PENAWAR GASTRIK DAN PEDIH ULU HATI DENGAN ELLVITA G-STORM 360 - LIFESTYLE BLOGGER

Khamis, 15 Mac 2018

PENAWAR GASTRIK DAN PEDIH ULU HATI DENGAN ELLVITA G-STORM 360

Di dalam arus pemodenan, ramai yang tidak mengambil berat dengan cara hidup yang sihat. Cara pemakanan, rutin harian, persekitaran dan faktor-faktor lain mengundang pelbagai penyakit dan salah satunya penyakit yang selalu dialami dalam masyarakat adalah penyakit gastrik. 



Gastrik dalam masyarakat kita juga dikenali sebagai angin. Serangan gastrik juga berlaku di mana bila tiada makanan di dalam perut, asid perut akan menghakis dinding atau lapisan perut dan menjadi nipis disebabkan proses yang berulang-ulang dan mengakibatkan luka dan keradangan  Beberapa tanda tanda serangan gastrik seperti: 

1.  Sakit perut pada bahagian atas perut atau abdomen
2. Rasa senak, berangin atau pedih.
3. Rasa tidak selesa dan kembung
4. Sendawa berulang kali
5. Kerap kentut selepas makan
6. Rasa mual atau loya dan muntah
7. Berat badan turun (peringkat kronik)
8. Najis berwarna hitam seperti tar dan muntah yang mengandungi darah (peringkat kronik)
9. Hilang selera makan
10. Berat badan turun (pada peringkat teruk)



Selain bergantung kepada ubat dari hospital, kita juga boleh mengunakan kaedah tradisional. Pendek kata, mencegah lebih baik dari merawat. Terdapat beberapa cara yang boleh merawat gastrik ataupun pedih ulu hati seperti
1) Elakkan makanan pedas dan berempah
-Makanan ini akan membuatkan anda rasa sakit perut, tidak selesa dan pedih




2)  Getah betik muda 
- Titikkan tiga titik getah betik muda ke dalam segelas air panas. Suamkan air tersebut dan kemudian minum selepas sarapan pagi.



2) Kunyit
Bersihkan kunyit. Setelah itu, parut atau kisar kunyit tersebut. Campurkan dengan sedikit air masak lalu ditapis. Tambahkan sedikit madu dan sebaiknya masukkan sebiji kuning telur. Minum campuran ini dan Insya-Allah gastrik anda akan beransur hilang.



4) Wajib sarapan
Amalkan mengambil sarapan dan elakkan makanan berasid di waktu pagi. Elakkan makan lewat supaya asid perut tidak terkumpul. Elakkan minuman alkohol, minuman kafein dan minuman bikarbonat



5) Amalkan G-Storm 360'
Minum secara konsisten dapat membantu pedih ulu hati, gastrik, kerap sendawa, sesak nafas, badan lemah, pening dan muntah dan masalah penghadaman. 



G-Storm 360
Produk keluaran muslim bumiputera yang telah diinovasi menjadi minuman pra-campuran super goat asli sebagai minuman lengkap energy booster untuk membantu merawat pedih ulu hati, gastrik, kerap sendawa, sesak nafas, badan lemah, pening dan muntah serta masalah penghadaman.



G-Strom 360 merupakan salah satu produk Ellvita (dahulu dikenali sebagai I-sihat) mendapat permintaan yang hebat dari pengguna dirumus khas oleh Dr. Zara (doktor perubatan).  

Ianya dijamin halal (JAKIM/(S)/(22.00)/492/2/1 069-11/2012). Diproses di kilang yang telah memenuhi syarat bagi pensijilan KKM & MESTI Diuji secara klinikal oleh dua lab yang telah mendapat akreditasi oleh Skim Akreditasi Makmal Malaysia (SAMM)



G-Storm 360 tidak berbau hamis dan diperbuat daripada 22 makanan tambahan  yang lengkap dan penting untuk anda menikmati. 
  • Sesuai untuk seisi keluarga
  • Menambah tenaga
  • Tinggi khasiat semulajadi
  • Menyihatkan perut
  • Membersihkan usus
  • Membuang toksin
  • Menyihatkan badan
  • Memudahkan proses penghadaman
  • Mencergaskan badan
  • Membaiki masalah dalam perut

G-Storm adalah minuman pra campuran super goat yang asli. Ianya diperkaya dengan 22 makanan tambahan. Antaranya ialah:

1. Papermint
Membantu proses penghadaman, mengurangkan gastrik, pedih ulu hati, cirit birit dan rasa loya



2. Manna Gum
Membantu dalam penghasilan tenaga kepada tubuh badan,menguatkan sistem imuniti badan,mengurangkan kolestrol,anti oksidan,membantu dalam mempertingkatkan penapisan buah pinggang,melegakan penyakit gout dan sendi serta melancarkan sistem penghadaman.

