Sempena bulan ramadan bakal tiba tak lama lagi, Vouk Suites Penang mempersembahkan Buffet Dinner yang bertemakan 3 Abdul Buffet Dinner. Hai korang!!Siapa marah dia akan di jual?Ingat tak dialog ni dalam filem apa? Siapa sini peminat filem-filem P.Ramlee kita geng. Siap boleh tengok beratus-ratus kali kut. Memang tak jemu-jemu. Ini ada dialog dalam filem '3 Abdul' kan.
Disebabkan pengaruh filem-filem P.Ramlee ni memang tak lekang dek zaman, bulan Ramadan yang bakal datang ni, pihak Vouk Hotel Suites membawakan Buffet Dinner yang bertemakan ‘3 Abdul’ dengan menampilkan lebih daripada 100 masakan tempatan.
Meriahkan lagi bulan ramadan korang dengan Vouk Hotel Suites "3 Abdul Buffet Dinner". Para Chef yang di Vouk Hotel Suites, dengan bijak menggabungkan hidangan bufet mewah yang menawarkan lebih daripada 100 masakan tempatan asli, menjanjikan dan pengalaman bersantap yang luar biasa untuk semua. Tetamu juga boleh menantikan giliran menu bufet. Setiap lawatan menawarkan sesuatu yang berbeza untuk kedua-dua orang dewasa dan kanak-kanak
Menu favourite di sini tentunya Sup Gear Box. Memang mendapat sambutan dari pengunjung.
Ada sesiapa yang suka dengan Yong Tau Fu. Di sini korang boleh menikmati Yong Tau Foo dari gerai stesen langsung.Tetamu mempunyai pilihan untuk mencelupkannya mengikut citarasa mereka
Mencari menu kegemaran korang seperti stesen kesukaan yang menawarkan kambing dan daging lembu dengan 4 jenis sos untuk dipilih. Yang mesti dicuba ialah stesen panggang mereka yang menawarkan Sambal 7 Keturunan, Ikan Bakar, Udang dan Sotong
Terdapat signature stall yang korang patut cuba ialah Gulai Kawah Daging Rebung dan gerai penjaja yang memaparkan Char Koay Teow yang diiktiraf tempatan Chef Fat. Dengan Bubur Corner kami yang memaparkan bubur lambuk dan pelbagai jenis bumbu dan Roti Stall yang menyajikan Ayam atau Lamb Murtabak dengan Chicken atau Dhall Curry. Bagi mereka yang mendambakan sesuatu yang istimewa, Mee Rebus yang terkenal di Pulau Pinang mesti ada
Membawakan sebelas hidangan yang menggambarkan hidangan tempatan seperti Sotong Masak Berempah, Ayam Masak Hitam, Gaya Ikan Panggang Portugis, Udang Goreng Tahi Minyak, Beef Rendang Mamak dan banyak lagi yang pasti akan membuatkan tetamu kembali lagi.
Yang terakhir tentunya tetamu ternanti-nanti apakah hidangan pemanis mulut kali ini. Tentunya lazat dan nikmat seperti Chocolate Fountain dengan marshmallow, pelbagai ais krim dengan topping dan wafel dengan perasa yang pasti kanak-kanak paling gembira.
Terdapat juga pilihan bubur pulut hitam, bubur serawa durian, buah kurma, dodol, kuih lopis, Ice Kacang dan Cendol yang pasti akan membangkitkan kenangan zaman kanak-kanak.
Sambil korang menjamu selera, boleh menikmati lagu-lagu dari Akustika Trio setiap hari Jumaat dan Sabtu
Sambil korang menjamu selera, boleh menikmati lagu-lagu dari Akustika Trio setiap hari Jumaat dan Sabtu
Harga:
Adult RM88nett
Child & Senior/Citizen RM68nett
Time: 7pm-10pm
Date: 7th May – 3rd June 2019
Book Now!!and enjoy EARLY BIRD dengan harga istimewa:
Adult RM68nett (Adult only)
Sah dari 12/4/19 sehingga 12/5/19
Selain itu juga, korang boleh berpeluang memenangi hadiah cabutan bertuah yang menarik setiap hari dan hadiah Grand Price ialah Television 55 inch.
