powder – Menghasilkan kulit yang berseri
Acerola – Membantu meratakan warna kulit dan mencerahkan kulit
Grape Seed – Mencantikkan kulit dengan menggalakkan pembaikan dan pembentukkan tisu
Berries – Mencegah kulit berminyak

Sesuai untuk mereka yang ada alahan kolagen, kulit berminyak, liang pori besar, bintik-bintik hitam dan warna kulit tidak sekata. 





Kelebihan Kitsui Whitenin BB


- Mencerah & memutihkan seluruh wajah

- Menghalang pembentukan blackhead & whitehead

- Mengawal minyak berlebihan dimuka

- Menaikkan seri wajah

- Mencerahkan mata

- Menghalang penghasilan melanin kulit

- Memutihkan kulit menjadi putih pink dan gebu

- Menutup liang pori muka

- Meningkatkan kecerahan warna kulit dengan ketara dalam masa 1-2 minggu


Cara penggunaan

Campurkan 1 paket ke dalam 150ml air suam. Goncang sehingga larut dan diminum sebaik selepas penyediaan. Minum air yang banyak sepanjang hari untuk kesan terbaik.



Whitenin BB (Testimoni)


1) “ Saya dah banyak guna product untuk mencerahkan kulit badan Dan muka tapi tidak berkesan untuk saya.. Satu hari saya terbaca product kimsui kat Facebook saya bertekad untuk membeli.. Saya membeli kat Watson kitsui Korean White.. Wow saya nampak berkesan dlm 7 hari..product terbaik Kimsui..selepas ini saya membeli product Kimsui lain pulak.. Iaitu pilihan saya BB whitening…jangan menyesal tau lepas beli.. Ternyata product amat berkesan untuk semua orang. “


2) “ Saya consume kitsui whintien bb kerana yakin dengan kualiti produknya. Penggunaan bahan organik dan semulajadi menjadikannya pilihan hati semua. Selain itu, pilihan produk yang pelbagai dengan tawaran harga yang amat menarik. Ia juga mudah didapati di Watsons dan Guardian “


3) “ Best best best sangat… kesan yang memang di luar jangkaan.. kesan seawal 3 hari .. kulit memang berseri- seri.. saya dah consume 3 kotak now kesan kecerahan memang boleh tengok pada seluruh badan, tempat2 yang gelap mula mencerah, memang hasil di luar jangkaan dengan kos yang mampu milik ”


4) “ Produk kitsui whitenin bb amatla bgus untuk wajah2 yg gelap dan tidak berkeyakinan jerawat yang lama2 dah semakin pudar..jerawat pun dah tak naik lagi. Saya sangat puashati!!kawan2 saya pun dah mula amik produk kitsui selepas tgok kesan yang baik pada saya..tq sangat kitsui saya sangat yakin dengan produk anda dengan kelulusan kkm dan 100% selamat di gunakan..jom semua gunalah produk kuitsui memang terbaik dan bukan kaleng2 tau… “


5) “ Saya memilih produk kitsui beuty kerana label ini tidak perlu diragui lagi bahan bahannya, mudah disediakan, lazat, berkesan dan yang paling penting selamat. Dan semua tu saya dapat hanya pada harga yang jauh lebih murah berbanding pasaran luar. Sangat berpatutan dan berbaloikan. Hasilnya sy tak boleh pertikaikan.,kulit sy kelihatan awetmuda berbanding usia. Dan itulah rahsia saya. Tq kitsui. This is awesome product ever. “


6) “ Alhamdulillah niat yangg murni. . Produk kitsui sangat saya percayai cepat berkesan.dan terbaik.. dah 3 bln saya try produk kitsui ni kulit saya lebih flewless sblm ni wajah saya byk tompok2 hitam dan kusam sekarang alhamdulillah ramai yang tegur kulit saya nampak lain dan lebih berseri.. terima kasih @kitsuibeauty



Jom check jika korang ada tanda-tanda kekurangan Vitamin C

- Luka lambat sembuh

- pendarahan gusi, hidung dan lebam

- Pertambahan berat badan

- Kulit berkedut dan kering

- Keletihan dan gangguan emosi

- Imun badan lemah

- Masalah penglihatan

- Kulit kasar

- Anemia

- Cepat letih



Bila tengok list di atas ni macam saya pun mengalaminya. Adui risaunya. Korang tahukah penyebab kepada masalah ini?Yes tentunya kita kurang makan buah-buahan yang mengandungi kandungan Vitamin C semulajadi yang tinggi. Ada juga di kalangan korang yang takut dan kurang makan sayuran. Tidak kurang juga yang kurang bersenam, kurang minum air dan piramid makanan tidak seimbang.


