7SKIN KISS ME NOW FOUNDATION - LIFESTYLE BLOGGER

Khamis, 8 Februari 2018

7SKIN KISS ME NOW FOUNDATION

7SKIN KISS ME NOW FOUNDATION

Hai korang
El nak tanya dengan korang, apakah foundation yang korang tengah pakai sekarang?Ada tak dikalangan korang yang cuba mencari foundation yang sesuai dengan kulit wajah korang?

Hari ini El nak share dengan korang satu foundation yang terbaru di pasaran. Ok selalunya orang buat review ini akan beri komen pada pada akhir penutup. Tapi disebabkan El terlalu excited El nak share pengalaman El mengunakan 7SKIN foundation di awal review.

El dah cuba 7SKIN foundation. Ianya ternyata tidak  menghampakan. El suka dengan teksturnya yang lembut dan bila apply di muka tidak bercampuk.  Yang paling best, wajah nampak fresh, licin, flawless dan sekata. Bukan saja mencantikkan wajah, malah El nak share satu rahsia, tak sangka setelah seminggu El menggunakan 7SKIN foundation ni, El Nampak perubahan pada kulit wajah El. Kulit El tidak kusam lagi dan parut jerawat hilang. Color dia natural magic. Pakai nipis pon dh ok

Baru El tahu yang produk 7SKIN foundation ini mengunakan salmon collagen. 1st time El dengar produk kosmetik mengunakan salmon collagen. Jika korang nak tahu apakah kebaikan mengunakan salmon kolagen, korang kena baca sampai habis ok.

Jom korang check it out apa yang UNIK dan BEST dengan
7SKIN foundation

7SKIN FOUNDATION

7SKIN Kiss Me Now merupakan brand kosmetik terbaru yang dikeluarkan oleh syarikat HAFHIZ Enterprise. Syarikat ini di tubuhkan oleh tiga beradik iaitu Mr. Iz (memiliki Bachelor of International Business, MSU), Miss Yan (memiliki Master Research in Chemistry, UKM) dan Miss Yin (memiliki Degree in Oleochemistry, UKM) yang masing-masing mempunyai ilmu yang sangat luas dalam penghasilan produk collagen foundation ini di samping mendapat sokongan penuh daripada Professor terkemuka di Malaysia yang mempunyai pengalaman lebih daripada 15 tahun dalam membuat kajian dan membangunkan produk-produk berkualiti untuk Asian Market seperti Dior.

Brand 7SKIN yang dikeluarkan oleh syarikat ini juga merupakan satu-satunya produk collagen foundation bumiputera yang menggunakan bahan-bahan organik yang di import terus dari France dan mendapat kerjasama daripada Dr. Amin (Pakar Kecantikan dan Pemilik kilang) dalam menghasilkan produk foundation pertamanya yang berasaskan Salmon Collagen serta bahan-bahan organik lain seperti Vitamin C, Vitamin E, Beeswax, dan SPF35+ secara semulajadi dan telah diluluskan KKM (NOT1710045292K).


Kesemua bahan yang terkandung di dalam foundation ini juga telah melalui proses R&D dan di formulasikan oleh Professor berkenaan serta dipantau oleh KKM untuk penghasilan produk 7SKIN Kiss Me Now 2IN1 (cosmetic + skincare) yang sangat unik ini. Selain daripada bahan-bahan yang istimewa serta kajian dan proses menyeluruh yang sangat teliti daripada syarikat HAFHIZ Enterprise dalam penghasilan produk 7SKIN ini, mereka juga menggunakan material botol dari France yang sangat berkualiti dimana Sunproof Airpump Bottle ini dikatakan mampu melindungi kandungan collagen foundationnya seakan-akan ia baru keluar dari kilang (sentiasa fresh).

