JOIN CONTEST #TASTEATHOME PACIFIC WEST DAN MENANG SET AIR FRYER TEFAL - LIFESTYLE BLOGGER

Rabu, 27 Mei 2020

JOIN CONTEST #TASTEATHOME PACIFIC WEST DAN MENANG SET AIR FRYER TEFAL

Join contest #TasteAtHome dan menang hadiah menarik dari Pacific West | Hai semua. Assalamualaikum. Hai semua. Musim PKP ni memang banyak masa di rumahkan. So maybe korang banyak masa nak masak untuk keluarga dan tentunya pening nak masak apakan?So dari korang cuba masak pelbagai masakan. Apa kata korang join sekali contest #TasteAtHome dari Pacific West ni. Mana tahu korang boleh menang Tefal Air Fryer, Tefal Pan Set atau Thermos Food Jar. Menarikkan hadiahnya.



Contest ini berlangsung dari 1st May - 15 June. Sempat lagi kalau korang nak join. Alang-alang korang masak tu boleh join sekali.  Tapi dengan syarat masakan korang itu wajib menggunakan produk dari Pacifc West tau. Senang jer nak join!!





Sis hari-hari pening fikir nak masak apa..boleh jadi gaduh dengan tok laki haha..buka peti ais tengok ada Pacific West Malaysia punya frozen..jomlah main masak2 sambil-sambil tu boleh join contest sekali.


Frozen food dari Pacific West ni tak payah defrost bagai..terus goreng jer..

Resepi Squid Buttermilk:

1. Goreng squid hingga garing. Ketepikan
2. Panaskan kuali. Masukkan butter.
3. Masukkan bawang putih dan cili merah/cili padi. Goreng sekejap
4. Masukkan daun kari. Goreng hingga naik bau
5. Masukkan susu cair. Kacau sebati
6. Masukkan garam dan perasa
7. Last sekali masukkan squid. Kacau sebati





Kerabu Fish Cocktails:

1. Goreng fish cocktail. Ketepikan
2. Potong halus carrot., bawang besar,serai,tomato,cilipadi
3. Goreng kacang tanah tanpa minyak. Buang kulit.
4. Rebus suhun dan tapis. Ketepikan
5. Campur semua bahan tadi di atas kecuali fish dan kacang
6. Campurkan sos ikan, limau nipis dan sedikit air asam jawa, gula dan garam
7. Akhir sekali masukkan fish cocktail dan kacang. Gaul sebati




Ok semua jangan lupa dapatkan produk Pacific West di hypermarket berdekatan dengan korang. Selamat mencuba dan good luck yang join contest 










16 ulasan:

  1. Wah , nampak cam menarik ja. Jika ada masa yang lapang. Boleh Naim join lepas ini. Terima kasih berkongsi ya. Selamat hari raya ya :)

    BalasPadam
  2. Serious menarik betul hadiah. Sal tak pernah lagi try produk pacific west ni tapi ramai jugak kengkawan yang recommend kata sedap. Resepi pun boleh dipelbagaikan

    BalasPadam
  3. hadiah best2. nanti nak try la join contest mana tau rezeki kan

    BalasPadam
  4. sedap tgk resepi squid tu..sambil masak bole join contest dpt adiah tu best tu

    BalasPadam
  5. Nampak sedap. Dah lama x beli produk dr Pacific West ni sbb jarang masak dr frozen food ni. Nanti nk cuba la.

    BalasPadam
  6. Menariknya contest yang dianjurkan dan makanan Pacific West ni pun nampak menyelerakan dan sedap. Boleh la cuba nanti

    BalasPadam
  7. Nak kena join ni. dah lama mengidam nak beli airfryer ni. mana tahu rezeki dpt yg tefal punya kan.

    BalasPadam
  8. bagus ni sebab sambil membeli boleh menang hadiah. Dapat air fryer, lagi senang nak masak.

    BalasPadam
  9. Sis ni lom sarapan tgok ni. Terus berkeroncong perut dibuatnya..huhuhu.
    Pacific west mmg sedap...buat masakan camgini sure lg sedap

    BalasPadam
  10. Yang suka memasak dan banyak idea boleh join ni, memang dapat air fryer lagi...pernah nampak jenama makanan ni, cuma tak pernah cuba, nanti nak try laaa...mcm suka gan kerabu tu haaa

    BalasPadam
  11. bestnya hadiah dia pun hebat2. kalau yang suka masak, mudah2 boleh score ni

    BalasPadam
  12. omg sis your Squid Buttermilk recipe nmpk sedap sgttt. ok nnt i nk cuba jugak

    BalasPadam
  13. Bestnya contest dapat hadiah air fryer lagi. Macam nak join je rugi kalau tak join kan. Hadiah best tu

    BalasPadam
  14. Pacific West ni memang sedap betul kan. Suka beli gak. Contest ni nampak menarik, hadiah boleh tahan ni.

    BalasPadam
  15. SELAMAT HARI RAYA!!! Best entry ini :) done follow, follow me back.. thanks http://acuyuhan.blogspot.com/

    BalasPadam