FRISO GOLD - ANAK SIHAT DAN KUAT DARI DALAM


Membina sistem penghadaman yang sihat pada awal peringkat kanak-kanak dapat membantu memelihara perut mereka daripada ketidakselesaan pencernaan.“ Ini bagi membolehkan pembesaran dan perkembangan yang sihat di kalangan kanak-kanak. Sistem penghadaman yang sihat memberikan sistem imun yang sihat kepada si manja.Namun, kanak-kanak hari ini mudah mendapat pelbagai penyakit seperti alahan, tidak boleh menerima makanan, kesihatan mental terjejas, kurang bertenaga, masalah kulit dan kesihatan imun yang lemah disebabkan sistem penghadaman yang tidak sihat akibat gangguan dalam fungsi usus.

Kanak-kanak yang me­ngalami masalah sistem penghadaman dapat dilihat menerusi gejala seperti sakit perut, perut kembung, cirit-birit, sembelit, loya dan kurang selera makan, perasaan berubah seperti pemarah, kepenatan, terlalu aktif dan kurang memberi tumpuan.TENTANG FRISO GOLD

FRISO GOLD | Anda pernah dengar dan tahu tentang FRISO GOLD ni tak?Adakah anak anda juga minum susu FRISO? Ok di sini El nak share tentang FRISO GOLD, susu tepung rumusan kanak-kanak yang 100% dibuat dari negara Belanda. Friso Gold mempunyai 6 khasiat penting didalamnya termasuklah GOS, Vitamin B6, Vitamin C , Selenium, Zink (amat penting untuk pertumbuhan), DHA & AA dimana ianya dihasilkan oleh alam semulajadi dan ditambahbaik dengan sains. Susunya yang berkualiti tinggi memberikan nutrisi penting pada si manja untuk membesar dengan baik dan kuat agar dapat meneruskan pengalaman yang menarik bersama anda setiap hari yeay.

NUTRIEN TERPELIHARA, MUDAH DIHADAM AGAR SI MANJA KUAT DARI DALAM

 Ibu bapa tentunya mahukan yang terbaik untuk si manjakan.  Kelengkapan nutrisi dalam tumbesaran fizikal si manja adalah perlu untuk memberi impak kepada si manja dari segi pembelajaran, penyelesaian masalah serta daya ingatan. Sebab itulah kesihatan sistem penghadaman yang baik memenuhi potensi dan meneroka dunia mereka dengan lebih baik.

Tempoh pembesaran si manja penuh dengan penerokaan dan pengalaman baru. Ini merupakan momen-momen indah yang tidak dapat kita lupakan. So, keperluan dan penyerapan nutrisi yang tepat memastikan perkembangan fizikal, penghadaman dan immuniti kekal kuat.

So, anda tentunya tahu betapa pentingnya nutrisi dalam membantu si manja menjadi lebih kuat dari dalam agar dapat belajar dan meneroka dunia 

APA ITU LOCNUTRI

 Friso telah dipertingkat dengan LocNturi yang direka bentuk untuk menangani masalah ini. Teknologi LocNutri Friso Gold memelihara nutrien dalam bentuk asalnya yang lebhih mudah untuk diserap. Apabila si manja mempunyai sistem penghadaman yang sihat, si manja boleh keluar meneroka bersama anda kerana dia lebih kuat dari dalam 


Young Explorer anda membina keyakinan diri setiap hari semasa bermain, bergelak ketawa dan belajar. Setiap detik adalah bernilai, sama ada dia berjalan-jalan di taman atau bermain buih ketika mandi. Friso Gold 3 membekalkan nutrien penting seperti Vitamin D, Vitamin B5 dan C, Selenium, GOD, zat besi dan DHA yang membantu tumbersan si manja dan menyokong daya ketahanan semula jadi si manja.

Nutrien dalam bentuk asalnya lebih mudah untuk dihadam. Friso Gold dengan teknologi LocNutri™ menggunakan haba yang sederhana semasa proses pengahasilan susu agar nutrien dipelihara.

