MANDI MANDA DI SETIA SPICE AQUATIC CENTRE | TEMPAT MENARIK DI PULAU PINANG - LIFESTYLE BLOGGER

Isnin, 5 Februari 2018

MANDI MANDA DI SETIA SPICE AQUATIC CENTRE | TEMPAT MENARIK DI PULAU PINANG

Hai korang
Lama tak story pasal aktiviti kami sekeluarga
Asyik story pasal review jer..tp review ni pun bagus jugak perkongsian sihat dari El hihi. Banyak nak story pasal hal2 kami, tapi tulah malas ler pulak haha

AQUATIC SETIA SPICE AREA
tempat mandi manda di pulau pinang

Ok Setia Spice Aquatic Centre ini adalah tempat mandi manda. Ada kolam untuk kanak2 dan orang dewasa. Kolam untuk kanak2 ini macam Water park. Dan kolam untuk orang dewasa pula mempunyai kolam yang agak dalam sesuai untuk perenang. Kanak2 boleh tapi ditemani oleh orang dewasa. Syarat kemasukan sangat ketat.

Kena berpakaian baju mandi. Ibu bapa yang hanya teman boleh berpakaian biasa. Makanan dan minuman tidak dibenarkan.. Tapi pandai2 lah korang cover haha. Jangan risau terdapat cafe di situ.

Walaupun dah lama dibuka, tapi cuti sekolah tahun lepas baru berkesempatan datang ke sini.

BAYARAN MASUK / TIKET MASUK 
AQUATIC PENANG

Dibuka setiap hari

Dewasa: 
Isnin-Jumaat: 8am-6pm(RM8) 
Isnin-Jumaat: 6pm-11pm(RM10) 
Sabtu/Ahad/Cuti am:8am-11pm (RM10)

Kanak2/Warga Emas: 
Isnin-Jumaat: 8am-6pm(RM6) 
Isnin-Jumaat: 6pm-11pm(RM8) 
Sabtu/Ahad/Cuti Umum: 8am-11pm (RM8)




  






  

Kami sampai awal kira-kira pukul 8.30pagi. Memang tak ada orang langsung area Water park tu. Hanya kami sekeluarga jer. So apa lagi kitaorang pun sakan lah. 

Bolehlah nak mandi manda. tapi anak2 macam tak puas nak mandi kat Water park tu. Diorang mintak mandi kat kolam orang dewasa 

⇓⇓⇓


kredit: fb Setia Spice Aquatic Centre

Memang tak boleh lah sebab kena ditemani oleh orang dewasa dan berpakaian renang, El pula masa tu pakai suar fit dan jersi jer. Suami pula tak berapa sihat. Tapi El seriau nak masuk dalam kolam tu..giler dalam weiii

Bagi El tak puas mandi manda kat sini. El suka lagi mandi manda kat Taman Belia ataupun kat Taman Rimba. Kalau nak lagi adventure korang mai mandi kat Escape Waterplay. Oklah budak2 pun dah tak mau pergi kat sini dah haha. Jimat duit mama..

Untuk sebarang maklumat korang boleh jer lawati laman facebook diorang: 




34 ulasan:

  1. Bestnya... Puas kalau bawa anak-anak nie..

    BalasPadam
  2. Wah bestnya tempat ni.nanti boleh lah bawa anak anak...

    BalasPadam
  3. Cantik waterpark ni, harga pun rasanya berpatutan.
    Kolam dewasa dalam sangat, risau juga nak bagi anak main tanpa pengawasan kan.

    BalasPadam
  4. Syok tu mandi manda.. Nk plak cuaca tgh panas kn

    BalasPadam
  5. Wahhh memang syoklah dapat main air :)

    BalasPadam
  6. Okay nanti Ty balik Penang boleh la ajak sedara ke kawan - kawan pi buat ramai mandi sana. Cam - cam tu ada. sekali sekala back to kids life . haha

    BalasPadam
  7. Wah Wah Wah ada tempat menarik boleh diterjah kat Pulau Pinang ni. Tak pernah dengar sebelum ni tempat ni pun. Ada la option kalau saya dan keluarga bercuti ke sini. Bebudak selalunya memang suka la tempat2 macam ni kan?.

