THE FACE OF GUARDIAN MALAYSIA 2019 - LIFESTYLE BLOGGER

Sabtu, 29 Jun 2019

THE FACE OF GUARDIAN MALAYSIA 2019

Guardian Malaysia sedang mencari EMPAT wanita yang paling sesuai sebagai 'Face of Healthy Beauty' yang telah pun mengadakan pusingan separuh akhir kedua di Pulau Pinang hari ini untuk kawasan utara.


Selepas separuh akhir yang sengit di mana setiap daripada 25 pemain semi-finalis terpilih terpaksa menghadapi cabaran yang menunjukkan kebolehan dan keperibadian mereka dengan wajar mendapat gelaran 'The Face of Healthy Beauty', empat finalis muncul untuk maju ke Grand Finals yang akan diadakan di Kuala Lumpur pada 27 Julai 2019. 


EMPAT finalis dari kaki Pulau Pinang ialah:

1. Afeefa Anaqien Binti Mohd Azri Ooi
2. Lim Ying Pheay
3. Teoh Evian
4. Yeoh Yen Nee

Separuh akhir juga akan diadakan di Shah Alam hujung minggu ini di mana 4 lagi finalis akan dipilih dari rantau tengah. Semi-terakhir separuh akhir akan diadakan di Kota Kinabalu Sabah pada 7 Julai.

Pada pelancaran pencarian di seluruh negara pada bulan Mei tahun ini, Soren Lauridsen, Ketua Pegawai Eksekutif, Asia Tenggara, Guardian Health And Beauty Sdn Bhd berkata: “This search for The Face of Healthy Beauty is NOT a Beauty contest. 


Healthy Beauty adalah orang yang hidup dengan penuh dengan cara yang sihat, dan mempunyai gaya tersendiri dan personaliti yang menyenangkan. Dia adalah seorang yang mempunyai sikap yang positif, memberi keutamaan untuk menjadi lebih baik terlebih dahulu; dan menjaga keindahan fizikalnya juga. "

Setiap pemenang akan menandatangani kontrak satu tahun sebagai Duta Brand Guardian yang dilengkapi dengan wang tunai RM10,000, baucar Guardian RM10,000, dan RM5,000 untuk mereka memberi kepada organisasi kebajikan pilihan mereka. Mereka akan dipaparkan di Katalog Jenama Cover of Guardian dan kolateral lain dan akan menerima produk daripada penaja yang mengambil bahagian


Soren menjelaskan bahawa konsep Healthy Beauty adalah teras falsafah jenama Guardian dan konsep ini ditanggung oleh wawasan pengguna bahawa kesihatan yang baik adalah asas keindahan sejati.

"Kami mendapati pelanggan kami percaya kecantikan sebenar berasal dari keadaan fizikal dan mental yang sihat," kata Soren.

Dengan memberi tumpuan kepada keperluan pengguna ini sejak kedai pertama di The Weld 52 tahun yang lalu, Guardian, telah menjadi kedai untuk pergi untuk keperluan kesihatan dan kecantikan.

Beliau berkata: "Walaupun keperluan asas ini kekal, trend penggunaan telah berubah didorong oleh perubahan gaya hidup dan keadaan ekonomi. Kesihatan dan kecantikan tidak lagi jelas seperti dulu. Mereka telah saling berkaitan. Penjaga juga telah berkembang. Dari menjadi kedai kesihatan dan kecantikan, misi kami sekarang adalah untuk memberi inspirasi kepada para pelanggan untuk menjalani kehidupan yang sihat dan indah. "

"Untuk mencapai misi kami, kami telah melatih ahli pasukan kami untuk menjadi penasihat kecantikan dan penjagaan kesihatan, sambil terus menawarkan produk kesihatan dan kecantikan terkini dan paling inovatif," kata Soren.

Dikenali sebagai yang pertama di Malaysia, pencarian 'Face of Healthy Beauty' ini terbuka kepada semua wanita Malaysia berusia 18 tahun ke atas. Penyertaan dikemukakan secara dalam talian di https://theface.guardian.com.my.

Peserta perlu memuat naik video 30 saat mereka sendiri yang menunjukkan 'Kenapa mereka mahu menjadi Wajah Kecantikan Sihat?' Atau menulis tidak lebih daripada 100 perkataan mengapa mereka ingin menjadi Wajah Kecantikan Sihat.


Seramai 100 peserta yang disenarai pendek akan dipilih untuk menghadiri setiap separuh akhir yang akan diadakan di Dataran Bandar Johor Bahru, Gurney Plaza Penang, Pusat Bandaraya Sentral Shah Alam dan 1Borneo Hypermall Kota Kinabalu, Sabah. Empat peserta separuh akhir dari setiap rantau akan menghadiri Grand Finals di Shah Alam pada 27 Julai 2019.

Sebagai tambahan kepada empat pemenang, akan ada lapan pemenang kategori yang akan dianugerahkan oleh penaja. Ini adalah: Most Healthy (Blackmores), Most Elegant (Bio-essence), Most Youthful (Garnier), Most Expressive Eyes (L'Oréal), Most Passionate (Maybelline), Most Confident (Nivea) Paling Menarik (TRESemmé)

Pelanggan juga boleh mengundi, dari 8 Julai - 24 Julai 2019 di laman mikro, untuk finalis kegemaran mereka untuk menang di Grand Finals. Undian yang diterima untuk setiap finalis akan menyumbang kepada 50% daripada jumlah keseluruhan pada Grand Finals. Pelanggan boleh mendapatkan lebih banyak undi dengan pembelian di Guardian. Untuk satu undi, tiada pembelian diperlukan; untuk 5 Undian, mereka perlu membeli barang dari Guardian dan untuk 10 Undian, mereka perlu membeli mana-mana jenama penaja yang berpartisipasi dalam satu resit tunggal.

Jika peserta yang menang dalam Grand Finals, dia akan melakukan cabutan untuk memilih pengundi bertuahnya. Sebanyak 4 cabutan akan dilakukan. Setiap Pemenang akan memilih 1 pengundi. Pengundi terpilih akan diberi ganjaran voucher Guardian bernilai RM500.

Selain itu, terdapat juga pertandingan Scan & Win untuk pelanggan dari 10 Jun hingga 7 Julai 2019. Kod QR akan ditempatkan di kedai Guardian untuk pelanggan mengimbas. Selepas mengimbas kod QR, mereka hanya perlu menjawab empat soalan yang berkaitan dengan kecantikan yang sihat. Selepas menjawab, mereka akan menerima baucar segera untuk pembelian seterusnya.

Lebih terperinci carian, dan terma dan syarat lengkap untuk penyertaan boleh didapati di https://theface.guardian.com.my.

#guardianmalaysia
#FACEofguardianMY

8 ulasan:

  1. Menarik hadiah yang ditawarkan oleh Guardian

    BalasPadam
  2. Congratulations to the winners. I thought I wanted to join haha

    BalasPadam
  3. Wah menarik juga hadiah semua ya..

    BalasPadam
  4. Meriah event Guardian, teruja semua nak touch up muka kasi cun melecun

    BalasPadam
  5. tak sempat nak tgkap gambar sama2 dengan kak el

    BalasPadam
  6. Tahniah buat finalist. Best je tengok event ni...meriah sangat!!

    BalasPadam