NAK TAMBAH TENAGA BERSUKAN?DAPATKAN JOYMIX AWAKE EKSTRAK BUAH ANGGUR SEMULAJADI - LIFESTYLE BLOGGER

Selasa, 18 Ogos 2020

NAK TAMBAH TENAGA BERSUKAN?DAPATKAN JOYMIX AWAKE EKSTRAK BUAH ANGGUR SEMULAJADI

Hai semua. Ada tak dikalangan pembaca blog El ni yang aktif bersukan?Sukan bukan sahaja aktiviti yang mampu mengekalkan kesihatan fizikal, malah ia dapat membina kekuatan dari segi mental individu. Sebagai individu yang aktif bersukan, pemakanan yang cukup nutrisi memang sangat membantu dalam kekalkan prestasi pada tahap yang optimum. Nutrisi yang cukup bukan saja penting untuk kesihatan otot, malah sangat membantu untuk tubuh lebih sihat dan sentiasa bertenaga.


Sama ada korang menikmati sukan marathon atau berbasikal jarak jauh ia adalah penting bahawa korang kekal dalam rupa bentuk fizikal untuk meningkatkan prestasi kecergasan korang. Mereka yang menceburi acara marathon, berbasikal jarak jauh, mendayung memerlukan bekalan karbohidrat yang lebih tinggi. Bekalan tersebut biasanya disimpan di otot dan hati


Sejak 2 tahun lepas El mula aktif bersukan. Yelah sekarang ini umur dah meningkat kenalah bersukan untuk lebih sihat. Tapi bidang sukan yang El ceburi ini memerlukan bekalan tenaga yang banyak. Selalu kalau marathon tu half way dah semput. Sama seperti pergi hiking. Half way mesti stop. Nafas dan jantung laju jer. Baru-baru ini El pun minat untuk cycling. Jangan tak tahu pula cycling juga perlukan tenaga yang banyak juga. Yelah nak kayuh basikal tu ingat senang ker. Kalau naik bukit tu memang azab sungguh.


Sebab itu sebelum memulakan aktiviti bersukan, El ambil suplemen dahulu. El sekarang tengah mengamalkan supplemen tambah tenaga dari JoyMix Awake. Pernah dengar tak?Yes ianya adalah produk suplemen semulajadi dari kebaikan buah anggur tau.

Tentang JoyMix Awake

JoyMix Awake adalah minuman serbuk semula jadi yang dibungkus dengan kebaikan anggur keseluruhannya.



Ia mengandungi ekstrak kulit, isi dan biji anggur. Sebagaimana yang kita tahu buah anggur adalah buah berkhasiat yang kaya dengan Vitamin C dan antioksidan. Ini meningkatkan imuniti, mengurangkan radikal bebas dan menjaga kesihatan badan kita lebih sihat dan cergas.



El pun memang peminat buah anggur. Setiap serbuk JoyMix Awake ini rasanya segar dan menyegarkan. Pertama kali El mencuba JoyMix Awake ini rasa sedikit masam dan rasa kulit anggur yang tajam di dalamnya jadikan selera kita macam mengeletis hihi.


Individu Aktif - JoyMix Awake bermanfaat bagi korang yang melakukan aktiviti bersukan yang sengit dan berjam-jam seperti maraton, berbasikal jarak jauh atau aktiviti lain yang menuntut secara fizikal akan menjadikan JoyMix Awake menjadi lebih sihat dan bertenaga

 


5 Kebaikan JoyMix Awake


1)   Mengekalkan Tahap Aktif - JoyMix Awake adalah minuman serbuk tenaga semula jadi yang menjadikan korang sentiasa cergas sehingga 5 jam. Ia menghalang hormon Adenosine yang bertanggungjawab sementara waktu tidur di dalam badan, menjadikan korang aktif dan bertenaga dalam tempoh waktu tersebut.

 

2) Meningkatkan Aliran Darah - JoyMix Awake meningkatkan aliran darah dengan melebarkan saluran darah. Ia boleh berpotensi meningkatkan pengangkutan nutrien dan oksigen oleh darah.

 

3) Bebas Dari Kafein - JoyMix Awake bebas dari kafein. Ia tidak meningkatkan kadar pengepaman jantung manusia, tidak seperti kopi atau minuman tenaga yang mengandungi kafein. Mengonsumsi kafein dalam jumlah yang tinggi dapat mengurangkan kadar aliran darah. Ia boleh menyebabkan kesihatan-komplikasi berkaitan dalam jangka masa panjang. Kerana bebas kafein, JoyMix Awake lebih selamat dan lebih sihat daripada kopi atau minuman tenaga berkafein

 

4)   Tanpa gula tambahan - Ia tidak mengandungi gula tambahan dan boleh dimakan dengan selamat seperti ahli sukan, mereka yang mementingkan kesihatan, atau menjalani diet yang ketat.