3. Black Seeds
Membantu mengawal paras gula dan kolestrol dalam darah, berfungsi sebagai anti-hipertensi. Juga sangat baik dalam merawat masalah perut seperti cirit-birit, angin, kembung perut dan sembelit. Kandungan thymoquinone di dalamnya bertindak sebagai anti-radang dan anti-kanser

4. Almonds
Membantu dalam mengalkalikan sisterm pencernaan, mengurangkan pembentukan asid dan menyeimbangkan Ph badan. Ia juga mempunyai komponen probiotik. Mengandungi riboflavin, L-carnitine untuk menyoking fungsi otak yang efektif. Ia juga sumber vitamin E & anti-oksidan  yang menjaga kesihatan kulit dan bertindak sebagai awet muda.

5. Stevia
Daun stevia mampu menurunkan tekanan darah dan mengurangkan paras gula dalam badan serta membantu sistem penghadaman.


Keistimewaan G-Storm 360
  • Rasa pudina yang menyegarkan dan sedap
  • Diformulasikan dengan 22 makanan beralkali yang sangat baik untuk perut
  • Diperkaya dengan nutrisi penting
  • 100% Organik
  • Tanpa bau hamis
  • Tanpa campuran susu skim atau susu lembu
  • Tanpa mineral sintetik
  • Bebas dari bahan GMO (Genetically Modified Organism)
  • Tiada krimer tenusu

Cara penggunaan G-Storm 360

Campur 1 paket G-Strom 360 dalam 120ml air suam atau sejuk. Shake sehingga larut. 



Umur 15 tahun ke atas - pengambilan 2x sehari

Perhatian: Elakkan menggunakan air panas mendidih untuk mengekalkan khasiat susu

Penyimpanan: Simpan di tempat kering dan bekas kedap udara.

El sudah pun merasa G-Storm 360'. Rasa peppermint sangat sedap dan tidak ada bau hamis.



Harga produk G-Storm 360

G-STORM 300 gram 

RM 60.00 (Semenanjung Malaysia)
RM 70.00 (Sabah & Sarawak)

G-STORM 650 gram 
RM 120.00 (Semenanjung Malaysia)
RM 130.00 (Sabah & Sarawak)

Testimoni pengguna G-Storm 360'




Dapatkan produk Ellvita G-Storm 360 sekarang!!

Anda yang ingin mencuba produk Ellvita G-Storm 360 dapatkan sekarang di:-

Hotline: 019-2020911
Website: www.ellvita.com

Tagline Ellvita:
Ellvita: Tasty, Tested, Trusted
Ellvita: House of Nature
Ellvita: Hadiah terbaik buat dirimu
Ellvita: Revolusi baru produk berkualiti

15 ulasan:

  1. Tengok bahan dia semua bernutrisi sesuai untk gastric
    Airah xada gastric tp boleh la beli utk mama sebab mama ada gastric

    BalasPadam
  2. Wah..nama produk pun dah mengancam apatah lagi khasiatnya.

    BalasPadam
  3. mungkin boleh info pada kawan Sal yang selalu kena gastrik ..kesian bila sakit datang sampai takleh buat koje

    BalasPadam
  4. Ada 22 bahan yang 100% organik,dah sah sah lah selamat.yang ada gastrik memang sesuai amalkan

    BalasPadam
  5. Wah 100% organik ye. Boleh lah nk try utk gastrik ni.

    BalasPadam
  6. Nampak sedap sebab susu kambing ye? yang penting bahan-bahan yang terkandung dalamnya organik dan tiada campuran pengawet kan

    BalasPadam
  7. Bagus produk nie,100% organik. Kita pun tak risau nak minum kan..

    BalasPadam
  8. 100% organik?
    wah bagus sangat lah

    BalasPadam
  9. Banyak betul bahan yang dorang guna dan semuanya baik untuk perut.

    BalasPadam
  10. kena ada stok ni kat rumah. yg ada gastrik wajib simpan stok kat rumah heheh tak pun boleh bawak g opis

    BalasPadam
  11. Memang wajib ada ni untuk spare kalau tak sempat makan.takdelah kena gastrik

    BalasPadam
  12. Boleh try ni sebab mama selalu pedih ulu hati

    BalasPadam
  13. bagusla kalau x berbau hamis..
    nice share.

    BalasPadam
  14. bagusla kalau x berbau hamis..
    nice share.

    BalasPadam
  15. Lia memang amalkan produk G-Storm 360 ni, memang gastrik dah kurang skit. Bagus betul produk keluaran Ellvita ni.

    BalasPadam