Hai semua. Alhamdulilah dah masuk 3 Ramadan. Bagaimana puasa korang. Tentunya korang tengah prepare nak berbukakan. Most mak-mak mesti pening kepala nak prepare itu ini. Ada ke yang plan nak berbuka di hotel. Yang tinggal kat Penang dan berdekatan bolehlah try berbuka dekat Golden Sands Resort by Shangri-La, Pulau Pinang. Gila banyak menu dia. 

Selera Kampung Eat-all-you-can

 Golden Sands Resort by Shangri-La, Pulau Pinang senang hati mengadakan kenduri makan-semua berbuka puasa sepanjang bulan Ramadhan di Garden Café. Selera Kampung "Eat-all-you-can ini menyajikan hidangan tradisional tempatan yang menarik seperti Kambing Golek, Ayam Pasu, Ulam tempatan, salad segar dan banyak makanan istimewa untuk menggembirakan para tetamu.

Kambing Panggang

Ayam Pasu

Ayam Pasu

Selera Kampung memberi tumpuan kepada makanan pedalaman Melayu, yang menampilkan kemahiran masakan diturunkan dari generasi ke generasi. Dicipta dari resipi keluarga, pasukan chef khas menyajikan pelbagai pilihan hidangan seluruh kawasan di bawah satu bumbung.

Outdoor stesen


Terdiri daripada sepuluh stesen dengan pilihan yang berbeza untuk dinikmati oleh para tetamu.  Setiap stesen dikendalikan oleh tukang masak yang dilantik yang merupakan pakar masakan dan gaya masing-masing. 
Dari acar buah yang menggoda, buah-buahan, sambal lazat yang berbeza variasi, Prawn Mee, Pasembur, Stesen pemanggang yang menampilkan Kambing Golek, Ayam Pasu (ayam dimasak dalam pasu porselin), ke hidangan utama yang menampilkan makanan laut dimasak dengan sempurna menggunakan bahan tradisional. Antara kegemaran dari
stesen utama ialah Ayam Bakar Timur Tengah, Murtabak Ayam & Daging, Lemang & Ketupat, Nasi Biryani, Ayam, Daging & Kambing, Pasembur, Satay, Koay Teow Goreng, Sup Kotak Gear, Ikan Bakar dan Mee Udang.

Nasi Briyani

Ketupat & Nasi Impit

Serunding & Lodeh

Murtabak

Pasembur

Shawarma

Pasta

Mee Udang

Untuk pencuci mulut, para pengunjung boleh mendapatkan kuih tempatan, kuih muih dan puding seperti kuih sagu merah, bingka pandan, talam jagung, agar-agar sirap bandung dan cendol,puding gula hangus, bahulu dan bubur pulut hitam. Selain itu terdapat 7 pilihan minuman sejuk boleh dipilih.


Kata Chef Riezal. Masir, Chef Eksekutif Eksekutif Golden Sands Resort, "Selera Kampung Eat-all-you-can lebih kepada masakan Melayu dengan banyak hidangan warisan yang diketengahkan yang tidak dijumpai di restoran lain. Antara hidangannya ialah berdasarkan bagaimana ibu kita menyediakannya dan masakan tradisional dari rumah berdasarkan resipi yang diturunkan oleh saudara-mara tua kepada kami supaya kita dapat terus menjaga masakan mereka warisan masih ada. "

Selera Kampung Eat-all-you-can boleh didapati sepanjang bulan Ramadan dari 6:00 petang hingga 10:00 malam 

Harga
Adult: RM128 nett
Child: RM64 nett (6 to 11 years old)


Promo:
  • Buy One Free one every Sunday to Thursday (Applicable to adult diners only) • 25% off on every Friday and Saturday only

Untuk pertanyaan dan tempahan, tetamu boleh menghubungi Golden Sands Resort,Pulau Pinang di (60 4) 886 1911 atau WhatsApp (60) 19 409 0460.

1 Ulasan

Catat Ulasan

Terbaru Lebih lama