TUDUNG BERSUKAN 'TAHAN HIJAB' DARI PTT OUTDOOR - LIFESTYLE BLOGGER

Sabtu, 4 Januari 2020

TUDUNG BERSUKAN 'TAHAN HIJAB' DARI PTT OUTDOOR

Hi semua. Sudah 2 minggu kami tidak keluar berhiking. Inilah aktiviti bersukan yang selalu El dan family lakukan bersama. Masalah utama bila melakukan aktiviti bersukan ni adalah mencari outfit yang sesuai, selesa dan serap peluh. Bagi wanita muslimah, setiap kali nak bersukan je mesti rasa susah sebab nak kena fikir tentang tudung.


Pemilihan tudung bersesuaian mungkin menjadi masalah buat mereka lebih-lebih lagi dalam keadaan cuaca panas di negara ini. Pastinya buat mereka yang bertudung, pemilihan fabrik tudung menjadi isu utama ketika bersukan kerana peluh tidak dapat diserap dengan baik jika memilih fabrik tidak bersesuaian hingga menimbulkan ketidakselesaan.

Agak sukar sebenarnya memilih tudung sesuai untuk bersukan. Pilihan yang ada pun bawal ataupun shawl yang fabriknya agak tebal dan tidak menyerap peluh. Lepas ni tak perlu risau lagi dah kerana tudung unik ini khas buat wanita yang aktif bersukan dan menutup aurat. 


Baru-baru ini el diperkenalkan dengan TAHAN instant sport hijab, tudung sport yang dibuat khas untuk wanita muslimah yang ingin kekal aktif dalam masa yang sama mengekalkan kesopanan dan keselesaan. 


10 sebab kenapa anda perlu dapatkan Tahan Isntant Sport Hijab!!

1. Metarial sejuk
2. Ringan
3. Cepat kering
4. Mudah dipakai
5. Tidak berbau
6. Selesa
7. Tidak Mudah berkedut
8. Sesuai untuk aktiviti luar
9. 90% - polyster + 10% spandex
10. Breathable

Ada 3 warna. Gray|Blue|Green


Paling best Tahan Instant Sports Hijab ini labuh sampai tutup bahagian dada dan rasa sangat selesa bila nak lakukan aktiviti outdoor

Korang boleh dapatkan Tahan Instant Sport Hijab ni di https://www.pttoutdoor.com/shop/tahan-instant-sports-hijab/

11 ulasan:

  1. kemas elok tudung tu..nampak selesa utk aktiviti lasak

    BalasPadam
  2. Tudung gini mmg sng nk pakai kalau buat aktiviti.. Nanti ingt nak kena beli satu jugak lah

    BalasPadam
  3. Nampak selesa sangat El.. nanti nak cari jugak lah. Nak pakai bila ride dengan Abang Man nanti.. hehehe..

    BalasPadam
  4. Tudung sarung mcm ni memng sennag diguna.. Suka juga pakai tudung mcm ni bila buat aktiviti luar. Lagi dengan tahan panas, selesa, bagus sangat ni

    BalasPadam
  5. Tudung Tahan Hijab ni nampak mudah dipakai time bersukan dan outdoor teringin nak pakai nak belilah nanti

    BalasPadam
  6. Tudung Tahan ni nampak best la. Material dia pun boleh tahan lasak ... Patut ada bg yg travel or suka aktiviti lasak.

    BalasPadam
  7. Memang best pakai tudung Tahan ni. Serap peluh dan cepat kering kqn. Memang bestlah

    BalasPadam
  8. Nak buat aktivit lasak ni kena lah pakai baju n tudung yg selesa, baru lah bersemangat nk buat aktiviti.

    BalasPadam
  9. Elok la tdung camni. Kalau xtvt berlari pn sesuai ni kan. Berpa rm tu?

    BalasPadam
  10. Yes kalau bersukan kena pakai tudung for sports untuk keselesaan semasa workout

    BalasPadam
  11. elok aje tudungnya ya.. Cantik terletak.bila dipakai. Yang penting keselesaan ketika beriadah..

    BalasPadam