DEMEISES 1000 TAHUN | LIRIK LAGU 1000 TAHUN - LIFESTYLE BLOGGER

Selasa, 15 Januari 2019

DEMEISES 1000 TAHUN | LIRIK LAGU 1000 TAHUN

Hai korang. Ada tak diantara korang yang mengenali band dari Indonesia, Demeises. Alah lagu tema yang pernah meletup  dalam drama TV3, Ijab dan Qabul lakonan Nora Danish dan Adi Putra pada tahun 2013 Dengarlah Bintang Hatiku. 
Siapa sangka populariti drama itu secara tidak langsung membantu. Demeises meraih jualan album mencecah 400,000 unit sekali gus menerima Anugerah Platinum Berkembar.Demeises dianggotai empat jejaka dari Cianjur, Indonesia iaitu Iman (vokal), Messi (Gitar), Neno (Bass) dan Riza (Dram). Menurut Iman, De Meises bermaksud coklat tabur di Indonesia dan merupakan makanan kegemaran ramai di negara itu.
Kini Demeises kembali semula dengan single terbaru mereka. Mempertaruhkan lagu terbaru berjudul '1000 Tahun' yang kini telah ada muzik video rasmi di Youtube.

Korang boleh tonton muzik video Demeises 1000 tahun di sini: 


Begitu lama ku pendam di dalam hati
Jadi rahsia perjalanan cintaku padamu
Hatiku tetap tak bisa tepiskan dirimu
Walaupun semuanya kini telah berubah
Diriku dengan cintaku
Dan kau pun bahagia dengan cintamu

*1000 tahun tak akan cukup
Tak akan bisa menebus kesalahan ku padamu
Tak mungkin kini kita kan bersama lagi
Setelah dahulu aku pergi meninggalkan luka dihatimu

Maafmu saja sudah cukup untukku
Walau harus rela tak bisa saling memiliki
Aku sedar kesalahanku
Tak bisa tegar pertahankan cintaku
Ooo…

Ulang *
Ohhh

1000 tahun…
Ohh 1000 tahun
Tak akan bisa menebus kesalahan ku padamu
Tak mungkin kini kita kan bersama lagi
Setelah dahulu aku pergi meninggalkan luka dihatimu

Ulang *
Ohhh..
Meninggalkan luka di hatimu
Ohhh…




Jeng jeng jeng El pun ada buat cover song untuk 1000 tahun ni tau. Halah halahhh suara kita tak sedap, tapi sis cuba haha. Janganlah kecam. Tapi yang tak boleh blah tu nak hujung tu terkantoi. Sis dah siasat tak ada orang kat rumah. Anak2 pergi sekolah, en. suami pula tidur lena  Haha..kalau korang nak tahu apa yang terkantoi tu kena tonton video El ni sampai habis ok. 

Korang juga boleh aktifkan nada pemanggil ini dengan cara berikutnya:

 1000 Tahun (Demeises)»»
Maxis CallerRingtones -- Dial *131*615980# tekan Call/Hantar
DiGi CallerTunes -- Dial *233*1350714# tekan Hantar/Call
Celcom CallMeTones -- Dial *323*313555# tekan Call/Hantar
U Mobile ColourTones -- Taip CRM 8498649 dan hantar ke 28383

Chorus»»
Maxis CallerRingtones -- Dial *131*615981# tekan Call/Hantar
DiGi CallerTunes -- Dial *233*1350715# tekan Hantar/Call
Celcom CallMeTones -- Dial *323*313556# tekan Call/Hantar
U Mobile ColourTones -- Taip CRM 8498650 dan hantar ke 28383

Verse»»
Maxis CallerRingtones -- Dial *131*615982# tekan Call/Hantar
DiGi CallerTunes -- Dial *233*1350716# tekan Hantar/Call
Celcom CallMeTones -- Dial *323*313557# tekan Call/Hantar

Lagu & Lirik: Benk
Publishing: Insictech Musicland Sdn Bhd
℗ & © 2018 Insictech Musicland Sdn Bhd
Terbitan : Insictech Musicland Sdn Bhd
Album : Demeises - 1000 Tahun    

#InsictechMusicland #Demeises #1000tahun #Demeises1000tahun



20 ulasan:

  1. Masuk entry ni SA dah tgok 3 orang nyanyi lagu ni...berani kak el buat cover lagu ni erk..not bad..kalau SA sampai ke sudah x berani..hahahaha...