KANDUNGAN 7SKIN FOUNDATION

Bahan-bahan : Aqua, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Beeswax, Dimethicone, Isononyl Isononanoate, Titanium Dioxide, Collagen, Ascorbic Acid (Vitamin C), Iron Oxides, Mica, Sodium Chloride, Phenoxyethanol, Tocoheryl Acetate(Vitamin E), D-Panthenol, 1,2-Hexanediol, Chlorphenesin, Allantoin, Disodium EDTA. 

a) Vitamin E – memudar dan menghilangkan jeragat dan kesan stretch mark, membantu proses penyembuhan kulit, membuat kulit kelihatan lebih muda dan berseri. 

b) Vitamin C – mencerahkan kulit, mencegah penuaan, mencegah radikal bebas, memudarkan parut jeragat, melindungi kulit daripada pigmentasi 

c) Salmon Collagen – menegangkan kulit, menyerap 1.5kali lebih tinggi berbanding collagen lain, memberikan struktur yang lebih baik kepada kulit 

d) Spf35 – melindungi kulit daripada sinaran UV berbahaya, mengelakkan kulit daripada terdedah kepada persekitaran yang tidak sihat

CARA PENGGUNAAN 7SKIN FOUNDATION

-Tompokkan dan sapukan sejumlah collagen foundation 7SKIN pada seluruh wajah mengikut kesukaann anda (nipis, sederhana atau tebal).

- Ratakan foundation tersebut keseluruh wajah anda menggunakan sponge/brush/silicon/cushion/jari mengikut keselesaan anda dan selesai.

- Bagi yang inginkan kulit nampak lebih putih dan sukakan kulit kelihatan lebih gebu, boleh juga sapukan sebarang bedak mengikut keselesaan anda.

- Gunakan collagen foundation 7SKIN secara berterusan untuk mendapatkan wajah yang kekal jelita seperti yang anda inginkan.

Tahan penggunaan dalam 4-6bulan.. Jika kerap dalam 3-4bulan.. Tapi tengok pada penggunaan masing2.
   
Disini El ada share video tutorial untuk tatapan korang


KEUNIKKAN 7SKIN FOUNDATION

- Kecil dan mudah dibawa (Pocket Foundation) 
- Bahan-bahan semulajadi yang diimport dari France 
- Foundation yang berasaskan Salmon Collagen (Marine Collagen) 
- Kombinasi bahan yang dapat memberikan kesan yang lebih efektif (medium coverage)
- Produk foundation 2in1 (cosmetic & skincare – cover as it clear) 
- Warna foundation natural magic dengan luxury fragrant 
- Formulasi daripada Professor terkemuka untuk market Asia 
- Kesan yang sama baik dengan produk berjenama yang lebih mahal 
- Material botol yang berkualiti dan seksi 
- Material yang lebih lembut dan mudah disekatakan pada wajah 
- Produk mesra wudhuk - Proses pengilangan bertaraf GMP 
- Setiap proses dipantau dan mendapat kelulusan KKM (NOT1710045292K) 
- Halal dan sememangnya selamat digunakan untuk semua jenis kulit 
 -Peluang memenangi RM100 cash untuk setiap pembelian (Lucky box)
  
KEBAIKAN KEPADA PENGGUNA 7SKIN FOUNDATION

1)Untuk pengguna pertama kali, anda akan dapat merasakan perbezaan pada kulit anda dimana kulit menjadi lebih lembut dan sihat seawal hari ke-7 penggunaan.

2) Selepas 2-3 bulan penggunaan, anda akan dapat melihat perubahan yang lebih ketara pada kulit wajah anda dimana kulit akan menjadi lebih tegang, parut dan jeragat tidak lagi kelihatan, kulit menjadi lebih sihat, cerah dan berseri.

3) Vitamin E yang terkandung dalam 7SKIN foundation dapat membantu memudar dan menghilangkan jeragat dan kesan stretch mark, membantu proses penyembuhan kulit serta membuatkan kulit kelihatan lebih muda dan berseri.

4) Kandungan Vitamin C pula dapat mencerahkan kulit, mencegah penuaan, mencegah radikal bebas, memudarkan parut jeragat dan melindungi kulit daripada pigmentasi.
5) Salmon collagen pula bertindak untuk menegangkan kulit, menyerap protein dan nutrien baik untuk kulit dan mengelakkan regangan pada kulit.

