STAY FRESH BODY SPARKLING MIST DAN PORE PURIFYING SERUM CLEANSER - LIFESTYLE BLOGGER

Selasa, 29 Januari 2019

STAY FRESH BODY SPARKLING MIST DAN PORE PURIFYING SERUM CLEANSER


STAY FRESH BODY SPARKLING MIST 

Wangikan diri korang dengan aroma bunga dan buah dengan body mist terkini dari Althea. Althea bukan sahaja terkenal dengan barangan makeup dan skincare, kali ini Althea berkolaborasi dengan Titi Kamal! Baby terbaru dari Althea ini dinamakan, Mist Stay Fresh Body Sparkling dihasilkan dari gabungan aroma buah dan bunga kegemaran Titi Kamal iaitu oren, peach dan rose. Tidak terlalu kuat, parfum lembut ini memberikan tubuh korang untuk wangi dengan aroma yang tahan lama. Ini juga memiliki formula yang tidak lengkit dan nyaman di kulit, dan mewujudkan keanggunan dan keindahan. 




Titi Kamal adalah seorang artis dan penyanyi Indonesia dengan bakat dalam fashion dan gaya. Paling dikenali karena rambut hitamnya yang panjang dan indah, dia adalah ikon kecantikan yang menambat hati penggemar di seluruh Asia Tenggara.



Body mist ini mengandungi damask rose water yakni dapat menjaga kulit dari dehidrasi dan memberikan keharuman lembut, ekstrak Bunga Oren yang dapat menyegarkan badan dan ekstrak bunga rose yang mendinginkan dan menenangkan kulit sementara memberikan aroma feminin. Saiz botol yang kecil membolehkan korang letak di dalam bag  dan membawa ke mana sahaja.

Korang boleh dapatkan body mist ini di https://my.althea.kr/stay-fresh-body-sparkling-mist

#TitixAltheaKorea #AltheaAngels #AltheaKorea

PORE PURIFYING SERUM CLEANSER

Kecoh sana sini tentang satu lagi produk terbaru dari Althea iaitu Pore Purifying Serum Cleanser. Katanya 2in1 di mana boleh digunakan sebagai remover makeup dan cleanser. Wah menarik tu.



Sebagai wanita memang kita sentiasa kesuntukan masa untuk membersih wajah. Lagi-lagi yang suka bermakeup. Nak remove makeup lagi. Nak cuci muka lagi. Well no time ok. Tapi berita baik untuk korang!Now Althea ada produk baru Pore Purifying Serum Cleanser di mana korang boleh remove makeup dan bersihkan muka sekaligus. Jimat masa



Gabungkan kekuatan pembersih dan serum membersih solekan, kotoran, dan minyak dengan ekstrak pudina sambil memastikan kulit tetap segar sepanjang hari. Ia melembapkan kulit dan berkesan mengecilkan liang pori. Produk ini juga membantu mengimbangi tahap pH kulit untuk memastikan kulit lembut dan sesuai untuk semua jenis kulit.

Antara bahan utama yang terdapat dalam produk ini ialah: 
 Ekstrak daun pudina – Menyejukkan kulit dan melegakan kerengsaanMinyak benih Jojoba – Melembapkan kulit yang kering tanpa merasakan beratTea tree leaf extract – Mempunyai sifat antibakteria yang membersihkan kulit

Cara penggunaan:
Menanggalkan Solekan 
Langkah 1: Tuang serum yang mencukupi ke tapak tangan
Langkah 2: Urut seluruh kulit muka dengan gerakan bulat untuk mengeluarkan kotoran dan solekan.

Langkah 3: Bilaskan muka dengan air.

Pencuci Muka


Langkah 1: Tuang serum yang mencukupi ke telapak tangan 
Langkah 2: Urut secara perlahan-lahan produk seluruh kulit muka dengan gerakan bulat selama 5-10 saat sebelum membasuhnya dengan air.

El suka sangat serum cleanser ini sebab kalau pergi travel tak payah bawa cleanser dan remover, hanya bawa Pore Purifying Serum Cleanser ni sahaja dah memadai. Lega!Thank you Althea sebab perkenalkan serum cleanser ni. Worth it!!

Untuk dapatkan Pore Purifying Serum Cleanser ini boleh klik https://my.althea.kr/pore-purifying-serum-cleanser

#AltheaSerumCleanser #AltheaAngels #AltheaKorea

10 ulasan:

  1. Fiza pun sangat suka pore purifying serum cleanser ni. hari hari pakai sebab nak muka dicuci dengan lebih bersih.

    BalasPadam
  2. Botol dia boleh tahan besar jugak tu..tahan lama la sikit bila guna..kan??yang kerap makeup sesuai sangat pakai ni..

    BalasPadam
  3. dua-dua best.Rose dah ulang beli! body mist tu Rose jatuh cinta betul. sedao baunya

    BalasPadam
  4. Aduh kak El.. Goda kita dengan produk baru dr Althea ni. Rasa macam nak beli jugak. Nak wangikan diri gittu.. Hihi

    BalasPadam
  5. Body mist ni mmg pilihan kita.. Sedap bau dia.. Floral fruity gitu.. Bau lembut xkuat sgt.. Pakai kat body lg tahan lama kan

    BalasPadam
  6. dua benda yang ebst sanagt ni..satu wnagi, satu lagi hilangkan makeup dengan bersih..wajib pakai..

    BalasPadam
  7. I memang suka shopping kat Althea because produk berkualiti and price also berpatutan la.

    BalasPadam
  8. Botol dia boleh tahan berapa lama ya? Sebab orang sekarang nak jimat lagi lama lagi zira suka.

    BalasPadam
  9. Wangi sangat body mist tu, Nani suka.

    BalasPadam
  10. Ana wajib sembur body mist ni sebelum keluar rumah. Fresh je bau dia. Melekat sampai ke petang tau. Best sgt.

    BalasPadam