GAMBAR KAHWIN SITI JAMUMALL | DAPAT TAJAAN KAHWIN RM500 RIBU!! - LIFESTYLE BLOGGER

Selasa, 9 April 2019

GAMBAR KAHWIN SITI JAMUMALL | DAPAT TAJAAN KAHWIN RM500 RIBU!!

Hai korang. Tiada apa yang mustahil didunia ini dengan usaha kita, perancangan kita insyaallah membuahkan hasil. Seperti peribahasa ini "Tuah ayam Nampak dikaki, tuah manusia siapa yang tahu. Peribahasa ini sentiasa bermain di bibir kita yang membawa makna tidak ada orang yang dapat meneka untung malang nasib seseorang. 


Baru-baru ini kecoh dan viral kisah seorang gadis kecil comel SITI SURIANI atau lebih dikenali sebagai SITI JAMUMALL mendapat tajaan kahwin sehingga RM500 RIBU !!Korang tahu tak pasal kisah ni?


Bagi pengusaha dan pengguna produk kosmetik atau produk-produk kesihatan dan fesyen dah sinonim dengan nama ini. Beliau adalah usahawan muda yang hanya pada mulanya suka-suka buat video dalam sosial media dan kini telah menjadi terkenal. Ini kerana niat mulia beliau membuat promosi produk usahawan lain secara ikhlas di sosial media sehingga viral kini dibalas semula.


Rezeki tak pernah salah alamat!Siti yang berusia 19 tahun 
pada mulanya beliau sangkakan ingin buat majlis biasa secara kecil-kecilan, tetapi sapa sangka setelah memuat naik satu status di fb beliau tentang majlis perkahwinan terus mendapat wassup dan call bertalu – talu dari founder produk, owner kedai dan bermacam lagi untuk sponser majlis beliau.


Hampir 100 company dari perbagai produk berminat untuk sponser majlis kahwin siti, paling menyentuh hati, yang baru berjinak dalam perniagaan juga berbesar hati sponser majlis perkahwinan siti. 


Kata siti, beliau sangat sebak, tak sangka, majlis yang mulanya plan biasa-biasa kini menjadi luar biasa. Inilah berkat usaha beliau selama 3 tahun membuahkan hasil.  Beliau menjadi promoter atau host untuk jamumall.com dan menjual perbagai jenis produk kosmetik, kesihatan, fesyen dan makanan. 


Selama ni siti promote produk orang dengan ikhlas, siti bantu dari produk biasa-biasa tak dikenali, sampai dikenali dan viral.. sebabtu ramai hargai jasa siti dan bila siti kahwin mereka sanggup sponser mcm-macam. Siti sangat-sangat bersyukur dapat sponser dari nikah, pre wedding, majlis berinai . majlis kahwin sampailah ke honeymoon pakej.


Antara founder yang sponsor majlis siti bukan calang-calang company, wedding dress by Dlia Jean Bridal, deco majlis dan Pelamin dari wedding by emma. dan beberapa selebriti ternama juga telah mendapatkan khidmat siti jamumall antaranye CHE TA, FAIZAL FBI, SHUlB , SARAH RAlSU DIN, SHERRY iBRAHlM , SHAHRUL RlDZUAN, DAN LANA NORDIN .



Bertuahnya lahai Siti. Selain dari itu ada 14 Top Sponsor yg terlibat antaranya:


1. Pelamin dan Hiasan Dewan dari Wedding by emma

2. Baju Pengantin dari Dlia Jane Bridal Collection

3.Grand Cake dari Mad About Cake

4.Coffe Es-Cream dari Ana Zahra Beauty

5. Jamu dari Seri Lady Empire Resources

6. Tudung Bawal Bridesmaids dari Gallery Bawal

7. Kain Pasang Diamond dari Irahsukri

8. Telekung dari Pretty Aini

9. Make Up Set dari Zacthira Navillionniza
https://www.facebook.com/kenitzcosmetic/


10. Printed Box dari Art Creation Printing
https://www.facebook.com/artcreationprintingmoq50pcs/


11. Honeymoon Pakej dari Arwana Resort
12. Scarft dari Scarft By Mehrun

14. Perfume dari Luxe Essencia Resources


Meriah dan grand sangat majlis perkahwinan Siti ni. Terpegun El. Kesempatan ini walaupun tak kenal, tak hadir ke majlis tapi nak ucapakan Selamat Pengantin Baru kepada Siti Jamumall dan pasangannya Syafiq. Semoga bahagia melayari bahtera rumah tangga dan berjaya di dunia dan akhirat amin

14 ulasan:

  1. wow tahniah. yang baik akan di balas baik. rezeki beliau...

    BalasPadam
  2. Berkat usaha dia selama ni jugakkan..memang bertuah la siti

    BalasPadam
  3. Sally pi kenduri dia kak...MasyaAllah makanan, goodies mmg meriah gila...dah macam karnival bukannya kenduri kahwin...rezeki kan

    BalasPadam
  4. Fiza pun terpegun dgn majlis dia nie.. cantik dan grand sungguh..

    BalasPadam
  5. Meriahnya wedding dia, jeles zira teringin nak ada sponsor bila kawin nanti.

    BalasPadam
  6. Rezeki Siti jamumall dapat sponosr sampai 500k .. dasyatt..

    BalasPadam
  7. Meriah majlis kahwin dia .rezeki dia dapat tajaan kan

    BalasPadam
  8. Tahniah buat siti jamumall.. Tuah badan siapa yg tau kan..

    BalasPadam
  9. wahh dapat banyak tajaan... Rezeki Siti ya. Selamat pengantin baru :)

    BalasPadam
  10. Rezeki dia dapat tajan sebnyk tu.. Mmg untung sangat.. Bnyk tu.. Baju dan makeup dia lawa.. Tahniah siti.. Kita baru tau dia siapa

    BalasPadam
  11. best kan. rezeki siti suriani.

    BalasPadam
  12. Memang bertuah sungguh la si siti ni. Rezeki dia, ramai betul yg sponsor. Emi pun pergi tau wedding dia haritu. Memang grand habislaaa

    BalasPadam
  13. Wah this wedding is so so grand and meriah, with the sponsorship of RM500K everything is so tip top lah kan.

    BalasPadam
  14. Perghh..tuah badan betul siti ni kan... Mulut dia meriah je kalau tgk live fb dia.. Hehehe.. Jenis mesra dgn org ke dia ni..

    BalasPadam