AWE NASI AYAM BUDU | TEMPAT MAKAN BEST DI PULAU PINANG - LIFESTYLE BLOGGER

Rabu, 10 Oktober 2018

AWE NASI AYAM BUDU | TEMPAT MAKAN BEST DI PULAU PINANG

Awe Nasi Ayam Budu | Tempat Makan Best di Pulau Pinang

Banyak tempat makan yang best di Pulau Pinang yang El nak share dengan korang. Antaranya Awe Nasi Ayam Budu ni. Awe Nasi Ayam Budu ni terletak di Pasar Malam Bayan Baru berhampiran dengan Bukit Jambul Mall. Memang dah lama tok laki ajak pi sini tapi asyik tutup jer. Mungkin kebetulan hari tu minggu hari raya haji kut. 

Alhamdulilah minggu lepas dapat juga merasa nasi ayam budu si awe ni ha. Untuk bebudak tu El order nasi ayam budu, tok laki pulak dah makan kat rumah dan El pulak order bihun hailam. 


  

Bagi el oklah cuma ayam tu sikit dan kecik sangat. Bawang tu budak-budak manalah makan. El tolong perabiskan semua haha. Lagi satu El ni memang hantu budu. Kalau set tu ada telur dadar+ayam+sayur sikit dan budu memang terbaik haha. Bihun hailam tu pun ok juga. Tentang harga sepinggan tu El lupa nak tanya sebab tukang bayarnya tok laki hihi

Selain nasi ayam budu, diorang juga ada pilihan menu yang bergoreng dan tomyam. Jom pekena nasi ayam budu 


5 ulasan:

  1. wow nasi ayam budu..unik tu..ingtkn kt klate rupanya kt penang

    BalasPadam
  2. wahhh nasi ayam budu ye.sedap tu.dhlah rabia suka makan budu.

    BalasPadam
  3. Ya Allah...rindunya nk makan nasi ayam budu. Last mkn 7 thn lps ms detin dgn bf...hahahahaha...dl2 tiap minggu mkn nasi ayam budu. Detin dgn org klate la katakana...hahahaha

    BalasPadam
  4. selalu kawan-kawan suruh try makan budu ni...sedap sebenarnya budu ni..makan ngan cili api..peh!!!

    BalasPadam
  5. gimme five lah.
    sgt suka makan budu.
    walaupun aida org melaka, budu ada jer kat dlm peti ais.
    tapi cencaluk takde ha ha ha ha :)
    melaka murtad!

    BalasPadam