BERBUKA PUASA DI TINGKAT 59 TOP VIEW RESTAURANT AND LOUNGE | TEMPAT MAKAN BEST DI PULAU PINANG - LIFESTYLE BLOGGER

Khamis, 3 Mei 2018

BERBUKA PUASA DI TINGKAT 59 TOP VIEW RESTAURANT AND LOUNGE | TEMPAT MAKAN BEST DI PULAU PINANG


Minggu lepas El dan rakan blogger yang lain dapat berbuka puasa di puncak paling tinggi di Pulau Pinang. Terasa bertuah sangat. Terima kasih Management and Team Top View Restaurant and Lounge yang sudi menjemput kami berbuka puasa sambil menikmati view yang paling awesome di tingkat 59 Menara Komtar. Wow
Kalau korang nak berbuka puasa lain daripada lain sambil melihat pemandangan seluruh Pulau Pinang, well you should go Top View Restaurant & Lounge. Tidak mengecewakan. Sambil menikmati hidangan berbuka puasa yang disediakan oleh pihak hotel, korang boleh layan magnificient view dari tingkat 59 Menara Komtar. Pengalaman yang tidak dilupakan


El dengan Lia orang terawal sampai. Excited katakan

Introduce to you all, the Penang Top Girl..from left Olivia, me, cik EN, akma, lyana and Lia ..eh Perak pun ada lah haha (cc. Cik EN)

Jika korang nak datang sini, Top View Restaurant & Lounge ini terletak di tingkat 59&60 Menara Komtar. Untuk naik ke atas, korang register dahulu di kaunter pendaftaran yang terletak di sebelah Maybank Komtar (Ground Floor). Selepas itu, mereka akan escort korang ke lift dan sampailah ke tingkat 59. Macam VVIP gitu hihi

Jom El belanja pemandangan yang boleh dilihat dari tingkat 59 Top View Restaurant & Lounge pasti mengujakan korang




Cantikkan. Ha kiranya korang boleh berbuka sambil tengok view. Berbeza sangat berbuka korang kat sini. Bila lagi nak feeling romantik berbuka dengan pasangan ataupun keluarga, surprise untuk ayah bonda hihi




Deko restaurant dekat Top View ini sangat cozy, luas dan menarik. 

Ok kali ini Top View Restaurant &  Lounge menyediakan Selera Berbuka dengan tema "Ala Kampung" kepada pengunjung yang ingin berbuka di sini. Terdapat pelbagai menu yang korang boleh nikmati dengan layanan yang terbaik dari pihak hotel.

Jom kita tengok menu-menu yang bakal korang teruja

CARVERY STATION
Roast Whole Lamb " Kambing Golek " With Harissa Sauce And Lamb Juz
Roasted Vegetable & Potato




HOT MAIN DISHES
Kambing Masak Kurma
Stir-fried Vegetable With Crab Meat Sauce
Kepah Masak Lemak Chilli Api
Udang Masak Asam
Strifried Squid with Celery And Chestnut
Ikan Masak Masam Manis
Ketam Masak Kari
Ayam Masak Merah
Wok Fried Beef With Ginger
Sayur Terung Goreng Berlada




RICE COUNTER
Nasi Briyani Kampung
Nasi Biryani
Nasi Dhal
Nasi Putih


SALAD
Capsicum , Cherry Tomato , Carrot , Japanese Cucumber , Shredded Red Cabbage, Mixed Lettuce
Kerabu Ayam , Kerabu Kerang , Kerabu Pucuk Ubi ,
Kerabu Kacang Botol Dengan Ikan Bilis , Thai Squid Salad, Chicken Salad Thai Beef Salad , Pasta salad , Baba Ghanush & Tabbouleh Ulam-Ulaman Kampung, Sambal Belacan , Sambal Manga , Sambal Ikan Bilis, Sambal Tempoyak, Cincaluk Acar Mentah , Acar Rampai , Acar Buah-Buahan,

DRESSING
Italian Dressing , Thousand Island,  Vinaigrettes, Assorted Condiments 




ACTION & LIVE COUNTER

PENANG PASEMBUR STALL
Cucur Udang , Cucur Kelapa , Cucur Sayur , Cucur Keledek,  Tauhu Goreng , Telur Rebus Goreng , Chicken Sausage Goreng , Udang Goreng , Sotong Goreng , Ketam Goreng , Fish Cake Goreng , Fish Ball Goreng , Crab Stick Goreng , Cucumber , Sengkuang , Beansprout
with Pasembur Sauce



NOODLE STALL 1
 Assam Laksa


 NOODLE STALL 2
Bihun Goreng Tomyam


 ACTION STALL 1 & 2
Roti Jala With Curry Chicken, Murtabak Special


 ACTION STALL3
Bubur Lambuk 



LIVE GRILLED COOKING (BBQ)
Chicken & Lamb Satay , Ayam Percik



SEAFOOD ON ICE
Fresh Oysters , Prawn , Crab , 1/2 shell Mussel
with Tabasco & Condiment


DESSERT STATION

Assorted Of Continental Delight
Bubur Pulut Hitam , Pengat Ubi Keledek
Blueberry Cheese Cake , Japanese Cheese Cake , Tiramisu , Chocolate Brownie
Blueberry Mousse , Fruit Tartlet , Bread & Butter Pudding
Fried Ice-cream , Ice Kacang , 
Buah-buahan 




BEVERAGES
Coffee / Tea
Soft Drinks
Chilled Cordial Drinks


Great Food
Great people
Great view








 Malam pun semakin berlabuh. The moment tu macam Ya Allah cantiknya. Kan best kalau ada pasangan sekali kat tepi ai hihihi

Credit photo : Olivia
HARGA BUFFET

Dewasa RM98 nett
Kanak2 RM78 nett

Bermula 15/5/18 - 15/6/18
Dari pukul 6.30pm-10.00pm


Untuk sebarang tempahan boleh menghubungi: 

Top View Restaurant & Lounge
No 1, 59F & 60F, Jalan Penang,
George Town, Malaysia
Tel: Call 04-262 5960
Email: reservation@thetop.com.my
Website: www.thetop.com.my
Facebook: https://www.facebook.com/topviewkomtar/



3 ulasan:

  1. tingkat 59? tinggi tuu! tapi makanan tu memang takbole nak tolak tepi. semuanya nampak sedap

    BalasPadam
  2. Banyakmya menu2 dia kak.. Terliur tengok hehe.. Tinggi jgk tingkat dia.. Tp best kalau duk tepi2 tingkap tu sambil menikmati hidangan dapat tgk view yang indah

    BalasPadam
  3. Wow! i would love to iftar there with my schoolmates when i get back to Penang during ramadan month. Yes to the food and view up there.

    BalasPadam