Sistem penghadaman yang sihat membolehkan si manja boleh meneroka pengalaman hebat bersama anda kerana si manja lebih kuat dari dalam.

PROTECTION LID

Friso Gold memperkenalkan Protection Lid baharu. Lebih bersih dan mudah daripada penutup sebelumnya. Protection Lid, hanya dari Friso Gold.
- See more at: https://www.frisogold.com.my/ms/products/friso-gold-3#!info/benefits


PROTECTION LID

FRISO GOLD memperkenalkan Protention Lid baru. Lebih bersih dan mudah daripada penutup sebelumnya


Tentu ibu2 di luar sana suka kalau dapat penutup susu macam Friso ni kan. El sangat sukalah packaging Friso ni. Memudahkan kita untuk mengambil susu. Selalunya sure sudu tu tenggelam ke bawah, jenuh nak korek haha. Dengan adanya tempat letak sudu tu menyenangkan. Lagi satu, tiap kali kita nak senduk susu tu sure terlebihkan, ha kat tepi tin tu ada sukatan tepat, uols ceduk susu lepas tu kemaskan sukatan di tepi tin tu ha. Then, penutup dia pulak memang senang ok. Press je button kat tepi tu dah boleh buka. Wow memang terbaiklah. 


 Pengalaman dan aktiviti luar rumah yang selalu El lakukan bersama si manja

El memang suka bawa anak2 el ke luar rumah. El tak suka tengok anak2 terperap dalam rumah tanpa aktiviti yang mengeluarkan peluh. Bagi el zaman kanak2 ni biarlah diorang spend their childhood dengan penuh memori betul tak?Tak kisahlah uols nak bawa diorang kemana..tak jauh depan rumah pun boleh hihi. Mainlah sepuas2nya zaman kanak2 tu right?


 
 El percaya setiap ibu mahukan yang terbaik untuk si manja. So dengan Friso Gold ini El berharap si manja dapat meneroka pengalaman, belajar dan meluaskan pandangan untuk menikmati pelbagai aktiviti dengan El sekeluarga.Pertama kali si manja tengok tin Friso ni dia sangat tertarik. Disuruh mamanya bancuhkan. Mama El pun bancuhlah sebotol. Mama El cuba intai2 celah dinding manalah tahu dia tipu mama El kan haha. Tapi tengok2 dia datang balik tunjuk botol dah kosong.  Alhamdulilah dia suka susu Friso Gold 3 ni. Habis satu botol tu dia minum.

AKTIVITI KENALI TUMBUHAN
  Tiap petang lepas El balik kerja, sure nampak Ariqa bermain2 di halaman rumah. Bila bermain tu, surelah anak2 kita didedahkan dengan pelbagai persekitaran yang tidak dijangka. Ariqa suka explore di setiap sudut halaman rumah kami. Hari tu habis pokok bunga jiran dia cabut. Haha. Buatlah apa yang kamu nak sayang. Time ni lah you can spend your childhood momen. Sekarang nak main puas2 pun tiada masalah sebab mama yakin dengan Friso anak mama lebih kuat dari dalam

AKTIVITI BERBASIKALAnak2 kita masa tempoh pembesaran ini memang aktif tak kira masa. Masa ini lah anak2 akan belajar sesuatu yang baru dan cuba mencari pengalaman dengan meneroka di semua aspek. Lepas cabut pokok bunga jiran, Ariqa nak main basikal pulak. 

AKTIVITI PENEROKAAN BARU


Ha aktif tak budak ni haha. Dah main basikal, dia kutip mana ntah polestrin tu. Boleh dia kejar mama el dengan polestrin tu hahaha. 

AKTIVITI BERMAIN PASIR

Nutrien terpelihara. Mudah dihadam agar kuat dari dalam.

Makanan sering diproses dalam suhu kepanasan yang tinggi. Ini menyebabkan struktur semula jadi protein menjadi rosak atau dihapuskan. Begitu juga dengan formula susu. Apabila protein rosak, ia sukar untuk diserap oleh usus dan ini boleh menyebabkan si manja mengalami masalah penghadaman, kembung perut, sembelit atau perut yang tidak selesa.

