MENDAKI BUKIT CHEROK TOK KUN - LIFESTYLE BLOGGER

Khamis, 9 Januari 2020

MENDAKI BUKIT CHEROK TOK KUN

Pendakian di Bukit Cherok Tok Kun ni dilakukan setelah melihat posting kawan di facebook. Ha terus suggest kat tok laki. Tok laki pun onz. Macam biasa seawal lepas subuh kami pun bergerak. Sampai di Cherok Tok Kun awal. Cuaca sangat sejuk. 


Kami memilih untuk memulakan pendakian yang lebih kepada nature. Boleh jer nak daki guna jalan tar. Tapi jalan tar tak best. Permulaan macam sebelum-sebelum ini sangat santai. Memang seronok. Tapi lepas tu azab jugaklah nak mendaki. Tapi kali ni cubaan mendaki sangat best sebab lebih kepada nature. Bila lebih kepada nature, seronok sikit dia punya feeling lain. Lagi semangat dan tak cepat penat macam kita mendaki dengan menaiki tangga.


Macam biasa anak-anak dah kedepan..mama el juga yang kebelakang. Tapi diorang tak pernah tinggalkan mama diorang. Mesti check mama ada tak kat belakang tu. Almaklumlah mama dah kerepot kahkahkah. 








Oklah mendaki kat Cherok Tok Kun ni. Boleh repeat lagi. Next!!

7 ulasan:

  1. Assalamualaikum, salam perkenalan.

    Hebat laa Mama El dan family. terbaik.
    anak umur berapa tu, pandainya dia.

    BalasPadam
  2. Pemandangan yang sangat cantik... hebat betul Mama boleh naik dengan anak-anak.

    BalasPadam
  3. Rajinnyaa kak El buat aktiviti mendaki macam ni. Nani ni paaaling malas nak buat outdoor activity macam ni. Hahah!

    BalasPadam
  4. Seronok tengok el rajin buat aktiviti luar macam ni. Lepas bersalin nanti nak start aktiviti ni semula

    BalasPadam
  5. salam singgah. dah lama tak ke cherok tok kun. dulu stay kat kulim dekat ja la nak pi :D

    BalasPadam
  6. Pernah pergi sekali dengan kawan.. Memang best

    BalasPadam