BUFFET RAMADAN 2019 | LEXIS SUITES PENANG BERTEMAKAN BAZAAR RAMADAN, AUTHENTIC MALAY AND ARABIC CUISINES - LIFESTYLE BLOGGER

Khamis, 11 April 2019

BUFFET RAMADAN 2019 | LEXIS SUITES PENANG BERTEMAKAN BAZAAR RAMADAN, AUTHENTIC MALAY AND ARABIC CUISINES

Buffet Ramadan 2019 di Lexis Suites Penang mengalu-alukan bulan suci dengan pelbagai hidangan yang lazat bertemakan 'Bazaar Ramadhan, Authentic Malay and Arabic Cuisines.


Buffet Ramadan ini akan berlangsung pada pada 6 Mei - 4 Jun dari jam 7.00 malam - 11.00 malam. Disediakan oleh Chef Eksekutif, Chef Johnno Fong dan pasukannya.



Kali ini Lexis Suites Penang menawarkan buffet ramadan lebih daripada 100 hidangan dari masakan tempatan dan antarabangsa. Beberapa stesen gerai masakan panas turut memeriahkan buffet ramadan di sini.


Lexis Suites Penang antara hotel yang El dan family suka pergi semasa berbuka. Menu-menunya menarik dan teringat-ingat menu Gearbox, Kambing Golek, Dessert dan banyak lagilah. Nak cerita panjang sangat, korang kalau datang ke Penang bulan puasa dan tak tahu nak berbuka dimana..ha kat sinilah pilihan terbaik. 





Jom kita tengok menu-menu lazat yang dihidangkan oleh Chef dan pasukannya kali ini. Makanan pembuka selera seperti ulaman dan herba kampung, aneka
kerabu, rojak mambo, pasembur, serunding, ketupat dan
lemang. 





Kali ini surprise sangat, ada makanan dari Jepunlah. Memang favourite sushi dan sashimi. 




Untuk stesen lain pula ada stall Tandoori ayam India, capati dengan kari dhall 


Untuk menyejukkan kerongkong, pengunjung boleh menuju ke sudut sup panas 'Gearbox'. 



Selain itu ada sate, nasi impit, kambing golek klasik yang ditaburi dengan pelbagai herba, semuanya disediakan dengan rempah dan sos buatan sendiri yang menghasilkan rasa yang unik.

Keistimewaan yang mesti ada adalah 'Kampung Melayu Bubur Lambuk' di mana pengunjung boleh menikmati disertai dengan pelbagai bumbu bagi mereka untuk dipilih.




Semasa anda meneruskan perjalanan makanan bufet 'Iftar' yang menakjubkan, terdapat juga masakan Arab yang direka oleh Chef Arab mereka untuk anda merasai rasa dari Timur Tengah. Sharwarma dibungkus dengan roti, hummus, tabbouleh, mutabbal, kambing kabsa, ayam mandi antara lain.








Hidangan tandatangan utama termasuk gulai ayam lemak, Lexis gaya daging rendang, udang rempah cili jagung, ikan tenggiri assam pedas, ketam cili / tomato, paru-paru kicap hitam manis, nasi tomato dan banyak lagi


Sudah tentu, pengunjung juga dapat menikmati makanan ringan seperti goreng pisang, karipap, keropok lekor, papadam dan makanan ringan kanak-kanak yang lama seperti twisties, mamee dan tam-tam.







Untuk pencuci mulut, nikmati permen tempatan seperti biskut badam London, biskut badam coklat, biskut dam aji, ondeh-ondeh, kuih lapis, kuih talam dan kek wortel dengan frosting keju. 

Disana ada juga pelbagai buah-buahan tempatan segar, pancutan coklat, ais kacang dan cendol durian.

Hotel ini mempunyai kemudahan surau di Level 3 untuk tetamu Islam untuk mengerjakan solat.

Harga 
Dewasa RM98nett 
Kanak/Warga Emas RM68nett 

Early bird voucher 
Dewasa RM80nett 
Kanak/Warga Emas RM58nett 

(6hb May -4hb June menggunakan kod QR di bahagian bawah dan masukkan kod promo LSPRAMADHAN2.)



Untuk Perayaan Hari Raya pada 5 - 6 Jun, para tetamu boleh menjamu selera dengan hidangan bufet mewah dari 12.00 malam - 3.00 malam yang akan dijual pada harga RM80nett setiap orang dewasa, RM50nett setiap kanak/warga emas.

Seperti sebelum ini, Lexis Suites Penang mengadakan cabutan bertuah dan pengunjung yang datang berbuka di sini berpeluang untuk menang setiap hari dan hadiah cabutan bertuah bulan akhir.

Juga, selaras dengan usaha hotel dalam menyumbang kembali kepada masyarakat, hotel akan menderma RM2 dari setiap baucar Ramadhan yang dijual, kepada rumah anak yatim terpilih.

Harga Early bird yang disebutkan di atas tidak terpakai dengan apa-apa diskaun, promosi, tawaran atau Keahlian Kad Keistimewaan Lexis dan tertakluk kepada ketersediaan, terma dan syarat.

