Hai korang. Assalamulaikum. Selalu kalau nak minum shake or smoothie beli je kat luar. Malas nak buat. Tapikan kalau buat sendiri lagi jimat dan berbaloi. Semua boleh minum hihi. Kali ni El nak share Resepi Chocolate Smoothie ataupun Chocolate Shake iaitu Crunchie Chocolate Smoothie. Bahan-bahan pun senang jer. Kalau ada bahan nak buat kek/kuih lagi senang. Tak payah beli lain.




Resepi Crunchie Chocolate Smoothie


Bahan-bahan:

1. Meadow Fresh Full Cream Milk (sebarang jenama pun boleh)
2. Biskut coklat yang telah dihancurkan
3. Susu pekat
4. Dark chocolate yang telah dicairkan
5. Ais ketul
6. Susu tepung
7. Serbuk koko
8. Air panas

Caranya:

1. Masukkan susu, ais ketul, susu tepung, susu pekat, biskut coklat dan serbuk koko dan air panas.
2. Blend semua sehingga sebati
3. Tuangkan ke dalam gelas besar
4. Taburkan sedikit biskut coklat hancur tadi
5. Siap



Di sini el sediakan video untuk lagi senang nak tengok cara buat. Jangan lupa untuk subscribe untuk tengok pelbagai resepi. Thank you


Selamat Mencuba!


3 Ulasan

  1. Anak saya paling suka chocolate milk shake... tiap tiap hari minta

    BalasPadam
  2. nampak sedap gila ni ! thanks sharing resepi, boleh try :)

    BalasPadam

Catat Komen

Lebih baharu Lebih lama