PENGHANTARAN BARANG LEBIH MUDAH DENGAN myGDEX - LIFESTYLE BLOGGER

Isnin, 18 Jun 2018

PENGHANTARAN BARANG LEBIH MUDAH DENGAN myGDEX


Jika anda seorang peniaga online,tentunya anda inginkan barang anda dihantar dengan perkhidmatan courier yang efisien. Harga perkhidmatan courrier selalunya lebih mahal dari perkhidmatan pos bersetem. Perkhidmatan ini memberikan servisa terus ke pintu rumah atau pintu pejabat anda. Sebagai bukti penerimaan, penerima perlu menuli nama dan no kad pengenalan serta tandatangan penerima dan cop syarikat kalau hantar ke syarikat.


Terdapal pelbagai pilihan perkhidmatan courier di Malaysia. Salah satunya ialah GDEX.

Apa itu myGDEX

myGDEX adalah Platform Pengiriman Dalam Talian, yang dikuasakan oleh GDEX untuk meningkatkan pengalaman penghantaran pelanggan mereka. Yang membezakan myGDEX dengan perkhidmatan courier yang lain adalah:

1) Mudah untuk menggunakan portal.
2) Kemudahan dengan perkhidmatan pick-up.
3) Skim e-Wallet menarik dan harga ahli.
4) Rangkaian penghantaran sendiri.



myGDEX berhasrat untuk memberikan persekitaran mesra pengguna dan mudah untuk pelanggan mereka. Pengirim kini boleh mencetak sendiri nota konsainan (CN) dan menyerahkannya dalam penghantaran mereka ke mana-mana cawangan GDEX dan pusat masuk. Mereka juga akan pergi tempat yang lebih jauh untuk mengambil barang penghantaran di depan pintu rumah anda!

Di GDEX, mereka begitu komited dalam menyediakan perkhidmatan penghantaran yang berkualiti dan akan sentiasa berusaha untuk menjadi pembekal perkhidmatan yang dipercayai antaranya
  
Kelebihan myGDEX

Mempunyai rangkaian luas yang luas
Mempunyai rangkaian luas untuk memastikan kawasan liputan penghantaran yang tinggi dapat memberikan perkhidmatan yang lebih baik kepada anda.

Tempahan mudah
Buat catatan konsainan anda di mana sahaja dan bila-bila masa dalam talian. Susun untuk pick-up ketika membuat tempahan atau turun di rangkaian luas kami.

Pra-tempahan
5 hari tempahan pengambilan. Buat catatan konsainan terlebih dahulu dan luangkan masa untuk mempersiapkan penghantaran. Hanya pastikan berat adalah tepat mengikut nota konsainan.

Nota konsainan yang dijana secara automatik
Isi maklumat penghantaran dan nota konsainan akan dijana secara automatik. Tidak lagi secara manual mengisi nota konsainan. 

Penjejakan penghantaran masa sebenar
Jejaki penghantaran dan dapatkan status terkini dalam talian.

Pelbagai saluran sokongan perkhidmatan pelanggan
Anda boleh menghubungi GDEX melalui pelbagai saluran, hubungi talian hotline perkhidmatan di 03 - 6419 5003, e-mel di mygdexadmin@gdexpress.com atau di Facebook dan Twitter.
  
Kadar yang kompetitif
Mendaftar dan tambah menggunakan e-Wallet untuk mendapatkan lebih banyak diskaun dan menikmati lebih banyak faedah.

Skim kesetiaan
Mempunyai sistem ganjaran yang menarik untuk ahli. Gunakan myGDEX e-Wallet untuk menikmati kredit percuma, risalah percuma dan susunan pick-up percuma.

Bekalan bekalan pembungkusan
Kemudahan proses pembungkusan dengan menggunakan bekalan yang disediakan oleh GDEX. Bekalan pembungkusan boleh dibeli dengan mudah di kedai bekalan online. Pesanan hanya satu klik sahaja.

Dua percubaan penghantaran
Menawarkan dua percubaan penghantaran untuk setiap penghantaran atau anda boleh memanggil GDEX untuk menjadualkan percubaan penghantaran seterusnya apabila anda menerima Kad Maaf dari GDEX.
  
Cara penghantaran myGDEX

1) Login as member  



     2)  Select "Send Package" from the side menu.


)   3)   Send Package Page

        a) Choose to send to single or multiple recipients.


b) Fill in Sender Details, Receiver Details.


c) Choose Services (Lodge in or Pick-up).



d)Fill up Pick-up Details if opt for Pick-up service.


e) Fill up Parcel Details and Quote.


4)      Click “Checkout Now” if you want to proceed with payment. Else click “Continue Shopping” to continue creating orders.



5)      Before checkout, you can purchase supplies/products if needed. Else, you may proceed by clicking “Skip”.
  

  
6)      You may choose to pay via iPay88 or e-Wallet.


7)      Print out Consignment Note and Invoice.


8)      Prepare shipment and paste Consignment Note on the parcel accordingly. Follow Guideline provided in myGDEX website (http://my.gdexpress.com/guidelines).

9)      Lodge in your parcel to our nearest outlets or wait for courier to pick-up. Refer to our network list at (http://gdexpress.com/malaysia/network/).

Untuk maklumat lanjut anda boleh melayari website myGDEX di https://my.gdexpress.com/




12 ulasan:

  1. zaman skrang kan banyak benda jadi mudah =)

    BalasPadam
  2. Tempat zaza pun my gdex servis okay jugak.. Baca entri kak ni baru tahu banyak rupanya keistimewaan servis gdex ni.. Blh beli bekalan pembungkusan online tu la mudah ❤️

    BalasPadam
  3. baru tahu lain-lain kemudahan GDEX ni.. ada macam-macam kemudahan rupanya

    BalasPadam
  4. dalam2 banyak kurier gdex la paling memuaskan hati..tak pernah ada masalah dengan gdex.

    BalasPadam
  5. wah bagusnya, gdex makin maju..tak perlu sush2 keluar pergi pos, buat dekat mygdex jela pasni..boleh cuba ni.

    BalasPadam
  6. Kita suka servis gdex.. Sbb dia byk brg pon still anto on the time juga... Bgusla skg dh de mygdex kan... Memudahkan urusan da..

    BalasPadam
  7. Suka dengan service gdex. Barang sampai dengan selamat, pantas dan tidak rosak. Sangat memudahkan urusan penjualan dan pembelian online

    BalasPadam
  8. Oh yes now with this is much easier to send and also track out parcel. Will try to use it.

    BalasPadam
  9. Nani pun selalu jugak guna Gdex ni. Kadang kadang lagi laju dari poslaju. Heheh.

    BalasPadam
  10. mudah perkhidmatan yang ditawarkan Gdex

    BalasPadam