06/01/2018 - 07/01/2018 - LIFESTYLE BLOGGER

Sabtu, 23 Jun 2018

MENANGI RM10,000 GOLD BAR DALAM PERADUAN WEFIE RAYA BERSAMA JUS HIDAYAH GOLD

2:16 PTG 26
MENANGI RM10,000 GOLD BAR DALAM PERADUAN WEFIE RAYA BERSAMA JUS HIDAYAH GOLD
MENANGI RM10,000 GOLD BAR DALAM PERADUAN WEFIE RAYA BERSAMA JUS HIDAYAH GOLD
Mesti korang habis banyak belanja untuk raya ni kan. Apa kata korang cuba nasib dengan menyertai Peraduan Wefie Raya Bersama Jus Hidayah Gold. Manalah tahu rezeki tak salah alamat kan. Hadiah pun menarik RM10K Gold bar untuk dimenangi.  Wow lumayan!!

Amalkan Jus Hidayah Gold

Sebelum itu, jom el share sedikit info tentang Jus Hidayah Gold ini dahulu ye.
Dalam kesibukan menguruskan kehidupan masing-masing, ada diantara anda yang tidak ambil peduli dengan tahap kesihatan sendiri. Tahukah anda kesihatan juga membawa erti kemampuan untuk meneruskan hidup dengan positif dengan mengamalkan gaya hidup yang sihat.
Dalam hubungan itu, pemahaman kesihatan perlu dititikberatkan dan difahami untuk merasai kesempurnaan individu tersebut supaya seseorang itu tidak mengalami risiko dalaman atau luaran yang boleh mengganggu kesihatannya.


Jus Hidayah Gold adalah minuman kesihatan bermutu tinggi dan menggabungkan 23 jenis herba yang memberi kebaikan dan kesan berganda untuk lebih sihat dan kekal cantik.

Jus Hidayah Gold oleh SeraiMas Sdn Bhd

Jus Hidayah Gold dikeluarkan oleh Seraimas Herbs Sdn Bhd yang telah ditubuhkan pada 2005 di atas impian dan inspirasi oleh pengasas yang juga Pengarah Urusan Syarikat, Datin Hajjah Sunita Bibi Ali Akhbar. Menyedari hakikat bahawa sektor makanan tambahan bagi tujuan kesihatan dan juga produk kosmetik serta kecantikan amat menggalakkan, maka syarikat ini mula beroperasi dengan menyediakan pelbagai rangkaian produk yang bermutu tinggi.

Syarikat ini telah diperbadankan di bawah Akta Pendaftaran Perniagaan 1956 pada tarikh 22 Julai 2005. Dengan kejayaan cemerlang yang telah diperolehi sepanjang penglibatan syarikat dalam bidang ini, maka Serai Mas kini beroperasi sepenuhnya di Labis, Johor



Apa itu Jus Hidayah Gold

Produk yang tidak perlu diperkenalkan lagi ini turut dapat membantu pelbagai masalah kesihatan. Tidak terhad kepada penyakit ringan sahaja, Jus Hidayah Gold juga dapat mengatasi penyakit serius atau kronik seperti penyakit kanser, diabetes, darah tinggi, gout, SLE (systemic lupus erythematous), angin ahmar, migraine, buasir, denggi, masalah usus (gastik atau sembelit) dan sebagainya.

Sejak dari zaman dahulu, banyak jenis tumbuhan yang digunakan oleh nenek moyang kita untuk mengubati penyakit luar dan juga dalaman. Namun, masih ramai di antara kita yang belum mengetahui atau berasa yakin bahawa bahan-bahan semulajadi ini sebenarnya jauh lebih baik untuk mencegah dan juga merawat penyakit. Produk berasaskan herba alam semulajadi seperti Jus Hidayah Gold ini boleh dijadikan alternatif untuk mengekalkan kesihatan ataupun mengubati penyakit. Bak kata pepatah Melayu, cegah sebelum kena.

Warisan herba sepanjang zaman ini mampu dimiliki untuk kesihatan seisi keluarga serta mengeratkan lagi jalinan kebahagiaan bersama. Lebih Kuat, Lebih Cergas dan Lebih Beramal dengan Jus Hidayah Gold keluaran Seraimas Herbs.


