07/01/2019 - 08/01/2019 - LIFESTYLE BLOGGER

Selasa, 16 Julai 2019

SEMBURAN DEODORAN + WANGIAN BADAN UNTUK LELAKI

11:34 PG 10
SEMBURAN DEODORAN + WANGIAN BADAN UNTUK LELAKI

Memulakan hari dengan wangian yang hebat dan sentiasa segar sepanjang hari adalah penting bagi setiap lelaki agar dapat mengharungi cabaran dan aktiviti harian dengan penuh yakin. Oleh itu, menggunakan minyak wangi badan supaya berbau harum dan deodoran agar kekal segar dan menghindar bau badan sudah menjadi satu kemestian buat si jejaka.


Menggunakan dua produk bagi memastikan mereka tampil berbau hebat dan segar sebenarnya amat mencabar!

Mengapa? Adalah mustahil untuk mencari minyak wangi yang harumannya sepadan atau boleh digabung dengan haruman dari semburan deodoran yang bertujuan untuk mengatasi masalah bau badan sahaja.

Minyak wangi sememangnya lebih mahal, sebab itu sesetengah lelaki hanya menggunakan satu produk sahaja iaitu semburan deodoran untuk mencegah bau badan. Mereka tidak menggunakan minyak wangi untuk haruman hebat sebab kos minyak wangi yang lebih tinggi.


Pastinya lebih bagus kalau mempunyai semuanya dalam satu! Ringkas, mudah, dan cepat, itulah mantra seorang lelaki.

Sebagai peneraju dalam pasaran kelengkapan penjagaan diri lelaki. DASHING memahami sepenuhnya keperluan lelaki dan untuk memberikan penyelesaian muktamad, DASHING melancarkan Semburan Badan DEO + PERFUME! Pertama dari DASHING, satu produk untuk tampil berbau hebat dan segar sepanjang hari.

Produk DASHING DEO + PERFUME BODY SPRAY yang baru dilancarkan ini menggabungkan kedua-dua manfaat deodoran dan minyak wangi dalam SATU botol!

Dirumus dengan wangian DASHING Eau De Toilette, ia memberikan haruman maskulin tahan lama untuk memastikan si lelaki berbau hebat sepanjang hari.


Dengan agen anti-bau dan anti-bakteria, DEO + PERFUME baharu ini berkesan memberikan perlindungan 24 jam terhadap bau badan.

Semburan deodoran biasa hanya boleh bertahan dalam 2 ke 3 minggu, manakala DASHING DEO + PERFUME baharu ini berada dalam liga tersendiri. Formulanya adalah 100% deodoran. Ia amat menjimatkan dan dapat bertahan lama kerana satu botol boleh meyembur sehingga 880 semburan, oleh itu tahan sehingga 146 hari!
Ini bermakna satu botol mampu bertahan sehingga 5 BULAN!


Kaum lelaki kini boleh menikmati semua manfaat DASHING DEO +PERFUME BODY SPRAY yang datang dalam pek bersaiz 120ml. Dengan reka bentuk ringkas dan menawan, pastinya mudah untuk di bawa kemana sahaja anda pergi
  
DASHING DEO + PERFUME BODY SRAY kini hadir dalam variasai:
        HATTRICK - Jaringan kemenangan lelaki DASHING. Wangian Hattrick sememangnya memberikan semangat untuk terus mara ke jaringan gol. Hattrick terhasil dari percikan gabungan haruman unik epal dan kesegaran sitrus, bersulamkan nota bunga dan calitan amber.



       ULTIMATE KICK - Inilah wangian sebenar sang juara. Ultimate Kick menyerlahkan personaliti sofistikated dari dalam diri dan kehidupan seorang lelaki moden. Wangian Ultimate Kick menampilkan haruman musim panas dengan gabungan lemon, diperhebat dengan kesegaran buah pelaga dan diadun dengan nota asas dari vanilla dan musky.