Bagaimana cara untuk mengatasi masalah kekurangan Vitamin C tersebut? So, kami cuba try ambil Kitsui Vita C + Shine. Katanya mampu membantu kita menyelesaikan masalah-masalah ini. Jom korang cuba!




Kitsui Vita C + Shine


Kitsui Vita C + Shine merupakan makanan tambahan yang diperbuat menggunakan buah yang sebenar iaitu campuran minuman botani yang telah dirumus khas dengan 6 jenis buah-buahan penting yang kaya dengan Vitamin C (1000mh) semulajadi seperti Ascorbic Acid (100mg), Oren (100mg), Lemon(150mg), Mangga (150mg), Nenas (150mg), Kiwi (150mg) dan buah Delima (200mg) dengan gabungan Vitamin A, B, D, Calsium dan Zinc.


Vitamin C yang terkandung dalam Vita C + Shine ini menggunakan formulasi terkini dari Korea dengan teknologi dan buah dari Itali. Dalam kaedah pembentukan serbuk yang dihasilkan, ianya menggunakan lcoho pembekuan berpekatan tinggi serta menggunakan mesin vakum tanpa menggunakan vakum lcohol bagi memastikan penghasilan serbuk berjaya.


Kebaikan Kitsui Vita C + Shine


1. Memberi kecergasan tubuh badan

2. Meningkatkan sistem imun badan

3. Penglihatan menjadi lebih baik

4. Bertindak sebagai antioksidan yang tinggi melindungi kulit dari sinaran UVA dan UVB.

5. Sesuai untuk seisi keluarga


Cara penggunaan


Campurkan 1 paket ke dalam 150ml air suam. Lebih sedap dicampurkan dengan air sejuk. Goncang sehingga larut dan diminum sebaik selepas penyediaan. Minum air yang banyak sepanjang hari untuk kesan terbaik




Kitsui Vita C + Shine (Testimoni)


1. “ Best sangat lah kitsui vita c shine! Selalu saya minum jenama vitamin c yang lain saya selalu berasa sakit kepala tetapi sekarang dengan kitsui vitamin c shine saya memang rasa lebih kuat! Senang pun nak dapat kitsui di watsons, Alhamdulillah Thank you kitsui! “

2. “Saya membeli kitsui kat Watson…. harga dan kualiti kitsui memang terbaik berbanding vitamin c lain di luar sana dan rasanya juga best! tidak sepertijenama lain di mana rasanya terlalu manis kuat“

3. “ Saya dah minum kitsui selama 3 tahun dan akhirnya kitsui memang produk paling best la ! saya suka minum whitenin bb dan vita c untuk mendapatkan hasil terbaik dan juga rasanya paling best “


4. “ Saya dan keluarga saya consume kitsui vita c kerana kualitinya sangat bagus dan rasanya cukup sedap! Thank you kitsui ! “


5. ” Thank you kitsui sebab keluarkan product yg mampu milik utk surirumah tangga yg meniaga kecil2an ni. Harga murah dan berkesan utk I. Happy sgt dpt badan yang lebih sihat dari produk yang selamat ini. Thank you! “





Bagi korang yang ingin mencuba kedua-dua produk ini bolehlah dapatkan di seluruh Watsons dan farmasi terpilih di Malaysia atau korang boleh membuat pembelian di website mereka 

Instagram : https://instagram.com/kitsuimalaysia

Tiktok : https://vt.tiktok.com/ZSJUoshPn/

Facebook : https://www.facebook.com/kitsuimalaysia/

Youtube : https://www.youtube.com/c/KitsuiBeauty


Kitsui Whitenin BB

Website : https://kitsui.com.my/product/kitsui-whitenin-bb-2/

Shopee mall : https://shopee.com.my/product/100810671/1625933966?smtt=0.271268947-

1620647259.9


Kitsui Vita C+ Shine

Website : https://kitsui.com.my/product/vitamin-c/

Shopee mall : https://shopee.com.my/product/100810671/9836114714?smtt=0.271268947-

1620647236.9

1 Ulasan

  1. Selalu jgk bc pasal kitsui ni..zaza tak prrnah minum, tp tgk blh mencerahkan mata sekali tu.. maybe blh try nanti..

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terbaru Lebih lama