07/01/2019 - 08/01/2019 - LIFESTYLE BLOGGER

Khamis, 25 Julai 2019

CARA DAPATKAN KULIT LEMBAP, BERMAYA DAN ANJAL DENGAN 3X HIDRASI SET SIRI NUVIT MOISTLOC

10:54 PG 10
CARA DAPATKAN KULIT LEMBAP, BERMAYA DAN ANJAL DENGAN 3X HIDRASI SET SIRI NUVIT MOISTLOC
Jangan ambil ringan dengan pancaran cahaya matahari pada permukaan kulit kita. Ianya sebenarnya boleh menyebabkan masalah kulit. Jadi, pastikan anda melakukan yang sebaik mungkin untuk menghindarkan muka dari terkena cahaya matahari yang merbahaya.

Kulit muka terlalu terdedah dengan cahaya matahari boleh mengakibatkan penggelupasan. Akibatnya kulit menjadi lebih kasar dan kering. Betul tak?

Faktor persekitaran seperti pencemaran udara, perubahan suhu penghidratan, menyebabkan kulit menjadi sensitif, tidak selesa, kering dan merekah. Jika dibiarkan tanpa penjagaan sepatutnya menyebabkan keadaan kulit menjadi tidak bermaya, kehitaman, jerawat dan jeragat.


Jika korang nak tahu, El selalu keluar waktu lunch untuk rutin ambil anak sekolah. Time tu korang tahulah matahari mencanak. Disebabkan risau sangat dengan kulit El semakin teruk ni akibat terlalu terdedah dengan cahaya matahari, haba dan pencemaran, El telah mencuba satu set skincare yang baru dikeluarkan oleh Nuvit iaitu Siri Moistloc. El tertarik dengan produk ini kerana ianya memberi perlindungan kepada kulit kita yang sentiasa terancam oleh haba bandar dan pencemaran.

SIRI NUVIT MOISTLOC

Berasal dari Taiwan, Siri Moistloc memberikan anda penyelesaian penghidratan serba lengkap dengan menguatkan penghalang kulit anda. Memberikan kulit anda 3x aksi hidrasi kompleks yakni memberikan tekstur kulit anda ringan, memberi kelembapan ultra dan kulit lembap berpanjangan. Dengan Teknologi Aquaporins yang terdapat dalam siri MoistLoc ini dapat mengaktifkan kitaran lembapan pada kulit anda yang dapat meningkatkan kepekatan asid hialuronik dalam epidermis untuk meningkatkan sifat-sifat pengikat air kulit.


Kombinasi ramuan yang unik dan fungsi yang disasarkan untuk lapisan kulit yang berlainan berdasarkan penyelidikan saintifik yang dapat membantu memperbaiki lapisan pelindung kulit serta mengaktifkan peredaran dan mengekalkan kelembapan secara optimum. 

Produk ini efektif dan selamat kerana setiap satu formulasi konsentrasi dengan kombinasi sains dan ekstrak tumbuhan semulajadi. Yang bestnya ia bebas dari paraben, bebas dari bahan wangian dan bebas dari alkohol

5-in-1 Kebaikan Siri Nuvit Moistloc

Yang paling utama, produk Siri Nuvit Moistloc ini menggunakan konsep “Memperbaiki, Menyegarkan dan Memulihkan sebagai asas untuk mengekalkan kelembapan yang berpanjangan. Sesuai untuk semua jenis kulit terutamanya untuk kulit kering. Memberikan kebaikan 5 dalam 1 iaitu:

1) Lapisan pelindung kulit yang sihat
2) Kulit yang lebih anjal dan elastik
3) Kulit yang segar dan lembut
4) Kelembapan yang kekal berpanjangan
5) Mengaktifkan peredaran lembapan

Tiga kesan kelembapan ke atas kulit adalah:

1)     Keremajaan Lembapan yang mencukupi 

Memperkuatkan kulit dari halangan haba dan pencemaran, membaiki kulit lebih bermaya dan menguatkan transformasi kelembapan ke atas kulit muka

2)     Pembaikan Penghalang Kulit yang Sihat

Produk ini mengandungi Viola Tricolor Aquaporins (or wild pansies) di mana ia merangsang sintesis akuakultur (AQP3). Ini meningkatkan kapasiti pengekalan air epidermal untuk penghidratan kulit dan mengurangkan garis halus / kedutan yang disebabkan oleh kulit kering. Sekaligus kulit lebih licin dan bermaya.
  
