11/01/2017 - 12/01/2017 - LIFESTYLE BLOGGER

Khamis, 30 November 2017

GAMBAR DAN VIDEO NIKAH FATTAH DAN FAZURA

10:41 PG 8
GAMBAR DAN VIDEO NIKAH FATTAH DAN FAZURA
Assalamualaikum semua
Salam sayang 

GAMBAR DAN VIDEO NIKAH FATTAH DAN FAZURA | Aduhai aura #fattzura sangat hebatkan. Sampai ramai peminatnya yang tak sabar nak tengok gambar perkahwinan mereka. Tup tup 27.11.17 yang lepas, kita dikejutkan dengan berita pernikahan Fattah Amin dan Fazura. El yang bangun pagi nak prepare breakfast pun terkejut. Scroll punya scroll IG Fattah dan Fazura, tengok2 aik dah nikah. Kan diorang baru jer bertunang 13 November lepas. Lepas tu masa press conference, diorang kata nak pergi kursus kahwin dan akan bernikah dalam masa yang terdekat. 

Hahaha El tak sangka plak dekat tu minggu seterusnya haha. Tapi takpe. Alhamdulilah diorang pun dah sah jadi suami isteri. El happy dengan diorang. Suka tengok Fazura. Terpancar sinar kebahagiaan di mata dan wajah dia. Kan kita selama ini pernah tengok sejarah hitam pengalaman percintaan Fazura. So El pun seronok tengok Fattah dan Fazura dah sah jadi suami isteri. Love bird sangat. 

Fattah dan Fazura sudah pun sah bergelar suami isteri pada 27.11.17 yang lalu yang berwakilan wali abang Fazura sendiri di sebuah hotel terkemuka. Majlis tertutup itu katanya adalah permintaan kedua-dua belah pihak. Moleklah tu, majlis yang sangat privacy dihadiri oleh keluarga dan rakan yang terdekat.

GAMBAR NIKAH FATTAH DAN FAZURA













 

VIDEO NIKAH FATTAH DAN FAZURA FULL VIDEO


Diorang ni penuh dengan kejutanlah. Gambar nikah diorang pun romantis dan manja. Sama cantik sama padan. Semoga berkekalan dan bahagia hingga ke syurga amin

GAMBAR PERTUNANGAN FATTAH DAN FAZURA 

Isnin, 27 November 2017

LE FELIX | BECAUSE EVERYONE DESERVES TO BE BEAUTIFUL

10:07 PG 7
LE FELIX | BECAUSE EVERYONE DESERVES TO BE BEAUTIFUL
Hi everyone
Salam semua


LE FELIX BECAUSE EVERYONE DESERVE TO BE BEAUTIFUL | Alhamdulilah, bulan November ini banyak review tentang produk-produk kecantikan. Selain daripada produk-produk dari Malaysia, El juga ada share tentang produk dari Korea juga. Namun hari ini El akan share dengan anda semua tentang satu lagi produk kecantikan yang datang dari negara Thailand iaitu Le Felix.



3D EYELASHES

1st time El cuba pakai 3D eyelashes dari Le-Felix ini sangat best. Bulu mata nampak natural dan senang dipakai. El suka bulu mata yang nampak natural. Boleh dipakai untuk ke majlis-majlis yang santai-santai. 

KEISTIMEWAAN 3D EYELASHES


đź’›Synthetic mink hair
đź’šMore volume
đź’šSoft feathery fell
đź’šNatural lookinh shine
đź’šReuseble up to 20 times
đź’šEasy to apply


 SMOOTH MATTE LIPSTICK

Lagi satu produk yang El suka ialah matte lipstick. Love it so much. Sekali apply terus nampak kecantikan its color. Selalunya matte lipstick akan menyebabkan bibir kering dan merekahkan. Tapi Smooth Matte Lipstick dari Le Felix ini memberi kelembapan dan tahan lama ok. 


Ada pelbagai color yang anda boleh dapati. Semua cantik belaka




Check it out video dibawah 



PERFECT BEAUTY FACIAL FOAM 






Pembersihan Buih Untuk mencuci muka anda.
Dengan komponen yang tidak ternilai daripada ekstrak buah Apple, ekstrak benih Anggur Switzerland, ekstrak Teh Hijau Jojoba Bar, ekstrak dari tisu cendawan yang tumbuh di bawah Larch Pine di Eropah dan banyak komponen lain.

