PETAL VELVET SUNAWAY DARI ALTHEA KOREA - LIFESTYLE BLOGGER

Sabtu, 3 November 2018

PETAL VELVET SUNAWAY DARI ALTHEA KOREA

Hai semua
Hari ini El nak bercerita sedikit tentang Petal Velvet Sunaway sejenis sunblock yang sangat best.

Kalau korang nak tahu, El ni sejenis yang mempunyai kulit yang cepat berpeluh. Sebab itu El tak berapa suka sangat pakai sunscreen ka..sunblock ka..pelembap ka.. Bila pakai dia akan menjadikan El tidak selesa dan muka akan berminyak.

Tapi walaubagaimanapun sunblock/sunscreen/pelembap ini wajib pakai untuk melindung kulit kita dari pancaran matahari dan UV/UVB tau.

Nah sekarang El perkenalkan sunblock yang sangat best. El pun baru cuba dan love it so much. Kenapa?Sebab ianya tak melekit dan cepat meresap ke dalam kulit. Seriously korang.


PETAL VELVET SUNAWAY
DARI ALTHEA KOREA

Pelindung matahari yang ringan yang melindungi kulit dari sinaran UV dengan kemasan seperti kelopak bunga. Sesuai untuk semua jenis kulit.

KURSUS LIGHTWEIGHT DENGAN
PERLINDUNGAN UV KUASA

Formula bukan kimia * dengan cahaya, cecair tekstur untuk melindungi kulit dari kedua-dua UVA dan sinaran UVB. SPF 50+ PA ++++

* Penapis UV bukan kimia: Membina penapis pelindung matahari permukaan kulit dan cahaya UV menyerakkan. Lembut pada kulit sensitif tanpa bahan kimia.


VELVETY FINISH, FORMULA HYDRATING

Mengendalikan sebum yang berlebihan pada kulit dengan sistem serbuk mikro sementara Asid hyaluronik memastikan kulit disimpan terhidrasi sepanjang hari.

POWER MICRO
BARRIERTM

Zarah mikro menyerap sebum dan minyak berlebihan dari kulit untuk memberi cahaya, kemasan baldu.

Apabila anda menggunakan Sunaway, hyaluronik asid menambah kelembapan dan mendalam menghidrat kulit.


HYDRATING, FRESH FORMULA

Mengawal sebum yang berlebihan pada kulit dengan
sistem serbuk mikro manakala hyaluronik asid memastikan kulit disimpan terhidrat sepanjang hari.

ADVANCED
NON-KIMIA
FILTER UV

Memohon secara merata dan lancar ke kulit tanpa meninggalkan sebarang keputihan. Ini disebabkan oleh yang lebih maju penapis UV bukan kimia dengan lebih banyak formula telus.


DAMASK ROSE

Petal Velvet Sunaway mengandungi Damask rose ekstrak untuk melembapkan dan melicinkan kulit.

Damask rose mempunyai nanomolecular semulajadi komposisi yang kaya dengan vitamin untuk menembusi jauh ke dalam kulit, sensitiviti menenangkan dan
menguatkannya untuk berseri-seri berseri.

* GOCANG SEBELUM PENGGUNAAN

Yang best lagi tu, selepas memakai sunaway ini, El akan tempekkan Petal Velvet powder. Powder ini didatangi 3 jenis putih, pink dan beige. Menjadikan muka korang lebih mulus dan tidak berminyak. El akan bawa ke mana sahaja powder ini sebab bila berada kawasan yang panas, muka El cepat berpeluh dan El tempek je powder ini untuk mengurangkan minyak dan berpeluh di muka tu. Memang worth it lah powder ni. Dah lah kecil bau pun wangi. Korang mesti cuba ok



Semua ini korang boleh dapatkan di www.althea.kr



11 ulasan:

  1. menarik! packaging pun menarik, sha suka sunblock yang takdka whitecast!

    BalasPadam
  2. betul EL, sunscreen is a must! nak tak nak memang kita kena pakaikan ::) nice review! lepas ni EL bleh usha YOUTH Age Defense Moisturiser from Shaklee plak.. sambil block sinaran mentari bleh awet mudakan kulit kita sekali :D

    BalasPadam
  3. produk dari Althea memang terbaik

    BalasPadam
  4. tak sabarnya nak cubaa😍😍

    BalasPadam
  5. Bestkan pakai produk Althea,, bagus. Kulit zira pun sesuai

    BalasPadam
  6. best sangat! sesuai dengan kulit Ros jugak. tengok packaging dia pun dah buat jatuh hati!

    BalasPadam
  7. Berkenan jgk dengan petal velvet ni..nanti lah ada rezeki lebih sikit nak beli gak lah

    BalasPadam
  8. berkenan sangat dengan bedak powder tu..tak sbr nak dapatkan kita punya..hehe

    BalasPadam
  9. Dah pakai juga. Memang best tak melekit kan? Suka suka suka

    BalasPadam
  10. dulu tak berapa kisah sangat sunscreen ni. tapi bila ada jerawat dan baca tips, sunscreen ni bagus untuk rawat dan hilangkan jerawat, baru nak cari dan beli. nanti nak check produk dari althea ni. hehehe

    BalasPadam
  11. Oh yes! this sunblock is really good i just tried it few days ago and like it.

    BalasPadam