THE ASIAN MASH-UP ROYALE CHULAN PENANG - LIFESTYLE BLOGGER

Rabu, 10 Julai 2019

THE ASIAN MASH-UP ROYALE CHULAN PENANG

Hai korang. Kalau korang tanya El kat mana makan sedap di hotel, memang El recommend dekat Royale Chulan Penang. El dah banyak kali makan di sini. Ikut tekak El, semua makanan sedap-sedap belaka especially Kambing Golek yang sangat juicy, lembut dan ranggup di luar. Adoi bila teringat balik memang terliur. 

Untuk pengetahuan korang, sekarang ni Royale Chulan Penang tengah celebrate The Asian Mash-Up yang menyajikan hidangan lazat dan manis dari seluruh Asia, setiap hidangan direka khas oleh chef yang berbakat. 


All favourite item mesti ada seperti Seafood on Ice, Nyonya Prawns Kerabu, Imam Balidi dan Penang Char Koay Teow. The Mash-Up Asia juga membawa kembali kegemaran ramai iaitu 4 Pilihan Nasi yang berbeza, Nasi Tomato, Nasi Beriani, Nasi Dhal dan Nasi Hujan Panas berserta main dish, Five Spices Roast Lamb dan Crispy Fried Nestum Prawns.





Di samping itu, untuk menambah sentuhan fusion ke bufet, The Asian Mash-Up juga memperkenalkan fusion stesen tindakan pasta di mana pasta klasik Itali akan diberikan sentuhan Asia. Tetamu akan dapat menikmati hidangan pasta seperti Pasta Sambal Sotong, Chili Crab Pasta, Stir Fry Seafood Tomyam Pasta dan Duck Breast Aglio Olio Pasta. Terdapat empat menu berbeza dalam giliran supaya para tetamu dapat menikmati satu jenis pasta yang berbeza setiap minggu.







Bab dessert korang jangan risau, memang tak menghampakan. Dari dulu lagi El suka dia punya bread pudding. Suami El suka sangat. Tapi dia tak dapat join sekali. Bila makan teringat kat dia haha. 






Buffet ini hanya ditawarkan pada setiap hari Jumaat bermula 5/7/19 dari jam 6.30pm-10pm di Sri Tanjung Cafe.

Harga

Adult RM75nett
Kids/Senior RM50nett
Promo Senior eat free (Buy 2 adult) with T&C

Untuk tempahan atau pertanyaan, hubungi 

Tel: + 60 (4) 259 8888 # 8910
www.royalechulan-penang.com

18 ulasan:

  1. Fuh, penuh meja terususn makanan! kambing golek in the house lagi. Saya rasa, kalau bawak suami saya pun lebih kurang je dengan suami puan. Keadaan gelojoh makan mesti ada. Banyak betul sekali hadap. Puas hati dan berbaloi dari segi nilaian wang

    BalasPadam
  2. sedapnya banyak juga lauk yang ada kat sana bestnya kalau dekat boleh lah juga pergi hehehe harga pun berpatutan ni ok lah nanti datang bercuti kat Penang kita singgah sini ok...

    BalasPadam
  3. amboi sedapnya semua menu tu. tambah lagi ada shell out memang favourite BBL sejak dua bulan ni. seronok la kalu travel ke pulau pinang boleh menginap kat royale chulan dapat la merasa semua hidangan ni.

    BalasPadam
  4. Allahu, terliur tengok menu-menu dia esp kambing golek dengan seafood on ice tu. Kalau pi buffet kat hotel memang tu fav saya. hehe. Desserts pun nampak menarik gak tu...

    BalasPadam
  5. Ok kambing tu nampak menyelerakan sangat...tak boleh ni el....haishhh teringat ingat

    BalasPadam
  6. Dah lama takmakan buffet macam ni. Yaallah sungguh menyelerakan betul ya sis.

    BalasPadam
  7. Menu menu utama dia memang menarik betul kak el. Dessert dia pun cantik sangat. Rasa sayang nak makan pulak

    BalasPadam
  8. All the food looks sooo good! Looks like they have a wide variety of choices and at only RM75 per person, it sounds like its a good deal for big eaters with big appetites. Will suggest my friends who are visiting penang to consider this spread.

    BalasPadam
  9. yang paling lia suka kambing bakar + mash potato. Betul makan dekat royale chulan memang tak pernah mengecewakan.

    BalasPadam
  10. Kenapalah kambing lagi nampak.. Kita ni bukan penggemar daging kambing tp kalau nmpk mmg kecur juga dibuatnya..hahaha.. Lagi sdp rasa lagi xpuas makan sikit tu..

    BalasPadam
  11. Lamanyalah tak makan buffet, rasa seronok pulak bila tengok post buffet ni. Banyak betul jenis makanan yang disediakan. Makan ramai-ramai seronok ni.

    BalasPadam
  12. Sedappp hoiii
    Makanan kat sini. Berselera akk tengok. Kalau ke sini wajib singgah. Apatah lagi datang makan beramai2

    BalasPadam
  13. wah..banyak hidangan yang melazatkan..makan kenyang ni..hehee..nanti kita datang tempat kak el, kak el bawak ye ke sini..hehe

    BalasPadam
  14. Wow lots of mouth watering dishes kat sana, i spotted many of my favourite dishes too.

    BalasPadam
  15. All the food here looks delicious. I am hungry already. I saw a lot of food that will get me drooling :D

    BalasPadam
  16. Selalu kalau tgok buffet ingat RAMADAN, time Ramadan je dapat berbuffet sedap2 cam gini. Kalau dekat ni memang sis dah terjah ni..hehehe

    BalasPadam
  17. Fuhh nampak sedapp semua menu yang ada dekat sini. Terliur tengok!

    BalasPadam