Teknologi LocNutri™ direka bentuk untuk menangani masalah ini. Teknologi ini menggunakan hanya sedikit haba semasa proses penghasilan formula, agar protein dapat dikekalkan sebaik yang mungkin dalam struktur asalnya. Nutrien kemudian boleh diserap secara efektif oleh badan. Protein memainkan peranan penting dalam penghasilan otot, kulit serta rambut. Ia juga menyokong sistem imun dan membantu dalam penghasilan antibodi, demi memastikan si manja sihat serta kuat dari dalam dan luar.

Teknologi LocNutri™ Kami

Teknologi LocNutri™ Friso Gold memelihara nutrien dalam bentuk asalnya. Nutrien dalam bentuk asalnya lebih mudah untuk diserap. Oleh itu, teknologi LocNutri™ menggunakan hanya sedikit haba semasa proses penghasilan formula, agar protein dapat dikekalkan sebaik yang mungkin dalam struktur asalnya.

Apabila si manja mempunyanyi sistem penghadaman yang sihat, si manja boleh keluar meneroka bersama anda kerana dia lebih kuat dari dalam.

Bila si manja kuat dari dalam, agar dia boleh meneroka di luar

Di dunia ini, terdapat banyak pengalaman yang sedia untuk diterokai oleh si manja. Dan kami ingin si manja meluaskan pandangan dan menyerap segala pengetahuan dalam tahun-tahun penerokaannya ini. Sistem penghadaman yang sihat memastikan si manja berasa kurang tertekan dan mempunyai lebih tenaga dan semangat untuk menikmati pelbagai aktiviti bersama anda. Kami tahu, saat-saat bersama si manja ini bakal menjadi detik-detik manis yang akan dibadikan sepanjang hidup anda.br /> - See more at: https://www.frisogold.com.my/ms/products/locnutri-technology#sthash.29AiVnrU.dpuf


    Selain bermain di luar rumah, el ngan en. suami selalu je  bawa anak2 el pergi ke pantai. Ini adalah aktiviti yang selalu kami lakukan bila ada masa kelapangan. Anak2 el memang suka pantai. Ha dapatlah mereka bermain pasir dengan puas termasuklah Ariqa si manja sorang ni. Pantang tengok pasir, mengamuk nak main hihi  

AKTIVITI KENALI HAIWAN
  Dengan pelbagai kebaikan susu Friso Gold dilengkapi teknologi LocNutri ini El tidak perlu bimbang lagi jika Ariqa bermain di luar. Tempoh mempersiapkan beliau dengan kehidupan yang akan datang dengan Friso Gold 3 ini memenuhi keperluan nutrisi si manja El untuk penghadaman yang baik agar beliau kuat dari dalam.

  

  
Sistem penghadaman yang sihat memastikan si manja lebih tenaga dan bersemangat untuk melakukan aktiviti bersama kita. Momen-momen bersama si manja bakal menjadi detik paling indah untuk diabadikan sepanjang hidul el sekeluarga yeayIngin tahu lebih lanjut tentang Friso Gold Malaysia, anda boleh lawati link dibawah ini
Facebook:https://www.facebook.com/FrisoGoldMY/
Website:  https://www.frisogold.com.my/
 

6 Ulasan

 1. Aktive nya dia lepas minum susu Friso..

  BalasPadam
 2. baru dengar jenama ni.. fungsi2 nya pun cukup bagus dan sesuai sekali untuk diberi kat anak2

  BalasPadam
 3. memang jadi harapan anak2 untuk sihat dan kuat membesar

  BalasPadam
 4. Fateh Uwais dulu minum Friso sampai dia dua tahun je lepas tu ummi tukar susu lain sebab macam tak berapa nak mampu poket hahahahahaha. tapi Friso memang the best antara semua susu yang pernah bagi dia minum dlu

  BalasPadam
 5. Yes setuju Friso nie antara susu formula ygterbaik utk anak2..:p

  BalasPadam

Catat Ulasan

Terbaru Lebih lama