01/01/2019 - 02/01/2019 - LIFESTYLE BLOGGER

Rabu, 30 Januari 2019

KEMBALI KE SEKOLAH BERSAMA KIT PEMBASMI KUMAN ANTABAX

9:14 PG 24
KEMBALI KE SEKOLAH BERSAMA KIT PEMBASMI KUMAN ANTABAX
Adakah anda bimbang ketika hendak menghantar anak ke sekolah untuk sesi persekolahan tahun 2019, terutama jika mereka akan memasuki pra-sekolah buat kali pertama atau beralih ke sekolah rendah? Walau kanak-kanak mungkin rasa sangat teruja kerana akan bertemu kawan-kawan baru, Antabax memahami perasaan ibu bapa mengenai aspek kebersihan anak-anak.


Pada tahun 2018, sebanyak 58,693 kes Penyakit Tangan Kaki dan Mulut (HFMD) dilaporkan sehingga 6 September 2018. Angka ini 127% lebih tinggi berbanding keseluruhan kes yang dilaporkan pada tahun 2017 dalam tempoh sama.

Pusat Kawalan dan Pencegahan Penyakit menganggarkan 80 peratus jangkitan tersebar menerusi tangan. Justeru, memastikan tangan sentiasa bersih dapat mencegah penyakit berjangkit daripada merebak. Dengan mengamalkan kebersihan tangan, risiko dijangkiti penyakit berjangkit seperti influenza, keracunan makanan serta Penyakit Kaki, Tangan dan Mulut (HFMD) dalam kalangan pelajar dan keluarga mereka dapat dikurangkan.


Tetapi, air bersih mungkin tidak ada sepanjang masa bagi membolehkan anak kecil anda membersihkan tangan mereka daripada kuman. Kit pembasmi kuman dapat membantu anak anda!

Kit Pembasmi Kuman Antabax, Rakan Kebersihan Anak Anda

Untuk memberi ketenangan minda, bekalkan anak anda dengan Kit Pembasmi Kuman Antabax (Antabax Sanitizing Kit). Kit tersebut mengandungi Antabax Antibacterial Cleansing Wipes, Instant Hand Sanitizer dan Hand Sanitizer Spray, yang mudah dimuatkan di dalam beg galas anak anda. Ianya padat dan mudah digunakan untuk situasi di sekolah dan dalam kelas apabila air bersih mungkin tidak tersedia ada.


 Rangkaian produk pembersih Antabax dapat membantu membunuh 99.9% kuman berbahaya. Ia juga diformulasi dengan vitamin untuk kulit dan Aloe Vera untuk memastikan kulit sentiasa sihat dan lembab. Sistem Perlindungan Derma yang mengandungi Serum Lembapan Mikro akan menjadikan tangan lebih lembut, licin dan segar. Diuji secara dermatologi dan terbukti lembut ke atas kulit yang paling sensitif, rangkaian pembersih Antabax sesuai untuk digunakan setiap hari, walaupun oleh anak-anak kecil.


 Menurut Pengurus Kanan Produk Jabatan Isi Rumah dan Penjagaan Peribadi, bahagian Pemasaran Lam Soon, Mandy Lee, penjagaan kebersihan tangan harus diamalkan sejak usia muda kerana ia akan menjadi satu tabiat yang baik dan diingati sehingga mereka membesar. 


“Sebagai ibu, saya juga berasa bimbang anak-anak mendapat jangkitan di sekolah. Sebab itulah penting bagi ibu bapa mengajar anak kecil mengenai kebersihan tangan, bagaimana untuk membasuh tangan dengan betul dan bila hendak membasuh tangan yang kotor kerana ia merupakan cara paling mudah untuk penyakit berjangkit boleh merebak. Matlamat kami ialah untuk menjadikan penjagaan kebersihan yang baik satu amalan.”