    SPEED - Buat lelaki yang sentiasa bersedia untuk menghadapi cabaran dengan bauan segar dan bersemangat. Aroma klasik fougere dengan wangian kontemporari nota buah-buahan dan diperhebat dengan lapisan nota musky.




         HITMAN - Hitman direka khusus buat lelaki aktif dan sporty yang sentiasa bersedia ke mana sahaja. Di dahului dengan aroma kesegaran Citrus dan Ice Cucumber. Diikuti dengan nota Sichuan pepper dan Lavender berserta dengan Patchouli dan Gaiac Wood, menjadikan wangian daya tarikan yang semestinya meningkatkan keyakinan setiap lelaki aktif.



DASHING DEO + BODY SPRAY hadir dalam botol semburan pam bersaiz 120ml pada RMM12.20. Produk ini boleh didapati di seluruh negara termasuk pasaraya utama, pasaraya hyper serta platform belian atas talian. Untuk maklumat lanjut berkenaan DASHING sila layari laman Facebook DASHING di, https://www.facebook.com/Dashing.MY/ dan Instagram di https://www.instagram.com/dashing_my/.

Rabu, 10 Julai 2019

THE ASIAN MASH-UP ROYALE CHULAN PENANG

1:20 PTG 18
THE ASIAN MASH-UP ROYALE CHULAN PENANG
Hai korang. Kalau korang tanya El kat mana makan sedap di hotel, memang El recommend dekat Royale Chulan Penang. El dah banyak kali makan di sini. Ikut tekak El, semua makanan sedap-sedap belaka especially Kambing Golek yang sangat juicy, lembut dan ranggup di luar. Adoi bila teringat balik memang terliur. 

Untuk pengetahuan korang, sekarang ni Royale Chulan Penang tengah celebrate The Asian Mash-Up yang menyajikan hidangan lazat dan manis dari seluruh Asia, setiap hidangan direka khas oleh chef yang berbakat. 


All favourite item mesti ada seperti Seafood on Ice, Nyonya Prawns Kerabu, Imam Balidi dan Penang Char Koay Teow. The Mash-Up Asia juga membawa kembali kegemaran ramai iaitu 4 Pilihan Nasi yang berbeza, Nasi Tomato, Nasi Beriani, Nasi Dhal dan Nasi Hujan Panas berserta main dish, Five Spices Roast Lamb dan Crispy Fried Nestum Prawns.





Di samping itu, untuk menambah sentuhan fusion ke bufet, The Asian Mash-Up juga memperkenalkan fusion stesen tindakan pasta di mana pasta klasik Itali akan diberikan sentuhan Asia. Tetamu akan dapat menikmati hidangan pasta seperti Pasta Sambal Sotong, Chili Crab Pasta, Stir Fry Seafood Tomyam Pasta dan Duck Breast Aglio Olio Pasta. Terdapat empat menu berbeza dalam giliran supaya para tetamu dapat menikmati satu jenis pasta yang berbeza setiap minggu.







Bab dessert korang jangan risau, memang tak menghampakan. Dari dulu lagi El suka dia punya bread pudding. Suami El suka sangat. Tapi dia tak dapat join sekali. Bila makan teringat kat dia haha. 






Buffet ini hanya ditawarkan pada setiap hari Jumaat bermula 5/7/19 dari jam 6.30pm-10pm di Sri Tanjung Cafe.

Harga

Adult RM75nett
Kids/Senior RM50nett
Promo Senior eat free (Buy 2 adult) with T&C

Untuk tempahan atau pertanyaan, hubungi 

Tel: + 60 (4) 259 8888 # 8910
www.royalechulan-penang.com

Ahad, 7 Julai 2019

TAIWAN BUBBLE TEA DAN PRODUK HALAL KINI DI MALAYSIA

2:54 PTG 20
TAIWAN BUBBLE TEA DAN PRODUK HALAL KINI DI MALAYSIA
Bubble Tea Halal?Mesti korang tak percaya Bubble Tea yang tengah viral sekarang ni kebanyakannya adalah Halal. Bubble Tea dari Taiwan dibuat dengan ramuan halal, menjadikannya minuman yang sesuai untuk Muslim di Malaysia dan luar negara.