3)     Meningkatkan penghidratan yang tahan lama

Memberikan Multi-layer Hyaluronic Acid (Hyalusphere® PF) ke atas kulit wajah. Hyalusphere ini merupakan molekul tinggi Hyaluronic Acid (HA) dijadikan teknologi dipatenkan eksklusif, Spherulite ™. Hyalusphere® PF membina takungan di lapisan bawah kulit untuk memastikan tahan lama dan kesan ultra-penghidratan

Ia boleh diangkut dari permukaan kulit ke kulit yang lebih mendalam untuk meningkatkan air dan memberi kelembutan untuk tekstur kulit terhidrat dan memastikan kesan kelembapan yang kaya dan tahan lama


Menggunakan 4 langkah untuk mendapatkan kulit yang lembap dan bermaya sepanjang hari.  Nuvit Moistloc Series CeraHA+TM mencipta Kompleks Penghidratan Tindakan Triple Untuk menyasarkan lapisan kulit yang berlainan untuk kesan kelembapan yang tahan lama.

1) Hydrating Double Action Cleansing Milk (Pembersih Muka & Penanggal Solekan 2-dalam-1 yang membersihkan serta menyegarkan)

2-dalam-1 Gentle Cleanser dan Makeup Remover dengan teknologi emulsifikasi yang unik yang melembutkan, membaiki, menghidrat dan melindungi kulit daripada kerosakan dari habuk.


Pastikan kulit anda lembap dan segar dengan menggunakan NUViT's Hydrating Double Action Cleansing Milk yang mengandungi Ceramide and Pollushield TM. Mudah diserap oleh kulit, kesan pelembab formula ini terus di bawah permukaan lapisan untuk siang hari atau bila-bila masa.


Cara Penggunaan:

Sapukan atas kulit yang basah dan urutkan dengan perlahan-lahan. Bersihkan pada waktu pagi dan malam. Bilas dengan teliti dan keringkan tanpa menggosok. Gunakan sebagai pencuci muka setiap hari untuk kulit kering dan normal untuk menanggalkan solekan, kotoran dan menghidrat kulit.


Step 2: Hydrating Toner (Toner yang Memperkuatkan, Membaiki dan Menghidratkan)

Toner yang lembut, segar dan tidak berminyak yang menghidratkan, menyegarkan, melembutkan kulit serta membantu membaiki lapisan pelindung kulit untuk mengekalkan keseimbangan air dan minyak pada kulit


 Cara Penggunaan:

Selepas pembersihan, sapu dengan lembut pada kulit dengan kapas atau tapak tangan. Gunakan dua kali sehari pada waktu pagi dan malam.


Step 3: Hydrating Crystal Serum (Serum yang Mencerah, Memulih dan Melembapkan dengan lebih mendalam)

Pelembab yang mendalam, penghidratan pemulihan dengan Ceramide dan Hyalusphere PF



Cara Penggunaan:

Sebarkan serum tengah muka ke luar selepas penggunaan toner. Urut dengan sekata untuk penyerapan yang lebih baik. Boleh digunakan dua kali sehari, pagi dan malam.

Sesuai untuk semua jenis kulit terutamanya kulit yang kering


Step 4: Hydrating Active Gel (Gel yang Menyegarkan, Menyalurkan Air secara Automatik dan Memberikan Kelembapan yang Berpanjangan)

Penggunaan gel-krim dwi-fungsi yang sesuai digunakan secara ringan pada waktu siang dan sebagai mask pada waktu malam. Mengekalkan kelembapan yang optimum, serta membolehkan kulit kelihatan lebih anjal dan elastik.


Cara Penggunaan:

Sapukan pagi dan petang atas muka yang dibersihkan dengan sepenuhnya. Elakkan bersentuhan dengan mata. Tekstur yang menyegarkan, tidak berminyak serta mudah diserap ke dalam kulit.


Testimoni

El telah mencuba produk ini selama seminggu. Alhamdulilah memang sesuai dengan kulit El yang kering, terdedah dengan cahaya matahari, haba dan pencemaran. Terasa kulit El lembap sepanjang hari. Paling best El suka dengan serum dan gel moistloc ni. Bila apply kat muka terus terasa kulit muka anjal dan licin. 