Kalau dapat ni bestnya Raya tahun ni hihi
Untuk keterangan lanjut tentang tempahan boleh hubungi
Email: marcom@voukhotelsuites.com.my
Tel: 04-2299333 extn 401
Website: www.voukhotelsuites.com.my
Awat la jauh di Penang sinun plak? Kalau dekat, sudah Rawlins terjah sebab harganya sangat berpatutan tu. Boleh la pakai ala-ala Tuan Director time makan kelak hahaha
BalasPadamwah meriahnya makanan dekt sini! terasa macam nak cuba berbuka dekat sini kalau ada kesempatan. apa favourite dekat sini ya? terliur pula tengok gambar dia !
BalasPadamAll the rendangs! Sup Gear Box! Serious buat I terliur. Meriah betul ramadhan ni dengan pelbagai makanan. Pakej dia pun murah je. Boleh la pergi try nanti.
BalasPadamAduhh tengok makanan semua tu menyelerakan sungguh ye. Sup gear box tu terbaik. Mesti sedap. Harga pun not bad murah. Nasiblah jauh klu dekat mmg dh book dah. hehehe
BalasPadamHarganya not bad lah masih mampu untuk pergi makan dengan family Lagipun berbaloi dengan menu iftar yang pelbagai tu. Semua bampak sedap tau. Kalau mimi dah rambang mata jadinya tak tahu nak pilih mana..
BalasPadamAduh rambang mata tengok dessert tu. Cantik dan nampak sedap. Ena peminat yong tau fu.hehe tapi jauhnye el..mampu tengok jela
BalasPadamalaaa.. menyesal pulak baca entri ni memalam.. buat kite lapar je kak. Semua menu nampak sedap espcially sotong kangkung tu.. dah lama tak pekena, teringin plak.. huhu
BalasPadamnama dia vouk gitu..hehee..meriah denagn makanan tu..semua nampak sedap..rojak buah, ikan dia..perghh..memnag makan menambah macam ni..eh bulan pausa kene kaal diri..hehee
BalasPadamKita suka semua filem P.Ramlee! Bestnya tema dan sangat meriah dengan pelbagai menu berbuka puasa yang menyelerakan. Harga pun cun.
BalasPadamSedap dakk kak el? Kami xpernah rasa lagi menu2 kt. Vouk ni. .
BalasPadamDengaq kata Yong tau foo depa sempoi.. Betui kaaa
Tak hajakkk. Nak merajuk sampai rayalah dengan El. Sedap pula tema buffet kali ni. Terus terbayang filem 3 Abdul. Banyak pengajaran dan maksud tersirat dalam movie tu. Salam menyambut Ramadhan El.
BalasPadamSup gear box tu yang tak tahan tu kak el. Merecik tengok. Harga vocuher pun not bad untuk yang early bird tu.
BalasPadamAda yong tau fu tu! Tak pernah jumpa lagi buffet yg ada ramadan buffer macam ni. Menarik.
BalasPadamSedapnye El... Menu-menu dia nampak menyelerakan sekali, pakej Buffet Ramadhan yang menarik. Terima kasih diatas perkongsian
BalasPadamWah meriahnya menu ramadhan. Jenuh nak pilih nak makan yg mana. Sedap semuanya. Harga pun okay
BalasPadamNak start bulan puasa ni macam2 le godaan datang..godaan makanan yg mengganggu selera n mata..hehehe. Nampak sedap cuma jauh pulak nk terjah
BalasPadamI would so love to dig into the Gulai Kawah Daging Rebung and also the Sup Gear Box...both looks so delicious. I can almost taste the goodness.
BalasPadamTengok kuih dia sedap jer...veterans-warning dan menu pun byk...sedap nampaknya.
BalasPadamAmbooiiii banyak nyer makanan sedap sadap kat sana, terliur sis. The food selection and masakan are so good plus price pun ok juga la kan.
BalasPadamalahai mcm2 menu menarik ada tu
BalasPadamCatat Ulasan