Baru-baru ini El berkesempatan menghadiri Taiwan Expo 2019 yang berlangsung pada 5 & 6 Julai di Setia SPICE Convention Centre, Pulau Pinang. Excited nak pergi sebab Bubble Tea lah. Merata viral kan. So nak lihat sendiri produk Bubble Tea dari Taiwan ini depan mata. Lagipun expo tu dekat sangat dengan ofis dan rumah El. Lebih kurang 5-10 minit dah sampai. 



Expo ini menampilkan pelbagai produk halal dari Taiwan di Taiwan Halal & Bubble Tea Pavilion. Terdapat lima produk halal dan pembuat Bubble Tea paling ikonik di Taiwan termasuk Shih Chen Foods, Yilan Anyong LOHAS, FuFann Enterprise, Kuojer Enterprise and Yung Soon Lih Food Machine. 


Majlis ini dimeriahkan lagi dengan ucapan dari Mr. Walter M.S.Yeh (7 dari kanan) President & CEO of Taiwan External Trade Development (TAITRA), Mr. Nick. K. Ni Chief of Staff of Bureau of Foreign Trade (BOFT) (9 dari kanan) dan Mr. Mohamad Firhan Ghouse General Manager, Penang International Halal Hub (Halal Penang) (6 dari kanan). Turut bersama ialah Puan Sharifah Nazreen Farhana (5 dari kanan) Director of Malaysia External Trade Development Corporation (MATRADE) Northern Regional Office dan syarikat-syarikat produk halal yang lain.




Paling menarik perhatian El ialah demonstrasi masakan istimewa Nyonya Cuisine Delight oleh Chef Selebriti Pulau Pinang, Nulkarim. Beliau telah memasak Nyonya Asam Fish Curry dan acar timun nenas dengan menggunakan ramuan halal dari Taiwan. Masa beliau masak tu bau dia dah menyucuk-nyucuk hidung. Sedap sangat. Time tu tenghari pula, memang lapar sungguh. Terus terkam Chef Nurulkarim nak rasa masakan Kari Asam Laksa tu. Seriously sedap wei



Seterusnya kami semua dibawa untuk Tour Guide Taiwan Halal Pavilion. Kami disini lebih tertumpu pada Taiwan Halal Bubble Tea, Nyonya Cuisine Delights dan Halal Beauty Product. Syarikat-syarikat ini akan mempamerkan teh susu segera, intipati ikan premium, kerisik, bahan mentah bubble tea dan teh uncang pelbagai fungsi serta pelbagai jenama kosmetik yang halal. 


Pengunjung teruja mencuba Halal certified Bubble Milk Tea di Taiwan Expo 2019.
 

Coconut paste. Selalu di Malaysia korang selalu makan roti sapu kaya kan. So apa kata korang try pulak produk coconut paste dari Taiwan ni. Kalau korang nak tahu sedap ke tidak, korang kena datang dekat expo ni tau.


   Antara satu lagi daya tarikan di sini tentunya milk tea 3.15pm dari Shih Chen Foods. Nak milk tea taiwan sebenar apa lagi cergas ke Taiwan Expo Setia SPICE Pulau Pinang hari ini.   


Antara produk kecantikan halal dari Taiwan. 

Kini Taiwan mempunyai lebih dari 1000 pengilang dan kedai makan yang disahkan halal, berbanding 500 masing-masing di Jepun dan Korea Selatan. Kerajaan Taiwan telah berusaha bersungguh-sungguh untuk membangunkan industri halal di negara itu. Malaysia adalah negara yang mempunyai lebih dari 20 juta penduduk Muslim dan salah satu pasaran sasaran yang terpenting untuk produk halal Taiwan. 