Kalau korang tengok gambar sebelum, muka El kelihatan tidak bermaya disebabkan terdedah dengan pencemaran dan cahaya matahari. Bila El try Sri Nuvit Moistloc ni selama 1-2 minggu ternyata kulit muka El semakin baik, bermaya, berseri dan anjal.


Di sini El ada share video cara pengguna Siri Moistloc ini. Jangan lupa tonton tau

Korang yang ingin mencuba produk ini bolehlah layari link seperti di bawah ini ok.


Selasa, 16 Julai 2019

SEMBURAN DEODORAN + WANGIAN BADAN UNTUK LELAKI

11:34 PG 10
SEMBURAN DEODORAN + WANGIAN BADAN UNTUK LELAKI

Memulakan hari dengan wangian yang hebat dan sentiasa segar sepanjang hari adalah penting bagi setiap lelaki agar dapat mengharungi cabaran dan aktiviti harian dengan penuh yakin. Oleh itu, menggunakan minyak wangi badan supaya berbau harum dan deodoran agar kekal segar dan menghindar bau badan sudah menjadi satu kemestian buat si jejaka.


Menggunakan dua produk bagi memastikan mereka tampil berbau hebat dan segar sebenarnya amat mencabar!

Mengapa? Adalah mustahil untuk mencari minyak wangi yang harumannya sepadan atau boleh digabung dengan haruman dari semburan deodoran yang bertujuan untuk mengatasi masalah bau badan sahaja.

Minyak wangi sememangnya lebih mahal, sebab itu sesetengah lelaki hanya menggunakan satu produk sahaja iaitu semburan deodoran untuk mencegah bau badan. Mereka tidak menggunakan minyak wangi untuk haruman hebat sebab kos minyak wangi yang lebih tinggi.


Pastinya lebih bagus kalau mempunyai semuanya dalam satu! Ringkas, mudah, dan cepat, itulah mantra seorang lelaki.

Sebagai peneraju dalam pasaran kelengkapan penjagaan diri lelaki. DASHING memahami sepenuhnya keperluan lelaki dan untuk memberikan penyelesaian muktamad, DASHING melancarkan Semburan Badan DEO + PERFUME! Pertama dari DASHING, satu produk untuk tampil berbau hebat dan segar sepanjang hari.

Produk DASHING DEO + PERFUME BODY SPRAY yang baru dilancarkan ini menggabungkan kedua-dua manfaat deodoran dan minyak wangi dalam SATU botol!

Dirumus dengan wangian DASHING Eau De Toilette, ia memberikan haruman maskulin tahan lama untuk memastikan si lelaki berbau hebat sepanjang hari.


Dengan agen anti-bau dan anti-bakteria, DEO + PERFUME baharu ini berkesan memberikan perlindungan 24 jam terhadap bau badan.

Semburan deodoran biasa hanya boleh bertahan dalam 2 ke 3 minggu, manakala DASHING DEO + PERFUME baharu ini berada dalam liga tersendiri. Formulanya adalah 100% deodoran. Ia amat menjimatkan dan dapat bertahan lama kerana satu botol boleh meyembur sehingga 880 semburan, oleh itu tahan sehingga 146 hari!
Ini bermakna satu botol mampu bertahan sehingga 5 BULAN!


Kaum lelaki kini boleh menikmati semua manfaat DASHING DEO +PERFUME BODY SPRAY yang datang dalam pek bersaiz 120ml. Dengan reka bentuk ringkas dan menawan, pastinya mudah untuk di bawa kemana sahaja anda pergi
  
DASHING DEO + PERFUME BODY SRAY kini hadir dalam variasai:
        HATTRICK - Jaringan kemenangan lelaki DASHING. Wangian Hattrick sememangnya memberikan semangat untuk terus mara ke jaringan gol. Hattrick terhasil dari percikan gabungan haruman unik epal dan kesegaran sitrus, bersulamkan nota bunga dan calitan amber.



       ULTIMATE KICK - Inilah wangian sebenar sang juara. Ultimate Kick menyerlahkan personaliti sofistikated dari dalam diri dan kehidupan seorang lelaki moden. Wangian Ultimate Kick menampilkan haruman musim panas dengan gabungan lemon, diperhebat dengan kesegaran buah pelaga dan diadun dengan nota asas dari vanilla dan musky.


    SPEED - Buat lelaki yang sentiasa bersedia untuk menghadapi cabaran dengan bauan segar dan bersemangat. Aroma klasik fougere dengan wangian kontemporari nota buah-buahan dan diperhebat dengan lapisan nota musky.




