KAMPUNG AGONG PENAGA PENANG | KAMPUNG VIRAL - LIFESTYLE BLOGGER

Rabu, 15 Julai 2020

KAMPUNG AGONG PENAGA PENANG | KAMPUNG VIRAL

Kampung Agong| Kampung Viral cantik sangat Assalamualaikum. Hai semua. Sorry lama tak update blog. Lebih suka update kat facebook/ig/twitter jer. Sekarang ni nak update blog susah sangat. Template dah jadi lain. Tak friendly langsung. So hari ni macam takde kerja sangat so nak update baru-baru ni El pergi satu tempat yang viral kat facebook. Kampung Agong. Wah tempat ni memang sesuai sangat nak bergambar/photoshoot. Dengan pemandangan sawah bendang yang hijau. Teringat zaman kanak-kanak El dulu pun pernahlah merasa tanam padi, main tali air, meniti batang pokok kelapa yang tumbang tu..haihhh sekarang anak-anak tak dapat nak merasa macam tu sebab duduk rumah pun tinggi sangat haha.

Ok Kampung Agong ni terletak dekat Penaga, Penang. Kalau dari Penang bolehlah 1 jam nak sampai. Ada jer homestay kat area-area situ kalau korang nak bermalam. Area situ pun banyak tempat makan dan tempat2 menarik. 

Jomlah tengok gambar. Biar gambar berbicara. 






















Tiket masuk
Adult RM8.00
Kids RM5.00
Dibuka setiap hari dari jam 9.00pagi-6.00petang
Location boleh tengok sini https://goo.gl/maps/ok8EywSD7xVwWiC7A




Tiada ulasan:

Catat Komen