BEAUTY LIFE GUARD FROM ALTHEA

2:25 PTG

Salam semua

Makeup Lovers tentunya suka dengan barangan dari Althea. Althea merupakan salah satu laman web K-Beauty yang menjual barangan kecantikan dan penjagaan diri yang dipos dari Korea hingga ke pintu rumah anda yang mengambil masa selama 10-15 working days.


 Perkenalkan Beauty Life Guard dari Althea.
Hari ini El nak share dengan anda semua satu makeup yang patut dibawa semasa anda pergi ke pantai/pool. Makeup ini sesuai untuk mereka yang pentingkan kecantikan dan menjaga muka untuk nampak fresh dan cantik sepanjang hari terutama bila melakukan aktiviti beriadah di pantai/pool. Yeay!!Cool right 😉

 
BEAUTY LIFE GUARD DARI ALTHEA

1. Tony Moly BCDation Oioi Waterproof Cushion (23 Warm Beige)
2.  VDL Expert Color Primer for Eye (Serenity)
3. Milky Dress Barbie Make Mascara
4. Wangskin Lip Tatoo Tint Pack (Pink)
5. Holika Holika Face Conditioner Long Lasting Makeup Fixer

 1. Tony Moly BCdation Oioi Waterproof Cushion


Comel sangat cover BCdation dari Tony Moly ini. Rasa sayang pula nak pakai hihi

1. Waterproof effect
2. Soft Matte Texture
3. Long-lasting


 Sebelum anda terus melakukan aktiviti beach/pool, pastikan anda memakai BCdation ini dahulu untuk memberi 'full coverage' pada muka anda bagi menjaga kulit anda sepanjang hari dan ianya mengandungi sebum untuk mengawal muka anda dari bebas minyak.


Rasa yakin dengan pemakaian BCdation dari Tony Moly ini kerana ianya kalis air (waterproof) dan anda pasti kelihatan fresh dan cantik sepanjang hari hey.

2. VDL Expert Color Primer for Eye (Serenity)


Sebelum anda memakai eye shadow. Anda perlu memakai Primer. Sapukan sekitar kelopak mata anda untuk memberikan effect yang cantik dan eye shadow tahan lama.


Cara pemakaian VDL Expert Color Primer for eyes


  3. Milky Dress Barbie Make Mascara


Tips untuk menampakkan muka anda fresh, anda wajib ada mascara dalam beg anda ok. Milky Dress Barbie Make Mascara ini memberikan bulu mata anda Curling, Volume dan Long lash


Keistimewaan Milky Dress Barbie Make Mascara

⏩fresh eye look with no clumps or smudge
⏩deep eye look with black coating
⏩strong curling fix effect with soft wax
⏩perfect volume and longer lashes

How To Use:

1. Use the eyelash curler, make the eyelashes C-curl
2. Rotate the brush to the flat slide and sweep upward from root to tip to create a dramatic lengthening and lifting effect.
3. Continue to build until desired effect is achieved
4. For additional volume, start at the lash root and wiggle brush through lashes repeatedly 


4. Wangskin Lip Tatoo Tint Pack (Pink)


Lip Tatoo from Wangskin memang best. Menjadikan bibir anda sentiasa nampak segar dan tidak kering. Ia juga memberi kelembapan ke atas bibir anda. 


 5. Holika Holika Face Conditioner Long Lasting Makeup Fixer


Selalunya sebelum El memulakan sebarang makeup di muka 
El akan spray dengan makeup fixer. Selepas makeup  pun El akan spray juga. Ini untuk memastikan makeup kita tahan lama dan tidak bercampur aduk.
Holika Holika face conditioner fixer ini memberikan makeup anda tahan lama sepanjang hari lebih-lebih lagi ketika berada di tepi pantai dan cuaca yang panas. Tentunya dengan pemakaian spray fixer ini makeup anda tidak cair.
 Spray fixer holika ini mengandungi rose water, crown sap, birch sap, lotus extract dan lemon extract yang akan memberikan kelembapan kepada wajah anda.



 Ok El dah siap makeup semua, lets get party at the beach yaw!!! hihihi
 
 Untuk mendapatkan kesemua barangan ini anda boleh layari link di bawah ini:

facebook: https://www.facebook.com/altheakorea/
website: my.althea.kr
ig: @altheakorea

You Might Also Like

9 uols awesome

  1. Wah, cantik el pakai makeup. Enjoy beach party.

    BalasPadam
  2. Tak pernah beli lagi di Athlea. Ramai jugak review kata best barang kat sini.

    BalasPadam
  3. Jelesnya tengok orang pandai makeup ini.. kita xpandai make up.. alat mekeup pun takde.. hehe.. btw deeba follow sini..

    BalasPadam
  4. cantiknya, tak pernah beli barangan Althea lagi..

    BalasPadam
  5. patut la kak el makin comel lotey ni rahsianya

    BalasPadam
  6. Wah!! Khas untuk gi pantai noe.. Bagus barulah muka cantik berseri cam kak el..

    BalasPadam