Kandungan Jus Hidayah Gold

Gabungan mantap 23 jenis herba terpilih ini juga terdiri daripada makanan sunnah yang berkualiti tinggi yang sememangnya bermanfaat untuk kesihatan tubuh badan. Malah jika diamalkan setiap hari dan dijadikan sebagai rutin, ia mampu mencegah pelbagai penyakit, menyihatkan badan dan mengembalikan keseimbangan sistem tubuh badan.

Kombinasi Raja Segala herba seperti Madu, Buah TiĆ­n, Kismis, Kurma Merah, Apricot, Delima, Lada Pintal, Cengkih, Kunyit, Buah Pala, Senduduk Putih, Mahkota Dewa, Habbatus Sauda, Mengkudu, Teja Lawang dan pelbagai lagi bahan semulajadi ini mempunyai kebaikan dan khasiat luar biasa untuk kesihatan tubuh badan dan mengatasi segala macam penyakit.

Duta Produk – Imam Muda Asyraf
Imam Muda Asyraf dipilih sebagai Imam Muda Asyraf juga turut dijadikan duta produk kesihatan yang terkenal dengan tagline ‘Lebih Kuat, Lebih Cergas, Lebih Beramal’ iaitu Jus Hidayah Gold keluaran Seraimas.
Umum mengetahui Imam Muda Asyraf merupakan juara musim pertama program pencarian imam dalam kalangan generasi muda. Program Imam Muda yang disiarkan secara langsung menerusi saluran televisyen berbayar Astro Oasis membuatkan pemilik nama Muhammad Asyraf Mohd Ridzuan dikenali ramai.
Imam Muda Asyraf juga meneruskan diri dakwah beliau menerusi program bual bicara iaitu Hidayah Talk yang membincangkan pelbagai isu melalui laman Facebook pengeluar jus ini iaitu Seraimas HQ. Program bual bicara yang berlangsung tiga kali dalam sebulan ini mengupas topik-topik semasa tentang kekeluargaan dan pentingnya kesihatan.

Testimoni Jus Hidayah Gold




Dapatkan Jus Hidayah Gold dan Anda Berpeluang Menangi RM10,000 GOLD BAR

Peraduan Wefie Raya

Seraimas akan mengadakan Peraduan Wefie Raya bermula 17/5/2018 sehingga 1/7/2018 ini. Penyertaan hanya boleh dihantar bermula 17/5/2018. Penyertaan terakhir akan diterima sehingga pada jam 10 malam 1/7/2018.

Hadiah bernilai RM 10,000.00 bakal dimenangi dan anda berpeluang untuk beramah mesra di rumah terbuka Hari Raya bersama Imam Muda Asyraf dan keluarga Seraimas bersama pasangan di (maklumat mengenai lokasi, masa dan tarikh akan diberitahu kemudian)

Syarat-syarat penyertaan:

1)      Anda boleh menghantar seberapa banyak penyertaan yang dikehendaki dengan syarat setiap penyertaan mesti mempunyai gambar kotak produk Jus Hidayah Gold sebagai bukti pembelian.
2)      Pemenang dalam peraduan ini akan dipilih berdasarkan gaya yang paling kreatif. Pemilihan pemenang dibuat oleh pihak juri yang dilantik.
3)      Pemenang akan diumumkan pada 1/7/2018 melalui Facebook Seraimas HQ.
  
Cara Penyertaan:
1.       Beli Jus Hidayah Gold
2.       Peserta perlu bergambar beramai-ramai (“wefie”) bersertakan Jus Hidayah Gold sebagai bukti
3.       Muat turun aplikasi QR reader di App Store atau Play Store dan scan QR code yang tertera di kotak Jus Hidayah Gold
4.       Isi butiran lanjut dan masukkan “original code”. Ikut langkah seperti yang tertera di laman sesawang www.seraimas.my
5.       Masukan slogan "Saya sertai peraduan Wefie Raya Jus Hidayah Gold kerana........." Ayat tidak boleh melebihi 50 patah perkataan.
6.       Muat naik gambar wefie raya anda di platform yang disediakan. Dengan memuatnaik gambar di platform ini anda telah mengakui bahawa:
       a.       Gambar adalah milik anda
       b.       Tiada sebarang pelanggaran hak cipta atau seumpamanya
       c.       Anda bertanggungjawab sepenuhnya terhadap gambar dan maklumat yang dimuatnaik
       d.       Membenarkan pihak penganjur menggunakan atau menyiarkan gambar anda di sebarang media bagi tujuan pengiklanan dan promosi produk Seraimas.
7.       Untuk anda berpeluang memenangi hadiah, penyertaan anda mestilah diterima pada hari akhir tempoh peraduan. Semua penyertaan yang diterima di luar tempoh peraduan tidak akan dilayan.
8.      Dengan menyertai peraduan ini, anda adalah dengan ini dianggap telah menerima dan bersetuju dengan terma dan syarat Peraduan #WefieRayaJusHidayahGold. Sila klik link ini


