BERRY BRIGHT EYE NOURISHING DRINK UNTUK KESIHATAN MATA - LIFESTYLE BLOGGER

Jumaat, 2 Februari 2018

BERRY BRIGHT EYE NOURISHING DRINK UNTUK KESIHATAN MATA

Hai korang. Sihat tak hari ini. Bagaimana hari-hari sebelumnya?Siang malam, pagi petang berlalu dengan pantaskan. So hari ini El nak kongsikan masalah mata El dengan korang. Kerja El hari-hari mengadap komputer. Selain komputer, El pula selalu mengadap telefon kira tak  berenggang lah telefon tu. Yelah bila kita bersosial ni telefon/gadget ni kena wajiblah tengok. Segala update, segala news, email, whatsapp dan social media yang lain sangat penting nowsday kan.

 So bila mengadap skrin komputer/telefon dan dengan aktiviti kerja rumah yang tidak pernah habis, buatkan mata El tidak dapat rehat yang cukup. Bila mata tidak dapat rehat yang cukup, timbul masalah mata letih, lesu dan kering. Bila masalah ini berlanjutan, lingkaran hitam bawah mata akan timbul pula. 

Bukan itu sahaja, El pula memang seorang yang suka pakai kontek lens, lens biasa ataupun color. Kadang-kadang dalam satu-satu aktiviti memang perlukan El memakai konteks lens. Dan bila mana kontek lens yang El pakai itu, kadang-kadang mendatangkan kegatalan dan pedih di mata selepas memakainya bagi jangka masa yang lama.

Adakah korang ada mengalami masalah yang sama dengan El? 

BERRY BRIGHT MINUMAN UNTUK KESIHATAN MATA

So, hari ini El nak kongsikan dengan korang supplemen untuk kesihatan mata. El pun pertama kali dengar tentang produk kesihatan mata berbentuk minuman. Korang pernah dengar tentang Berry Bright? 



Apakah itu Berry Bright®?

BerryBright® merupakan supplemen mata yang berasaskan sumber asli yang dilengkapi dengan nutrisi penting seperti seperti NZ Antosianin Blackcurrant, Ekstrak Eyebright, Ekstrak Marigold, Vitamin C, Ekstrak Billberi Eropah dan Stevia untuk melindungi dan mengekalkan kesihatan serta penglihatan mata.

NZ Antosianin Blackcurrant
- Melegakan keletihan mata, mengurangkan lingkaran hitam pada mata. Meransang regenerasi rodopsin (sel  mata) untuk menginkatkan penglihatan.

Ekstrak Eyebright
- Herba Eropah yang digunakan sebagai ubat mata secara tradisional dan digunakan untuk merawat penyakit mata dan membantu melegakan mata kering.

Ekstrak Marigold
- Sumber yang kaya dengan beta-karoten, lutein dan zeaxanthin serta melindungi retina mata, melindungi mata daripada sinaran biru yang berbahaya.

Vitamin C
- Antioksidan laru air untuk melindungi mata daripada kerosakan radikal bebas dan meningkatkan vaskulariti mata serta kerengsaan dan keletihan mata.

Ekstrak Billberi Eropah
- Kaya dengan antioksiden seperti antosianin dan flavonoid serta menguatkan kapilari darah mata dan melancarkan peredaran darah

Stevia
- Pemanis tanpa kalori yang 100% semulajadi dan terbukti selamat untuk penghidap  kencing manis

Terdapat 2 jenis Berry Bright iaitu: -


Berry Bright Original

- mengandungi fruktosa semulajadi, kandunga gula adalah bersamaan dengan setengah biji epal. 38 kalori setiap hidangan. Sesuai untuk semua peringkat umur.

Berry Bright Stevia

- tidak mengandungi gula tambahan, menggunakan Stevia yang berasaskan tumbuhan sebagai pemanis. 31 kalori setiap hidangan. Diperkaya dengan antosianin Billberi Eropah dan beri campuran. Sesuai untuk semua peringkat umur. Tetapi disyorkan untuk individu yang ingin mengurangkan pengambilan gula dan pesakit kencing manis.



Setiap sachet BerryBright ini memberikan faedah yang sama dengan memakan 100 buah blackcurrant. Selain itu juga, BerryBright ini mengandungi kandungan vitamin C yang tinggi iaitu 500mg per sachet bersamaan  dengan 10 buah oren. Minuman supplemen Berry Bright ini tidak mengandungi pewarna dan pengawet. Sesuai untuk semua lapisan masyarakat, dari kanak-kanak berumur 3 tahun dan ke atas. Ianya juga sesuai untuk mereka yang vegetarian. Jangan risau, Berry Bright juga telah mendapat sijil Halal dari JAKIM Malaysia.

Berry Bright ini disyorkan dan sesuai untuk: 


Pengguna contact lens. Mata kering dan letih. BerryBright mengandungi nutrien larut air yang membolehkan ia diserap dengan pantas dan memberi kelegaan dan sokongan kepada mata kita.

