Senang ke nak jadi Usahawan? Dahulu kami ada juga bercita-cita ingin menjadi Usahawan Perniagaan. Tetapi takut nak mula. Tak tahu kat mana nak cari sumber. 

Menjadi usahawan bukan proses satu hari. Nak menjadi usahawan ada beberapa perkara yang perlu kita lakukan seperti di mana titik permulaannya untuk mulakan usaha, cara bagaimana?  lepas ni nak buat apa?  Ini semua akan memudahkan proses kita.



RichWorks International dan Datuk Wira Dr. Azizan


Korang pernah dengar tentang RichWorks International tak?Rasanya RichWorks sudah terkenal satu dunia. Pengasasnya tak lain tak bukan pakar motivasi Datuk Wira Dr. Azizan. Datuk Wira Dr. Azizan Osman, seorang World Class Business Educator dan Asia's No.1 Business, Marketing & Leadership Coach terkenal dengan keupayaan uniknya untuk membimbing anak murid, beribu-ribu pemilik perniagaan dan usahawan sehingga berjaya. 


RichWorks International telah menganjur acara dan seminar terbesar di Malaysia dalam bidang pembangunan keusahawanan dan pemasaran sepanjang 12 tahun yang lalu sejak 2008.

Kejayaan beliau sepanjang tahun 2020 ini adalah dimana RichWorks telah Membimbing 777 Usahawan Jana Jualan Lebih RM2 bilion. Sebanyak 777 usahawan itu terdiri daripada perusahaan kecil & sederhana (PKS) dalam dan luar negara yang mengikuti Program Mentoring RichWorks telah menjana jualan lebih RM2 bilion pada tahun ini. Giler kentang 777 Usahawan raih RM2 bilion dalam satu masa. 


Korang pun tahukan tahun 2020 adalah tahun yang paling mencabar. Kita melalui zaman pandemik yang kritikal. Walaubagaimanapun, keadaan ini tidak menjadikan ianya isu yang besar malah usahawan PKS tersebut yang terdiri daripada Program Mentoring Spire dengan 466 usahawan dan Titanium dengan 311 usahawan menyaksikan peningkatan keseluruhan nilai jualan sekitar 10 peratus berbanding tahun lalu. 


Daripada RM2 bilion nilai jualan keseluruhan itu, Spire mencatatkan jualan sebanyak RM211 juta iaitu kenaikan 17.5 peratus pada tahun 2020 berbanding RM155 juta pada tahun 2019. Bagi Titanium pula mencatatkan kenaikan 9 peratus iaitu RM1.8 bilion jualan tahun ini berbanding RM1.5 bilion pada tahun 2019. 




Kenaikan ini menunjukkan bahawa hasil latihan dan bimbingan disediakan RichWorks terbukti dapat membantu usahawan-usahawan agar bisnes terus berkembang dan menyaksikan peningkatan jualan walaupun dalam apa jua keadaan. 

Mentoring Spire selama 12 bulan ini merupakan program bimbingan usahawan untuk membantu mencapai jualan perniagaan sehingga RM1 juta dalam tempoh 6 bulan hingga 1 tahun. Setakat hari ini saja seramai 207 usahawan yang menyertai Spire telah pun mencapai RM1 juta pertama mereka. 


Sejak COVID-19 melanda, RichWorks telah membantu lebih 400,000 ribu usahawan dengan penganjuran program keusahawanan secara virtual online dan percuma. 


What's Next? 

SERTAI SEKARANG!! KUASAI MARKETING 2021 - FORMULA ZERO KOS MARKETING!


 


Korang yang berminat untuk menyertai Program RichWorks, sekali lagi RichWorks akan menganjurkan Program Virtual Online Kuasai Marketing 2021 - Formula Zero Kos Marketing yang berlangsung selama 3 hari untuk membantu usahawan atau bakal usahawan step-up diri dengan strategi pemasaran dalam bisnes mereka untuk pembuka tahun 2021 yang luar biasa. 



Selama 12 tahun RichWorks beroperasi, mereka telah membantu lebih 1,100,000 (1.1 juta) usahawan untuk ubah hidup dan bisnes mereka dengan lebih baik. Perjuangan mereka selama 12 tahun dalam melatih dan membimbing PKS terbukti dalam membina usahawan daripada Zero to Million!



MAKLUMAT PROGRAM 


PROGRAM KUASAI MARKETING 2021 - FORMULA ZERO KOS MARKETING 


Untuk pendaftaran sila layari laman web www.zerokosmarketing.com


Tarikh : 25 - 27 Disember 2020 (Jumaat - Ahad) 


Masa : 9:00 pagi – 6:00 petang 


Tempat : Aplikasi Zoom Webinar 


Untuk maklumat lanjut boleh hubungi:


Richworks International Sdn Bhd 

No. 77, Jalan Badminton 13/29 Seksyen 13, 

40100 Shah Alam Selangor, MALAYSIA 

Laman web : www.richworks.com 

Mobile : 013-389 7990 

Emel : inquiries@richworks.com.my


Kalau ingin tahu berita terkini, pelbagai motivasi dan program korang boleh follow social media Datuk Wira Dr Azizan seperti dibawah: 


Facebook Page: Azizan Osman

https://www.facebook.com/azizanosmanofficial/ Instagram: azizanosman_official https://www.instagram.com/azizanosman_official/ Twitter: azizanoficial https://twitter.com/azizanofficial TikTok: azizanosmanofficial_ https://www.tiktok.com/@azizanosmanofficial_ Youtube: Azizan Osman https://www.youtube.com/c/AzizanOsman/channels

9 Ulasan

  1. Program mcm nie boleh boleh bantu dan beri ilmu berguna buat usahawan

    BalasPadam
  2. Bagus ada program macam nie kan El, dapat bantu pada yang memerlukan terutama usahawan..

    BalasPadam
  3. Program mcm ni memang bagus untuk usahawan join klu nak tambah ilmu dlm bisness

    BalasPadam
  4. Bagi siapa yg nk tambah ilmu mengenai bisnes boleh la cuba join seminar ini kan

    BalasPadam
  5. bagus diadakan program cmni.. dpt bantu usahawan..

    BalasPadam
  6. Bagus sangat.. Waktu sekrg buat virtual memg bagus.. Ramai dh berjaya dengan richworks ni

    BalasPadam
  7. Bagus sangat program macam ni kan. Boleh gain new knowledge for business

    BalasPadam
  8. Oh..tau program ni sbb tgk ada jgk rakan2 duk share..yg ada biz atau baru nak mula blh la masuk

    BalasPadam
  9. Thanks for the infomation sharing, i will check out more about it.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terbaru Lebih lama