11/01/2016 - 12/01/2016 - LIFESTYLE BLOGGER

Selasa, 29 November 2016

HILANGKAN LEBAM BAWAH MATA DENGAN AMEENA KSK III

10:34 PG 14
HILANGKAN LEBAM BAWAH MATA DENGAN AMEENA KSK III

 HILANGKAN LEBAM BAWAH MATA DENGAN AMEENA KSK III 

 
  Anda mengalami masalah lebam bawah mata, lingkaran hitam bawah mata dan eye bag?Arghhh tentunya ini merungsingkan anda selama ini bukan? Tahu tak cara hilangkan lebam bawah mata yang paling berkesan?


Tahu tak antara punca akibat kurang tidur boleh menjadikan kulit LEBAM muncul pada bahagian bawah mata?Tahu tak apakah kesannya dan tanda awal timbulnya lingkaran LEBAM kulit bawah mata?

 Baca hingga habis 


Ini ada cara terkini memperbaiki tekstur kulit di sekeliling mata. Kini tak perlu RISAU LAGI
KINI TERCIPTA INOVASI Baru Teknologi KSK III terkini dari Jepun KSK III -
BIOMIST khas utk LEBAM BAWAH Mata
  

PENGENALAN

  AMEENA KSK III adalah produk gabungan formula negara Jepun & Malaysia, bertaraf antarabangsa. Kandungan bahan unik berkualiti semulajadi yang menggabungkan ramuan yang sesuai untuk setiap golongan wanita mahupun lelaki yang lapisan umur 18  tahun ke atas . Keistimewaan bagi dalaman & luaran khas untuk kulit bawah mata menjadi urat pembuluh darah saliran kulit bawah mata kembali aktif , tona sekata, cerah, lembap, licin, bersih dan gebu serta berseri 
 



Energy Crystal Skin Activator yang kini mampu meningkatkan aliran darah ke daerah lingkaran mata dan menebalkan kulit di bawah mata untuk mengurangi bayangan mata yang nampak jelas. Kesan seawal 48 jam

Formulasi Khas yang pertama jenis 'BIOMIST,  AQUA - water base, ia sangat halus 8 kali ganda kelebihan ianya mudah meresap jauh lebih dalaman kulit .Berfungsi pelindungan masalah kulit lebam merawat mengawal kulit dari cepat kusam hitam gelap, ia meningkatkan aliran darah ke daerah lingkaran kulit bawah mata mengurangkan gelap hitam menebalkan merawat mencegah hilangkan sembab kantung dibawah mata, diciptakan keunikkan meresap jauh ke dalam kulit mengawal melindungi serta mengurangi garis garis halus kedut kedutan bayangan yang nampak jelas.




  Antara kebaikan Ameena KSK III

•Menolong didalam menegangkan kawasan sekeliling mata.
•Menghilangkan bulatan hitam dibawah mata. 
•Melembap dan mengurangkan kesan lebam kulit di sekeliling mata. 
•Menenangkan kawasan kulit bawah mata. 
•Mengurangkan rasa letih pada kulit bwh mata. 
•Menjadikan kulit mata lebih segar dan sihat 
•Menghilangkan garis-garis kulit bawah menjadi licin, halus sekitar mata.





5 sebab utama terjadinya lingkaran gelap bawah mata/mata panda/lebam bawah mata



1. Keturunan Tahap tebal nipis kulit (periorbital skin) di sekitar mata pada setiap orang adalah berbeza dan ini selalunya bergantung kepada genetik atau keturunan. Semakin nipis kulit bawah mata seseorang itu, semakin jelas lebam bawah matanya walaupun cuma sedikit keletihan atau sedikit kurang tidur. 


2. Stress / Kurang Tidur / Keletihan Bila kita tertekan, kurang tidur atau keletihan, darah kita akan terarah kepada organ-organ utama badan yang memerlukan lebih darah (mengawal stress) berbanding bahagian muka yang nampak sedikit pucat.


3 . Mata bekerja lebih keras sehingga pembuluh-pembuluh darah di sekitar mata juga lebih aktif dan terlihat sebagai bayang-bayang hitam di bawah kulit mata. Perbezaan ketara kandungan darah inilah yang menyebabkan lebam bawah mata kelihatan begitu ketara. 