    BalasPadam
  2. Wow...boleh tahan jugas nyanyian kamu. Ha 😄 sudah dengar tentang band ni. Mereka boleh dikatakan boleh tahan juga.

    BalasPadam
  3. wow! ur cover is nice... lagu ni memang sedap.. nak dengar banyak kali.. heheheheh~~ demeises memang mantap ya..

    BalasPadam
  4. Very nice. You have talent. Good luck and all the best for your future undertakings.

    BalasPadam
  5. Hahhahaha sangat meletop eldarwana... mula mula I ingat susah nak catch up lagu ni dah hari hari nyanyi sekarang nak mandi pun dok nyanyi lagu tu juga dalam bilik air... comel kan awek dalam music video klip tu tiba tiba rasa rindu nak ke indonesia lagi

    BalasPadam
  6. wow.. not bad ahh you! the lyrics so sad though...

    BalasPadam
  7. wah not bad la...heheheheh...ingat nak suruh anak nyanyi juga...suka dengan lirik lagu ni menikam jiwa betul heheheh

    BalasPadam
  8. Bestnya pandai nyanyi. Nad nyanyi memang out! Hahahah. Gigih kita dengar lagi ni sampai habis tapi memang tak pernah dengar la kak El.

    BalasPadam
  9. Dah lama x follow perkembangan kumpulan deimesis ni. Dulu minat juga this band. I dah dengar lagu ni. Memamg best! Dah save dlm spotify. Leh dengar hari2 😬

    BalasPadam
  10. Walaupun ramai kata band nie kumpulan lama, tapi sebenarnya sy baru pertama kali dengar nama mereka. nanti sy nak cuba jugaklah cover lagu mereka. dengan part korus macam sedap je.

    BalasPadam
  11. Not bad jugak lagu dia..jiwang2 gitu.
    Waduhh duhhh kalau sis lah disuruh nyanyi mau lari sebatu, kira El berani sungguh..ni mesti suka nyanyi dlm bilik air ni..hehehe

    BalasPadam
  12. Amboiiiii.. Dah jadi penyanyi ka lani.. .
    Dasyat ni... Ok ja suara kak el

    BalasPadam
  13. lol why so many bloggers promote on these. i supposed this is their marketing plan to create awareness of their songs through social media? i think this is quite innovative since i dont see anyone do this way before.

    BalasPadam
  14. Kak el feeling power ni. Tapi lagu ni memang sedap pun. pasni boleh try buat cover lagu lain pulak

    BalasPadam
  15. nampaknya saya mmg betul betul ketinggalan bab lagu dari indonesia.. tak pernah tahu pun kewujudan band ini. hehe

    BalasPadam
  16. Baru tau pasl kumpulan ni. ramai yang nyanyi lagu diaornag ni erk..hehee..okla notbad lagu dia..boleh layan..suara kak el pun mnegancam..nampak dh kantoi dia..heehe

    BalasPadam
  17. good job kak el up buat cover lagu pulak ni... last lagu macam ada yang tepuk2 dan pewitttt hahaha siapa la tu

    BalasPadam
  18. Wh kak El nyanyi lah. Power lah cover lah lagu ni . Tak perasan plak lagu ni sebelum ni. Bila dengar balik baru tahu

    BalasPadam
  19. Wahhh EL pn boleh menyanyi....tahniah...walaupun BC xigt lagu OST drama tu...tp BC masih boleh igt lagi jalan cerita drama tu....nora danish n adi putra...

    BalasPadam