    BalasPadam
  8. Bestnya tempat ni El.. cantik dan meriah persekitarannya juga. Klu berjln2 lama ke penang nanti boleh la juga santai2 ajak anak2 mandi kat sini. Ok, saya save alamat tu. Thanks sharing El! :)

    BalasPadam
  9. hehehe kalau cerita advetorial usually words memang panjang... hehehee personal experience lebih kepada gambar berbicara, tempat yang menarik boleh dilawti sekitar penang, nanti bila ada rezeki ke sana boleh lah singgah setia spice aquatic ni...

    BalasPadam
  10. Budak2 tak puas sebab mainan sikit kot..tapi harga padan la dengan apa yang ada..nak lagi best kena g tempat ada mainan banyak lah..syoknya main air

    BalasPadam
  11. wahhh baru jer balik dari penang mggu lepas..kalau tau aritu, bleh jer pegi..hihi

    BalasPadam
  12. menarik.
    kat mahkota parade ada space mandi manda gini.
    aida tak pernah masuk la. sebab ke sana nak shopping kan.
    pakaian anak-anak tak sesuai.
    baru teringat ni hah baca el punyer entri.
    maybe one day nak ajak anak-anak gi... kalau la ada lg kat mahkota parade :)

    BalasPadam
  13. Mesti mahal harga makana dalam cafe tu kan el. Bese tempat tempat macam ni harga makanan dekat cafe dieorang mahal.

    BalasPadam
  14. Best juga temoat ni bawa anak anak mandi manda kan.harga tiket masuk punurah tak mahal mana.kalau anak anak dpt mandi dekat sini memang seronok dorang.tak ingat nak balik.mahal tak makanan yg ada dijual kat sini.selalu temoat macam nikan mahal makanan dijualkan

    BalasPadam
  15. Comelnya tempat ni. Kalau bawa anak-anak buah ni silap-silap taknak balik.

    BalasPadam
  16. wooo menarik ni. klu anak2 AR xkisah la cemana pun mesti layan je mandi manda. Tapi tempat nampak menarik sangat. nayli kat rumah ternampak pun sibuk je nak tengok lagi gambar2 el. haha

    BalasPadam
  17. bestnya..lama dah tak p..sejak2 ada handbag baru ni..bila laa handbag ni nak besar..nak jln2 semula

    BalasPadam
  18. bila terjah penang boleh singgah ni. macam menarik..tak pernah dengar sebelum ni....so lps ni klu terjah penang haruslah terjahhhh

    BalasPadam
  19. Tak tahu penang ada tempat macam ni, nampak sangat best dan menarik sekali! kalau bercuti ke Penang bolehlah singgah

    BalasPadam
  20. Biasalah mandi kat taman macam ni buatan nak banding dengan yang semulajadi lagi best hehehehe. Tapi ini indoorkan so tak panas dan tak hujan lah. Dah daftar ezbuy.

    BalasPadam
  21. Dekat je dengan umah Lia ni. Tak sempat nak singgah pool dia. Harga pun berpatutan nak bayar sebab tempat cantik.

    BalasPadam
  22. OMG! bestnye tempat ni. Cuti sekolah sure penuh ni. I kind of like their activities.

    BalasPadam
  23. Wow.. menariknya dan cantik tempat dia. Macam-macam permainan dan aktiviti boleh buat ketika mandi bersama-sama keluarga. Haha. okay lepas ni saya akan datang kat sini bawak family

    BalasPadam
  24. Budak-budak suka ni. Kalau bawak anak sedara mesti tak nak balik nnti nk main. Thanks for sharing

    BalasPadam
  25. memang sesuai untuk beriadah bersama famili

    BalasPadam
  26. tak tau pun penang ada tempat yang best ni... nx time will go

    BalasPadam
  27. Akak belum pernah ke sini. Hanya lalu luar saja. Patutlah besar tempat ini.

    BalasPadam
  28. wow
    1st time tahu
    anak buah mesti seronok kalau bawa datang sini

    BalasPadam
  29. Wah.. syoknya bawa budak2 ke sini

    BalasPadam
  30. Eh macam best je.. terima kasih ell atas perkongsian

    BalasPadam
  31. Wah macam best jer.Bawak anak2 mesti syok sangat ni.

    BalasPadam