4. Pertambahan Usia atau Penuaan Semakin bertambah usia, semakin kulit kehilangan kolagen dan keanjalan. Kulit di bahagian bawah mata menjadi lebih nipis dan memudahkan bayang-bayang gelap nampak lebih ketara tidak kira samada sudah cukup tidur atau mata segar dan tidak mengalami keletihan pun. 


5. Alergik atau Alahan Alergik atau alahan yang menyebabkan mata gatal menjadikan kita cenderung untuk menggosok mata. Hal ini boleh meningkatkan tekanan pada kulit dan membuatkan darah memenuhi pembuluh darah di bawah mata, dan menyebabkan lebam bawah mata senang terlihat. 


6. Kekurangan Zat Besi atau Anemia Lebam bawah mata juga boleh menjadi petanda anda mengalami kekurangan zat besi atau anemia. Mereka yang mempunyai masalah kekurangan zat besi di dalam darah, menyebabkan hemoglobin dan sel darah merah yang membawa oksigen kepada sel-sel badan akan senang terurai dan membuatkan lingkaran bawah mata kelihatan lebih gelap atau lebam.



Tips Petua orang lama atasi Lebam Bawah Mata



1. Dapatkan rehat dan tidur yang cukup. Cuba berfikiran positif untuk menghidari stress yang berlebihan 


2. Amalkan pemakanan yang sihat, sayur-sayur hijau sebagai sumber zat besi dan juga buah-buahan sebagai sumber Vitamin C (membantu penyerapan zat besi dengan lebih efektif) 


3. Banyakkan minum banyak air kosong untuk mengawal kelembapan kulit dan air kosong juga salah satu petua awet muda. 


4. Boleh amalkan tips dengan menggunakan ais, timun dan uncang teh 

CARA PENGGUNAAN 



Boleh gunakan minimun 3 kali atau 5 kali sehari, selama  24 jam. Fungsi utama mengelak kulit lebih cepat hitam gelap lebam menghapuskan penyebaran lingkaran garis halus kulit wajah tidak sekata. Dengan penjagaan pemakaian BIOMIST , ENERGY CRYSTAL SKIN ACTIVATOR  - kulit  kembali sihat aktif segar cantik cerah putih segar seperti sediakala.

TESTIMONIAL DARI PENGUNA AMEENA KSK III




TESTIMONIAL DARI EL

 
 El memang mempunyai masalah lebam bawah mata dan eye bag. Masalah ini berlaku sejak ada anak. Faham-faham jelah bila dah ada anak ni manalah cukup tidur. El kalau tidur pun tak pernah cukup 7jam ok. Paling lama boleh tidur dengan LENA pun 1-2 jam je huhuhu. So el trylah produk Ameena KSK III. Selama 8 hari el memakai produk ini, nampak tak kesan lebam bawah mata dan eye bag el dah berkurang yeay Terima kasih Ameena KSK III 😍


 
So sekarang el dah confident nak kuar tanpa lebam di bawah mata.


Lebam bawah mata mampu jika ia dirawat dengan pengawalan tenaga Energy Crystal Skin Activator dari Ameena yang mempunyai jenis water base. Kulit bawah mata yang sangat nipis sesuai direhatkan dengan formulasi baru ini. Produk ini jenis Biomist sangat cair seperti air yang berkualiti halus mampu meresap menyegar dan aktifkan kulit lebam bawah mata.
 
Tanpa bahan kimia 100%   BAHAN HALAL !
Fomulasi Kajian PAKAR,
No. Kelulusan :
NOT KKM   15120 5676 K

Untuk maklumat penuh boleh layari
atau contact eyda : 019-5081433


Sabtu, 26 November 2016

PARCEL OF JOY | ONLINE REVOLUTION BY LAZADA MALAYSIA

11:31 PG 12
PARCEL OF JOY | ONLINE REVOLUTION BY LAZADA MALAYSIA
PARCEL OF JOY
ONLINE REVOLUTION JENAMA UNTUK SEMU


Bermula dari 11 November 2016 hingga 14 Disember 2016 Lazada Malaysia mengadakan  jualan “Online Revolution” bertemakan “Jenama untuk Semua” (Brands for All). Antara jenama yang akan turut menyertai acara “Online Revolution”pada tahun ini termasuklah Drypers, L'Oréal, Nestlé, Samsung dan jenama-jenama lain seperti Prodiet, Microsoft, ZTE, Goon, Bosch, Tesco, Mattel, Sports Direct, dan pelbagai lagi.

