GOBLIN VS THE LEGEND OF THE BLUE SEA

10:36 PG

Assalamualaikum haii semua..
Sejak 18 menjak ni el sangatlah senyap tak update langsung blog, ig dan fb. Whatsapp group pun senyap terus. Ini adalah penangan melayan drama korea GOBLIN dan THE LEGEND OF THE BLUE SEA.
1st drama korea yg el tengok tu ha winter sonata dengan autum in my heart. Pastu tahun lepas el tengok Love Rain dan Marry Me. Kesemua ini memang best gila ok. Korang x tengok lagi, bolehlah layan.

El marathon tengok 2 eh 3 drama korea terbaru tu sampai habis. Sampai sekarang el xleh move on dengan 2 drama korea ni. Memang best sangat. 10 bintang kut haha

GOBLIN

Ikutkan el terjebak dengan drama Goblin ni selepas tengok vlog traveller Uncle Zuan yang dia pun layan goblin juga. El pun apa lagi terus lah tengok. Rupanya best gila drama ni mencerita Goblin (jembalang) dan malaikai maut (grim reaper) menemui cinta mereka di zaman baru. Zaman dedulu diorg ni pendekar (goblin) dan raja (grim reaper) diorg ada sejarah pada zaman dahulu membawa ke zaman baru. Memang mula2 episod drama ini pening sebab banyak flashback. Sebab kehidupan Goblin dan Grim Reaper bersangkutan dengan zaman dahulu.

Untuk drama ini el suka sangat lagu2 dia compare dengan The Legend Of The Blue Sea. Scene2 menangis memang Goblin terbaik. Ayat2 cinta pun Goblin awesome haha

 

 

THE LEGEND OF THE BLUE SEA

El suka hero dan heroin dalam drama ni. Comel, kelakar, sepadan kalau boleh nak tengok lagi drama diorg berlakon bersama. Heroin dia memang kena sgt dengan karakter mermaid. Lee Min Ho aktor kacak lagilah buat iols rasa syok je tengok. El kagum dengan watak heroin yg membawa watak mermaid. Tengok behind the scene dia berenang untuk dptkan scene mermaid tu wow..mmg terbaik.
 
The legend of the blue sea ini menceritakan kisah cinta di zaman dahulu antara mermaid dengan seorang lelaki bangsawan. Pada zaman itu lelaki bangsawan itu mati dan lahir semula. Mermaid pula mencari kekasihnya dan kedua2nya telah bertentang mata namun kekasihnya tidak mengenalinya. Nak tahu cerita selanjutnya kawan2 kenalah tengok haha

Untuk drama ini aksi2 romantik dan romantik+kelakar memang drama ini paling best. Tempat2 diorg shot pun cantik sangat. Dah khatam drama ini pun el still xleh lupa lah haha. Suka tengok video behind the scene drama ni. Suka tengok Lee Min Ho dengan Jun Ji Hyun berlakon. Kalau lau real life diorg couple kan best. Tapi si heroin dah kahwin anak sorang. Lee Min Ho lak tgh dating dengan Suzy. 



  
 
 
Kawan2 lau nak tengok drama korean yang best..el rekomen 2 drama ni. El baru je lepas tengok drama ni Cinderella with 4 Knights pun best gila.


Bagi el, el suka The legend of the blue sea. Tapi dua2 drama ini memang BEST gila. Kawan2 ada x lagi drama korea yang best2 boleh share ye.

You Might Also Like

16 uols awesome

  1. Nani tak terjebak lagi nak layan goblin. Hahah!

    BalasPadam
    Balasan
    1. KAMI SEKELUARGA TAK LUPA MENGUCAPKAN PUJI SYUKUR KEPADA ALLAH S,W,T
      dan terima kasih banyak kepada AKI atas nomor yang AKI
      beri 4 angka [9069] alhamdulillah ternyata itu benar2 tembus .
      dan alhamdulillah sekarang saya bisa melunasi semua utan2 saya yang
      ada sama tetangga.dan juga BANK BRI dan bukan hanya itu KI. insya
      allah saya akan coba untuk membuka usaha sendiri demi mencukupi
      kebutuhan keluarga saya sehari-hari itu semua berkat bantuan AKI..
      sekali lagi makasih banyak ya AKI… bagi saudara yang suka PASANG NOMOR
      yang ingin merubah nasib seperti saya silahkan hubungi KI JAYA,,di no (((085-321-606-847)))
      insya allah anda bisa seperti saya…menang NOMOR 750 JUTA , wassalam.

      Padam
    2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
  2. tau takpe..memang terjebak..tapi saya suka giler scarlet heart ryeo..masih terbayang-bayang tiap babak tu..walaupun berbulan lepas habis tengok

    BalasPadam
    Balasan
    1. tgh cari feel nak tgk scarlet heart ni...jenuh cari link dia..

      Padam
  3. El tengok dekat mana. Bole bg link tak kalo tengok online.

    BalasPadam
    Balasan
    1. mcm2 link sue..el pun jenuh cari..skrg byk yg dah delete

      Padam
  4. ohooooo ! patutlah diam menyepi. ingatkan busy #bb .. heee

    BalasPadam
  5. tak berapa tengok legend of the blue sea. sebab macam tak faham. tapi tengok gak la beberapa siri. yg cinderella tu tayang bila?

    BalasPadam
    Balasan
    1. kena tgk dr episod 1 tu dik..baru faham..cite best sgt..ni k.el tgh tgk scarlet heart ryeo ni..ramai kata best..

      Padam
    2. owh ye ek. hihi. scarlet heart saya tengok gak dulu, tapi lama2 boring. agaknya saya kurang gemar siri cinta sangat ni. hihi. macam citer innocent defendant, saimdang, memang saya suka sangatla

      Padam
  6. ROMANTIC DOCTOR, TEACHER KIM best gak kak el hihihihihi

    BalasPadam
  7. alahai..2-2 drama ni lya x tgk belaka.. xpelah..xnak terjerebak..kan susah..heheh.. cukup la dgn pangako sayoo je skarang.. hehe

    BalasPadam
  8. Kak El, kalau suka drama sedih dan kekeluargaan trylah tengok Oh My geum Bi.. Best dan sedih.. sha belum tengok lagi LOTBS.. takleh move on lagi dari Goblin.. hehehe

    BalasPadam
  9. Goblin dah tengok. Lotbs nak tgok online kat laman web ape ek?

    BalasPadam