SWEET ROYALE STEVIA HALAL

9:58 PG

Sweet Royale Stevia Halal |Assalamualaikum dan salam ceria semua. Harap semuanya manis-manis semua seperti Sweet Stevia 😊 Kawan-kawan tahu tak apa itu Stevia. Mesti ada diantara kawan-kawan yang pernah mendengar tentang Stevia. 

Sebelum ini El pun tidak tahu tentang kewujudan Stevia ini. El tahu pun setelah El mengamalkan diet atkin pada tahun lepas. El try dulu diet atkin ini selama sebulan. Antara pantang larang diet atkin ialah dilarang minum minuman manis atau lebih tepat NO SUGAR. Ketika itu ramai pengamal diet atkin mengamalkan pengambilan Stevia untuk penganti gula putih di dalam makanan dan minuman. Tetapi pada masa itu El tidak tahu kat mana Stevia boleh didapati. El hanya teruskan diet dengan tidak mengambil gula putih. Alhamdulilah berat El turun 5kg dalam masa sebulan.



Selepas berasa selesa dengan penurunan 5kg tu, El mula malas nak mengamalkan diet atkin haha sebabnya El ni kalau pembaca nak tahu, peminat kopi tegar. Kalau tak minum sehari memang boleh emosi hihi. Sekarang ni El kalau nak minum kopi/nescafe..mesti buat kosong saja. Arrghh mana sedapkan. Mujurlah El berjumpa dengan Sweet Royale Stevia. Ha apa pula Sweet Royale Stevia ni kan. 

APA ITU STEVIA
KENAPA PERLU BELI STEVIA


 ⏩SweetRoyale ialah pemanis berasaskan stevia yang menggabungkan bahan-bahan terpilih untuk memberikan anda rasa yang manis seperti gula tetapi rendah kalori.  

⏩Setiap 2 gram SweetRoyale menawarkan rasa manis sejajar dengan 2 sudu teh gula.

⏩Diformulasikan oleh pakar-pakar yang diiktiraf serta ujian makmal dengan penuh terpeinci. 

⏩Formula yang diperbaharui menggunakan gred Stevia yang lebih tinggi bagi rasa yang unik dan kurang pahit
Antara yang murah dan mampu milik dan mudah dibawa kemana-mana.

⏩Diperkenalkan dalam bentuk serbuk seperti gula, bukan cecair bagi mengatasi masalah kontaminasi

⏩Disahkan halal oleh JAKIM, nombor HALAL: MS1500:2009, 1071-02/2017 



Yang bestnya Stevia ini didatangi dengan bentuk sachet aluminium yang mudah dibawa kemana-mana! Nak bancuh buat sirap sejuk ke, kopi panas atau teh O panas semua boleh! Ok, penggunaan yang disyorkan adalah satu paket SweetRoyale untuk kemanisan 2 sudu teh gula
 
  
SweetRoyale Stevia mengandungi bahan-bahan seperti Erythritol, Xylitol, Stevia, Anti-caking Agent as Permitted Food Conditioner dan Oligo Fructose.

TESTIMONI  SWEET ROYALE STEVIA
 


Terbaik!!Artis-artis Malaysia seperti Scha Al-Yahya, Sharifah Sakinah dan Nisha Ezzati juga mengamalkan Stevia ok. Patutlah mereka nampak cantik, langsing dan sihat. 

 

 Dan sekarang setiap pagi dan kemana sahaja Stevia adalah peneman hidup El. Dah boleh minum kopi setiap hari hihi



HARGA SWEETROYALE STEVIA 

Pos: RM15.90 + Postage
COD: RM17.00
(Sekotak 40 sachets/2gram)


CARA DAPATKAN SWEET ROYALE STEVIA
 

Bagi anda yang berminat untuk mendapatkan SweetRoyale Stevia, and boleh dapatkannya dari :-

1) Agent SweetRoyale Stevia
Whatsapp: 013-473 1696
COD area Shah Alam/Kuala Lumpur atau Pos ke Seluruh Malaysia

2) Semua cawangan Farmasi Royale Pharma seluruh Malaysia


Farmasi RoyalePharma Seksyen 7 Shah Alam
Farmasi RoyalePharma Quill City Mall
Farmasi RoyalePharma MyTown
Farmasi RoyalePharma Vista Alam
Farmasi RoyalePharma Laguna Merbok
Farmasi Royale Pharma Bangi



 3) Anda juga boleh dapatkan SweetRoyale Stevia ini di website RoyalePharma


4) Selain itu, anda boleh dapatkan produk ini di Lazada, 11Street dan Shopee!!

Menurut kajian, kadar pengambilan gula di kalangan rakyat Malaysia telah sampai ke tahap amat membimbangkan dan menurut Dr.B.S.Bains, 26 juta penduduk Malaysia menghidapi penyakit diabetes dengan bilangannya bertambah pada kadar yang tidak terkawal. Katanya, kandungan gula yang tinggi dalam banyak makanan an minuman kegemaran rakyat Malaysia merupakan punca utama penyakit diabetes yang sebaliknya berkait rapat dengan penyakit strok.

Oleh yang demikian, sebagai pengguna bijak perlu bijak 
untuk menjaga kesihatan kita dengan menukarkan gula 
putih kepada Stevia. 

Jangan tunggu esok lusa tahun depan baru nak sihat ok. Dapatkan sekarang SweetRoyale Stevia untuk kehidupan yang lebih sihat.


You Might Also Like

8 uols awesome

  1. Bagus produk ni.. Leh ganti gula

    BalasPadam
  2. Ada kebaikkan stevia ni . Cara pemakanan juga kena jaga kan

    BalasPadam
  3. Banyak kebaikan stevia ni ye. Dah tak cari gula lagi dah, boleh guna stevia ni je.

    BalasPadam
  4. bagus ni.. nasib jumpa blog el.. terimakasih awak. kita memang tengah mencari ni

    BalasPadam
  5. Mmg lebih baik amalkan sweet royale stevia dari guna gula utk kesihatan diri.

    BalasPadam