TIPS MEMBAIKI KULIT SUNBURN DAN KUSAM | AQUA WHITENING CREAM - LIFESTYLE BLOGGER

Selasa, 2 April 2019

TIPS MEMBAIKI KULIT SUNBURN DAN KUSAM | AQUA WHITENING CREAM

Pendedahan kepada cahaya matahari yang lama akan menyebabkan sunburn di mana ia akan meningkatkan risiko kerosakan kulit dan penyakit tertentu. Sunburn atau kulit terbakar biasanya terjadi kepada mereka yang terdedah kepada sinaran matahari (radiasi ultraviolet) dalam tempoh yang panjang ketika melakukan aktiviti luar seperti bersukan, berkayak dan aktiviti-aktiviti lain tanpa penggunaan pelindung kulit.


Seriously, El adalah antara mereka yang terdedah dengan cahaya matahari. Kulit El teruk terkena sunburn dan kusam. Ini kerana setiap hari minggu persekolahan during lunch time, El akan keluar untuk mengambil anak sekolah dengan menaiki motorsikal. Sudah tentunya masa tu cahaya matahari mencanak. 

Dahlah kulit El memang gelap, bertambah gelaplah bila terkena cahaya matahari. Mana cukup cover muka dengan mask. El kena juga protect my skin dari terkena sunburn. Kulit boleh jadi rosak juga bila terkena sunburn.

AQUA WHITENING CREAM

So sejak bulan lepas, El terbaca ramai kawan-kawan El menggunakan sejenis krim dari Korea. Produk yang El nak share dengan korang ini ialah AQUA WHITENING CREAM. Produk ini adalah keluaran Hansaegee Nature. Untuk pengetahuan korang, Hansaegee Nature merupakan jenama dari Korea, bahan-bahan yang digunakan untuk produk mereka semestinya berkualiti dan 100% original skincare produk yang sah digunakan. 


"Aqua Whitening Cream". Ia adalah Pelembap. Ia Membaiki SunBurn & Redness (Kulit rosak) dengan baik. Menyegarkan kulit - Kulit akan berasa sejuk dan lembut. Bahan-bahan pelembap berubah menjadi bentuk Water Drop dengan serta-merta, memberi kesan kelembapan yang tinggi kepada kulit sepanjang hari. Kawalan lebihan minyak / sebum.


Menurut laman web Hansaegee Nature, krim pelembap ni berfungsi untuk merawat sunburn dan redness pada kulit. Selain itu, dinyatakan jugak yang moisturizer ni fast-absorbing, refreshing dan tidak melekit. Sesuai untuk cuaca  di Malaysia yang panas dan lembap sepanjang tahun. Moisturizer ini juga dinyatakan sesuai untuk semua jenis kulit.

Oleh kerana ekstrak Herbal, ia melegakan kulit, dan meningkatkan pelembab menembusi jauh ke dalam kulit. Mengekalkan kelembapan untuk membentuk kulit yang kukuh.

Fungsi Whitening & Hydrating

Ia mempunyai fungsi pemutihan kulit pada masa yang sama menghidrat kulit anda. Bersih & jelas dan menyegarkan kulit sepanjang hari. Ia mengandungi Niacinamide sebagai agen pemutihan, memperbaiki nada kulit yang tidak sekata, dan mampu membersihkan & membuat kulit menjadi terang, menenangkan kulit sensitif, dan kulit yang kukuh.


Kandungan 

Krim ini mengandungi bahan semulajadi antaranya:

Camellia Japonica Seed Oil

Non-comedogenic, tak menghalang liang pada kulit, tidak menyumbang kepada jerawat. Ianya juga membaikpulih kekeringan dan kerosakkan kulit akibat sunburn dan yang penting sekali ianya boleh menyimpan kelembapan jauh ke dalam lapisan kulit yang paling bawah.