Hadiah

Seramai 5 orang pemenang akan dipilih. Berikut adalah hadiah-hadiah yang bakal dimenangi.

Tempat Pertama:
Gold Bar (20g) + 2 jemputan ke rumah terbuka bersama Imam Muda dan keluarga Seraimas
  
Tempat Ke-2:
Gold Bar (10g) + 2 jemputan ke rumah terbuka bersama Imam Muda dan keluarga Seraimas

Tempat Ke-3 sehingga ke 5:
1 dinar emas + 2 jemputan ke rumah terbuka bersama Imam Muda dan keluarga Seraimas

Tarikh Tutup Penyertaan: 1/7/2018 jam 10 malam

Dapatkan Jus Hidayah Gold sekarang di:
1.        Toko-toko Jamu berhampiran
2.        www.seraimas.my
3.        Facebook Seraimas HQ.

Pertanyaan boleh hubungi talian: +6012 7848364
Website: www.seraimas.my
Facebook: 
Seraimas HQ
Instagram: 
@seraimashq
Youtube: 
Seraimas Herbs


Isnin, 18 Jun 2018

PENGHANTARAN BARANG LEBIH MUDAH DENGAN myGDEX

1:06 PTG 12
PENGHANTARAN BARANG LEBIH MUDAH DENGAN myGDEX

Jika anda seorang peniaga online,tentunya anda inginkan barang anda dihantar dengan perkhidmatan courier yang efisien. Harga perkhidmatan courrier selalunya lebih mahal dari perkhidmatan pos bersetem. Perkhidmatan ini memberikan servisa terus ke pintu rumah atau pintu pejabat anda. Sebagai bukti penerimaan, penerima perlu menuli nama dan no kad pengenalan serta tandatangan penerima dan cop syarikat kalau hantar ke syarikat.


Terdapal pelbagai pilihan perkhidmatan courier di Malaysia. Salah satunya ialah GDEX.

Apa itu myGDEX

myGDEX adalah Platform Pengiriman Dalam Talian, yang dikuasakan oleh GDEX untuk meningkatkan pengalaman penghantaran pelanggan mereka. Yang membezakan myGDEX dengan perkhidmatan courier yang lain adalah:

1) Mudah untuk menggunakan portal.
2) Kemudahan dengan perkhidmatan pick-up.
3) Skim e-Wallet menarik dan harga ahli.
4) Rangkaian penghantaran sendiri.



myGDEX berhasrat untuk memberikan persekitaran mesra pengguna dan mudah untuk pelanggan mereka. Pengirim kini boleh mencetak sendiri nota konsainan (CN) dan menyerahkannya dalam penghantaran mereka ke mana-mana cawangan GDEX dan pusat masuk. Mereka juga akan pergi tempat yang lebih jauh untuk mengambil barang penghantaran di depan pintu rumah anda!

Di GDEX, mereka begitu komited dalam menyediakan perkhidmatan penghantaran yang berkualiti dan akan sentiasa berusaha untuk menjadi pembekal perkhidmatan yang dipercayai antaranya
  
Kelebihan myGDEX

Mempunyai rangkaian luas yang luas
Mempunyai rangkaian luas untuk memastikan kawasan liputan penghantaran yang tinggi dapat memberikan perkhidmatan yang lebih baik kepada anda.

Tempahan mudah
Buat catatan konsainan anda di mana sahaja dan bila-bila masa dalam talian. Susun untuk pick-up ketika membuat tempahan atau turun di rangkaian luas kami.

Pra-tempahan
5 hari tempahan pengambilan. Buat catatan konsainan terlebih dahulu dan luangkan masa untuk mempersiapkan penghantaran. Hanya pastikan berat adalah tepat mengikut nota konsainan.