Berhadapan dengan skrin untuk jangka masa panjang. Lutein mampu melindungi retina daripada sinaran biru yang merbahaya (datang daripada telefon pintar, tv, computer dll) yang boleh menyebabkan kerosakan dan mempercepat proses penuaan mata.

Lingkaran hitam bawah mata. BerryBright diformulasi untuk meningkatkan peredaran darah (peredaran mikro) dengan menyingkirkan toksin, mengurangkan pembentukan lingkaran hitam bawah mata dan memberi anda penglihatan yang lebih segar dan jelas.

Sokongan nutrisi dan pemakanan untuk kesihatan mata yang lebih baik. Keperluan dan permintaan terhadap nutrisi dan pemakanan untuk kesihatan mata telah menaik secara dramatik disebabkan oleh gaya hidup moden kini. Nutrisi dan pemakanan yang lebih baik dapat membantu mengelak pelbagai penyakit timbul dan mengekalkan penglihatan mata.

CARA PENGGUNAAN 

Bagi penjagaan umum, 1 hingga 2 sachet setiap hari sebelum makan. 

Cadangan untuk pesakit yang mempunyai penyakit mata serius adalah 2 hingga 4 sachet setiap hari. 


CARA PENYEDIAAN

1) Sediakan 150ml air pada suhu bilik atau sejuk
2) Tambah 1 sachet Berry Bright
3) Kacau, gaul rata dan minum dengan segera untuk mengelakkan pengoksidaan

Untuk maklumat korang juga, Berry Bright merupakan pemenang anugerah: -

➩Malaysia Health and Wellness Brand Award 2017 yang dianjurkan bersama Sinchew Daily and Life Magazines, disokong/disahkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dalam kategori "Makanan Kesihatan" (Health Food).

➩Natural Health Reader's Choice Award 2017, 2015, 2014 Pemenang "Suplemen Penjagaan Mata Semulajadi Terbaik" (Best Natural Eye Care Supplement)

➩Long Life Health and Beauty Award 2015 dan 2014
Pemenang kategori "Penjagaan Mata" (Eye Care)

HARGA BERRY BRIGHT EYE NOURISHING DRINK


HARGA untuk 10 sachets
Berry Bright Eye Nourishing Drink Original : RM44.90
Berry Bright Eye Nourishing Drink Stevia : RM49.90

Korang yang berminat untuk mencuba Berry Bright Eye Nourishing Drink boleh terus membeli di laman website rasmi Berry Bright atau ikut laman social Berry Bright untuk sebarang promosi.

Website: http://www.berrybright.my
Facebook: @berrybrightmy
Instagram: @berrybrightmy

SPECIAL DISCOUNT UNTUK FOLLOWERS EL

Ok berita baik untuk follower El  yang ingin dapatkan Berry Bright Eye Nourishing Drink, ada special diskaun 15% untuk sebarang produk Berry Bright.  

Korang pergi ke https://euryka.my/collections/influencer-campaign boleh gunakan code ⇨ eldarwenadc01 and enter the discount code during checkout. Sah sehingga 15/3/18.




15 ulasan:

  1. berry memang diketahui banyak khasiat kan

    BalasPadam
  2. Lepas ni mata bertambah sihat dan bersinar lah ye

    BalasPadam
  3. sedap lah bau blackcurrant .. sampai titisan terakhir XD...nanti cantik2 lah mata

    BalasPadam
  4. selalu dengar supplement utk tubuh badan dan kulit. tp yg ni utk mata. bagusnya

    BalasPadam
  5. Mata pun kena pelihara jgk kan kak :) bahan2 pun dari sumber yg baik untuk kesihatan mata. Insyallah ada rezeki nak cuba juga..

    BalasPadam
  6. Cantik packaging dia warna purple.. rasa macam nak cuba juga bila baca perkongsian kak El ni ...

    BalasPadam
  7. Tq sharing sis..sy pun dah try jugak..mmg sedap

    BalasPadam
  8. elok sangat la ada supplement yang boleh kurangkan dark circle bawah mata tu. iday ni kerja memang mengadap pc je, memang kena ada la suplemnt macam ni. thank sharing this! hehe

    BalasPadam
  9. Waa bestnya product no. Mata mama pun dh Naik kelabu dah ni

    BalasPadam
  10. Kena cuba ni mata ni duk letih sokmo mengadap laptop kan

    BalasPadam
  11. wah patut laa mata uolss bersinar2..nak kena try ni

    BalasPadam
  12. Bonde dah try... memang sedap supplement berry bright ni dan mata jadi segar

    BalasPadam
  13. suke la packaging dye sbb warna purple. mesti sedap

    BalasPadam
  14. Dua-dua perisa sangat best..nasib baik kena minum sehari satu sachet je..hehehe...

    BalasPadam