 

5)   Kaya dengan Vitamin C - Setiap hidangan JoyMix Awake mempunyai 200mg Vitamin C. Ia lebih daripada jumlah harian yang disyorkan untuk orang dewasa (90mg) dan wanita menyusui (120g). JoyMix meningkatkan imuniti korang dan menjadikan korang sihat.


Cara pengambilan  JoyMix Awake

 

Satu kotak JoyMix Awake ini mempunyai 30 sachet. Korang boleh ambil sehari satu sachet sahaja. Sachet pun tak besar mana. Satu sachet beratnya hanya 3 gram jer. Dan yang paling best senang dibawa kemana sahaja, dalam beg atau pun dalam poket juga senang diminum.



 

Cara pengambilan JoyMix Awake:

 

1) Potong atau koyakkan satu sachet JoyMix Awake.

 

2) Sedut atau tuang perlahan JoyMix Awake terus dari sachet ke dalam mulut dan membiarkannya mencair atau korang boleh kemam perlahan-lahan.



Senangkan. Tak payah nak bancuh dalam air bagai. Terus masuk dalam mulut. Jimat masa. El dah cuba JoyMix Awake. Memang membantu El dapatkan lebih tenaga. Selalu masuk marathon/run/berbasikal mesti semput halfway. Sebab itu sebelum mulakan aktiviti bersukan, El pastikan El minum dulu suplemen JoyMix Awake ni tau. El akan ambil satu sachet untuk terus kekal aktif dan bertenaga. Kalau korang nak cuba dan rasai kelainan produk  ni boleh beli online di


https://www.joypremix.com/products/awake berharga RM70 untuk satu kotak tu.


Untuk maklumat lebih lanjut lagi korang boleh layari social media JoyMix di 


Website: https://www.joypremix.com/

FB: https://www.facebook.com/joypremix/

IG: https://www.instagram.com/joymixsb/

 

Selamat mencuba semua.

19 ulasan:

  1. bagus untuk stamina ni kan EL :)

    BalasPadam
  2. senang nak amalkan. siapa yang kuat bersukan..nak stamina lebih kena try produk ni.

    BalasPadam
  3. Semoga produk ini mendapat sambutan dari masyarakat setempat. Stamina kena tinggi jika pilih sukan berbasikal

    BalasPadam
  4. Fuhhh. Bagusnya ada produk macam ni. Sekarang ni ramai yang aktif exercise kan. Eloklah amalkan ni

    BalasPadam
  5. Baru baca review product ini Di IG you smlm. Now I read the full review on blog. Thank you for sharing.

    BalasPadam
  6. this klu minum before hiking taman negara pun sure ok kan...

    BalasPadam
  7. senang sangat nak consume awake ni. Kalau pergi bersukan pun senang je nak bawa sekali. Banyak khasiat dia

    BalasPadam
  8. Senangnya. Nak bawak senang, nak makan pun senang. Tak perlu susah susah bancuh dah. Anggur mmg kaya dengan vitamin dan bagus utk tenaga.

    BalasPadam
  9. Betul tu, bila meningkat dewasa ni selalu je penat. PAdahal masa zaman budak dulu aktif je.

    BalasPadam
  10. rasa nak kena ambik jugak joymix ni sebab pernah terjadi saya pewai masa junggle trekking...sib baik ada guide ajar makan berri hutan kalau takmau kena seret masa balik....

    BalasPadam
  11. Not bad produk ni. First time dengar tapi suka dengan ramuan dia..

    BalasPadam
  12. those yang mempunyai kehidupan yang aktif, bagus amalkan minuman nie ya. boleh menambahkan tenaga untuk bersukan dan beriadah

    BalasPadam
  13. Wowww ramai dah berkayuh-kayuh kannn...kenalah tambah tenaga masa nak berkayuh..mesti kena ada minuman gini kan, untuk kesihatan berpanjangan..

    BalasPadam
  14. I tried their hello bong vitamin c memang bagus and boleh kurangkan panas badan.

    BalasPadam
  15. First time iena dengar mengenai produk JoyMix Awake ni. Menarik boleh tambah tenaga. Bleh cuba nanti

    BalasPadam
  16. Kita pun pernah amalkan Joy Mix Awake ni memang bagus dan juga senang nak amalkan hanya masuk dalam mulut jer and dapat rasa anggur sedap giler walaupun ada masam-masam sikit hehehehe..

    BalasPadam
  17. Produk yang ada anggur memang bagus. Pulak tu boleh makan terus macam tu. Senang ni kalau nk bawak pergi mana-mana. Takde alasan dah tak jaga kesihatan.

    BalasPadam
  18. sekarang memang kena amek supplement utk boost body kita kan.. thanks for sharing..

    BalasPadam
  19. Tak pernah try lagi supplement ini. Biasanya saya cuma utamakan minum air dan makan fruits untuk kekal sihat dan bertenaga.

    BalasPadam