Untuk pertanyaan dan tempahan, sila hubungi 04-628 2888 atau e-mel kepada reservations@lexissuitespenang.com / fbc@lexissuitespenang.com

23 ulasan:

  1. Menu dia. .. Xmengecewakan. ... Sesuai dgn hrga

    BalasPadam
  2. alamak....kita dh la x maian lagi...sekali tengok lapar uiiii....

    BalasPadam
  3. alahai ngences mama tgk lauk dan manu2 tu

    BalasPadam
  4. Sedap sedap nampak makanannya tu kak el. Nak nak lagi bukan selalu nak jumpa buffet ramadan yang ada sushi dalam hidangan dieorang

    BalasPadam
  5. Banyaknya makanan dekat Lexis Penang ni. Dari makanan tempatan sampai lah makanan antarabangsa. Siap ada sushi lagi. Memang terbaik sangat ni. Harga kalau beli masa eaely bird memang berbaloi-baloi.

    BalasPadam
  6. Aduh memang rindu betul masakan Arab! Makanan dia nampak beraneka betul! Boleh rambang mata dibuatnya! Mesti berbaloi ni tapi jauhla pula ke Penang sana. 😅

    BalasPadam
  7. Harga murah, ada pelbagai makanan dan pasembor bagai - memang terbaik la menu nie. Arab dan Japan food pun ada. Memang sesuai la pergi ke sini. hampir satu dunia boleh rasa makanan dia kan

    BalasPadam
  8. Tertarik dengan menu Penang la, Pasembor. Dah lebih 10 tahun tak makan. Haritu pi Penang pun tak sempat makan. Nak buat tempahan Early Bird lah. Boleh murah sikit.

    BalasPadam
  9. Oh no! Tergodanya dengan sashimi ni! Dengan macam macam dessert ni, sayangnya kat Penang. Kalau kat KL ni, nak book ni!

    BalasPadam
  10. Uishhh menarik! Banyak betul pilihan tu, siap ada sushi bagai, best gini. Dapat laa rasa mcm mcm selain drpd lauk pauk Melayu je kan. Harga pun ok gak tu, nampak berbaloi dgn pilihan makanan yg ada.

    BalasPadam
  11. Meriahnye makanan they all hidangkan. Kalau I sure rambang mata ni. I paling nak try nasi yang warna warni tu nampak sedap giler. The buffet price pun berpatutan juga.

    BalasPadam
  12. Sedapnya tengok semua makanan tu. Baru tengok ni belum rasa lagi. Mesti sedap ni kan. Pilihan makanan pun banyak, ada macam-macam jenis.

    www.maisarahsidi.com

    BalasPadam
  13. Wow makan kat Lexus Suites hehehe classs sangat ni bukan lavel kita wakakak tapi tengok makanan yang banyak terutama yang makanan Arab tu memang best gilerrr nak pergi tapi tu lah jauh hehehe..

    BalasPadam
  14. wah, best yer semua menu-menu berbuka puasa kat sini. dekorasi pun memang awesome sangat, berselera nak cuba semua menu! Yang pasti, voucher early bird murah sangat! berbaloi grab cepat2!

    BalasPadam
  15. bestnya menu-menu tu! tengok gambar pun dah terliur. teringin nak pgi bwk family nnti.. harga pun boleh tahan :) terima kasih share

    BalasPadam
  16. Please la jangan mcmni. Pitam ena tengok menu lauk pauk dia. Suasana hari raya pon ada. Lama ye open sampai kol 11. Puas lah makan santai2.hehe

    BalasPadam
  17. Amboi.... Beruntungnya orang penang. Meriah sungguh menu hidangan yang ada kat sana. Jeles kita tengok!
    Harga amat berpatutan dan palin4 bagus inisiatif pihak hotel menyumbang RM2 buat mereka yang memerlukan. Terbaik laaaa usaha mereka!

    BalasPadam
  18. Banyaknya menu. Rambang mata jadinya nak pilih mana. Nasib baiklah jauh nun kat Oenang sana .Kalau dekat dha lama terjah wei .Ish selera makan makjn membuak buak jadinya lah

    BalasPadam
  19. Wahhhh nampak meriah betul hidangan yg disajikan dekat sini ya. Macam2 ada dan menyelerakan betul. Harga pon berpatutan bolehlah bawa family dtg berbuka di sini nanti. Tp jauhlah pulakk

    BalasPadam
  20. Alahai kak El.. Awat la semuaaa menu dia menggoda tekak. Nampak pulak ketupat daun palas tu. Alahaii.. Sedap tu..

    BalasPadam
  21. Lexis Suites Penang memang salah satu hotel favorite Lia kat Penang. 1st sekali dia punya food memang sedap dan variety. Memang sesuai untuk bawa family pi sana.

    BalasPadam
  22. Wah.. Ada menu nasi Arab.. AM paling suka.. Rindu nak mkn khabsa Rice lg.. Kalu wat tempahan early bird cuma rm60 je.. Boleh la AM cuba.. Nak bawa mak nnti

    BalasPadam
  23. Wah their buffet selection is awesome not only loaded with delicious malay food but also arabic, japanese and more.

    BalasPadam