KEKAL SIHAT DAN DILINDUNGI SEPANJANG BULAN RAMADAN DENGAN DETTOL - LIFESTYLE BLOGGER

Jumaat, 24 Mei 2019

KEKAL SIHAT DAN DILINDUNGI SEPANJANG BULAN RAMADAN DENGAN DETTOL

Kekal sihat dan dilindungi sepanjang bulan Ramadan dengan Dettol!

Amalan kebersihan dapat membantu melindungi keluarga anda daripada 100 jenis kuman yang berbahaya


Setiap tahun, sepanjang bulan Ramadan iaitu bulan kesembilan dalam kalender hijriah, umat Islam seluruh dunia akan menjalani ibadah berpuasa. Selain itu, bulan Ramadan juga merupakan masa untuk umat Islam beribadat, bersolat, membuat kebajikan dan mengamalkan kesederhanaan dalam pelbagai aspek.


Waktu berbuka atau iftar adalah masa untuk seisi keluarga dan sahabat handai bertemu sambil menikmati hidangan makanan dan iftar dikira tidak lengkap tanpa mengunjungi bazar Ramadan terlebih dahulu!


Bazar Ramadan bukan sahaja menawarkan pelbagai makanan dan minuman yang lazat setelah berpuasa seharian, malah memberi peluang kepada seluruh warga Malaysia untuk bersama-sama mengalami keistimewaan membeli-belah dalam suasana berbilang budaya yang meriah. Walaupun begitu, berasak-asak pada waktu petang dalam keadaan cuaca yang panas dan lembap sambil memilih apa yang dikehendaki meningkatkan risiko diri anda terdedah kepada banyak kuman yang tidak kelihatan.


Ada pelbagai cara untuk melindungi anda dan keluarga anda daripada kuman dengan rangkaian produk Dettol. Sebagai jenama perlindungan kuman yang dipercayai sejak sekian lama, Dettol menjadikan tanggungjawabnya terutama pada bulan Ramadan ini untuk melindungi para keluarga di Malaysia dengan menggalakkan mereka mengamalkan amalan kebersihan dalam pelbagai keadaan.

Pada bulan Ramadan ini, Dettol melindungi anda dan keluarga anda dengan:

Sabun Tangan Dettol untuk mencuci tangan anda sebelum menyentuh makanan untuk sahur dan iftar;

Sanitiser tangan Dettol boleh digunakan di mana-mana sahaja kerana ia boleh membersihkan tangan anda tanpa menggunakan air; dan

Cecair Antiseptik Dettol membasmi kuman di ruang dan permukaan di kediaman anda sempena menyambut ketibaan Hari Raya.

Sejak dilancarkan lebih 80 tahun yang lalu, Dettol merupakan peneraju dalam perlindungan daripada kuman dan membantu menjaga kesihatan para keluarga menerusi amalan kebersihan yang lebih baik. Menerusi produk terkenal seperti Antiseptic Liquid, Antibacterial Liquid Hand Wash dan Hand Sanitizer, Dettol melindungi keluarga anda daripada 100 jenis kuman yang berbahaya.


Pada bulan yang begitu bermakna sekali untuk umat Islam, adalah wajar untuk semua orang kekal sihat supaya mereka boleh menyambut Hari Raya Aidilfitri bersama keluarga dan rakan-rakan mereka. Dengan Dettol, kita boleh berasa yakin 100%.

Pengagihan Sabun Tangan Dettol di Bazar Ramadan

Tahun ini, Dettol menggalakkan rakyat Malaysia untuk kekal sihat dan ceria dengan melindungi diri mereka daripada 100 jenis kuman yang berbahaya. Cara terbaik untuk kekal sihat adalah dengan kerap membasuh tangan anda menggunakan Sabun Tangan Dettol. 

Bazaar Jalan Kuching

Bazaar Tasik Permaisuri

Bazaar Jalan Kuching

Bazaar Jalan Kuching

Bazaar TTDI

Jangan ketinggalan untuk bersama-sama mencari pasukan Dettol yang akan mengunjungi ke 20 buah bazar Ramadan di sekitar Lembah Kelang untuk meningkatkan kesedaran anda tentang amalan kebersihan tangan dan mengagihkan Sabun Tangan Dettol secara percuma kepada orang ramai!

Jangan lupa sertai Dettol Ramadan Giveaway di Instagram https://www.instagram.com/p/Bx05RjMBbd-/. El mencari 3 pemenang untuk memenang barangan Dettol. Pemenang akan diumumkan pada 31/5/19. Good luck you all.


14 ulasan:

  1. wah ada giveaway dr dettol..jp nk baca details..tq for sharing

    BalasPadam
  2. dapat juga dettol ni masa kat bazar..

    BalasPadam
  3. Dettol ni memang jenama kepercayaan kebanyakan keluarga kat malaysia. Emi zaman sekolah dulu pun duk guna dettol ni jugak. Sejak dah besar ni je duk tukar macam2 jenama lain. Hehe

    BalasPadam
  4. Kita mmg kena jaga kebersihan especially ada anak kecik. Part paling penting mmg tangan. Dettol ni mmg bagus la kalau guna.

    BalasPadam
  5. Kita memang menggunakan produk Dettol ni dari dulu lagi hehehe bagus dan berkesan tambah nak bagi kulit terlindung.. Kalau luka lagi bagus pakai memang tak mudah jangkit....

    BalasPadam
  6. Bagus le ada kempen macam ni, bagi kesedaran orang ramai betapa pentingnya kebersihan. Sis dari dulu memang gunakan produk ni..sabun mandi, sabun mop lantai pun pakai dettol. Wet tissu kekadang yang ni n kdg2 lagi satu tu..

    BalasPadam
  7. sebut je Dettol pastinya semua dah kenal sangat produk penjagaan kulit ni kan.. cuci angan ke.. atau mandi ke.. semua best.. rasa segar sangat

    BalasPadam
  8. Sapa aje tak kenal Dettol. Kami sekeluarga pakai dettol. Produk di yakini terbukti membersihkan dan sekaligus membasmi kuman. Bagus program Dettol

    BalasPadam
  9. Saya memang guna dettol nak pula hand snatizer tu! Memang rasa yakin dan selamat bebas dari kuman dan bakteria jahat bila keluar. Its good to have one to protect yourself.

    BalasPadam
  10. Rawlins memang simpan sanitiser di dalam kereta dan juga bawa wet tissue dalam my bag. Jenama Dettol memang dah jadi jenama dalam keluarga sejak Rawlins kecil lagi.

    BalasPadam
  11. Suka juga produk Dettlo ni. Nak nak wet tisu tu. Wajib ada dalam kereta mak mak anak ramai ni. Biasalah budak-budak, makan non stop. Lepas makan, wet tisulah penyelamat.

    BalasPadam
  12. memang best dettol kita...memang ahli keluarga jadi pengguna yang tegar untuk produk ni. suka dengan bau dia..memang bau bersih...hehe

    BalasPadam
  13. A reputable brand, I still keep a bottle of dettol at home, its the best for disinfection.

    BalasPadam
  14. Kat umah saya pon.. semua pakai brand dettol

    BalasPadam