“Dalam ketiadaan air bersih dan sabun, Kit Pembasmi Kuman Antabax boleh menjadi alternatif terbaik untuk membersihkan tangan dengan cepat dan mudah. Kit ini sangat berguna untuk membersihkan tangan dan permukaan seperti meja dan barangan peribadi. Di tahun yang baru ini, kami ingin mengingatkan tentang pentingnya mengamalkan tabiat membersihkan tangan untuk mengurangkan risiko dijangkiti penyakit berjangkit,” kata Lee.  


Jumaat lepas kebetulan anak lelaki El ada kem ketahanan diri di sekolah. Ini adalah pertama kali dia tidur berjauhan dengan keluarga. Haha tak ada lah lama mana pun 1 malam sahaja. Tapi kerisauan tu tetap ada. Ibu mana tak risaukan. Tapi anak lelaki El relax sahaja. Dia memang dah lama berdikari. Almaklumlah anak sulung. 


Mujur ada Kit Pembasmi Kuman dari Antabax ni. Dengan kit ini El yakin anak El sentiasa bersih dan dilindungi.


Kit Pembasmi Kuman ini bukan sahaja boleh digunakan oleh kanak-kanak malah seisi keluarga. So bolehlah bawa travel pack ini kemana sahaja. 

Kit Pembasmi Kuman Antabax boleh didapati di farmasi-farmasi dan peruncit utama di seluruh negara. Untuk keselesaan anda, ia juga boleh dibeli menerusi e-stor Antabax di laman Lazada www.lazada.com.my/antabax .

Untuk menjadi sebahagian daripada komuniti Antabax dan mengikuti tip-tip kebersihan terbaik bagi menjalani gaya hidup yang sihat dengan penuh keyakinan, sila “Like” Facebook Antabax di www.facebook.com/NewAntabax atau ikuti Instagram rasmi Antabax di @antabax.


Selasa, 29 Januari 2019

STAY FRESH BODY SPARKLING MIST DAN PORE PURIFYING SERUM CLEANSER

9:10 PG 11
STAY FRESH BODY SPARKLING MIST DAN PORE PURIFYING SERUM CLEANSER

STAY FRESH BODY SPARKLING MIST 

Wangikan diri korang dengan aroma bunga dan buah dengan body mist terkini dari Althea. Althea bukan sahaja terkenal dengan barangan makeup dan skincare, kali ini Althea berkolaborasi dengan Titi Kamal! Baby terbaru dari Althea ini dinamakan, Mist Stay Fresh Body Sparkling dihasilkan dari gabungan aroma buah dan bunga kegemaran Titi Kamal iaitu oren, peach dan rose. Tidak terlalu kuat, parfum lembut ini memberikan tubuh korang untuk wangi dengan aroma yang tahan lama. Ini juga memiliki formula yang tidak lengkit dan nyaman di kulit, dan mewujudkan keanggunan dan keindahan. 




Titi Kamal adalah seorang artis dan penyanyi Indonesia dengan bakat dalam fashion dan gaya. Paling dikenali karena rambut hitamnya yang panjang dan indah, dia adalah ikon kecantikan yang menambat hati penggemar di seluruh Asia Tenggara.



Body mist ini mengandungi damask rose water yakni dapat menjaga kulit dari dehidrasi dan memberikan keharuman lembut, ekstrak Bunga Oren yang dapat menyegarkan badan dan ekstrak bunga rose yang mendinginkan dan menenangkan kulit sementara memberikan aroma feminin. Saiz botol yang kecil membolehkan korang letak di dalam bag  dan membawa ke mana sahaja.

Korang boleh dapatkan body mist ini di https://my.althea.kr/stay-fresh-body-sparkling-mist

#TitixAltheaKorea #AltheaAngels #AltheaKorea

PORE PURIFYING SERUM CLEANSER

Kecoh sana sini tentang satu lagi produk terbaru dari Althea iaitu Pore Purifying Serum Cleanser. Katanya 2in1 di mana boleh digunakan sebagai remover makeup dan cleanser. Wah menarik tu.