6) SPF35 dan Beeswax yang terkandung dalam 7SKIN foundation pula dapat melindungi kulit daripada sinaran UV berbahaya, mengelakkan kulit daripada terdedah kepada persekitaran yang tidak sihat dan menjaga kelembapan kulit anda sepanjang hari.
  
TESTIMONI DARI PENGGUNA 7SKIN KISS ME NOW





El dah jatuh cinta dengan 7SKIN KISS ME NOW Foundation ni. Hanya memakai 7SKIN foundation sahaja dan secalit merah dibibir dah cukup. Sekarang El sure pakai foundation ni tuk pergi kerja. Senang nak apply, cepat blend dan yang best mesra wuduk. 


HARGA 7SKIN KISS ME NOW

a) Harga Jual : 1 unit RM80 (free postage)
b) Harga Diskaun
: 2-5 unit off 20% (free postage)
: 6-10 unit off 30% (free postage)
: >11 unit off 40% (free postage)
 Free delivery : Untuk stokis sekitar KL, Selangor dan N. Sembilan (pembelian 50 unit ke atas sahaja)

Korang yang berminat, boleh hubungi agent seperti di bawah:
Ms. Yin : 0136503086 
Ms. Yan : 0136789428 
Mr. Iz : 0125920867

Sekarang ni diorang ada buat promo CNY, harga RM59 sah sehingga Februari 2018.


AGENT/DROPSHIP

Korang yang berminat untuk menjadi agent/dropship, dialu-alukan.
1) dropship - free (setiap unit yg dijual dpt 25%)
2) agent - modal rm168 (dpt 3 unit produk = 30%) then kalau nk repeat, boleh ambik stok free je n still dpt 30%
   
Untuk info lebih lanjut tentang produk 7SKIN KISS ME NOW, korang boleh lawat website mereka di:

Facebook : 7SKIN HQ
Instagram : 7skinkissmenow
Web / Blog : 7skinofficial.blogspot.com

14 ulasan:

  1. wowwww menariknyaa..kite mmg suke foundation foundation ni..

    BalasPadam
  2. Wow menariknya foundation ni. Kagumnya bila dinyatakan produk keluaran Bumiputera. Harus lah kena support dengan membelinya nanti. Harga pun affordable.

    BalasPadam
  3. Wahhhh menarik ni. Harag pun berpatutan :)

    BalasPadam
  4. banyak produk bumiutera sekarang ni.. 7skin kiss ni nampak berkualiti

    BalasPadam
  5. Uuu...ade salmonnnn...hahaha...Sally lama dah tak guna foundation, sbb guna BB cushion je skrg..nmpk senang apply, tak bercapuk..yang penting byk benefit dia dan saiz dia tuu! Letak dalam handbag pun okay, tak makan space kan!

    BalasPadam
  6. Suka dgn fd ni..pakai nak kuo nmpk smooth je muka ni... Best sbb sng blend ...tesktur ringan & bau pun wangin lain dr lain..hehe

    BalasPadam
  7. ada vitamin E yg boleh memudarkan dan menghilangkam jeragat sekali? wah.. macam nak beli je foundation 7 skin kiss ni

    BalasPadam
  8. product yang bagus untuk dicuba ni.. tadi TB ada tengok video nya sekali.. nampak sekata je bila disapu ke wajah

    BalasPadam
  9. Wahh betul la fd ni bagus. Tengok kak el pakai pun tak bercapuk ..awesomeee

    BalasPadam
  10. Zaza pun skg nk cri fd yg boleh merawat kulit jg..bila tgk fd ni byk keistimewaan.. Ada vit c, collagen salmon.. Mmg bgus utk skin kan kak

    BalasPadam
  11. Bestbya...SA sirg tgh guna macam2 foundation..hahaha..tp berkenan plak dengan foundation ni..yg SA guna skrg jenis matte jenama NYX..ringan cepat meresap..SA suka guna jari dan ratakan dengan berus..bila guna jari haba panas dari jari kita tu akan akan ja ianya flawless...baru menyerap sekata ngan kulit...

    BalasPadam
  12. owh
    menarik juga foundation nih

    BalasPadam
  13. Memang nampak perbezaan muka el leoas pakai fd 7skin ni

    BalasPadam