         HITMAN - Hitman direka khusus buat lelaki aktif dan sporty yang sentiasa bersedia ke mana sahaja. Di dahului dengan aroma kesegaran Citrus dan Ice Cucumber. Diikuti dengan nota Sichuan pepper dan Lavender berserta dengan Patchouli dan Gaiac Wood, menjadikan wangian daya tarikan yang semestinya meningkatkan keyakinan setiap lelaki aktif.



DASHING DEO + BODY SPRAY hadir dalam botol semburan pam bersaiz 120ml pada RMM12.20. Produk ini boleh didapati di seluruh negara termasuk pasaraya utama, pasaraya hyper serta platform belian atas talian. Untuk maklumat lanjut berkenaan DASHING sila layari laman Facebook DASHING di, https://www.facebook.com/Dashing.MY/ dan Instagram di https://www.instagram.com/dashing_my/.

Rabu, 10 Julai 2019

THE ASIAN MASH-UP ROYALE CHULAN PENANG

1:20 PTG 20
THE ASIAN MASH-UP ROYALE CHULAN PENANG
Hai korang. Kalau korang tanya El kat mana makan sedap di hotel, memang El recommend dekat Royale Chulan Penang. El dah banyak kali makan di sini. Ikut tekak El, semua makanan sedap-sedap belaka especially Kambing Golek yang sangat juicy, lembut dan ranggup di luar. Adoi bila teringat balik memang terliur. 

Untuk pengetahuan korang, sekarang ni Royale Chulan Penang tengah celebrate The Asian Mash-Up yang menyajikan hidangan lazat dan manis dari seluruh Asia, setiap hidangan direka khas oleh chef yang berbakat. 


All favourite item mesti ada seperti Seafood on Ice, Nyonya Prawns Kerabu, Imam Balidi dan Penang Char Koay Teow. The Mash-Up Asia juga membawa kembali kegemaran ramai iaitu 4 Pilihan Nasi yang berbeza, Nasi Tomato, Nasi Beriani, Nasi Dhal dan Nasi Hujan Panas berserta main dish, Five Spices Roast Lamb dan Crispy Fried Nestum Prawns.





Di samping itu, untuk menambah sentuhan fusion ke bufet, The Asian Mash-Up juga memperkenalkan fusion stesen tindakan pasta di mana pasta klasik Itali akan diberikan sentuhan Asia. Tetamu akan dapat menikmati hidangan pasta seperti Pasta Sambal Sotong, Chili Crab Pasta, Stir Fry Seafood Tomyam Pasta dan Duck Breast Aglio Olio Pasta. Terdapat empat menu berbeza dalam giliran supaya para tetamu dapat menikmati satu jenis pasta yang berbeza setiap minggu.







Bab dessert korang jangan risau, memang tak menghampakan. Dari dulu lagi El suka dia punya bread pudding. Suami El suka sangat. Tapi dia tak dapat join sekali. Bila makan teringat kat dia haha. 






Buffet ini hanya ditawarkan pada setiap hari Jumaat bermula 5/7/19 dari jam 6.30pm-10pm di Sri Tanjung Cafe.

Harga

Adult RM75nett
Kids/Senior RM50nett
Promo Senior eat free (Buy 2 adult) with T&C

Untuk tempahan atau pertanyaan, hubungi 

Tel: + 60 (4) 259 8888 # 8910
www.royalechulan-penang.com

Ahad, 7 Julai 2019

TAIWAN BUBBLE TEA DAN PRODUK HALAL KINI DI MALAYSIA

2:54 PTG 19
TAIWAN BUBBLE TEA DAN PRODUK HALAL KINI DI MALAYSIA
Bubble Tea Halal?Mesti korang tak percaya Bubble Tea yang tengah viral sekarang ni kebanyakannya adalah Halal. Bubble Tea dari Taiwan dibuat dengan ramuan halal, menjadikannya minuman yang sesuai untuk Muslim di Malaysia dan luar negara.


Baru-baru ini El berkesempatan menghadiri Taiwan Expo 2019 yang berlangsung pada 5 & 6 Julai di Setia SPICE Convention Centre, Pulau Pinang. Excited nak pergi sebab Bubble Tea lah. Merata viral kan. So nak lihat sendiri produk Bubble Tea dari Taiwan ini depan mata. Lagipun expo tu dekat sangat dengan ofis dan rumah El. Lebih kurang 5-10 minit dah sampai. 