Hubungan mesra di antara Malaysia dan Taiwan juga membuka lebih ruang untuk kedua-dua negara bekerjasama di dalam bidang halal. Pusat Halal Taiwan ditubuhkan oleh Majlis Pembangunan Perdagangan Luar Taiwan di bawah bimbingan Biro Perdagangan Luar Negeri. Ia bertanggungjawab membangunkan pasaran halal Taiwan. Ia mengambil bahagian di dalam Taiwan Expo dan juga bekerjasama dengan pasar raya besar terkenal Malaysia MYDIN untuk menampilkan beratus produk halal Taiwan di pelbagai pameran.

Untuk maklumat lanjut, sila ke media social di bawah:

 http://mys.taiwanexpoasean.com/
www.facebook.com/TaiwanExpo.mys/
instagram.com/taiwanexpo_malaysia

#TaiwanExpoMy #TaiwanExpo2019 #TaiwanHalalBubbleTea #TaiwanHalalBeauty 
#WoopyAgency #Wooopers #InfluencerAgency  

Rabu, 3 Julai 2019

AIR TRACK UNTUK ANDA DAN KELUARGA ANDA

11:28 PG 8
AIR TRACK UNTUK ANDA DAN KELUARGA ANDA

AIR TRACK UNTUK ANDA DAN KELUARGA ANDA

Hai korang pembaca blog El tersayang!Pernah dengar tak pasal air track?Apa itu air track?Ha jangan tak tahu pula air track ni selalu digunakan oleh gymnastic. Tetapi bukan gymnastic sahaja boleh melompat atas air track ni. Sekarang korang boleh beli air track ni untuk digunakan di rumah. Korang boleh exercise dengan air track ni tau. Satu family boleh guna air track ni.




Dimana korang nak dapatkan air track gymnastics ni. Ha sekarang ni ada air track deals ok. El nak share satu website yang korang beli air track dengan harga yang berpatutan iaitu Wholeairtrack.

Wholesaleairtrack adalah salah satu pembekal terbesar dunia dalam menghasilkan air track yang mempunyai beberapa tahun pengalaman luas. Walaupun terdapat beberapa saingan yang menawarkan landasan udara, produk mereka berada dalam kualiti yang kurang baik dan syarikat-syarikat ini mula beransur-ansur memecah dengan masa. Mereka telah membangunkan kualiti terbaik air track dan memastikan bahawa setiap bahagian dalam menghasilkan mengekalkan kualiti terbaik. Mereka juga menghasilkan air track yang tahan lama dan selamat kerana telah menjalani pelbagai ujian. Dan mereka sentiasa berhubung dengan para pelanggan daripada membuat pesanan untuk membimbing bagaimana menggunakan air track


Wholesale Inflatable Air Track Pilihan yang Tepat kerana:

1. Sebagai pengeluar gimnastik trek terbesar, mereka telah memberi tumpuan kepada menghasilkan trek udara selama 9 tahun. Oleh kerana teknologi mereka sangat maju dan matang selepas peningkatan 9 tahun, jejak udara yang mereka tawarkan adalah berkualiti tinggi, lebih baik, dan lebih tahan lama.

2. Trek udara ini dijual di seluruh dunia, dengan pelanggan berulang dan maklum balas yang baik.

3. Kami hanya memberi tumpuan kepada pembuatan jalur udara dengan pengeluaran besar-besaran dan jualan langsung kilang, sebab itu kami lebih mampu menawarkan harga borong dan produk yang kos efektif.

4. Kami memilih bahan berkualiti tinggi dalam industri. Mengenai badan trek udara, kami menggunakan DWF (kain dinding ganda, yang merupakan jenis bahan lukisan yang baru, terdiri daripada gam PVC dan ruang udara yang disikat). Dan bahan Plato PVC yang keamatan sehingga 1000D digunakan untuk mengelilingi landasan udara dan tepi tepi. Kami menggunakan gabungan gam superglue dari Korea Selatan dan agen pengawetan yang kuat. Menggunakan bahan berkualiti tinggi adalah keperluan asas dan paling penting untuk pembuatan gimnastik landasan udara kami.

