aiskrim goreng ni sudah lama buat
Saja nak tempek kat sini
Pkp ni budak-budak tak sekolah lagi jenuh pikir nak makan breakfast dengan dinner. Lunch tak apa lagi..bebudak tu takat ayam goreng/ikan goreng dan kicap dah ok

Dah selalu sangat beli roti gardenia ni sehari 2 bungkus..pagi petang malam bebudak tu makan
Kadang buat roti bakar, roti telur, roti sapu jem
 Mesti ada stok roti ni..dah alang-alang hari tu beli barang dapur, abah depa beli sebekas ais krim
Jomlah kita buat aiskrim goreng 


2 barang perlu ada..roti dan aiskrim ikut pilihan masing2 

scoop beberapa dan letak ditengah2 roti

tekup ngan apa2 jenis barang yg berbentuk bulat..el guna bekas air je
 

so jadilah mcm ni..buang tepi2 roti tersebut


Aiskrim goreng elok kejadiannya

el buat aiskrim goreng ni semalam then simpan dalam peti ais..so pagi tadi terus keluarkan dan goreng


taraaaaaa...ranggup uols..best sedap

 

Ingatkan bila goreng dengan minyak, roti tu serap minyak banyak. Tapi takde pulak uols. 
Ok selamat mencuba

16 Ulasan

  1. wuah! bestnye el...msti sodap botul tu...wuah! tahniah hepy belated day ya el~

    BalasPadam
  2. Wahh!! breakfast dengan eskrem goreng ;)

    Dah lama tak makan :D

    BalasPadam
  3. mmg sedap kan..hehe..
    takyah dh nk beli aiskrim goreng kat luar tu, hehe..

    BalasPadam
  4. tu la kan, senang ja. Amirul tu gedik gedik dok beli kat pasar malam.

    nanti aku nak watlah. biar berlobang semua roti tu.

    BalasPadam
  5. dh lama nk try tp tk terbuat2 lg

    BalasPadam
  6. wah boleh cuba ni... menarik...thank kakak El..sebab kongsi resipi ni...ekekeke...

    BalasPadam
  7. wah sedap dan menarik,boleh cuba ni.thanks share resepi :)

    BalasPadam
  8. mmg sedap...
    tp aku x leh wat byk, laki aku x suka hehehe

    BalasPadam
  9. mcam2,ada je kan buatan untuk dimakan ni...pergh....arini ramai owner bloger anta resepi...pERGhhhhh...sedapnye...

    BalasPadam
  10. aduhh dikk
    dah lama x buat aiskrim nie ;)

    BalasPadam
  11. nape tak der gambar masa gorengnya..bunda nak tau jugak, gune minyak sikit ke minyak byk, bunda tak pernah buat..nak try gak..

    BalasPadam
  12. mesti coba ni...arggg wat pistashio flavor puhhh

    BalasPadam

Catat Komen

Lebih baharu Lebih lama