Kenapa Epal hijau terbaik untuk kesihatan anda. 
Keajaiban untuk kulit anda

* Kaya dengan vitamin B dan C.
* Anti-kedut
* Kaya dengan antioksidan.
* Memulihkan dan melindungi kulit.
* Penjagaan kulit
* Kawalan dan mencegah jerawat.

KEBAIKAN PERFECT BEAUTY FACIAL FOAM

đź’—Membersihkan kulit secara mendalam.
đź’—Ia tidak kering.
đź’—Membaki Semula nilai (pH)
đź’—Kurangkan bintik gelap.
đź’—Ketatkan lubang pori
đź’—Kulit kelihatan berseri seperti yang anda mahu.
đź’—Dan sangat wangi 

CARA PENGGUNAAN

Bersihkan kulit dan bilas dengan air bersih.
AMARAN: Hati-hati jangan sampai ke mata. Sekiranya terdapat keabnormalan, hentikan penggunaan dengan serta-merta.

MIRACLE PLANKTON ESSENCE



Le Felix Miracle Plankton Essence ini menjadikan kulit wajah yang baru lahir? Mempunyai kolagen sekitar 54% dan melindungi kulit dari UVB.

Ianya digunakan sebagai serum (water base) untuk kosmetik yang mempunyai penyerapan maksimum dan keberkesanan yang mendalam. Ia seperti juga serum yang lain untuk base makeup sebelum anda memulakan solekan. 

Serum paling ringan, berfungsi sebagai intipati ajaib dalam 14 hari, anda akan dapat melihat dan merasakan kulit yang baru lahir

Anda boleh memakainya setiap hari di waktu pagi dan malam


Jika anda berminat untuk dapatkan semua produk ini boleh layari Le Felix online seperti di bawah

FB: www.facebook.com/LeFelix.official
www.le-felix.com
IG: le_felix_official
http://le-felix.blogspot.com/

Ahad, 26 November 2017

GAMBAR DAN VIDEO MAJLIS PERTUNANGAN FATTAH DAN FAZURA

12:41 PTG 3
GAMBAR DAN VIDEO MAJLIS PERTUNANGAN FATTAH DAN FAZURA


Assalamualaikum semua

Salam sayang


GAMBAR FATTAH DAN FAZURA BERTUNANG |Rasanya korang sure tahu tentang isu panas Fattah dan Fazura telah pun bertunang pada 13 November yang lalu. Sebelum tercetusnya tentang isu pertunangan mereka ini, seluruh peminat dan bukan peminat mereka rasanya terjebak dengan aura mereka yang dikatakan telahpun bernikah sebelum berangkat menunaikan umrah.

El salah seorang yang bukanlah minat sangat pun tapi terjebak dengan aura Fattah dan Fazura. Selalu jugalah stalk instagram mereka berdua. Seronok betul tengok diorang bercouple. Suwit sangat. Tiap hari mesti stalk hashtag mereka #fattzura hahaha. 

Terbaca jugalah beberapa komen peminat mereka yang mengatakan sudah bernikah sebelum dan semasa menunaikan umrah. Rakyat Malaysia rasanya tak sabar nak tengok mereka berdua bernikah sebab itulah excited menunggu kepulangan mereka untuk mengadakan press conference pada 23hb November yang lalu. 

Dalam press conference tersebut terjawablah sudah yang mereka telahpun bertunang sahaja. Majlis itu berlangsung di kediaman keluarga Fazura pada 13 November lalu.

Selain itu juga, mereka menyatakan majlis yang diadakan di kediaman nenek Fazura pada 14 November lalu pula, katanya adalah majlis doa selamat sempena pemergian mereka ke Makkah.

Majlis pernikahan akan dibuat secara tertutup dalam masa terdekat, manakala resepsi pula berlangsung pada tahun depan

Fattah turut menjelaskan, mereka kini sedang merancang majlis pernikahan selain dua acara resepsi, masing-masing untuk keluarga dan media serta peminat.

