RESEPI ODEN | ODEN FAMILY MART VIRAL - LIFESTYLE BLOGGER

Khamis, 11 Oktober 2018

RESEPI ODEN | ODEN FAMILY MART VIRAL

Baru-baru ni facebook dengan instagram viral tentang oden family mart

Aduhhh kenapalah jauh sangat. Teringin betul nak rasa

Mujurlah ada yang viralkan resepi oden ni. Resepi pun senang nak matey haha. Jom kita try buat oden di rumah.

Bahan2 mudah jer..
1 paste asam pedas adabi
2 paste tomyam adabi
(Sup siam adabi-ada juga yang letak tapi El tak letak pun)
Fishball and the geng (beli kat tesco or hypermarket)
Air
Garam
Perasa


Caranya:
Rebus air..masukkan paste dan bahan2 fishball and the geng
*(Kalau ramai kerabat..byklah paste pakai)
Tambah garam dan perasa. Siap




Boleh buat ala2 stembot tambah mee ketiau bihun megi dan sayuran..mmg meletop 

9 ulasan:

  1. wah sedapnmya!duk tunggu jugak kawan balik nak masak sendiri hehe

    BalasPadam
  2. Wowwww nak try gak laaa...
    Maseh resepinyaa...

    BalasPadam
  3. el, aida mencari pes asam pedas tu, tak berjumpa :) ha ha ha ha...
    nak aje try guna pes asam pedas sendiri kan.
    tapi tu lah, aida lom rasa oden family mart. lom rasa if pakai pes asam pedas viral tu.
    takde benchmark lagi :)
    fishball & the geng mudah jer cari.
    hmmmm laku betul pes tu skang.

    BalasPadam
  4. rasa sama tak? kalau sama of course weekend ni kita masak lah kan hehehhe

    BalasPadam
  5. dia ala2 yong tau foo tomyam kt gaint kan kan kan

    BalasPadam
  6. Sedapnya el. Bole cuba buat nanti.

    BalasPadam
  7. Senang je buatnya...boleh la buat nanti

    BalasPadam
  8. Sedapnyaaa kak el. Nanti nak try buat jugaklah. Heheh.

    BalasPadam
  9. Teringin nak try..tp takde geng..

    BalasPadam