Sebagai wanita memang kita sentiasa kesuntukan masa untuk membersih wajah. Lagi-lagi yang suka bermakeup. Nak remove makeup lagi. Nak cuci muka lagi. Well no time ok. Tapi berita baik untuk korang!Now Althea ada produk baru Pore Purifying Serum Cleanser di mana korang boleh remove makeup dan bersihkan muka sekaligus. Jimat masa



Gabungkan kekuatan pembersih dan serum membersih solekan, kotoran, dan minyak dengan ekstrak pudina sambil memastikan kulit tetap segar sepanjang hari. Ia melembapkan kulit dan berkesan mengecilkan liang pori. Produk ini juga membantu mengimbangi tahap pH kulit untuk memastikan kulit lembut dan sesuai untuk semua jenis kulit.

Antara bahan utama yang terdapat dalam produk ini ialah: 
 Ekstrak daun pudina – Menyejukkan kulit dan melegakan kerengsaanMinyak benih Jojoba – Melembapkan kulit yang kering tanpa merasakan beratTea tree leaf extract – Mempunyai sifat antibakteria yang membersihkan kulit

Cara penggunaan:
Menanggalkan Solekan 
Langkah 1: Tuang serum yang mencukupi ke tapak tangan
Langkah 2: Urut seluruh kulit muka dengan gerakan bulat untuk mengeluarkan kotoran dan solekan.

Langkah 3: Bilaskan muka dengan air.

Pencuci Muka


Langkah 1: Tuang serum yang mencukupi ke telapak tangan 
Langkah 2: Urut secara perlahan-lahan produk seluruh kulit muka dengan gerakan bulat selama 5-10 saat sebelum membasuhnya dengan air.

El suka sangat serum cleanser ini sebab kalau pergi travel tak payah bawa cleanser dan remover, hanya bawa Pore Purifying Serum Cleanser ni sahaja dah memadai. Lega!Thank you Althea sebab perkenalkan serum cleanser ni. Worth it!!

Untuk dapatkan Pore Purifying Serum Cleanser ini boleh klik https://my.althea.kr/pore-purifying-serum-cleanser

#AltheaSerumCleanser #AltheaAngels #AltheaKorea

Isnin, 28 Januari 2019

SUSU SUFFY bGENUIS | DAPATKAN SET PERCUBAAN PERCUMA

1:03 PTG 15
SUSU SUFFY bGENUIS | DAPATKAN SET PERCUBAAN PERCUMA
Hai korang!Bagi korang yang mempunyai anak yang ramai 
sudah pasti mempunyai pengalaman dalam
pemilihan susu formula yang terbaik untuk si manja tapi bagi mereka yang pertama kali memiliki anak pasti mencari formula yang terbaik untuk si manja. 

Macam El sudah mempunyai 4 orang anak, pastinya macam-
macam susu telah cuba untuk anak-anak El bagi 
memastikan sesuai dengan sistem penghadaman mereka.

Pernah tak korang dengar atau salah seorang dari korang
yang menggunakan susu suffy?Dulu anak El pernah juga  
mencuba susu suffy bGenius ni. 

Serba sedikit tentang Suffy


Suffy Dairy Group Sdn Bhd merupakan sebuah syarikat
pengeluar produk tenusu jenama ‘’ SUFFY’’ yang berpusat 
di Ipoh Perak.

Suffy mempunyai pengalaman lebih dari 6 tahun di dalam 
memasarkan produk berasaskan susu ke seluruh Malaysia 
termasuk  sabah dan serawak.

Suffy mempunyai pelbagai produk susu diantara susu 
berasakan susu lembu dan susu kambing.

Suffy telah melaksanakan kaedah pemasaran semasa melalui 
medium seperti  facebook , instagram dan website  bagi 
menarik minat mereka untuk  berurusan dengan pihak suffy.