Siapa yang kaki shopping tentunya ini adalah berita yang sangat gembira. Rasanya semua dah teruja dan tahu mengenai jualan Online Revolution. Ramai yang mengambil peluang untuk membeli-belah dengan harga tak masuk akal haha.

Selasa lepas parcel yang ditunggu-tunggu dah sampai. Parcel of Joy dari Lazada membuatkan sesiapa tersenyum lebar. Membuatkan harimu begitu bahagia 😍


Siapa tak suka kalau dalam parcel tu terdapat box of joy yang macam-macam ada. Semua barangan ini terdiri daripada Maggi, Mamypoko, Nestle, Loreal, Milo, Nescafe, Lactokid beg, beg Ola Bola dari Milo, Voucher dan TP-Link Cloud Camera.



Sesiapa yang peminat nescafe, boleh try nescafe white coffee perasa pandan ni. Aroma dan rasa wangi daun pandan menyerlah. Kelainan yang menarik tapi sedap. 


Barangan paling membuat el teruja ialah TP-Link Cloud Camera. Senanglah el nak pantau anak2 el bila mereka di rumah. Nanti el cerita pasal TP-Link Cloud Camera ni ye. 

Jom jangan lepaskan peluang untuk membeli-belah yang sales tak masuk akal. Anda boleh menikmati diskaun yang hebat sekarang. Ha...apa tunggu lagi. Jom shopping di Lazada Malaysia sempena Online Revolution dari 11.11.2016 hingga 12.12.2016


 Harap semua enjoy dengan tawaran yang diberikan hey.







Lazada Membawa 1000 Jenama untuk Jualan dalam Talian terbesar di Asia Tenggara Lazada Malaysia menawarkan jenama terkemuka dengan tawaran yang hebat untuk rakyat Malaysia Lazada Malaysia membuka tirai kepada jualan dalam talian terbesar di Asia Tenggara, “Online Revolution” dengan penyertaan lebih daripada 1000 jenama dan 55 000 peniaga tempatan dan antarabangsa. Acara selama sebulan ini yang akan bermula dari 11 November 2016 hingga 14 Disember 2016 adalah jualan “Online Revolution” yang kelima semenjak pelancarannya pada 2012. Tema untuk jualan “Online Revolution” pada tahun ini ialah “Jenama untuk Semua” (Brands for All) yang akan menandakan evolusi Lazada sebagai hab untuk jenama-jenama kegemaran rakyat Malaysia. Antara jenama yang akan turut menyertai acara “Online Revolution”pada tahun ini termasuklah Drypers, L'Oréal, Nestlé, Samsung dan jenama-jenama lain seperti Prodiet, Microsoft, ZTE, Goon, Bosch, Tesco, Mattel, Sports Direct, dan pelbagai lagi. Mengenai “Online Revolution” Lazada “Online Revolution” Lazada adalah acara menjual dan membeli-belah dalam talian yang terbesar di Asia Tenggara yang membawa jenama, peniaga dan para pengguna bersama-sama di enam buah negara. Lazada memulakan “Online Revolution” pada 12 Disember 2012 (12.12) dalam usaha untuk mendidik para pengguna tentang membeli-belah dalam talian dan kemudahannya. Apa yang bermula sebagai jualan selama satu hari telah mencetuskan kegilaan membeli-belah yang berkembang menjadi acara selama sebulan pada setiap tahun. Semenjak itu, “Online Revolution” Lazada telah membuktikan dirinya sebagai acara jualan runcit dalam talian yang tersibuk di Asia Tenggara. Pada 2015, AS$40 juta dalam Nilai Dagangan Kasar telah dicatatkan semasa finale yang berlangsung selama tiga hari. “Online Revolution” 2016 Lazada akan menyaksikan penyertaan jenama-jenama terkemuka yang sekaligus akan menawarkan beraneka produk popular dan berkualiti, dan tawaran yang terbaik untuk para pengguna dari Asia Tenggara. Jangan lupa save the date on 11.11.16 ok!!

Today Deal $50 Off : https://goo.gl/efW8Ef