LET'S GET FAT! FAT-BULOUS BUFFET DINNER VOUK HOTEL SUITES PENANG - LIFESTYLE BLOGGER

Sabtu, 3 November 2018

LET'S GET FAT! FAT-BULOUS BUFFET DINNER VOUK HOTEL SUITES PENANG

LET'S GET FAT!
WHAT!!!

Haha of course perempuan-perempuan luar sana yang scary bila mention FAT!Termasuklah diri sendiri ni ha. But tak kisahlah janji apa yang kita buat membuatkan kita lebih bahagia dari orang lain gitu.

Apa yang Let's Get Fat tu ye?


Ok baru-baru ini El dapat jemputan dari Vouk Hotel Suites Penang untuk Buffet Dinner bertemakan LET's GET FAT!Fat-bulous Buffet Dinner. Wah jarang-jarang sekalilah hotel nak buat tema macam ni kan. This is AWESOME. Dan yang paling UNEXPECTED the menus so amazing. Memang tak jangka pun pihak hotel menyediakan pelbagai menu yang super best. Hihi 

Jom teruskan membaca!




  

Vouk Hotel Suites telah melancarkan makan malam Bufet Dinner dengan tema yang menarik - Let's Get Fat! Mengundang pengunjung untuk memulakan perjalanan culinary yang menarik dengan hidangan antarabangsa dan tempatan yang enak. Berpusatkan pada campuran tempatan yang baik dan juga makanan barat dan jepun diketuai oleh Ketua Chef Fat Fong. Appetizer yang sangat mengembirakan korang dengan salmon smoked platter dan salmon gravlax, japanese unaghi, assorted sushi butchery cold cuts platter dan assorted cheese platter. Adui memang puas hatilah dapat makan makanan jepun ni. 


Para pengunjung dimanjakan dengan pelbagai makanan laut yang mengujakan dan berlimpah ini termasuk tiram, kerang, kerang separuh shell, udang rebus, kepingan abalone shell hijau, tuna dan salmon segar. 




Station grill juga menyeronokkan. Terdapat pelbagai pilihan grill termasuklah ayam panggang herba, striploin daging dan kaki kambing, sate ayam segar panggang dengan sos kacang tanah & perasa, kambing, daging lembu, sosej jumbo, sotong, udang lobster, salmon dan banyak lagi.










Bufet Dinner ini pengunjung akan diraikan dengan beberapa gerai, seperti gerai sharwarma, tetamu boleh memilih untuk merayakan hidangan ayam yang menarik di dalam roti pita dengan perasa. Menu untuk stesen Mi dijamu setiap hari supaya pengunjung boleh mencuba Hokkien Mee, Curry Mee atau Lor Mee semasa setiap lawatan. Gerai lain termasuk stesen pasta dengan 3 sos berbeza untuk dipilih dan gerai penjaja yang memaparkan char koay teow. 


Char Koay Teow Vouk Hotel Suites sememang sedap. Ini ikut tekak El lah.  Lagipun menurut pihak hotel, tukang masak Char Koay Teow mereka telah menang Char Koay Teow paling sedap di Pulau Pinang. Ha apa tunggu lagi korang nak rasa kesedapan Char Koay Teow datanglah ke Vouk Hotel Suites. 












Menghidangkan 13 menu yang menyajikan hidangan barat, malay dan oriental seperti White steamed rice/ham fried rice, beef sttew, seafood pot pike, lamb moussaka, sotong masak berempah, fish head currey with eggplant, yam duck, asam fish with ladies finger, foo yong egg dan banyak lagi. El suka sangatlah menu seafood pot pie tu. Teringat-ingat lagi kesedapan dia hihi. El pun try yam duck pun sedap. Hai kenapa semua kena dengan tekak El. So delicious.











Tetamu akan datang kembali untuk lebih dan di luar pengalaman bersantap yang lazat, nikmat manis menunggu untuk memenuhi pemanis mulut seperti air pancut coklat dengan buah-buahan dan marshmallow yang pasti akan mengujakan anak-anak atau dimanjakan untuk pilihan dengan pelbagai kek dan citarasa 10 jenis menu. 



Kegemaran tradisional seperti ais krim akan membangkitkan kenangan zaman kanak-kanak atau menuju ke gerai sudut wafel kami untuk menikmati wafel lembut dengan perasa. Ais krim dia cantik sangat deko but very nice sedap. Ini pengakhir makan malam El pada hari kejadian haha

Sebenarnya banyak lagi menu yang tak dapat nak share kat sini. Korang kena serbu Vouk Hotel Suites. Memang tidak menghampakan korang. 


Sambil menjamu hidangan, korang juga akan dihiburkan oleh prestasi akustik Akustika Trios. 

Harga
Dewasa: RM68nett
Kanak (4-11y)/Citizen(65y+): RM58nett
(Kanak-kanak bawah 3 tahun percuma)

Venue: C'est Si Bon Restaurant
From: 7.00pm-10.00pm

Untuk keterangan lanjut boleh hubungi +6043708333
www.voukhotelsuites.com.my


12 ulasan:

  1. Sedapnya makanan-makanan kat situ..

    BalasPadam
  2. Banyaknya fat fat diaa...hahaha...sukanya tgk grill station dia...aduhaii teringin betul...jauh nawww ehh penang ni!

    BalasPadam
  3. Kalau bawa family mkn sini meriah ni.. Menu2 pun byk.. Insyaallah kalau bercuti ke penang boleh lah singgah nak rasa nanti..

    BalasPadam
  4. aduhhh kak el, apa tunjuk tunjuk makanan sedap ni... banyaknya menu... tapi kita allergic sebut 'fat'. hihihi

    BalasPadam
  5. Lama Tak mahal Buffet, bila dah makan kena rasa semuakan kalau tak rugi

    BalasPadam
  6. Semua menu nampak sedap dan sangat menyelerakan.

    BalasPadam
  7. ya ampun makanan dia semua sedap2..semua makan seafood mentah yang nad jarang makan, tapi terasa nak makan..kenapa la jauh snagt..hehe

    BalasPadam
  8. Aduhaiii geram btl tgk menu2 dia, kalau berpeluang memang ketepikan kejap niat nak kurus tu, sanggup gemuk sekejap hahaha

    BalasPadam
  9. TB terliur tengok dessert
    2 dia.. adoi.. kalau depan mata.. memang habis licin masuk mulut.. hahag

    BalasPadam
  10. Adududu kak El..
    Terliur la tgk. Nak2 ayam. Pling best dessert dia tu haaaaa..
    So nyummmm..

    BalasPadam
  11. teruja wei..kalau menu macam ni gemok pon takpe ha ha ha

    BalasPadam
  12. pernah stay sini.. hotel best & food pun ok..

    BalasPadam