MAI PI MAKAN ALA-ALA KAMPUNG RAMADAN BUFFET DI LEXIS SUITES PENANG| Kali ini El nak share list ke3 untuk mereka yang ingin berbuka puasa di hotel-hotel yang terkenal di Pulau Pinang. Baru-baru ini El menghadiri sidang media untuk food review bufet ramadan di Lexis Suites Penang. Pertama menjejakkan kaki ke sini terasa teruja. Bolehlah anda semua membuat pilihan jika ingin berbuka di hotel untuk mencari kelainan




 Bufet Ramadan di Lexis Suites Penang Hotel ini akan bermula dari 27 Mei 2017 hingga 24 Jun 2017 setiap hari pada pukul 6.30 petang. 


















Pelanggan dijemput untuk merasai pengalaman berbuka puasa di sini menampilkan lebih 100 hidangan berbuka puasa yang menghidangkan masakan tempatan dan antarabangsa, termasuk masakan dari negara Arab. Chef eksekutif akan menyediakan signature dish iaitu Char Koay Teow Kambing, Sup Gear Box, Chicken Shawarma, Lamb Kuzi, Ekor Lembu Asam Pedas dan Ikan Panggang. Hidangan ini disediakan dengan rempah dan sos buatan sendiri chef, menghasilkan rasa yang berbeza daripada mereka sendiri.









Terdapat stesen pembuka selera yang seperti Ulam-ulaman dengan 3 jenis Sambal, Kerabu Sotong, Kerabu Udang, Kerabu Pucuk Paku, Rojak, Buah Kurma Madu, Jeruk Buah, yang Lemang tradisional dan Ketupat.









Selain daripada hidangan istimewa, beberapa hidangan lazat lain adalah roti jala, roti dan sup, otak-otak, rendang, pasembur dan ais kacang. Di sini El dapat merasa otak-otak yang jarang didapati di luar. Makan sampai 5 bungkus hihi












Bagi pencuci mulut, memanjakan diri dengan kuih tempatan seperti Kuih Talam, Kuih Lapis, Kuih Kaya, Kuih Sago, Kuih Nona Manis, Kuih Kosui, Kuih ketayap. Beberapa pencuci mulut sejuk yang lain seperti Ais Kacang dan ais krim yang pelbagai.

 Hotel ini mempunyai kemudahan Surau untuk membolehkan tetamu yang beragama Islam untuk menunaikan solat terutama mereka yang mengunjungi bufet Ramadan di Lexis Suites Hotel berbuka puasa dengan selesa.

Para tetamu dijemput untuk berkongsi pengalaman Mai Pi Buka Puasa Ala-Ala Kampung mereka di media sosial menggunakan hashtag # RamadanLSP2017.

 HARGA

RM68 nett (A)
RM40 nett (C & SC) 

Early bird
RM58 nett hanya untuk 1,000 tetamu pertama.
Diskaun 15% juga dilanjutkan untuk tetamu dalam tempoh Ramadan.




Dalam usaha untuk menyumbang kepada komuniti, RM2 akan didermakan kepada rumah anak yatim yang dipilih 


Cabutan bertuah

  Semua pengunjung layak menyertai cabutan bertuah harian dan berpeluang untuk memenangi Ramadan bufet baucar. hadiah cabutan bertuah mingguan termasuk 2 hari 1 malam di salah satu daripada sifat-sifat Lexis Hotel Kumpulan.

Sepanjang bulan Ramadan, tetamu boleh berehat dan bersantai di Lexis Suites Pulau Pinang dengan kadar bilik khas bermula dari RM340 semalam.

Untuk maklumat lanjut boleh menghubungi: 

 Lexis Suites Penang
28 Jalan Teluk Kumbar,
Mukim 9 Daerah Barat Daya
11920 Bayan Lepas, Penang
M +012 484 1677
Email       : amm@lexissuitespenang.com

5 Ulasan

  1. Yg bentuk pelita tu kek ye.. Meriah menu2 nya.. Kambing golek wajib ada

    BalasPadam
  2. byk ny pilihan menu.. ju tgk gmbr pun xtau nak mula yg mna dlu =D

    BalasPadam
  3. Tuuudia... meriah hidangan semua. Nampak mmg berbaloi.

    BalasPadam
  4. Wow, banyaknya jenis makanan. Kalau pergi ni, rasanya kena ambil sikit-sikit setiap jenis. So dapat merasa everything yang diofferkan.

    BalasPadam
  5. Nyumsss..menu dia semua myelerakan. Nmpk sedap sgt

    BalasPadam

Catat Ulasan

Terbaru Lebih lama