SAJIAN RAMADAN OLIVE DARI OLIVE TREE HOTEL PENANG - LIFESTYLE BLOGGER

Isnin, 27 April 2020

SAJIAN RAMADAN OLIVE DARI OLIVE TREE HOTEL PENANG

Sajian Ramadan Olive| Buka Puasa Takeaway Assalamualaikum dan salam mesra semua. Tidak terlambat nak ucapkan Selamat Berpuasa. Dah masuk hari keempat kita berpuasa. Tentunya pelbagai masakan dan resepi baru yang korang buat. Ada yang menjadi ada yang tak menjadi. Bak kata PM kita kalau masakan tak jadi tu bolehlah share dalam page facebook Masak Apa Tak Jadi hihi. 


Sebenarnya nak cerita pasal semalam kejadian. Tok laki sis nak makan makanan hotel. Tapi musim PKP ni manalah boleh makan buffet kat hotel. Sis pun tercari-cari menu berbuka yang best di facebook. Ternampaklah satu pakej menu yang menarik perhatian sis. Harga pun berpatutan. Siap dapat mangkuk tingkat lagi. Tapi korang kena tambah RM30 sahaja untuk dapat sekali dengan mangkuk tingkat tu. Sis dah berkenan sangat dengan mangkuk tingkat tu. Terus sis buat order.  Family sis ramai. So sis order Set A for 1 person. Set B for 2 person dan 3 menu lagi ala carte. 



Alhamdulilah mangkuk tingkat sis dah sampai!!Teruja sis. Korang boleh pilih samada nak pickup sendiri atau hotel hantarkan. Jom tengok menu yang sis order.




  Untuk Set A dan B ada pembuka selera seperti buah kurma, jelatah dan papadom. Menu utama pula nasi putih, ayam rendang, daging masak hitam dan sayur goreng campuran. Ada pencuci mulut tau buah-buahan dan kuih. Setiap hidangan set ada disediakan air seperti air bandung dan teh tarik. 

Kalau korang order set A atau B, korang boleh pilih nak mangkuk tingkat ataupun tidak. Rugi kalau korang tak beli sekali dengan mangkuk tingkat. El rasa pakej yang disediakan semua sangat berbaloi






Pihak hotel juga ada sediakan menu ala carte. Yang bestnya setiap order menu ala carte akan disediakan FREE a cup of hot lemon tea. Korang boleh pilih menu Asian or Western. El pun ada order menu ala carte 



Seafood Olive Fried Rice 


 Fried Bee Hoon 


Chicken Burger 1 set 
(served with salad, breaded onion rings, french fries)

Antara menu yang popular di Selah Cafe ini seperti Chicken Mushroom Alfredo | Chicken Chop | Lamb Chop
Asian Crispy Chicken | Grilled Eel Fried Rice | Spicy Prawn Pizza


Cara nak order:

Korang yang berminat nak order bolehlah klik https://olivetreehotel.easy.co 









Selah Cafe dibuka dari pukul 10.00am-8.00pm
Korang boleh start order pada pukul 11.00am dan last order pada 7.30pm

Penghantaran:
Self pickup atau delivery

Bayan Lepas – Free
Sg Ara, Batu Maung, Gelugor, Green Lane, Jelutong, Pulau Tikus and George Town MYR10 
(Free delivery if order is MYR40 above)

        First delivery starts at 11:30 AM.
       Delivery time could take between 30 - 90 minutes depending on the area of delivery.

Promo!Promo!

FREE DRINKS - All items except breakfast and Sajian Ramadan Set items comes with 1 cup of hot lemon tea.

SALE item - #stayhomeoffer

Chicken Chop MYR15 each, Buy 10 Free 1. (https://olivetreehotel.easy.co/products/chicken-chop)

Selah’s Signature Fried Bee Hoon  (https://olivetreehotel.easy.co/products/fried-bee-hoon)

Oriental Fried Rice

Spicy Nasi Goreng Kampung

Chicken Chop with Mongolian Sauce

For Ramadan –
Sajian Ramadan Olive – Set A  & Set B

Korang yang berminat nak beli mangkuk tingkat sekali boleh klik masa korang order tu. Just tambah RM30 sahaja. Berbaloikan. Dah lah mangkuk tingkat tu cute. Sebab tu sis pun tak tahan terus order hihi

Sebarang pertanyaan dan nak order juga boleh whatsapp di
 019 559 7114 atau

No.76, Jalan Mahsuri, 
11950 Bayan Lepas, 
Penang, Malaysia. 

Tel :  +6 04 637 7777 ext.7712  
Fax : +6 04 637 7766

Instagram : @olivetreehotelpenang

7 ulasan:

  1. Aduhhh kak el. Sedapnya berbuka puasa dengan menu hotel. Berkenan sungguh dengan tiffin tu lah.

    BalasPadam
  2. Bestnya kak El. Murah pulak harga pakej ditawarkan. Kalau duk dekat saya pun order juga sebab nak jugak dapat tiffin cantik tu

    BalasPadam
  3. Tak sangka olive tree hotel pon ada buat camni kan.. Sekali sekala nak buka dengan makanan hotel apa salahnya...

    BalasPadam
  4. Wah meriah nyer, their package prices pun reasonable.

    BalasPadam
  5. Menu2 dia nampak ngancam sangat. Tiffin tu pun cantik.

    BalasPadam
  6. wah banyaknye menu dia, pakej nampak sedap-sedap dan berbaloi beli, cantik juga tiffin tu.. teringin nak satu

    BalasPadam
  7. Tahun ni tak dpt makna kat hotel, daat order pun kira bgus juga kan.. Sedapnya semua

    BalasPadam