Niacinamide (juga dikenali sebagai Vitamin B3)

Membantu memperbaiki tona kulit. Disamping mencerah, membersih dan menegangkan kulit.Kesan ini dirumuskan dengan ekstrak herba yang memberikan penembusan dalam kulit, mengembalikan dan menstabilkan tahap kelembapan dalam kulit dan membuat kulit yang lebih jelas berseri.

[Bahan utama]

Niacinamide, Ekstrak Root Angelica Acutiloba, Minyak Benih Camellia Japonica, Ekstrak Cnidium Officinale Root, Ekstrak Buah-buahan Florida Gardenia, Ekstrak Root Paeonia Albiflora, Ekstrak Daun Ekstrak Pinus Densiflora, Prunus Armeniaca (Apricot) Minyak Kernel, Ekstrak Rehmannia Chinensis dan sebagainya.



Cara Penggunaan

1. Selepas bersihkan muka, ambil krim dengan jumlah yang sama untuk setiap area muka dan leher.
2. Urut perlahan secara bulatan sehingga dia mengeluarkan bentuk titisan air dalam beberapa saat.
3. Dap dapkan sahaja titisan air itu ke seluruh muka sehingga pelembap sepenuhnya diserap ke dalam kulit.


Testimonial

El dah 2 minggu lebih pakai krim ni. El sangat teruja bila titisan air keluar selepas diurut2 sekitar muka kita. Memang sesuai dengan kulit El dan rasa protect gila bila terdedah dengan cahaya matahari. Produk ni bukan sahaja melembap, malah dapat merawat kulit wajah. Titisan air yang keluar tu la yang dapat menyegarkan dan melembapkan kulit kita sebab ia serap terus ke dalam kulit.


Korang tengok sebelum dan selepas penggunaan Aqua Whitening Cream ini, muka El yang dulu tak bermaya, kusam kini tiada lagi setelah mengguna krim dari Hansaegee Nature ni. Kini El tidak lagi risau kalau terdedah dengan cahaya matahari dan kulit El sentiasa lembap dan bermaya yeah!!


Kemudian El juga apply krim ini sebelum memakai solek, ia menjadikan solekan tahan lama, nampak sekata dan kulit lembap sepanjang hari. Korang boleh tonton video cara bagaimana menggunakan Aqua Whitening Cream di link video di bawah ok


So korang yang berminat bolehlah terjah website dan link seperti dibawah ini

Aqua Whitening Cream 50g RM148.30


Company name: Hansaegee Nature 

33 ulasan:

  1. Macam ada beza before and after tu. Nampak kulit tak kering dan kulit nampak sekata dan moisturised. Warna krim ni tengah2 diantara transparent dengan warna putih. Nampak menarik juga produk ni ye?

    BalasPadam
  2. wow new range product to try out, I no try this yet. Good that you sharing here next time I can check this out. I like use skin care too as to keep skin moisturised

    BalasPadam
  3. Bagusnya nnti nak pergi beach kena bawak ni

    BalasPadam
  4. Kena masuk dalam wishlist produk nak beli ni, sbb CR suka berjoging ptg2. skrg da la tgh panas terik. hrga pun boleh tahan

    BalasPadam
  5. Waaa nampak kesannya tu, kalau pakai lebih lama dan konsisten lagi nampak cerah dan gebu kann...nak kena cuba juga ni...

    BalasPadam
  6. Akak pun pakai.Kulit jadi tak kering.Sampai sekarang masih guna. Dah nak habis dah pun..kena cari duit ni nak beli lagi.heheh

    BalasPadam
  7. Mmg klu kulit kusam ke kena pakai cream2 pelembab ni bagi repair balik skin..

    BalasPadam
  8. Ramai betul pakai cream ni.. Rasa nak cuba jugak jerk.. cam best je..

    BalasPadam
  9. AQUA WHITENING CREAM sounds like a good product. I have not tried Hansaegee Nature brand before. looks like many of my blogger friends are using it though

    BalasPadam
  10. sekarang memang tengah cari produk yang sesuai untuk gebukan wajah. alamaklumlah umur makin meningkat. tengok sebelum dan selepas tu memang ada perbezaannya. boleh cuba ni

    BalasPadam
  11. sukanya tekstur dia.dapat rasa mesti best ni!