GAMBAR FATTAH DAN FAZURA BERTUNANG










Yang El suka sangat dengan diorg ni, dua2 belah keluarga saling menerima dan sentiasa ada disisi memberi sokongan. Keluarga diorg juga happy dengan hubungan diorang. Kan restu keluarga adalah sebahagian dari kebahagian dalam perkahwinan hihi.

Then seriously El suka tengok video pertunangan Fazura, terpancar kebahagiaan diwajahnya. El ada share video pertunangan mereka di bawah.



El doakan mereka cepat2 melangsungkan perkahwinan. El pula yang tak sabar nak tengok. Semoga dipermudahkan dan doakan yang terbaik untuk mereka amin 

Rabu, 22 November 2017

SAFI RANIA GOLD BEETOX TECHNOLOGY

9:32 PG 5
SAFI RANIA GOLD BEETOX TECHNOLOGY
Assalamulaikum semua
Salam ceria

SAFI RANIA GOLD BEETOX TECHNOLOGY | Minggu ini El banyak share produk-produk kecantikan. Ha rasa-rasa korang ada tak yang berkenan di hati hihi. Kalau produk tu elok dan sesuai dengan korang, apa salahnya nak share betul tak hihi. Ok kali ini El nak share satu produk dari Safi Malaysia iaitu Safi Rania Gold Beetox Technology. Rasanya ramai yang dah tahu tentang produk terbaru ini. So sesiapa yang belum tahu jom baca apa yang best sangat dengan Safi Rania Gold Beetox Technology ni ok

Mesti korang ada cara tersendiri untuk menjaga kulit wajah untuk sentiasa cantik, gebu, anjal dan kulit sentiasa muda remaja gitew. El pun teringin nak kulit putih gebu, cantik, anjal dan yang paling penting sentiasa tampak muda remaja waaaalaupun umur dah semakin senja ni oii haha. 

El dah pakai produk-produk Safi ni sejak remaja lagi dari penjagaan rambut sehingga penjagaan muka. 


SAFI RANIA GOLD BEETOX TECHNOLOGY

SAFI Rania Gold kali ini membawa satu lagi rangkaian penjagaan wajah Halal nombor 1 di Malaysia dengan Safi Rania Gold Beetox Technologi yang menampilkan solusi anti penuaan dengan sentuhan emas Teknologi BEETOX seterusnya menghasilkan bingkisan keremajaan yang diidam-idamkan ini mampu dimiliki semua. Gabungan kecanggihan teknologi dan keajaiban Alam Semulajadi dengan penggunaan khasiat bisa lebah yang mampu memberi tindak balas yang baik ke atas kulit wajah wanita. 


KANDUNGAN SAFI RANIA GOLD BEETOX TECHNLOGY

đź’‹Mengandungi manfaat Nano Gold 24K bersama Amino Peptide untuk memberikan kesan berganda bagi meningkatkan penghasilan kolagen sebanyak dua kali ganda

đź’‹Mengambil inspirasi daripada gabungan teknologi dan keajaiban alam semua jadi, teknologi Beetox dicipta dengan gabungan kandungan bisa lebah, madu, jeli diraja dan propolis untuk menguatkan struktur dalaman kulit untuk menghalang penuaan
đź’‹Teknologi Beetox mempunyai kandungan termasuk Bee Venom; bagai suntikan yang membantu mengukuhkan struktur kulit; Propolis; bertindak sebagai antioksidan yang mencegah kulit kusam


đź’‹Royal Jelly yang merangsang pembaharuan kulit

đź’‹Honey yang menghaluskan kulit

đź’‹Nutrixbright complex untuk mencerahkan tona kulit

đź’‹Vitamin C untuk melembapkan kulit



Pembersih Wajah SAFI RANIA GOLD dengan Nano Gold 24K & nutrisi Royal Jelly:

• Formulasi terbaharu Micro-Foam dengan agen anti-oksidan untuk membersih secara mendalam.
• Buih yang mewah berkrim mengandungi agen pelembap.
• Membersihkan sisa solekan dengan sempurna.

Nano Gold 24K
Mengukuhkan strukturdalaman pada lapisan epidermis kulit agar wajah anjal dan awet muda.

Royal Jelly
Kaya dengan 20 jenis Asid Amino, vitamin & mineral untuk pembaharuan kulit.



