KEBAIKAN SUSU FERNLEAF 100% MMMMM SEDAPNYA DARI NEW ZEALAND - LIFESTYLE BLOGGER

Sabtu, 13 Oktober 2018

KEBAIKAN SUSU FERNLEAF 100% MMMMM SEDAPNYA DARI NEW ZEALAND

Siapa suka minum susu angkat tangan?Siapa yang tak suka susu, pasti lepas ini akan suka minum susu semestinya dari Fernleaf. Teruskan membaca.


El dan keluarga memang suka minum susu. El dan suami suka minum susu low fat dan anak-anak pula tentunya susu perisa coklat. Susu ini adalah sumber tenaga kita untuk cergas dan sihat sepanjang hari. Susu ini sedap diminum begitu atau dicampur dalam makanan seperti oat, coco crunch dan ikutlah citarasa korang. 


El memang tiap kali pergi barang dapur, pasti akan belikan sekotak dua untuk dijadikan stok minuman di rumah. Tak sangka ye, susu Fernleaf sekarang dah ada disediakan dalam pek UHT baru. Mudah dan sesuai untuk seisi keluarga. Boleh juga dibawa kemana-mana tanpa alasan supaya kita dan keluarga kita hebat, sihat dan bertenaga sepanjang masa. 


Kenapa Fernleaf UHT 100% Mmmmm sedap dan terbaik untuk anda dan keluarga anda

1) 100% Mmmmm

Kalau korang nak kelihatan hebat, sihat dan bertenaga, kenalah minum susu Fernleaf 100% Mmmmm. Sekarang Fernleaf dah tersedia dalam pek UHT. Beli dan minumlah dimana saja korang berada. Janji korang akan lebih nampak muda,  sihat dan bertenaga.

Susu Fernleaf 100% Mmmmm ini dilengkapkan dengan nutrien-nutrien penting seperti protein, vitamin A dan D serta kalsium bagi meningkatkan pengambilan nutrisi dan tenaga. Jangan bagi alasan korang tak ada masa nak minum susu hokeyyyyy 


2) Pakar Tenusu
Susu Fernleaf UHT ini dibungkus dengan 100% Trusted GoodnessTM dari New Zealand. Mereka sangat serius untuk menghasilkan tenusu yang terbaik. Tidak hairanlah mereka mempunyai pengalaman lebih dari 140 tahun dalam perladangan tenusu untuk memastikan kualiti tertinggi pada setiap peringkat pengeluaran susu.


3) Meragut rumput secara bebas
Bila kita terfikir tentang negara New Zealand tentunya kita akan terbayang tentang lembu-lembu New Zealand yang comel-comel tu. Bilalah El dapat pergi ke sana tengok secara live lembu-lembu dan lihat sendiri pengeluaran tenusu diorang ermm. Ha..korang nak tahu tak kenapa lembu-lembu tu semua berkeliaran bebas di kawasan rumput yang lapang tu?

Kalau korang nak tahu, mereka ingin melepaskan lembu-lembu itu meragut rumput secara bebas tanpa terkurung dalam kandang. Disebabkan iklan di sini sejuk, tanahnya yang subur, kadar hujannya yang baik serta cahaya matahari yang banyak menjadikan ianya salah satu tempat yang terbaik untuk menghasilkan susu. Baruku tahu. Faktor pemakanan dan persekitaran juga memberi kesan untuk penghasilan susu yang terbaik.


4) Menghasilkan susu secara semulajadi
Sebagai sebuah negara yang pakar dalam rumput yang tumbuh. Lembu yang dijaga dengan baik yang diberi makan rumput semula jadi adalah lembu yang sihat; dan menghasilkan lembu yang sihat susu berkhasiat berkualiti tinggi.

Korang pun tahu kan kawasan rumput dimana lembu-lembu New Zealand ni makan rumput so cantik. Memang satu wishlist lah kalau dapat pergi New Zealand ni nak tengok lembu haha. Disebabkan rumput yang berkualiti tinggi, iklim yang selesa, udara bersih dan air, lembu akan menghasilkan susu secara semula jadi tanpa memerlukan apa-apa bentuk susu booster. Korang tak payah risau dah susu fernleaf ni memang terbaik dari ladang. Ladang pun bersih. Lembu pun comel dan gemuk-gemuk dijaga rapi ok. Apalagi yang engkau dustakan. Nak minum susu kenalah yang terbaik bukan?


5) Dibuat dengan 100% Susu dari New Zealand
Korang jangan risau Fernleaf 100% susu dari New Zealand ini disahkan halal oleh New Zealand Islamic Development Trust (NZIDT), yang diiktiraf oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM). Dah lah sedap dan halal. So korang bolehlah minum setiap hari tanpa was-was. 


Pengalaman El dan keluarga dengan Susu Fernleaf 100% Mmmmm

Sarapan pagi

Terima kasih Fernleaf sebab mengeluarkan pek UHT yang senang diminum dan dibawa ke mana-mana. Memudahkan setiap pagi El sebagai ibu yang berkerjaya. Setiap pagi kami sekeluarga dapat minum susu Fernleaf sebagai sarapan pagi sebelum ke sekolah dan pejabat. 

