HORIEN EYE SECRET CONTACT LENS | REVIEW

9:55 PG


HORIEN EYE SECRET | KANTA LEKAP DARI TAIWAN Pemakaian kanta lekap ataupun contact lens sebenarnya memberi kesan yang menarik pada seri wajah seseorang. Kanta lekap kosmetik yang pelbagai warna sangat bergaya dipakai dan menyerlah penampilan diri.

Pemakaian kanta lekap ataupun contact lens ini akan mengubah wajah seseorang dan kelihatan lebih menarik justeru itu membuatkan individu itu berasa yakin ketika  berdepan dengan orang ramai

Setelah bergelar blogger dan bergiat aktif, El rasakan penampilan diri sangat memainkan peranan untuk memberikan kita keyakinan dan tampak menarik lagi pula kita merupakan ‘public figure’.

Pemilihan El terhadap Horien Eye Secret ini sangat best kerana ianya memberi keselesaan dan ianya senang dipakai. Yang menariknya ia tidak memberi kesan merah pada mata sepanjang hari.

PENGENALAN
HORIEN EYE SECRET 
 

Horien Optic (Malaysia) Sdn Bhd telah diperbadankan pada tahun 2014 sebagai pengimport dan pengedar Taiwan yang membuat kanta lekap dan produk penjagaan kanta di bawah nama "Horien Eye Secret". Di Horien Optic, kami memahami pentingnya keselamatan dan keselesaan produk yang dicari lensa kontak. Oleh itu, kami sentiasa memastikan bahawa produk kami mematuhi piawaian dan peraturan dunia seperti FDA AS, FMA Jepun (Akreditasi Pengilang Asing), CE Eropah, serta GDPMD Malaysia. Selain pengiktirafan daripada pihak berkuasa dunia, siri kanta sentuh dan produk penjagaan kanta "Eye Secret" juga memenangi Anugerah Kecemerlangan Taiwan selama 2 tahun berturut-turut.
Misi kami adalah untuk memperkenalkan Horien ke dalam industri kanta sentuh di Malaysia, sebagai pilihan dan alternatif untuk pengguna kanta sentuh pada harga yang kompetitif dan kekal di pasaran untuk masa depan yang boleh dijangka. Horien akan berada di kedudukan dan dicatatkan sebagai dipercayai, selesa dan selamat digunakan. Sepanjang kemajuan, kami mencipta kesedaran jenama kepada orang ramai mengenai munculnya Horien serta mencuba untuk mewujudkan kesetiaan jenama.



KANDUNGAN PRODUK

Horien Eye Secret 38% 3 Months Color Contact Lenses
Product Details:
Material: Polymacon
Water Content: 38%
DIA: 14.2mm
BC: 8.7mm
SPH: 0.00, -1.00~-6.00 (0.25 steps), -6.00~-8.00 (0.50 steps) 


KEISTIMEWAAN

💘38% Water Content
💘Sodium Hyaluronate & Trehalose
💘BMW 3D Wrap Technology
💘UV Protection Function
💘Artifical Intellektual
💘Bigger Tinted Area
💘7-9mm Wide Optic Zone


⏩Horien Eye Secret Color Contact Lenses menggunakan 38% bahan kandungan air rendah untuk mengurangkan kelajuan kehilangan air, memelihara air untuk mata dan mengekalkan kelembapan kanta untuk keselesaan memakai sepanjang hari.

⏩Formula pelembab semulajadi yang sempurna HA & Trehalose dapat mengekalkan kelembapan dan meningkatkan keselesaan.

⏩Dengan menggunakan Kaedah Pewarna Bio-Molecule 3D (BMW) yang unik, bahan tambahan warna dibalut oleh HEMA, memastikan bahan tambahan warna tidak akan terlepas ke mata. Bahan tambahan FDA yang diluluskan, bersama-sama dengan Teknologi Bungkusan BMW 3D unik untuk mencipta warna yang lebih kaya dan lebih terang.

⏩Melindungi mata dari cahaya UV yang berbahaya, dengan berkesan menyekat UVA dan UVB, melambatkan sudut penuaan.

