PROMOSI BUFFET CHRISTMAS DAN NEW YEAR 2017
DI LIGHT HOTEL SEBERANG JAYA, PENANGPromosi Buffet Christmas dan New Year 2016 | The Light Hotel Seberang Jaya, Penang tidak ketinggalan mengadakan promosi istimewa buffet lunch dan dinner sempena perayaan Christmas dan sambutan New Year 2017 tidak lama lagi. Antara promosi yang disediakan adalah Christmas Eve Buffet Dinner, Christmas Special 5-Course Set Dinner, Christmas Day Special Lunch, New Year's Eve Buffet Dinner, New Year's Eve Special 5-Course Set Dinner dan New Year's Day Special Lunch.


Sebelum itu El nak war-warkan kepada semua yang menu yang disediakan oleh pihak The Light Hotel ini disahkan HALAL oleh JAKIM. So uols jangan was-was ok. Even menu Christmas pun tetap halal. 

  


Thats why The Light Hotel ini adalah yang terbaik untuk anda menikmati masakan2 yang hebat2 oleh chef2 yang berpengalaman. The Light Hotel juga menerima beberapa award antaranya ialah Sijil Penarafan Kebersihan Premis Makanan grade A, 2015 Award with 8.3 from Booking.com dan Winner Most Improver Partner 2016.
 
Buffet Promotion for Christmas and New Year 2017 di The Light Hotel Seberang Jaya, Penang 


Untuk Buffet Christmas akan diadakan pada 24 & 25 December, 2016. Manakala untuk Buffet New Year pula akan diadakan pada 31st December 2016 dan 1st January, 2017. 
 
Buffet besar adalah pilihan yang hebat untuk menyambut musim perayaan dengan buffet yang banyak untuk makan tengah hari dan makan malam. Meraikan Christmas dan Tahun Baru di Spice Brasserie dan Flavour @ 3 mempersembahan masakan barat dan tempatan yang terdiri daripada Roast Turkey with Apple and Raisin stuffing, Leg of Lamb Marinated in Italian Herbs, Salmon Fillet with Blackcurrant Cream Sauce sebagai sebahagian daripada menu utama

 

Untuk memulakan ke pilihan Appetizer adalah makanan laut seperti Seafood on Ice, Smoked Salmon with Rock Melon, Chicken Terrine with Cranberries Sauce dan hidangan salad segar disertai dengan pilihan sos yang istimewa.   
 


 

 
Antara hidangan lain yang pengunjung boleh menikmati ialah hidangan Signature Dish yang famous iaitu Lamb Briyani with Cashew Nuts and Raisins, Mughlai Chicken Korma Curry, Spicy Sweet Prawns, Coconut Marinated Grilled Chicken Wings, Seafood Broccoli dan lain-lain.
  

Selain itu juga, pihak hotel juga menyediakan stall yang menghidangkan Chicken Shawarma, Mixed Grilled yang terdiri daripada udang, kupang, ikan, ayam dan juga kuali goreng char koay teow, menambah kemeriahan juadah perayaan di restoran. Anda juga boleh menikmati hidangan Dim Sum halal.

  


Hidangan yang terakhir tidak sah kalau uols tak merasa dessert yang sememang yang terbaik dari The Light Hotel seperti Christmas pudding with Vanilla Sauce, Christmas Cake, Bake Chocolate Souffle, Tiramisu Cake, Pear William Cake, Lemon Meringue Pie pastinya akan mengembirakan perut anda hihihi
 


Untuk pengetahuan anda juga, pihak hotel juga menyediakan traditional Christmas Cookies dan Christmas Yule Long on-the-go. Para pengunjung/tetamu boleh membuat tempahan awal di kaunter tempahan. 
 

Pihak The Light Hotel mengalu-alukan semangat riang musim perayaan dengan kemeriahan Santa Claus dan Santarina membuat penampilan khas untuk menghiburkan semua tetamu ke sini.

Christmas Buffet Promotion for Lunch and Dinner

 Christmas Eve Buffet Dinner
Sat|Dec, 24, 2016
7.00pm-10.30pm
RM128+(A) | RM77+(C)
Spice Brasserie

Christmas Special 
5-Course Set Dinner
Sat & Sun| Dec 24 & 25, 2016
7.00pm-10.30pm
RM138+per person
Flavour@3

Christmas Day Special Lunch
Sun|Dec, 25, 2016
12.00pm-3.30pm
RM78+(A) | RM47+(C)
Spice Brasserie
 
New  Year's Buffet Promotion for Lunch and Dinner

 New Year's Eve Buffet Dinner
Sat|Dec, 31, 2016
7.00pm-10.30pm
RM138+(A) | RM83+(C)
Spice Brasserie

New Year's Eve Special 
5-Course Set Dinner
Sat| Dec 31 & 25, 2016
7.00pm-10.30pm
RM138+per person
Flavour@3

New Year's Day Special Lunch
Sun| Jan 1, 2016
12.00pm-3.30pm
RM78+(A) | RM47+(C)
Spice Brasserie

   Antara buffet yang terbaik dari The Light Hotel seperti
  
 Dim Sum HALAL klik SINI
Mediterranean Cuisine klik SINI


Terima kasih pihak pengurusan The Light Hotel terutama Cik Siti Fatimah yang sudi menjemput kami team #projekbloggerutara untuk sesi food review tempoh hari

Untuk sebarang pertanyaan dan tempahan boleh hubungi:

The Light Hotel (M) Sdn Bhd
Lebuh Tenggiri 2, Seberang Jaya
13700 Penang
Tel: +604-3821111
Website: www.thelighthotelpg.com
Facebook: www.facebook.com/thelighthotelpg
 

14 Ulasan

 1. Aaaa banyaknya makanan sedap sedap. Hehe :)

  BalasPadam
 2. melting tengok oiiiiiiii...jom tok el belanja! ;p

  BalasPadam
 3. makan besor hgpa..mokcik xpernah mkn turkey..sedap ko

  BalasPadam
 4. walaweyyyy..sedapnya..berapa kali repeat ni El?

  BalasPadam
 5. ish awat lah lazat sngt semua tu El
  terkesima kaknoor lah

  BalasPadam
 6. Seafood on ice.. wah!! Sedap sangat..
  Pastu dessert dia best2..

  BalasPadam
 7. sedapnye semua menu dia, harga pun berpatutan. sekali sekala makan sedap time festive season ni best.

  BalasPadam
 8. sedap makanannya... terliur tengok

  BalasPadam
 9. bestnya bestnya bestnyaaaaaa. nak pergi kena sediakan perut kosong sekosong kosongnya niiiii

  BalasPadam

Catat Ulasan

Terbaru Lebih lama