5. Kami mempunyai piawaian pembuatan dan ujian produk yang sangat ketat. Proses pengeluaran dibahagikan kepada dua langkah. Langkah pertama sedang membentuk. The superglue yang diimport dari Korea Selatan digunakan untuk membentuk trek gim gim, yang memastikan bahawa trek udara itu sendiri adalah sama rata tanpa menyengat. Trek udara akan diletakkan selama 12 jam untuk memastikan tiada bocor udara. Langkah Dua adalah pengukuhan. Selepas mengesahkan bahawa Step One benar-benar bebas bocor, kami akan menggunakan jalur tepi untuk diperkukuhkan dan meletakkannya selama 24 jam selepas selesai, untuk memastikan permukaan produk dibersihkan dengan baik selepas tiada masalah dikesan. Dan kami menggunakan filem profesional untuk memperkuat trek udara, memuatkannya ke dalam beg yang dibuat khas, dan pekikannya dalam karton sebelum penghantaran.

6. Jaminan untuk laluan udara kami adalah dua tahun. Pembaikan kit pembaikan buatan AS akan dihantar kepada anda secara percuma, sekiranya anda tidak sengaja menggaru laluan udara semasa menggunakan, ia akan menjadi mudah dan selamat untuk dibaiki.

7. Setiap trek gim gim akan dihantar dengan beg khas secara percuma, yang akan melindungi semasa pengangkutan dan memudahkan anda untuk dibawa kemudian.

8. Bagi kami, penghantaran percuma disediakan di seluruh dunia, bersama dengan perkhidmatan pintu ke pintu, untuk menawarkan pengalaman membeli-belah yang paling mudah.

9. Laman web kami menawarkan P1, P2, dan P3, ketinggian dengan 10cm, 20cm, dan 30cm. Bagi panjang dan lebar, mereka boleh disesuaikan sepenuhnya mengikut keperluan anda. Pelbagai kombinasi juga bagi anda untuk memilih, untuk memenuhi keperluan yang pelbagai.

10. Lintasan udara di sini adalah lebih lengkap untuk fungsi dan digunakan secara meluas dalam pelbagai keadaan, termasuk rumah, gimnastik, sorak sorak, parkour, sekolah, gimnasium, taman permainan, stadium, dan sebagainya. Selain itu, kami menawarkan penyelesaian profesional dan komprehensif berdasarkan keperluan anda .

11. Ubahsuaian gaya, saiz dan warna trek gim gimnasium (Sepuluh warna paling laris boleh disediakan jika diperlukan, seperti merah, kuning, biru, hijau, ungu, ungu, hitam, hijau pudina, hijau tasik) tersedia dan mampu memenuhi keperluan anda yang berbeza.

12. Nama atau logo anda boleh dicetak di gim gim gim anda, yang membolehkan anda menikmati trek udara eksklusif dan tercinta.

13. Jika diperlukan, Velcro boleh dibuat di gim gim gim anda terutamanya bagi anda untuk menikmati kombinasi trek udara tercinta anda.

14. Pasti, kami menawarkan perkhidmatan pra-jualan dan perkhidmatan purna jual profesional, bersama-sama dengan perkhidmatan talian harian 12 jam. Untuk menawarkan pengalaman membeli-belah yang lebih baik, kami berjanji kepada anda dasar tidak melebihi 12 jam daripada balasan e-mel.

15. Kami disukai oleh banyak pengikut lagu udara yang gila tentang produk kami dan menembak pelbagai video trek udara kami yang dipaparkan di Instagram dan Facebook kami. Jika anda suka, sila ikuti kami @whairairtrack untuk menikmati video tersebut dan dapatkan kemas kini terbaru dari trek udara gim kami.

Air track dari wholeairtrack adalah 100% guaranty dan penghantaran yang cepat. Ok El nak share beberapa air track yang popular untuk kegunaan di rumah ataupun personal antaranya:  black air mats inflatable, purple side gymnastic mats dan gym mattress gray surface light blue.

Korang yang berminat nak beli air track ni boleh klik link yang El share di sini ok.









Untuk order dan keterangan lanjut korang boleh lawati website mereka di https://www.wholesaleairtrack.com/