01/01/2020 - 02/01/2020 - LIFESTYLE BLOGGER

Jumaat, 31 Januari 2020

5 PILIHAN HADIAH UNTUK BABY DI LOVINGLY SIGNED

9:11 PG 16
5 PILIHAN HADIAH UNTUK BABY DI LOVINGLY SIGNED
Si manja adalah anugerah paling berharga untuk mereka yang bergelar ibu dan bapa. Kehadiran si manja bagaikan puteri dan putera comel yang menceriakan hidup mereka. Siapa yang tak terhibur dengan keletah si manja kan? Yang ada anak kecil tu mesti rasa hilang penat bila nampak muka anak lepas balik kerja.


Yang sedang menanti kehadiran si manja tentunya tidak sabar melihat wajah si manja. Tentunya ada di diantara ibu-ibu, saudara-mara, rakan-rakan tercari-cari apakah hadiah yang sesuai untuk bayi yang comel itu nanti.


Membeli hadiah untuk baby newborn or infant adalah aktiviti yang paling mengujakan. Masalahnya sekarang di mana nak beli hadiah untuk baby or infant? Now day, people suka cari barang secara online. Semua dihujung jari. Lagi jimat, cepat dan lagi best hadiah dibalut dengan cantik dan dihantar terus ke rumah. Surprise!!!Seronokkan si penerima dapat surprise dari anda. 


Personalized Baby Gifts By Lovingly Signed

Menyedari mustahil untuk mendapatkan Hadiah untuk Bayi yang cantik secara personalised, Lovingly Signed ditubuhkan untuk menukar cara pemberian hadiah bayi di negara Asia

Teruja tengok hadiah barangan baby dalam website Lovingly Signed ni. Lovingly Signed Hong Kong merupakan laman web yang memberikan perkhidmatan menjual produk barangan bayi berupa personalised gift di mana setiap barangan yang dijual, kita boleh mengabadikan nama bayi / penerima di atas hadiah tersebut. Kebanyakan material sangat esklusif, kemas, warna pastel yang menarik dan lembut.


Di Lovingly Signed mempunyai pelbagai hadiah mewah peribadi untuk meraikan pelbgai majlis untuk menyambut kelahiran baby seperti tahun pertama kehidupan mereka, baby shower, baby 100 days, ulang tahun pertama bayi dan banyak lagi. 

 Selain baju, koleksi di Lovingly Signed termasuk kegemaran baby Hong Kong seperti blanket, topi, stokin, alat mainan, buku cerita dan pelbagai hampers juga disediakan. Pilih barang-barang anda dan masukkan kotak hadiah unik anda sendiri!


5 hadiah pilihan untuk si manja 

1) Gift Hamper

Senang kalau dapat carikan hadiah set lengkap untuk baby atau newborn. Untuk set gift hamper dari Lovingly Signed ini ada dua pilihan biru untuk baby boy dan pink untuk baby girl. So comel kan. Warna pastel yang lembut. Semua barangan dari Lovingly Signed ini diperbuat daripada 100% kain kapas. 



Disediakan dalam sebuah kotak yang diikatkan dengan reben ini, GIFT HAMPERS LOVINGLY SIGNED welcome gift nampak sangat ekslusif dan mewah. 

Korang boleh letakkan nama si manja comel sebanyak 10 aksara. Dalam set ini terdapat jubah tuala, baju rompers, selimut dan anak patung. Ianya sesuai untuk bayi berumur 0-6 bulan.


2) Baby bib

Sekarang ni baby bib memang menjadi pilihan ibu-ibu bukan setakat untuk menjaga kebersihan baby ketika baby muntah, lelehan air liur baby, ketika makan malah ianya seperti suatu fesyen untuk baby. Nampak kool jer bila baby pakai baby bib. Tambahan pula terdapat pelbagai design yang menarik di Lovingly Signed. Korang juga boleh custom nama baby korang tau. 




3) Blanket

Selimut atau blanket juga sangat diperlukan untuk baby ataupun newborn untuk menjaga keselesaan mereka. Di Lovingly Signed juga ada pelbagai design blanket/selimut.

Selimut dari Lovingly Signed ini tampak mewah. Baby pasti terasa lembut dan hangat diselimuti dari kain yang diperbuat daripada 100% kain kapas. Selimut yang serba boleh ini boleh bawa dengan bayi anda di mana-mana. Ia adalah hadiah yang terbaik untuk keselesaan baby. 


4) Toy untuk si manja

Tidak sah kalau tak belikan hadiah mainan/toy untuk si manja baby or infant. Terdapat barangan patung/doll di Lovingly Signed yang sangat comel. Sesuai dan selamat dijadikan mainan untuk si manja 



5) Baby Hooded Towels

Menarik pula tengok koleksi Hooded Towels dari Lovingly Signed ni. Bolehlah pertimbangkan untuk hadiahkan untuk  cousin yang tidak lama lagi menimang cahaya mata Julai ni. 


Memang best sangat shopping hadiah baby di Lovingly Signed ini selain barangan mereka yang comel-comel, anda boleh custom made dan personlized nama baby anda di pakaian, tuala dan sebagainya. 


Setiap barangan yang kita beli tu mereka akan letakkan di dalam kotak yang esklusif dan tampak mewah. Cer bayangkan kalau sesiapa yang terima hadiah dari Lovingly Signed ni mesti jatuh cinta dengan pembungkusannya. 


