KAYLIZ GRANOLA OAT | RESEPI DIET SIHAT - LIFESTYLE BLOGGER

Isnin, 29 Januari 2018

KAYLIZ GRANOLA OAT | RESEPI DIET SIHAT

El memang dari dulu suka makan oat. Selalu El makan oat dengan milo kosong, horlick kosong, low fat yogurt, low fat milk ataupun masak oat kosong tambah dengan sedikit madu dan kurma

Ok El makan oat ni ada hari-hari tertentu. Jika El rasa berat El dah makin naik, kolestrol semakin rancak sana sini, lemak berlebihan barulah El bertukar menu harian El dengan oat. Selalu El ambil oat waktu sarapan pagi dan waktu malam. 

Biasalah bila dah makan makanan yang berat dan berlemak..tiba-tiba insaf nak diet dan nak kurus balik haha. Sebab itu El rasa oatlah option yang paling senang untuk diet harian.



Baru-baru ini El telah diperkenalkan dengan Kayliz Granola Oat. Sebelum ini, El pernah dengar tentang Granola ini sangat bagus untuk diet harian pada mereka yang ingin kurus dan hidup secara sihat.

Korang jangan kemana-mana, baca sampai habis apa yang menarik tentang Kayliz Granola Oat ini ok

APA ITU KAYLIZ GRANOLA OAT 

Granola Oat merupakan satu produk yang mengandungi pelbagai campuran makanan sihat yang terdiri daripada kekacang, rolled oat, buah-buahan dan biji-bijian yang dikeringkan atau dipanggangkan. Ianya sangat popular dan menjadi trend untuk mereka ingin mengamalkan diet untuk sentiasa sihat, cantik, muda dan tentunya mendapatkan badan yang langsing. Kebiasaanya mereka menjadikan granola ini sebagai snack dan sarapan pagi mereka. 



Kayliz Granola Oat ini sangat istimewa kerana mengandungi oat yg diadun khas bersama keledek biru, chia seed dan madu.

Oat
Oat adalah antara bijirin yang paling sihat di bumi. Mereka adalah bijirin bebas gluten dan sumber vitamin, mineral, serat dan antioksidan penting. komposisi nutrien oat seimbang

Ubi keledek
adalah sumber vitamin A yang sangat baik (dalam bentuk beta-karoten). Mereka juga merupakan sumber vitamin C, mangan, tembaga, asid pantotenik dan vitamin B6

Chia Seed
Adalah makanan yang tertumpu yang mengandungi asid lemak omega-3 yang sihat, karbohidrat, protein, serat, antioksidan, dan kalsium.

Madu
Membantu menyekat radikal bebas dalam tubuh yang menyebabkan penyakit. Ia juga meningkatkan sistem imun, bertindak sebagai pencegahan terhadap sebarang penyakit yang melemahkan dan  menurunkan tahap kolestrol di dalam badan. Mengandungi vitamin B1, B2 dan B6

KELEBIHAN KAYLIZ GRANOLA OAT

Korang jangan risau, produk Kayliz Granola Oat ini adalah produk tempatan yang dirumuskan oleh Dr Aishah Solutions Sdn Bhd dan disahkan HALALKayliz Granola Oat tidak mengandungi bahan pengawet, tiada perisa tiruan, tiada gula tambahan dan kurang gula.Antara kelebihan Kayliz Granola Oat ialah:

šŸ’›Meningkatkan penghadaman
šŸ’šMenurunkan berat badan
šŸ’šMengurangkan kolestrol
šŸ’šMeningkatkan tahap tenaga
šŸ’šMencegah Kanser
šŸ’šMencegah Anemia
šŸ’šBagus untuk penjagaan kulit
šŸ’šMenjaga kestabilan tekanan

CARA PENYEDIAAN KAYLIZ GRANOLA OAT



Korang boleh menikmati Kayliz Granola Oat dengan susu atau yogurt. Boleh ditambah dengan pelbagai buah-buahan segar atau dimakan begitu sahaja.

YANG PERLU ANDA TAHU??


Mengambil oat 30 minit hingga 1 jam sebelum bersenam meningkatkan prestasi


1) Bekalan tenaga yang mudah dan mudah alih
2) Sesuai untuk mereka sibuk, pelajar dan atlet
3) Berikan kalori, lemak yang baik, protein berkualiti, serat tinggi, mineral dan vitamin


Tiada yang lebih mengujakan setiap pagi melainkan dengan sarapan yang berkhasiat dan menyedapkan. Tambahkan buah-buahan atau susu krim ke dalam semangguk oat yang memberikan manfaat untuK keperluan nutrisi seharian anda.

1st time rasa granola ini memang sedap. Makan gitu pun dah sedap. Ranggup. Yang buat granola ini sedap sebab ada kekacang tu..krup krap krup krap haa..sedap sangat..lagi sedap bila di makan dengan susu low fat sejuk amboiii..hehe

Kepada korang yang berminat dengan Granola ini boleh dapat dengan jarga bagi sepeket Kayliz Granola ini hanya RM17.90. kalau berminat untuk membelinya, boleh dapatkannya secara online di

 https://web.facebook.com/kaylizHQ/ atau
hubungi 011-10906902 / 019-6255010

pengedar & seller online turut di alu-alukan untuk droship

8 ulasan:

  1. Granola memang sedap sebab ditambah dengan kekacang dan sebagainya.Memang best bila sarapan dengan granola. Healthy food gitu. Mudah nak disediakan juga.

    BalasPadam
  2. Aduh kak.. Yum yummm hehe.. Oat zaza rjin beli masa keje dulu sbb pasaraya dekat. Mmg minat jgk.. Skg ni dh duk kg smula.. So jauh.. Tp tgk oat ada cmpuran ni sedap lah pulak.. Rm17. 90 murah gak tu harga dia..

    BalasPadam
  3. Bestnyaaa...teringin betul ni...dr harituuu nmpk org update sana sini haaa...atoiiii...nak beli la nnt

    BalasPadam
  4. Wah nampak sedap dan mengenyangkan kayliz granola oat ni ye

    BalasPadam
  5. Sarapan pagi yang sangat mengujakan sambil boleh diet. Memang nak kena beli and try jugak kayliz granola oat ni.

    BalasPadam
  6. kenapa ramai sgt yg uploaf gmbr granola oat nii. buat kita teringin je

    BalasPadam
  7. Tiba2 mokcik macam teringin nak diet..nak cuba laa..mcm sedap jorr

    BalasPadam