Kebaikan susu Suffy bGenius


Susu Suffy bGenius mempunyai kaya dengan formula B3 
iaitu Brilliant, Balance dan Boost. Ia mengandungi DHA yang
merupakan antara komponen yang utama didalam otak 
malah memenuhi keperluan nutrisi yang seimbang
BRILLIANT
Suffy B Genius mengandungi DHA yang merupakan antara komponen utama di dalam otak. Ia Berfungsi untuk membantu perkembangan otak kanak-kanak.
BALANCE
Suffy B Genius membantu memenuhi keperluan nutrisi seharian yang diperlukan oleh Si Manja. Nutrisi yang seimbang membantu Si Manja untuk membesar dengan lebih baik.
BOOST
Suffy B Genius dirumus istimewa dengan Prebiotik dari FOS dan Manna untuk membantu meningkatkan sistem penghadaman Si Manja.


Selain itu, terdapat buah kurma yang kaya dengan kandungan fiber untuk sistem penghadaman berfungsi dengan baik manakala madu mengandungi glukosa yang dapat memberi tenaga pada tubuh.

Susu bGenius memenuhi Keperluan Kanak-Kanak Berusia 
1-3 Tahun.

Set Percubaan Percuma untuk 50 orang pelanggan terawal


Sekarang susu Suffy bGenius ada dalam bentuk packaging 
baru seberat 500gram. Kalau nak tahu rasa macam mana, 
sesuai atau tidak untuk anak korang, sekarang ini Suffy 
tengah bagi set percubaan percuma untuk 50 orang 
pelanggan terawal. Bolehlah korang cuba untuk anak-anak 
korang nanti.  


Set percubaan ni mengandungi 3 sachet dgn harga RM6.00

TAWARAN ISTIMEWA PROMO CODE

Korang boleh membeli set percubaan ini dengan 
menggunakan code (SUFFYSBG)

Tempoh penggunaan code promo ini sah dari 24/1/19 sehingga 15/2/19

Nak tahu macamana nak purchase set percuban percuma 
boleh follow step by step di bawah ini

Cara pembelian di Shopee


1. Layari laman web

2. Pilih senarai set percubaan dan isi maklumat peribadi  


3. Baca segala butiran yang tentera di (Terms and Condition) dan  klik pada submit 


4. Klik  pada gambar set  percubaan  yang anda inginkan


5. Log masuk  pada laman web shopee dan bagi mereka yang tidak daftar sebagai ahli perlu daftar terlebih dahulu


6. Klik pada beli sekarang dan pilih kuantiti yang anda inginkan


7. Klik pada suffymalaysia dan trial pack suffy bGenius dan klik pada semak keluar


8. Tambah baucar dengan mengunakan CODE SUFFYSBG


9. Pastikan anda tekan pada baucar diskaun  suffy malaysia official store dan klik pada ok untuk pengesahan. 
10. Penghantaran akan dilakukan dalam masa 3 hari waktu berkerja

Kelebihan bila beli set percubaan susu Suffy bGenius

- terima 3 paket untuk 3 kali pengambilan
- dapatkan produk segera dalam tempoh 24 jam (bergantung pada perkhidmatan penghantaran)
- pegawai perkhidmatan pelanggan Suffy akan menghubungi pelanggan dan memberikan panduan serta khidmat nasihat pengambilan susu Suffy bGenius

Set percubaan percuma ini diberi 3 sachet kerana untuk rasa, kesan kepada tubuh badan dan penghadaman anda korang.

Cara penyediaan


Mudah dan senang cara penyediaan susu Suffy bGenius untuk si kecil korang dengan mengikuti penyediaan cara yang betul. 




TESTIMONI




Wah cepat sungguh dapat set percubaan susu suffy bGenius ni..baru isnin order..selasa pagi dah dapat. Terus bagi si manja minum. Suka sangat dia dapat minum susu suffy ni. Rasa dia lain dengan susu yang ada di pasaran. Senang betul nak bancuh dengan paket macam ni. Kalau dibuat macam ni senang nak bawa pergi travel..dalam perjalanan boleh ambil paket susu tu dan bancuh dalam botol. Tak payah bawa paket besar ataupun bekas susu betul tak?


Apa tunggu lagi. Jadilah salah seorang dari 50 orang pelanggan terawal mencuba set percubaan ini. 

Untuk maklumat lanjut atau ingin mengetahui tentang susu Suffy bGenius ini boleh layari