SAFI BALQIS OXYWHITE WHITENING HYDRATING LOTION - LIFESTYLE BLOGGER

Rabu, 26 Jun 2019

SAFI BALQIS OXYWHITE WHITENING HYDRATING LOTION

Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion 100ml

Dari dulu El memang Safi lover. Safi memang sesuai dengan kulit El walaupun ada juga jenama2 lain yang El pakai tapi Safi tetap skincare pilihan El. 

Ok nak tanya korang apakah beauty tips korang untuk hari-hari korang?Bagi El walau sesibuk manapun kita, kita perlu jaga kulit muka kita. Setiap pagi El akan makesure akan cuci muka, apply toner dan moist dan kalau pergi kerja sedikit light makeup. 



Toner and moist ni memang wajib El pakai sebab El selalu keluar dan dalam ofis pun berhawa dingin so kulit cepat kering. Dan bila keluar korang taulah dia punya panas matahari dengan asap kereta lori bagai memang boleh buatkan kulit muka kita jadi tak sihat. So sebab itulah El wajib apply toner and moist untuk melindungi kulit El dari radiasi dan sebagainya.


Dan sebelum tidur El makesure bersihkan muka dan pakai toner dan moisturizer juga. Twice a week El akan apply mask untuk rehat dan lembapkan kulit muka El



That is was my Beauty tips. So sekarang El nak share pula produk keluaran terbaru Safi iaitu Whitening Hydration Lotion. 

El suka sangat lotion ini sebab yang sangat memudahkan El. Lotion ni 2in1 toner dan moisturizer. So tak payah dah El nak pakai sampai dua bendakan. Jimat dah masa. Bila pakai tak melekit dan cepat meresap. Must have item dalam beg El.



Safi Balqis Oxywhite -Hydrating Lotion

Gabungan formulasi penyegar & pelembap dalam satu langkah untuk penjagaan kulit yang ringkas namun memberikan kesan lembapan yang optimum. Safi Balqis OxyWhite Losyen Pencerah Menghidrat bertindak:

• Memberikan 2x penghidratan dan kesegaran dengan satu penggunaan.

• Meningkatkan rintangan perlindungan kulit untuk mengunci lembapan secara mendalam dan optimum sepanjang hari dengan 5 jenis Hyaluronic Acid

Macro Hyaluronic Acid
Nano Hyaluronic Acid
Bio-Hyaluronate
Oligo-Hyaluronic Acid
Super Nano Hyaluronic Acid

• Mudah meresap ke dalam kulit tanpa meninggalkan kesan melekit

• Mencegah kulit menjadi gelap akibat radiasi infrared (IR) dengan pelindung IR.OXYWHITE = NANO OXYGEN + NANO BIOWHITE



Nano Oxygen membebaskan oksigen tambahan ke dalam epidermis kulit agar segar, bermaya dan berseri manakala Nano BioWhite memperlahankan kesan pembentukan pigmentasi untuk tona kulit sekata dan cerah sempurna.

Korang yang nak try lotion ni boleh beli di mana2 farmasi dan hypermarket yang berdekatan dengan anda.

11 ulasan:

  1. wow safi ada keluar hydrating lotion , mcm HL pulak . but nice i hope cheaper than HL hihi

    BalasPadam
  2. kak el pun pakai ini.. cik en pon.. mmg best tau pakai ini

    BalasPadam
  3. Best guna ni kan.. 2 in 1.. lepas cuci muka terus guna ni rasa segar je kulit wajah

    BalasPadam
  4. suka senang pakai dan tak keringkan kulit

    BalasPadam
  5. Wajib ada dlm beg tangan sekarang nie.. hehe

    BalasPadam
  6. Boleh cari lah nanti.. Best baca dia punya fungsi2. Jenama ni pun sng nk dpt kat pasaraya

    BalasPadam
  7. Ramainya pakai produk safi. Zira tengok macam bagus je

    BalasPadam
  8. Bagusnya kan El, Marsha pun suka sangat guna ni. Harganya pun mampu milik

    BalasPadam
  9. Palung suka Safi baharu ni ianya 2 in 1 penyegar dan pemutih dalam 1 botol, lepas tu lotion tu tidak melekit cpt meresap. Terbaik safi

    BalasPadam
  10. Suka pakai safi baru 2 in 1 ni. Memang best sangat

    BalasPadam
  11. Suka sangat pakai safi berbanding jenama lain.. tak tau lah kenapa

    BalasPadam