CARI JAWATAN KOSONG DI KERJAKOSONG.CO - LIFESTYLE BLOGGER

Rabu, 26 Februari 2020

CARI JAWATAN KOSONG DI KERJAKOSONG.CO


Pelbagai definisi Kerjaya boleh ditarifkan tetapi membawa maksud yang sama. Antaranya definisi kerjaya adalah untuk berjaya dalam kerjaya kita perlu buat kerja dengan ada minat yang tinggi dan sepenuh hati yang mana akhirnya kita sendiri akan puas dengan apa yang dilakukan serta hasilnya. Malah kerjaya juga merupakan satu rangkaian pekerjaan yang melibatkan diri seorang individu. Sesetengah individu mungkin akan kekal dengan satu pekerjaan sahaja sepanjang hidupnya sementara individu yang lain mungkin akan bertukar-tukar silih berganti.

 

Pemilihan kerjaya pada masa kini merupakan satu cabaran besar yang perlu dilalui oleh semua individu yang bakal menempuhi alam pekerjaan. Secara umum, kerjaya boleh dibahagikan sekurang-kurangnya kepada lapan bidang utama:

1. Bidang kewangan/perniagaan/hartanah
2. Bidang penulisan dan komunikasi
3. Bidang saintifik/perubatan
4. Bidang perkeranian dan pentadbiran
5. Bidang seni reka dan kreatif
6. Bidang teknikal
7. Bidang keusahawanan
8. Bidang perkhidmatan


Tahukah anda Malaysia mempunyai lebih daripada 700,000 orang penganggur yang mencari jawatan kosong 2020 ? Kadar pengangguran kian meningkat gara-gara gaji yang ditawarkan rendah dan skop kerja tidak sesuai.

KERAJAAN akan melancarkan inisiatif #MalaysiaKerja bertujuan mewujudkan peluang pekerjaan yang lebih baik untuk belia dan wanita sekali gus mengurangkan kebergantungan terhadap pekerja asing berkemahiran rendah.



Sebenarnya banyak jawatan kosong yang ada di Malaysia sama ada popular atau tidak. Antara jawatan yang kerap dicari termasuk jawatan kosong sabahkerja kosong kelantanjawatan kosong terengganu dan jawatan kosong spp.

Jawatan-jawatan kosong ini antara paling ramai orang cari dan orang minat. Mungkin kerjanya menarik dan gajinya setimpal dengan pekerjaan. Mungkin juga ada yang minat untuk berbakti kepada masyarakat tanpa mengira gaji.

CARI JAWATAN KOSONG DI KERJAKOSONG.CO

Peluang kerjaya pada masa kini tidak lagi terbatas kepada kerjaya seperti doktor, guru, jurutera, peguam dan sebagainya. Seiring dengan perkembangan teknologi, 2020 dan keterbukaan masyarakat pada masa kini, wujud pekerjaan seperti ethical hacker, web designer, web developer, professional diver, professional skateboarder, kartunis, ahli sukan profesional dan sebagainya

Bagi mereka yang meneruskan kerjaya yang diminati boleh sahaja cari jawatan kosong , boleh lawati portal KerjaKosong.Co dan tengok jawatan kosong yang anda minati. Di dalam portal jawatan kosong ini, terdapat pelbagai pilihan jawatan kosong kerajaan dan juga jawatan kosong swasta.


Pencarian kerja anda akan lebih mudah dengan adanya laman web ini. Laman web ini memberikan info-info kerja kosong yang terbaru, tepat , dan berserta tips mudah dapat kerja. Sama ada kerja kosong dari sektor kerajaan mahupun kerja kosong dari sektor swasta.

Sekarang semua dihujung jari. Apa sahaja yang anda ingin tahu, search google adalah tempat yang wajib anda lawati. Tetapi bagi mereka yang selalu search google mencari laman web pekerjaan, mungkin anda pernah rasa bengang dan kecewa kerana terlalu banyak laman web yang pelik-pelik yang "kononnya" memaparkan jawatan kosong yang terkini, padahal jawatan tersebut tidak wujud atau sudah tamat tarikh permohonan.

Jadi kalau anda rasa tidak mahu ditipu, rasa stress dan kecewa, pastikan anda hanya berada di saluran yang betul dan semak jawatan kosong di laman web KerjaKosong.Co sahaja ye! Jangan lupa bookmark portal kerja kosong ini dan selalu check setiap hari. Anda juga boleh berkongsi maklumat tentang peluang pekerjaan kerja kosong ini pada rakan-rakan anda. 

8 ulasan:

  1. Zaza pun tgh usaha nak cari kerja jgk ni.. Blh la zaza servey2..

    BalasPadam
  2. Bagus ade portal kerja kosong.. Sennag orang nak cari kerja.. Survey je mana sesuai

    BalasPadam
  3. Klau dari dulu jumpa portal ni kan best. Zira pernah kena tipu org tu kata jawatan kosong rupanya jd promoter terus terang senang. Bila zira taknak dia tinggal kan zira macam tu je kat sg buluh dah la kereta kt klang katanya tak boleh patah balik klang sbb ada keje. Kalau terus terang dr awal kan senang ni tak... Katanya ikut je dulu tengok cara dorang keje

    BalasPadam
  4. Bagus info nih, memudahkan mereka yang sedang mencari perkerjaan dan jawatan yang sesuai dengan taraf pendidikan

    BalasPadam
  5. Bagus ada platform macam ni memudahkan buat mereka yang mencari kerja kosong

    BalasPadam
  6. Banyak skrg peluang ksoong utk mohon kerja kan.. Tp tgok kelayakan dan nasib juga..

    BalasPadam
  7. Thanks for sharing, nak intro to my cousin yang sedang cari kerja.

    BalasPadam
  8. Thanks kak kerana share.. banyak portal macam jobstreet memang tak guna... harap boleh dapat kerja

    BalasPadam