    BalasPadam
  12. Wahh bgus ni moisturizer boleh hilangkan sunburn dgn segera... Jrg dgr moisturizer for sunburn kan..

    BalasPadam
  13. bestkan produk ni. sebab dah guna memang sangat rekomen kat semua yang memang nak cantikkan muka terutama lebih anjal dan lebih putih. satu lagi ianya cepat menyerap tu yang best hehe

    BalasPadam
  14. tengah kulit sunburn teruk ini.. kena try juga produk ini.. dah sebulan xmo ok2 lg kulit

    BalasPadam
  15. Ohh ni ke produk dari Korea tu yang ramai orang duk cerita keberkesanannya hehehe kita selalu sunburn ni tambah-tambah kat muka dan lengan ada produk ni boleh lah putih balik lepas main laut hehehehe...

    BalasPadam
  16. NIe yang buat Rawlins rasa nak try gak produk nie sebab makin ramai yang bagi review nan best. Di usia sebegini, memang Rawlins memerlukan bantuan dari pelbagai produk untuk kekal nampak muda dan segar. Hehe

    BalasPadam
  17. Wahh... Menarik laa..
    Umur Nina dah 4 series ni, memang perlu cream macam Aqua ni. Nak grab laa seketul nanti

    BalasPadam
  18. Memang dah sunburn teruk balik dari snorkeling aritu. Kulit muka pun dah tan skit . Tengah cari produk nak putihkan balik kulit .Nak Cuba lah p
    produk ni mana tau berkesan.

    BalasPadam
  19. Dah ramai juga rupanya yang dah menggunakan aqua ni.. Produk dari hansaegee ni memang terbaik la.
    Kita tak cuba lagi yang ni. Setakat ni dah masuk 2bulan gunakan cleanser dia. Best.
    Lepas ni boleh try krim ni pula la. Sebab lepas ni kita pun ada keluar ambik anak sek. Mesti muka terdedah dgn cahaya matahari lebih.

    BalasPadam
  20. Woww mmg nampak beza slps menggunakan produk ni. Ramai gak kata bagus. Bolehlah sis cuba nanti. Mmg nak cr produk yg bg kulit wajah nampak segar

    BalasPadam
  21. Nampak macam best je pakai cream ni. Boleh la mk hilangkan sunburn bila pergi pantai. Pastu skarang pun selalu panas. Nanti nak try cari la. Iza suka tgk effect yg jadi air bila sapu tu.

    BalasPadam
  22. Suka tengok effect dia yang lama-lama bertukar jadi air tu.. unik.. tak pernah jumpa lagi produk macam ni..

    BalasPadam
  23. Bestkan pakai ni, nad dah masuk botol kedua dah.. Muka pun makin lembap dan moist je.. Produk hansaegee memg berkesan

    BalasPadam
  24. Kak el, saya nampak ramai yang kata cream hansaegee ni bagus. siap dah pakai beberapa botol dah. saya pun rasa macam nak terjebak je beli

    BalasPadam
  25. wahhh..best jugak krim ni..

    BalasPadam
  26. ada nampak member guna produk nih , memamng amazing sangat formula dia, kulit rasa sejuk jer nanti kan....next time nak cuba jugak

    BalasPadam
  27. great to apply this product to hv nice skin after having sunburn.. looks amazing.. can try try

    BalasPadam
  28. Dah ramai ye orang guna Hansagee ni. Nampak pun byk kata bagus dan berkesan. Boleh try after habis produk kat rumah nanti.

    BalasPadam
  29. I have not try this brand yet but read many good feedback about it.

    BalasPadam
  30. Memang nampak segar la kulit, patutlah tengok ramai pakai produk ni

    BalasPadam
  31. Ramai juga yg ckp produk nie bagus.. AM pun nak cuba juga la.. Nak nak umur dah semakin meningkat, nak kena jaga kulit yg semakin bermasalah nie..

    BalasPadam