Esen Emas Keremajaan SAFI RANIA GOLD dengan Duo Gold 24K, gabungan Nano Gold 24K & Gold Flakes 24Kdiperhebatkan bersama nutrisi Honey & Hyaluronic Acid:

• Mengekal dan mengunci lembapan sehingga 24 jam dengan Hyaluronic Acid.
• Memelihara struktur kulit bukan hanya dari luaran malah meliputi struktur dalaman pada lapisan epidermis kulit.
• Mempertingkatkan daya tahan kulit.
• Menyediakan kulit untuk menyerap produk seterusnya.
• Penghidratan segera sehingga 130% dengan 1 aplikasi.

Duo Gold 24K
Kombinasi Nano Gold 24K dan Gold Flakes 24K membina dwi-tindakan yang mengukuhkan struktur dalaman pada lapisan epidermis kulit sambil memberi perlindungan dari luar.

Honey
Pelembap semula jadi untuk mengekal lembapan dan meningkatkan keanjalan serta kehalusan kulit


Eliksir Keremajaan SAFI RANIA GOLD dengan Nano Gold 24K & nutrisi Beetox & Propolis:

• Beetox, Nano Gold 24K & Vitamin C meningkatkan keanjalan kulit X3*.
• Merawat kesan penuaan kulit dari dalam (pada lapisan epidermis) & memudarkan pigmentasi dengan berkesan.

Nano Gold 24K
Mengukuhkan struktur dalaman pada lapisan epidermis kulit agar wajah anjal dan awet muda.

Beetox
Bertindak bagaikan sengatan lebah untuk tindak balas pembaharuan kulit secara semula jadi.

Propolis
Anti-oksidan semula jadi melawan radikal bebas untuk mencegah penuaan awal


Krim Pelembap Siang SAFI RANIA GOLD SPF25PA++IRdengan Nano Gold 24K & nutrisi Propolis:

• Melembap dengan efektif & membantu mengukuhkan struktur kulit.
• Kulit terlindung daripada sinaran UVA, UVB & InfraRed (IR).
• Mencegah kulit menjadi gelap.
• Tona kulit sekata.

Nano Gold 24K
Mengukuhkan struktur dalaman pada lapisan epidermis kulit agar wajah anjal dan awet muda.

Propolis
Anti-oksidan semulajadi melawan radikal bebas untuk mencegah penuaan awal

Produk ini boleh didapati di seluruh Malaysia termasuk pasaraya dan pasaraya hiper utama. Untuk maklumat lanjut mengenai jenama SAFI, boleh layari laman sosical SAFI: 

Instagram: @safimalaysia
Youtube: www.youtube.com/safimalaysia


Selasa, 21 November 2017

ALTHEA UN-PORE GETTABLE BOX | UNBOXING VIDEO

9:52 PG 3
ALTHEA UN-PORE GETTABLE BOX | UNBOXING VIDEO
Assalamulaikum semua
Salam ceria

ALTHEA UN-PORE GETTABLE BOX| Minggu terakhir persekolahan. Tentunya korang dah merancang nak pergi holiday ke mana?El tahun ini memang tak pergi holiday mana-mana pun. Kena bekukan cuti haha. Belum ada rezeki nak jalan jauh. Insyallah perancangan tahun depan tu dah ada. Tapi kita hanya merancang, hanya Dia yang menentukannya betul tak.


Jika nak bercuti tu, ha muka tu kenalah jaga, sebab cuaca tak menentu kadang panas, kadang hujan. So kali ini El nak share dengan korang produk tak asing lagi bagi beauty blogger.

Althea ini kalau korang nak tahu salah satu laman web K-beaty yang menjual barangan kecantikan dan penjagaan diri yang dipos dari Korea hinga ke pintu rumah anda tau. Korang yang suka dengan barangan kosmetik dari Korean dan ingin mencubanya bolehlah try. Produk dari Althea ini memang menjadi kegilaan beauty Blogger tau hihi 

Set Althea kali ini ialah Un-Pore Gettable Box. Ha siapa-siapa yang nak kecilkan liang pori dan menghilangkan liang pori tersumbat boleh try set ini dari Althea ok

1. Innisfree Super Volcanic Pore Clay Mask

Mask ini diperbuat dari tanah liat jeju volcanic membersihkan dalam liang pori menggunakan sebum yang mengawal kebersihan untuk kulit. Lava jeju yang padat ini  mempunyai kekuatan detoksifikasi untuk kulit.