Budak-budak ini seronok sangat dapat minum susu Fernleaf. Selalunya diorang akan makan sekali dengan coco crunch. Ceria dan bertenaga betul diorang.


Anak2: Mama mama..hari ini kita breakfast apa?
Mama: Hari ini special sikit..ada susu fernleaf
Anak2: apa itu susu fernleaf mama?
Mama: Haaa kalau nak tahu susu Fernleaf Malaysia ni susu paling terbaik di dunia sebab dia diperbuat daripada 100% susu dari New Zealand penuh dengan protein yang berkualiti tinggi, vitamin A dan D
Anak2: Oooo yang ada lembu-lembu banyak2 yang cantik2 kat sana tu kan mama
Mama: haha ye ye..nanti suruh abah bawa kita pergi New Zealand tengok lembu-lembu tu dan tengok diorang buat susu ni kay
Anak2: 100% Mmmmm sedaplah susu ni mama..ada lagi tak?

Pagi-pagi terasa sejuk macam dekat New Zealand. Mama El pula teringin nak minum susu panas dengan cookies oat. Mujur ada susu fernleaf full cream. Mama El panaskan saja dan cicah dengan cookies oat. Wow syahdu sungguh fefeling berada di negara New Zealand sambil melihat lembu-lembu bebas meragut rumput hihi

Snack petang

So ini pertama kali El dan keluarga mencuba susu Fernleaf. Berebut-rebut anak-anak nak minum susu dan mendeko hiasan yang kami dapat dari pihak Fernleaf. Kebetulan kami hujung minggu lepas kami beriadah di padang permainan dan bawa sekali bekalan susu Fernleaf. Budak-budak lepas bermain tentu letihkan. Tenaga pun dah kurang. So kita stop dan minum susu dulu untuk tambah tenaga balik dengan minum susu Fernleaf yeayy!!!Budak-budak tu semua bukan main gembira dapat minum susu fernleaf. Katanya 100% Mmmmm sedaplah mama


We have fun with Fernleaf


Mama..terbaiklah susu ni


Mama..nak lagi!!


Mama..susu apa yang terbaik untuk kami?


100% Mmmmm sedapnya


Mama pun tak terlepas untuk minum susu fernleaf ni. Mama baru lepas joging 5km. Mujur ada fernleaf perisa coklat. Sekarang mama boleh minum bila-bila masa sahaja dengan pek UHT. Mama bertenaga kembali yeay


Budak kecil paling excited untuk mencuba straw hipster dari Fernleaf. 


We love Fernleaf. Thank you Fernleaf


Kami sekeluarga sukakan susu Fernleaf. Cepat-cepat dapatkan di pasaran sekarang dengan pek UHT 1liter dan 200ml dengan 3 perisa, coklat, full cream dan low fat 

13 ulasan:

  1. Sedap susu fernleaf ni.. Selain minum macam tu je, boleh makan dgn oat..btw cantik pic2 akk snap dgn anak2

    BalasPadam
  2. Sedapnya, zira dua kotak abis minum sorang. Tak puas minum 1, coklat pun pekat

    BalasPadam
  3. Sedap susu ni, Nani paling suka yang coklat tu :)

    BalasPadam
  4. Budak2 memang suka sangat susu coklat..Elok bagi setiap hari..Daripada dia makan coklat saja lebih baik dengan susu coklat..kan??

    BalasPadam
  5. Ciksue membesar dengan susu Fernleaf. Dulu x de perisa coklat. Sekarang dah ada boleh la cuba. Anak2 pun suka. Sedap.

    BalasPadam
  6. Kalau bg budak2 mmg dorg terima aje kan... Termasuklah org dewasa mcm kita2 ni.. Hahaha. Kita mmg suka susu fernleaf ni

    BalasPadam
  7. Memang susu fernleaf sedap dna lain dari yang lain.. Nak nak yang coklat.. Favourite saya tau

    BalasPadam
  8. sedap sis sy oun dh try yg susu coklat..likat dan melekat betul2 rasa coklat yg enak

    BalasPadam
  9. wah terbaikla kak el..baru tau kak el ada anak 4 orang..ehehe..susu fernleaf memang sedap..digemari semua..susu coklat tak manis sangat..kitaorang kalau boleh minum pagi siang malam..hahaa

    BalasPadam
  10. Anak2 sy pun suka dgn susu fernleaf. Diorg ckp susu fernleaf lebih sedap dr susu2 yg lain

    BalasPadam
  11. Susu uht fernleaf. Super duper sedap. Kita suka perisa coklat. Sebelum minum masukkan dalam peti sejuk dulu. Baru terasa nikmat Mmmmmmmmm sedap..

    BalasPadam
  12. Susu fernleaf ni mmg pilihan sekeluarga.. mmg sedap dan yg penting terjamin baik utk kesihatan kan

    BalasPadam
  13. Wowww...Sis pun sama suka susu coklat aje, yang putih kurang sikit hehehe
    Moga ada rezeki kita ke NZ kan hehehe aamiinn

    BalasPadam