Expo ini menampilkan pelbagai produk halal dari Taiwan di Taiwan Halal & Bubble Tea Pavilion. Terdapat lima produk halal dan pembuat Bubble Tea paling ikonik di Taiwan termasuk Shih Chen Foods, Yilan Anyong LOHAS, FuFann Enterprise, Kuojer Enterprise and Yung Soon Lih Food Machine. 


Majlis ini dimeriahkan lagi dengan ucapan dari Mr. Walter M.S.Yeh (7 dari kanan) President & CEO of Taiwan External Trade Development (TAITRA), Mr. Nick. K. Ni Chief of Staff of Bureau of Foreign Trade (BOFT) (9 dari kanan) dan Mr. Mohamad Firhan Ghouse General Manager, Penang International Halal Hub (Halal Penang) (6 dari kanan). Turut bersama ialah Puan Sharifah Nazreen Farhana (5 dari kanan) Director of Malaysia External Trade Development Corporation (MATRADE) Northern Regional Office dan syarikat-syarikat produk halal yang lain.




Paling menarik perhatian El ialah demonstrasi masakan istimewa Nyonya Cuisine Delight oleh Chef Selebriti Pulau Pinang, Nulkarim. Beliau telah memasak Nyonya Asam Fish Curry dan acar timun nenas dengan menggunakan ramuan halal dari Taiwan. Masa beliau masak tu bau dia dah menyucuk-nyucuk hidung. Sedap sangat. Time tu tenghari pula, memang lapar sungguh. Terus terkam Chef Nurulkarim nak rasa masakan Kari Asam Laksa tu. Seriously sedap wei



Seterusnya kami semua dibawa untuk Tour Guide Taiwan Halal Pavilion. Kami disini lebih tertumpu pada Taiwan Halal Bubble Tea, Nyonya Cuisine Delights dan Halal Beauty Product. Syarikat-syarikat ini akan mempamerkan teh susu segera, intipati ikan premium, kerisik, bahan mentah bubble tea dan teh uncang pelbagai fungsi serta pelbagai jenama kosmetik yang halal. 


Pengunjung teruja mencuba Halal certified Bubble Milk Tea di Taiwan Expo 2019.
 

Coconut paste. Selalu di Malaysia korang selalu makan roti sapu kaya kan. So apa kata korang try pulak produk coconut paste dari Taiwan ni. Kalau korang nak tahu sedap ke tidak, korang kena datang dekat expo ni tau.


   Antara satu lagi daya tarikan di sini tentunya milk tea 3.15pm dari Shih Chen Foods. Nak milk tea taiwan sebenar apa lagi cergas ke Taiwan Expo Setia SPICE Pulau Pinang hari ini.   


Antara produk kecantikan halal dari Taiwan. 

Kini Taiwan mempunyai lebih dari 1000 pengilang dan kedai makan yang disahkan halal, berbanding 500 masing-masing di Jepun dan Korea Selatan. Kerajaan Taiwan telah berusaha bersungguh-sungguh untuk membangunkan industri halal di negara itu. Malaysia adalah negara yang mempunyai lebih dari 20 juta penduduk Muslim dan salah satu pasaran sasaran yang terpenting untuk produk halal Taiwan. 


Hubungan mesra di antara Malaysia dan Taiwan juga membuka lebih ruang untuk kedua-dua negara bekerjasama di dalam bidang halal. Pusat Halal Taiwan ditubuhkan oleh Majlis Pembangunan Perdagangan Luar Taiwan di bawah bimbingan Biro Perdagangan Luar Negeri. Ia bertanggungjawab membangunkan pasaran halal Taiwan. Ia mengambil bahagian di dalam Taiwan Expo dan juga bekerjasama dengan pasar raya besar terkenal Malaysia MYDIN untuk menampilkan beratus produk halal Taiwan di pelbagai pameran.

Untuk maklumat lanjut, sila ke media social di bawah:

 http://mys.taiwanexpoasean.com/
www.facebook.com/TaiwanExpo.mys/
instagram.com/taiwanexpo_malaysia

#TaiwanExpoMy #TaiwanExpo2019 #TaiwanHalalBubbleTea #TaiwanHalalBeauty 
#WoopyAgency #Wooopers #InfluencerAgency