2. Mild Peeling Finger Pad

Menghilangkan sel kulit mati. Kurangkan liang pori dan mencerahkan kulit setiap hari. Memang best pakai pad ni. Kalau travel pun senang. 



3. Laneige Powder Fit Cushion

Cushion dari Laneige ni sangat best walaupun dia sedikit oily tapi cushion ini dapat menutup kecacatan di wajah kita tau. Full coverage, ringan dan tahan lama


4. All Kill Pore Tightening Ice Stick

Ini adalah satu produk baru yang El dapat. Tak pernah tengok haha. Tapi ice stick ini digunakan juga dalam mengecilkan liang pori. Selalunya kita guna ais batu kan. Ha dengan adanya Ice stick ini dia juga dapat membantu mengecilkan liang pori dengan mudah. 



5. Klairs Supple Preparation Facial Toner

Membuang lebihan minyak dan mengimbangi tahap PH untuk penyerapan yang lebih baik dan untuk mosit yang lebih tahan lama. Ia juga mengurangkan rangsangan untuk kulit yang sensitif


6. My Beauty Mask Pack

Membantu melindungi dan memberi keremajaan pada kulit wajah. 


7. Jeju Volcanic Pore Sample Kit

Mengawal sebum yang berlebihan dan meminimumkan liang pori, memjadikan kulit segar dengan ekstrak gunung berapi dari pulau jeju. Berkesan mengurangkan dan mengawal pengeluaran sebum dengan kapsul volcanic super jeju. Dengan itu ianya membantu dalam pengelupasan sel-sel kulit mati dan sebum yang berlebihan untuk jadikan kulit halus dan lembut


Jom tengok El unboxing Un-Pore Gettable Box from Althea



Untuk dapatkan semua produk Althea ini korang boleh visit

my.althea.kr
www.facebook.com/altheakorea

Isnin, 20 November 2017

BEAUTY IN THE DROPS | PRIMER DAN DAY SERUM YANG MERAWAT DAN MENCANTIKKAN KULIT WAJAH

2:17 PTG 4
BEAUTY IN THE DROPS | PRIMER DAN DAY SERUM YANG MERAWAT DAN MENCANTIKKAN KULIT WAJAH
Assalamualaikum semua
Salam ceria.

Kali ini El nak share dengan korang semua tentang satu primer untuk muka. Primer ini 2IN1. Ia bukan sahaja untuk cantikkan wajah malah untuk merawat kulit wajah. Sebagai kaki makeup tentunya El suka sangat dengan primer BitD ini. El dah pakai 2 minggu. Kesannya sangat menarik. 

Beauty in the Drops (BitD) UV Face Primer dan Luminous Day Serum


Primer Beauty in the drops ini El pakai siang dan malam sebelum tidur. Kesannya sangat best membuatkan kulit wajah El lembab tidak kering, muka bertambah glowing, bila bangun tidur tu muka nampak fresh. Dan paling best yang kaki makeup macam El, jadikan makeup pun tahan lama, makeup tidak bercapuk dan tentunya bertambah glowing. 

Kebaikan Primer ini korang boleh baca di entry El sebelum ini klik SINI

Di sini El ada buat satu video tutorial mengunakan primer Beauty in the drop (BitD). Korang boleh gunakan primer ini sebagai base makeup sebelum dan selepas makeup menjadikan makeup anda tahan lama dan tidak bercapuk. 


Kalau malas sangat nak makeup, El just titikan BitD ini, selepas itu pakai bedak compact pun dah nampak glowing
Nak kesan lagi best, malam sebelum tidur El akan pakai BitD ini. 


1) Kiri: Muka tak pakai makeup
2) Kanan: Muka pakai makeup 

Berita baik untuk korang nak cuba Primer ini, Beauty in the drops ada buat special offer sekarang. Boleh guna Promo Code IMC-BitD#1

Korang boleh dapatkan Primer Beauty in the drops ini seperti dibawah ini ok
Website: http://www.9herbs.com
Facebook: https://www.facebook.com/9herbsMY/
Instagram: https://www.instagram.com/9herbsmy/
Whatsapp: Kak Raaina 012-4540187