cebisan dr kajian:

VIENNA: Mengorek hidung dan memakan sisanya ialah salah satu cara terbaik menjaga kesihatan tubuh badan, dakwa seorang doktor terkenal di Austria.Pakar paru-paru yang beribu pejabat di Innsbruck, Prof Dr Friedrich Bischinger, berkata golongan yang mengorek hidung dengan jari mereka lebih sihat, lebih gembira dan mungkin lebih sensitif kepada perubahan tubuh mereka.

Dia berkata, masyarakat perlu menerima pendekatan baru untuk mengorek hidung dan menggalakkan kanak-kanak mengguna pakai kaedah itu.“Dengan menggunakan jari, anda dapat sampai ke tempat yang selama tidak dapat dicapai dengan sapu tangan, ia menjadikan hidung anda lebih bersih.

“Memakan sisanya pula ialah cara hebat untuk mengukuhkan sistem imunisasi tubuh. Secara perubatan, ia memang baik dan perkara semula jadi sempurna untuk dilakukan,” katanya.Dalam kes sistem imunisasi, hidung ialah penapis yang memerangkap bakteria dan apabila gabungan ini sampai kepada usus, ia boleh menjadi seperti ubat, katanya.

korg tau bape kerap manusia korek idung????
A) 1 x 1 hari
B) 1x 1 mggu
C) 1 x 2 mggu
D) tiap2 hari

korg mcm mn?

ritu aku ada tgk rancangan OPRAH
sape ntah doc yg sllu dia invite tu..kata
manusia spttnya korek idung 1 jam 5/6 kali hahahaha
tu bukan aku..aku korek idung 1 jam mau 20x hgga 30x ..smpi x tercapai akai koreknye
sbbnya hobi aku adalah korek idung..kalo x korek 1 hari x sah...kalo xde tisu mmg melekatlah kt mn2..kehkehkehkehkeh...tp awas...basuh tgn sebelum mkn hahahaha..eee pe lak kan kata tait idung tu bgs tuk mkn..x kisah lah basuh ke x kan kan kan....boleh?
Terbaru Lebih lama