Anda dah ada pilihan di Lovingly Signed. Jom order satu untuk si manja! Untuk keterangan lanjut atau lain-lain koleksi. Boleh layari ke : 

Khamis, 9 Januari 2020

MENDAKI BUKIT CHEROK TOK KUN

2:32 PTG 8
MENDAKI BUKIT CHEROK TOK KUN
Pendakian di Bukit Cherok Tok Kun ni dilakukan setelah melihat posting kawan di facebook. Ha terus suggest kat tok laki. Tok laki pun onz. Macam biasa seawal lepas subuh kami pun bergerak. Sampai di Cherok Tok Kun awal. Cuaca sangat sejuk. 


Kami memilih untuk memulakan pendakian yang lebih kepada nature. Boleh jer nak daki guna jalan tar. Tapi jalan tar tak best. Permulaan macam sebelum-sebelum ini sangat santai. Memang seronok. Tapi lepas tu azab jugaklah nak mendaki. Tapi kali ni cubaan mendaki sangat best sebab lebih kepada nature. Bila lebih kepada nature, seronok sikit dia punya feeling lain. Lagi semangat dan tak cepat penat macam kita mendaki dengan menaiki tangga.


Macam biasa anak-anak dah kedepan..mama el juga yang kebelakang. Tapi diorang tak pernah tinggalkan mama diorang. Mesti check mama ada tak kat belakang tu. Almaklumlah mama dah kerepot kahkahkah. 








Oklah mendaki kat Cherok Tok Kun ni. Boleh repeat lagi. Next!!

Sabtu, 4 Januari 2020

MENDAKI SULING HILL BUKIT MERTAJAM

10:07 PG 2
MENDAKI SULING HILL BUKIT MERTAJAM
Suling Hill next pendakian kami. Terletak di Bukit Mertajam. Selepas subuh kami terus gerak ke Suling Hill. Cuaca sangat baik. Sampai di sana, melihat beberapa kereta sudah pun ada. Ingatkan kami paling awal. Selalunya El akan mendaki seawal pagi sebelum pukul 8. Time tu cuaca pun masih sejuk. 



Ada dua jalan kalau korang nak mula mendaki Suling Hill. Bila tanya hikers kat situ diorang suruh start daki belah kanan pintu berpagar besi tu. Start mendaki just jalan biasa santai2 sahaja. 10 minit barulah start mendaki jalan tar. Dia punya curam tu yang buat penat haha. Mujurlah tak ada tangga. Kalau tak mau semput mak!!



Sekejap jer kami sampai ke puncak. Memang tak adventure sangat. Maybe Suling Hill ini sesuai untuk mereka yang baru cuba nak mendaki. Tetapi view kat atas tu tak mengecewakan.




Setelah rehat sekejap di puncak, kami pun balik dengan menuruni tangga. Ha nak balik tu baru ada tangga. Selesalah sikit nak turun. Sebelum ini El google ada plantar untuk bergambar di sediakan disitu. Patutlah El mencari tak jumpa, rupanya ada dibahagian bawah sikit.




 



Ramai juga yang berbasikal mendaki di Suling Hill ni. Memang kagumlah tengok diorang berkayuh bersungguh2. Kuat betul stamina diorang. Korang juga boleh masak makanan dekat sini. Ada disediakan dapur. Tapi bahan-bahan korang kenalah bawa sendiri. Better bawa alatan memasak pun sendiri. Almaklumlah pelbagai kaum ada disitu hihi.






Ok next pulak di mana pendakian kami. Tunggu!!

TUDUNG BERSUKAN 'TAHAN HIJAB' DARI PTT OUTDOOR

9:26 PG 11
TUDUNG BERSUKAN 'TAHAN HIJAB' DARI PTT OUTDOOR
Hi semua. Sudah 2 minggu kami tidak keluar berhiking. Inilah aktiviti bersukan yang selalu El dan family lakukan bersama. Masalah utama bila melakukan aktiviti bersukan ni adalah mencari outfit yang sesuai, selesa dan serap peluh. Bagi wanita muslimah, setiap kali nak bersukan je mesti rasa susah sebab nak kena fikir tentang tudung.


Pemilihan tudung bersesuaian mungkin menjadi masalah buat mereka lebih-lebih lagi dalam keadaan cuaca panas di negara ini. Pastinya buat mereka yang bertudung, pemilihan fabrik tudung menjadi isu utama ketika bersukan kerana peluh tidak dapat diserap dengan baik jika memilih fabrik tidak bersesuaian hingga menimbulkan ketidakselesaan.

Agak sukar sebenarnya memilih tudung sesuai untuk bersukan. Pilihan yang ada pun bawal ataupun shawl yang fabriknya agak tebal dan tidak menyerap peluh. Lepas ni tak perlu risau lagi dah kerana tudung unik ini khas buat wanita yang aktif bersukan dan menutup aurat. 


Baru-baru ini el diperkenalkan dengan TAHAN instant sport hijab, tudung sport yang dibuat khas untuk wanita muslimah yang ingin kekal aktif dalam masa yang sama mengekalkan kesopanan dan keselesaan. 


10 sebab kenapa anda perlu dapatkan Tahan Isntant Sport Hijab!!

1. Metarial sejuk
2. Ringan
3. Cepat kering
4. Mudah dipakai
5. Tidak berbau
6. Selesa
7. Tidak Mudah berkedut
8. Sesuai untuk aktiviti luar
9. 90% - polyster + 10% spandex
10. Breathable

Ada 3 warna. Gray|Blue|Green


Paling best Tahan Instant Sports Hijab ini labuh sampai tutup bahagian dada dan rasa sangat selesa bila nak lakukan aktiviti outdoor

Korang boleh dapatkan Tahan Instant Sport Hijab ni di https://www.pttoutdoor.com/shop/tahan-instant-sports-hijab/