Nota konsainan yang dijana secara automatik
Isi maklumat penghantaran dan nota konsainan akan dijana secara automatik. Tidak lagi secara manual mengisi nota konsainan. 

Penjejakan penghantaran masa sebenar
Jejaki penghantaran dan dapatkan status terkini dalam talian.

Pelbagai saluran sokongan perkhidmatan pelanggan
Anda boleh menghubungi GDEX melalui pelbagai saluran, hubungi talian hotline perkhidmatan di 03 - 6419 5003, e-mel di mygdexadmin@gdexpress.com atau di Facebook dan Twitter.
  
Kadar yang kompetitif
Mendaftar dan tambah menggunakan e-Wallet untuk mendapatkan lebih banyak diskaun dan menikmati lebih banyak faedah.

Skim kesetiaan
Mempunyai sistem ganjaran yang menarik untuk ahli. Gunakan myGDEX e-Wallet untuk menikmati kredit percuma, risalah percuma dan susunan pick-up percuma.

Bekalan bekalan pembungkusan
Kemudahan proses pembungkusan dengan menggunakan bekalan yang disediakan oleh GDEX. Bekalan pembungkusan boleh dibeli dengan mudah di kedai bekalan online. Pesanan hanya satu klik sahaja.

Dua percubaan penghantaran
Menawarkan dua percubaan penghantaran untuk setiap penghantaran atau anda boleh memanggil GDEX untuk menjadualkan percubaan penghantaran seterusnya apabila anda menerima Kad Maaf dari GDEX.
  
Cara penghantaran myGDEX

1) Login as member  



     2)  Select "Send Package" from the side menu.


)   3)   Send Package Page

        a) Choose to send to single or multiple recipients.


b) Fill in Sender Details, Receiver Details.


c) Choose Services (Lodge in or Pick-up).



d)Fill up Pick-up Details if opt for Pick-up service.


e) Fill up Parcel Details and Quote.


4)      Click “Checkout Now” if you want to proceed with payment. Else click “Continue Shopping” to continue creating orders.



5)      Before checkout, you can purchase supplies/products if needed. Else, you may proceed by clicking “Skip”.
  

  
6)      You may choose to pay via iPay88 or e-Wallet.


7)      Print out Consignment Note and Invoice.


8)      Prepare shipment and paste Consignment Note on the parcel accordingly. Follow Guideline provided in myGDEX website (http://my.gdexpress.com/guidelines).

9)      Lodge in your parcel to our nearest outlets or wait for courier to pick-up. Refer to our network list at (http://gdexpress.com/malaysia/network/).

Untuk maklumat lanjut anda boleh melayari website myGDEX di https://my.gdexpress.com/




Rabu, 13 Jun 2018

HERSDAY THE BEST SANITARY PAD

12:02 PTG 10
HERSDAY THE BEST SANITARY PAD

Hai korang jangan lupa nak balik kampung raya ni kaum-kaum hawa amnya wajib spare tuala wanita di mana jua korang berada. Manalah tau kan tengah seronok beraya tetiba korang ke, adik beradik korang ke, saudara mara ke menyambut Hari Raya tu kan, tetiba bocor pula. Time tu lah kelam kabut beraya nak cari pad. Nak pergi kedai..kedai pula tutup raya wei haha.

Mesti ada diantara korang yang telah mempunyai pilihan tuala wanita. Hari ini El nak share satu lagi pilihan terbaru El untuk tuala wanita iaitu HERSDAY


Korang pernah dengar tak tuala wanita HERSDAY?

Mengapa Hersday?

1)Pad sentiasa kering
2) Tidak berpecah atau bocor
3) Nipis dan selesa
4) Menyerap 3x lebih baik

Hersday mempunyai 3 pilihan untuk korang

Daily Use

Night Use


Liner


Kelebihan tuala wanita Hersday berbanding yang lain korang boleh tonton video di bawah ini
Pertama kali mencuba tuala wanita Hersday ini, El rasa selesa sangat. Yang menarik walaupun dia nipis tapi penyerapan sangat bagus, mudah bergerak dan seperti tidak memakai tuala wanita.
Beli Hersday sekarang dan korang akan dapat:
- Penghantaran percuma - Tiada Bayaran Tersembunyi - 100% Jaminan Wang Balik Jaminan Secara PERCUMA
Sebahagian daripada keuntungan kami akan didermakan kepada Komuniti Kanser Payudara