⏩Teknologi rekabentuk dua aspherik mengoptimumkan reka bentuk lengkung lensa, untuk mencapai keselesaan memakai dan penglihatan definisi tinggi.
Meningkatkan penyimpangan optik yang terbentuk oleh kanta sfera tradisional, untuk mendapatkan ketajaman penglihatan yang lebih selesa dan jelas walaupun dalam suasana gelap dan pada waktu malam. 


REVIEW DARI EL 
 
 
Horien Eye Secret memberikan El contact lens berwarna yang cantik antaranya Kieve Blue, Rome Grey dan Vancouver Pink.  Disebabkan El seorang yang makeup lover so El share dengan anda 3 different looks dengan 3 different lens ok. Teruja tak?1st time memakai contact lens dari Horien Eye Secret ini sangat best, mata El nampak lebih besar dan galak.
Oh terlupa power untuk contact lens El ialah 3.00.

KIEV BLUE






Contact lens berwarna biru adalah warna kegemaran El. Ianya sangat menarik kerana memberikan satu impak pada wajah untuk lebih nampak anggun dan lain dari yang lain. Serius ok 😍 El sesuaikan dengan makeup look trendy

ROME GREY







 Rome Grey ini warna yang sangat natural. Jika anda tidak menyukai mata yang terang, anda boleh mencuba Rome Grey dari Horien Eye Secret. Ia sesuai dengan makeup Nude/Natural memberikan mata si pemakai nampak manis dan menawan.

VANCOUVER PINK







Vancouver Pink ini warna yang sangat garang. Sesuai untuk mereka yang berani. El sesuaikan dengan makeup look ala barbie. 

 El tiada masalah langsung ketika memakai contact lens ini dan sepanjang lebih dari 8 jam pun tidak memberi kesan pada mata El. El yakin dengan pemakaian contact lens dari Horien Eye Secret ini kerana ianya mempunyai sijil yang diiktiraf.


Jika anda berminat, boleh dapatkan Horien Eye Secret di:-
 
Web : www.eyesecret.com.my
FB : Horien Eye Secret
IG : @horieneyesecret


You Might Also Like

19 uols awesome

  1. Cantikk nyer, kalo Pakcu pakai perhhhhh classs nanti kanss. kiki, Pakcu jejalan ke blog awak yerr.

    BalasPadam
    Balasan
    1. thanks pakcu..ni adik badik pikacu ka..hihi
      lau pakcu pakai perghhhh sure kebabom haha

      Padam
  2. nk pkai jugak...sila beri tunjuk ajar nk beli apalagi selain lens...hak3

    BalasPadam
    Balasan
    1. 1. power mata
      2. multi purpose solution
      3. casing box
      4. eye lash (xwajib) hahaha

      Padam
  3. Cantikla pilihan warna kontek lens ni. Berkenan color pink tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. kann el pun suka gak color pink tu..trylah sue hihi mmg x sakit tau bila pakai..tp lau tersalah pakai mmglah akan pedih sikit

      Padam
  4. lama rasanya tak pakai contct lens

    BalasPadam
    Balasan
    1. k.el ni rabun mmg kdg2 tu lau ada aktiviti luar ke jenjalan ke suka pakai contact lens..

      Padam
  5. Balasan
    1. kann cantikkan lens horien ni...k.el suka sbb dia bagi besar mata kita..

      Padam
  6. Balasan
    1. cantikkan lens dia..byk warna wak..

      Padam
  7. kalau nak pakai ke mata. Hati hatilah sebab kalau tak selamat. Gelap masa depan

    BalasPadam
    Balasan
    1. insyallah kalau ada certificate yakin nak pakai..lau beli hat tepi2 jalan tu mmg x safetty lah..

      Padam
  8. Haaa.. ni yg share kt fb ari tu kan.. menarik. Klu sy pakai pun mcm ok je.. mesti ramai yg terpikat nanti huhu :D :D... apa pun mmg cantik El contact lens ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahah trylah ostad pakai..sure ramai yang meroyan tengok ostad uiiii hihi

      Padam
  9. Haaa.. ni yg share kt fb ari tu kan.. menarik. Klu sy pakai pun mcm ok je.. mesti ramai yg terpikat nanti huhu :D :D... apa pun mmg cantik El contact lens ni.

    BalasPadam